|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
15.5.2008 21:25:45   
novopecena
ojla

mi smo pa dans mal bogi-mali je fasal vročino in je cel dan po malem user posted image pol je pa še mami začela ko se ji je nabralo user posted image sm klicala dežurno kaj nej pa mi ni znala nč kaj povedat tko da če jutri ne bo bolš gremo kar osebno tja. je možno da ga je mal veter prepihal al kaj? trenutno se je toliko pomiril da je končno zaspal in upam da bo čez noč tud ok.
drugače sem pa tko vesela ko se mali po malem smeje (sj vem da je to še bolj refleksno) sam sm pa jezna ker nikol ni fotoaparata kje pri roki da ga slikam, ko ga pa dobim je pa itak nasmešek že izginil.
kako je bilo danes na vozičkanju-ste uživale? sj verjetno ste in ste priklicale dež ki se obetauser posted image . sj dans je pa poscana zofka a ni?
lepo bodte

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 201
16.5.2008 0:09:15   
JABOLKO3
Dober večer!

Sem spet bolj nočna ptica - ne morem pomagat, če pa prej ni časa. Za nameček sem si pa še zvečer z vrelo vodo opekla levo dlan - skoraj ves palec, je peklo in bolelo kot hudič, prav do kosti sem čutila in le če sem držala pod mrzlo vodo je bilo za zdržat. Pol je moral pa ati Jurčka okopat, dojila sem pa tako, da sem roko držala na zmrznjenem 'pingvinčku' za hladilno torbo, ati mi jih je pa menjaval. Seveda je mali takoj začutil, da je nekaj narobe in je malo dalj trajalo, da je zaspal, tako da sem že jaz zraven malo zakinkala in glej čudež - ko sem se zdramila, me ni skoraj nič več bolelo - očitno je 3 ure intenzivnega hlajenja pomagalo. Potem mi je mož lepo sterilno povil vse skupaj in bomo videli, kaj bo zjutraj. Sem bila pa tako jezna sama nase (ker je vse le posledica moje šlamparije), pa strah me je bilo, kako bom z eno roko skrbela za malčka, da mi je bilo kar slabo. No, kot izgleda sedaj, bo 'le' nekaj mehurjev, tako da bo še šlo.

V Tivoliju je bilo spet super, otročki pridni, mamice vesele, sonček, rožice..., predvsem pa čvek, pa je spet mimogrede minilo nekaj ur.

Big mamma - hvala za informacijo glede davka na avte, sicer nam trenutno ne znese kupiti novega, bo pa kdaj kasneje prav prišlo, če si medtem že kaj ne premislijo in še to ukinejo. Pa prav škoda, ker ne moreš z nami na čvek, daj si kdaj zorganiziraj kakšno babico, da bo pričakala otroke s kosilom. Se bomo pa tudi kaj za arboretum zmenile, pa ti bo morda lažje, ker je bliže.

Duda, dojenje, CR - prvi dude ni imel, sem se pa pri ta drugem prav trudila, da bi ga navadila nanjo, ker se otrok velikokrat potolaži z njo, pa mi ni uspelo. Jure jo je v porodnišnici imel v posteljici in glede na to, da sva se zaradi mojega stanja začela bolj resno dojit šele 4. dan, ko sem prišla z intenzivne na oddelek, mi je bilo čisto prav, da so ga potolažile z dudo in da so ga hranile z adaptiranim mlekom, sicer bi cele dneve in noči stradal in jokal. Ko sem bila pri močeh za dojenje, sem ga pa ves dan pristavljala in nekajkrat dala še dodatek, da je bil sit, ker na začetku pač ni bilo dovolj mleka za skoraj 5-kilskega fantiča. Je pa prvi dan dojenja vedno, ko je zgrabil bradavico, zraven malo jokal, ker ni samo teklo, kot po flaši, a ker sem vztrajala, je po nekaj minutah vedno začel sesat. Od 6. dne dalje se polno dojiva, dude tudi ta ne mara, čeprav smo se spet nekaj trudili, da bi se navadil. Meni se duda pri dojenčku ne zdi nič slabega, drugo je pa seveda, če jo ima še pri treh letih ali celo dlje.

