JABOLKO3
|
Dober večer! Sem spet bolj nočna ptica - ne morem pomagat, če pa prej ni časa. Za nameček sem si pa še zvečer z vrelo vodo opekla levo dlan - skoraj ves palec, je peklo in bolelo kot hudič, prav do kosti sem čutila in le če sem držala pod mrzlo vodo je bilo za zdržat. Pol je moral pa ati Jurčka okopat, dojila sem pa tako, da sem roko držala na zmrznjenem 'pingvinčku' za hladilno torbo, ati mi jih je pa menjaval. Seveda je mali takoj začutil, da je nekaj narobe in je malo dalj trajalo, da je zaspal, tako da sem že jaz zraven malo zakinkala in glej čudež - ko sem se zdramila, me ni skoraj nič več bolelo - očitno je 3 ure intenzivnega hlajenja pomagalo. Potem mi je mož lepo sterilno povil vse skupaj in bomo videli, kaj bo zjutraj. Sem bila pa tako jezna sama nase (ker je vse le posledica moje šlamparije), pa strah me je bilo, kako bom z eno roko skrbela za malčka, da mi je bilo kar slabo. No, kot izgleda sedaj, bo 'le' nekaj mehurjev, tako da bo še šlo. V Tivoliju je bilo spet super, otročki pridni, mamice vesele, sonček, rožice..., predvsem pa čvek, pa je spet mimogrede minilo nekaj ur. Big mamma - hvala za informacijo glede davka na avte, sicer nam trenutno ne znese kupiti novega, bo pa kdaj kasneje prav prišlo, če si medtem že kaj ne premislijo in še to ukinejo. Pa prav škoda, ker ne moreš z nami na čvek, daj si kdaj zorganiziraj kakšno babico, da bo pričakala otroke s kosilom. Se bomo pa tudi kaj za arboretum zmenile, pa ti bo morda lažje, ker je bliže. Duda, dojenje, CR - prvi dude ni imel, sem se pa pri ta drugem prav trudila, da bi ga navadila nanjo, ker se otrok velikokrat potolaži z njo, pa mi ni uspelo. Jure jo je v porodnišnici imel v posteljici in glede na to, da sva se zaradi mojega stanja začela bolj resno dojit šele 4. dan, ko sem prišla z intenzivne na oddelek, mi je bilo čisto prav, da so ga potolažile z dudo in da so ga hranile z adaptiranim mlekom, sicer bi cele dneve in noči stradal in jokal. Ko sem bila pri močeh za dojenje, sem ga pa ves dan pristavljala in nekajkrat dala še dodatek, da je bil sit, ker na začetku pač ni bilo dovolj mleka za skoraj 5-kilskega fantiča. Je pa prvi dan dojenja vedno, ko je zgrabil bradavico, zraven malo jokal, ker ni samo teklo, kot po flaši, a ker sem vztrajala, je po nekaj minutah vedno začel sesat. Od 6. dne dalje se polno dojiva, dude tudi ta ne mara, čeprav smo se spet nekaj trudili, da bi se navadil. Meni se duda pri dojenčku ne zdi nič slabega, drugo je pa seveda, če jo ima še pri treh letih ali celo dlje. Sky - sta se mi obe prav zasmilile, to je bilo pa res hudo. Novopečena - upam, da bo z malim hitro spet vse dobro. Sedaj pa je res že čas, da grem spat, lahko noč vsem.
|