Sky - sta se mi obe prav zasmilile, to je bilo pa res hudo.

Novopečena - upam, da bo z malim hitro spet vse dobro.

Sedaj pa je res že čas, da grem spat, lahko noč vsem.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 202
16.5.2008 0:17:58   
JABOLKO3
Aja, še to - glede dojenja - moram napisat, da če jaz ne bi že prvih dveh otrok polno dojila, ne bi bila tokrat tako samozavestna glede tega in sem prepričana, da če bi bil to moj prvi otrok, da mi ob vsem skupaj gotovo ne bi uspelo, da bi polno dojila - v to sem prepričana.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 203
16.5.2008 8:19:37   
tosja

user posted image Pozdravljene!

Čist na hitr, ker bo ura za papcat...
Za nami je še ena prespana noč user posted image ; sonček pa vabiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Danes  greva iskat v BC "čudežno ogledalo" user posted image , da ga bom vsaj malo videla v avtu. Smo besni k user posted image , ker imamo avto pri katerem se ne da izklopit AIR BAG user posted image Saj v bistvu mi je boljše, da ga imam  zadaj, sam ko sva sama pa ni ravno prijetno... za izklop pa računajo 500 EUR user posted image .

user posted image user posted image user posted image Zdaj smo pa očitno že vse na kupu... user posted image
pikica - čestitke user posted image user posted image user posted image , sky - pocartkajte se user posted image user posted image user posted image

šibammmmmmmmmmmmmmm user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Tiste, ki že imaste zdr. izkaznico za otroka- koliko časa potem, ko ste nesli v službo, jo je zzzs poslala?

En teden, da dobiš papir, ki velja kot kartica - je gor datum- približno 1 mesec, v tem času pa dobiš kartico. user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 204
16.5.2008 8:19:43   
barby78
Jutro punce!

Jaz pa čakam,da se Lia zbudi in šibama oddat vlogo za otroškega.Ja,sem res dolgo odlašala.
No,pri nas že imamo nekak ustaljen ritem,glede većernega spanja.Lia zaspi tam nekje med 21. in 22. uro in spi do 4-5,se naje in zaspi nazaj do 8-9.sem se že kar nekak navadla.Čez dan pa tudi kar dosti spi,sploh zunaj,razen če jo kaj ne zvija.včeraj je tud kar sama od sebe kakala,brez da bi ji jaz kaj dajala,da bi pospešilo.sem bila tak srečna,kot ne vem kaj user posted image

Sky,uboga tvoja Brina.si kar predstavljam kako je bilo.mene je ful strah kako bo ko bo Lia zbolela,čeprav vem da je normalno da zbolijo,sam sem tak paničar da je kr groza.user posted image
Pri Vitu sem bila ista.Joj,Joj user posted image

sedaj pa šibam,me gospodična kliče

lepo se imejte
se čujemo,pa-pa

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 205
16.5.2008 8:23:00   
Isabellabina
Dobro jutro mamice inuser posted image
user posted image ali čajček za vse nas

Davčna številka----pri nas to ne drži da ti jo sami pošljejo,mož jo je moral sam iskat za user posted image in to vseh petkrat.Tako da nevemuser posted image

Zdravstvena izkaznica-
--mi smo jo dobili v enem tednu kar je možu zrihtala vse potrebno na ZZZs-ju njegova šefica da se prijavi user posted image prej pa itak dobiš eno potrdilo ,ki v primeru da rabiš zdravnika velja kot nadomestna kartica.

Jabolko3---ja upam ,da bom lahko se prešvercala kdaj ---beri da bo kdo drug naredu kosilo namesto mene,in bom lahko se udeležila srečanja.Tašči trenutno ne morem obesit še eno skrb ,ker je zbolela vnel se ji je obrazni živec in ima ves obrazmalo zamaknjen in ker posledično ima čisto nizek prag bolečine imam še enga dojenčka v hišiuser posted image Upam da tole hitro mine in se srečanja udeležim.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 206
16.5.2008 8:23:25   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: novopecena

drugače sem pa tko vesela ko se mali po malem smeje (sj vem da je to še bolj refleksno) sam sm pa jezna ker nikol ni fotoaparata kje pri roki da ga slikam, ko ga pa dobim je pa itak nasmešek že izginil.

Naš se v spanju tud kr naprej smejčka - očitno ima lepe sanje. user posted image
Prvič pa se mi je nasmejal pred enim tednom... user posted image Zdaj se pa že z medvedki pogovarja (na ležalniku) pa gruli... user posted image user posted image user posted image
Danes  smo stari 6 tednov!!! user posted image
user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 207
16.5.2008 8:34:37   
Isabellabina
Ja Tosja---tud jaz imam isti problem ,ker imam spredaj air -bag,ampak se ga ne da isklopit in me je včasih pošteno strah ,da nebi blo kaj narobe--nesreča--bog ne daj
in sem se že tud spraševala ,če mogoče obstaja kakšno ogledalo da bi ga namontirala zdej pa sem pri tebi vidla da nekaj takšnega pa le imajo in me zanima če to lahko namontiraš na katerikoli avto in pa kje in za koliko ga boš kupila!

Jabolko3---
upam da bo prst čim prej ok.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 208
16.5.2008 8:55:56   
SpeliG
Novopecena, upam da je vaš malček že v redu in da ne zakuha več. Je kar kriza, ko zbolijo, jaz sem to probala ko je imela punčica komaj 10 dni. Do takrat sem bila zelo nakulirana in suverena z njo, takrat pa sem se sesula, od vsega kar se je nabralo - nova, intenzivna čustva, pa bolan otroček. Se sprašuješ kaj si naredil narobe...Pa še atija sva imele takrat par dni v bolnici, grozno.

No, ampak zdaj smo vsi zdravi in vse je OK, tudi pri vas bo, če že ni!

Davčno številko smo mi dobili po pošti že po prvem tednu doma, medtem ko zdravstveno še vedno čakamo. Pa sem poslala rojstni list k meni v službo že pred tremi tedni, nevem točno kdo štrika-ali v službi, ali zdravstvena.

Mi se zdaj skoraj vsak večer kopamo, Martina je kot kakšna zadovoljna ribica, široko razpre svoje velike očke in gode zraven.

Mene pa zanima, kdaj dojenčki vidijo? Včasih se mi zdi da vidi, spet včasih sploh ne odreagira, nevem. Smo pa danes stari točno pet tednov, res gre hitro. In ugotovila sem, da sploh nimamo krčkov, tisto njeno občasno razburjanje je bilo dejansko njena lakota. Se bom morala počasi  sprijaznit, da imam mleka vedno manj in bo treba več dodajat. Mi je sicer žal, so taki lepi te najini trenutki in bom vztrajala dokler bo šlo, ampak ne bom dovolila da me potre- imajo v Milerju čist preveč mleka, da bi se zato sekirali!

Začeli smo tudi z d3 kapljicami, zaenkrat po eno na dan, pa še ni nobenih težav, upam da jih tudi ne bo. Koliko pa so vam vaši pediatri predpisali? Mislim, da je Ketrin zadnjič omenila 7 kapljic, nam so jih predpisali 3...

Lepo se imejte, crkljajte aprilčke!

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 209
16.5.2008 9:44:13   
trnuljčica
Pozdravljene,
za nama z user posted image je ena čudna noč. Sva bedela in se trudila zaspati do 2 ponoči. Začelo se je z dojenjem, nadaljevalo z dodatkom, nato je bruhal, ker se je očitno prenajedel. In se mu nisem upala dati več hrane tudi po dojki ne naslednji 2 uri. On pa čisto čukast in  razdražen, ker ni mogel zaspati, saj so ga mučili vetrovi, pa dudo je vlekel kot za stavo. Šele nato sem se opogumila in ga nahranila. Končno zaspali ob 2 ponoči. Tako da je bilo pestro. Pa še mož je bil v službi in sva bila sama. Ravno takrat se kaj zgodi.user posted image
Sky in novopečena upam, da je z vašima malčkoma sedaj že boljše. Grozna je samo misel na to kako bo, ko bodo zboleli. Je že mene včeraj po tistem bruhanju ratalo malo strah.
Špeli pozanimaj se v službi, če so poslali vse potrebno za zzzs. Delodajalec od mojega, pa  imajo veliko zaposlenih, sploh ni vedel kaj mora urediti. Oni so enostavno mislili, da želi uveljavit otroka  za olajšavo pri plači. Bolj, ko jim je govoril, da morajo urediti zdr. zavarovanje za malega, manj jim je bilo jasno. Kot da nima noben otrok uveljavljenih preko sebe.user posted image Nato je mož sam preko neta, mislim da na strani zzzs poiskal, menda 2 obrazca, ki jih mora delodajalec poslati podpisane na zzzs in jim jih dal.  Skratka ne moreš verjeti. Saj se ne bo zgodilo, da user posted image nekdo zavrne tudi, če nimaš zdravstvene po preteku 60 dni, je pa vseeno neprijeten občutek.
A ja danes jeuser posted image star 1 mesecuser posted image user posted image user posted image .
Zdaj gre pa mama spat, da nadoknadi noč. Lp

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 210
16.5.2008 9:55:15   
sasy20
Dan!

Danes pa ni preveč lepo vreme no sončka ni in ne vem če bova šla kaj ven user posted image  pa še cel dan bova sama ker imajo pri user posted image  inventuro in delajo cel vikend user posted image .
Nik ima še vedno zapacanega noska in me že prav pošteno jezi, ker ga skos pucam pa pucam mali se joka zraven tudi jaz a nosek je še kar zapacan. No naslednji petek imava spet posvetovalnico ker bo star nasledno soboto že 2 meseca user posted image  - joj gre hitro. In upam da bo do takrat že bolje da nama bo

pustila na morje.
Pikica in Srečka dobrodošli spet med nami user posted image  in čestitke za user posted image .

Novopečena upam da je vročina padla in da bo user posted image  kmalu dobro user posted image
Jabolko naj bodo mehurji čim manjši in neboleči user posted image
Sky grozna izkušnja in upam da se bo sedaj mala pikica pozdravla. Me je kar stisnilo ko sem prebrala post user posted image
user posted image  Lia, mogoče pa se ji bo prebava sama uredila držim pesti. user posted image
Speli G men je P rekla da naj začen dajat po eno kaplico AD3 in tako postopoma do 7 kaplic. Sedaj sva na 7 že par dni in morm rečt da so se krči še ojačali user posted image . Kaplice pa mu nobene ne pomagajo. Še najbolje mu Sab simplex primejo. Upam da bo kmalu minilo. Kaka vsak dan sicer je kakec rumeno zelen in upam da je to ok.

Zdravstveno kartico sem jaz dobila v enem tednu po oddaji dokomentov, prav tako osebno.
Davčno pa sem dobila po pošti tretji dan ko smo bili doma.

Tako upam da se pokaže sonček ker bi šla malo pofirbcat v center ko bodo maturantje plesali.
Lep dan pa se še tipkamo.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 211
16.5.2008 11:19:24   
lepa posadka
Živjo mamice!

Danes je tudi pri nas bolj pihljato, a sva bila s Tomažem že zunaj, sedaj pa lepo spi v svoji posteljici... Kar ne morem verjet, da spi notri :-))))

Ti dnevi za nami so res pestri in luštni. Vsi uživamo 100 na uro. Naš Tomaž je v torek dopolnil šest tednov in se mi zdi, da je to res ena taka starostna meja... Že kar nekaj časa je pravi dojenček iz katerega veje en tak mir in zadovoljstvo. Veliko se presmeji, opazuje že igračke, ki mu jih otroci tako veselo nosijo v zibko in voziček...sedaj ima že kar obdobja budnosti - tudi do dve uri..., če pa je utrujen pa vmes sam malo zadrema... načelom ga kaj hujšega res ne zvija preveč...če pa že, se hitro potolaži... Jaz jem sedaj res že vse od kraja...tudi golaže :-)))..no, le svinjine in zelja še nisem...pa ju tudi ne obožujem tako zelo, da bi se silila. Danes sem celo z jagodami poskusila...upam, da ne bo kakšne reakcije, ker jih je ata od ne vem kod prinesel celo posodo...pa hudo slastne so bile. Ja, bo treba še kakšno marmelado skuhat...
Tudi noči so pri nas že lepše. Tomaž več ne kaka ponoči, tako nimava razloga, da bi se hudo prebujala. Je praviloma 2x (okoli 1h in 4h), potem pa spi do nekje 7h... včasih zaspi še nazaj do 9h, sicer pa ob 9h nadaljuje s spancem... Zaspi nekje okoli 9h, tako imam tudi jaz že kar predvidljive dneve in tudi lažje grem od doma sama. Včeraj so me klicali kolegi, ker so prišli s Švedske eni poslovni partnerji...smo se res dobro razumeli...in je bil večer v njihovi družbi prav ''osvežilen'' :-)))

Ja, pa prve temenčke smo pridelali...se mi zdi, da kar čez noč :-) Ja, ni kaj...vse to gre v komplet :-)

Sedaj grem počasi nekaj skuhat, ker imam moža doma...pa mama je prinesla frišno berivko...pa spet se mi hrane lušta...

Imejte se fajn. Pa čim bolj zdravi ostanite. Ja, mene ne spravi kar vsaka reč s tira... pri bolezni pa tudi sama klecnem. Sploh ko imaš občutek, da ne veš kaj je narobe in kako pomagat otročku.

Vsem poguma in veliko dobre volje, pa bo :-)

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 212
16.5.2008 11:20:23   
lepa posadka
Jabolko... upam, da je res ostalo le pri mehurjih in, da so bolečine mimo. Drži se.

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 213
16.5.2008 11:37:10   
katka28
Pozdravljene!

Spet se po dolgem casu spet malo javljam user posted image . Bi se pogosteje ampak vcasih mi preprosto zmanjka casa za racunalnik. Berem, da ste vse veselo in polno dela zakorakale v materinske vode user posted image ...pri nasih malckih nas ne sme nic presenetiti. Nasa dva sta vedno bolj aktivna tako, da smo zaceli prakticirati sprehode kolikor pac utegnemo. Komaj cakam, da bosta dopolnila 6 mesecev in se ne bomo vec dojili saj tole usklajevanje ur me bo cisto izcrpalo vendar se splaca, ko vidis da otrocicka lepo dobivata na tezi. Danes grem na plesno predstavo v LJ Tivoli tako, da bom prvic pustila otroka v varstvu pri mozu in moji mamici, me ja kar malo groza po drugi strani se pa malo sprostitve prav veselim user posted image .

Sky: samo, da je sedaj bolje ( je pa tale mali virusek kar veselo razsajal, saj sta tudi dve mamice, ki smo bili skupaj na EINT-u bile spet v bolnici s svojimi soncki zaradi dihanja in padanja kisika v krvi ).
Novopecena: ce se pojavi vrocina malckom najbolj pomagajo hladni obkladki ( tako so nam povedali na intenzivni ) na sreco se nismo tega prakticirali
AD3 kapljice: mi jih ze od vsega zacetka dobivamo po 8 kapljic ( + ferum lek -zelezo)  in s krci nimamo nevem kaksnih problemov, je pa res, da sem zacela zadevo prakticirati tako, da jima jih dajem pri jutranjem hranjenju ( okoli 4-5 zjutraj) in imamo potem cez dan in noc mir
Kakeci: rumen do zelen ( se bo se spreminjal na koncu bo vedno bolj rjav ) kakec je super, ce se doji je zadeva bolj redka z malimi pikicami, ce pa bo otrok na umetnem mleku pa je kakec scasoma bolj kompaktem.
Zdravstvena, davcna: tudi mi smo jih dobili v enem tednu domov. Davcno tako ali tako posljejo sami ,zdravstveno pa se gre urejat z roj. listi, ki jih tudi dobis v enem tednu ( vcasih pa so ze v nabiralniku preden sploh prides domov z otrokom)
SpeliG: kupi si rocno crpalko in caj za dojece mamice ter si crpaj mleko na vsake tri ure in po vsakem dojenju, ce se ti da tudi na dve uri s tem bos prsa motivirala in nastajalo bo vedno vec mleka. Mogoce pa otrocicek ne vlece dovolj oz. se prehitro zmatra. Nasa dva recimo sesata pri dojki samo za sladico drugace si mleko redno iztiskam in ju hranim po flaski. V glavnem ne obupaj prehitro in ne sekiraj se pa bo mleko teklo v potokih.

To je na hitro kar sem preletela upam, da sem kateri pomagala ce pa ne pa tudi prav user posted image

Lepo se imejte in veliko se stiskajte saj pravijo, da bolj ko otroka bozas bolj raste....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 214
16.5.2008 11:38:17   
katka28
Ojoj sem vedela, da sem nekaj pozabila:  Jabolko zelim ti hitro okrevanje brez bolecin user posted image user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 215
16.5.2008 12:03:37   
Jo@n
Grrr... napišem celo straaaaan, pol me pa user posted image  ven vrže

Na kratko....

Od pediatra, 4740g, 56.5cm, OG39. Pridobivanje teže je ok, od porodne 29g/ dan, od odpustne pa 45 g / dan, kar je na zgornji meji. Kot kaže ne bo treba dodajat (sedaj sva na cca 3 dni enkrat dodala), ko bi vlekel in se crkljal do onemoglost na prazni dojki, sem mislila da mi jo bo ven spulil...

AD3, dobila D3 zaradi krčkov, doza 2 na dan.

UZ kolkov, ste se ljubljančanke že kje naročale za kontrolni  pregled pri 3 mesecih.

Jabolko, upam da s prstom ne bo hujšega. Madona, nate se je pa vse nakopalo... najprej komplikacija pri CR, sedaj tole...

Sky, dobrodošla nazaj, samo da je z Brinči vse ok, sem malo spremljala zgodbo že na mami, se mi je kar zasmilila, tako mala, pa na vseh aparatih v bolnici...

Otroški dodatek... danes smo že dobili odločbo user posted image , sicer je znesek bolj klavrn, ampak tudi počasi se daleč pride...

Otroški vid, menda vidijo pri tej starosti na cca 20 cm, naš si med pestovanjem vedno ogleduje pestrno, še posebej mu je všeč babi v živo rdeči majici user posted image

Trnuljčica, če bi se crkljal in visel na joški, pa veš da se je prenajedel, mu ponudi tisto, iz katere se je ravnokar najedel in je prazna. Crkljanje bo, hrane pa ne. Morda tako prej zaspite???

Zdajle pa ne vem, ali naj grem kuhat, ali zalaufam likalnik, ali pa si vzamem malo časa zase... user posted image  spi ven ne bova hodila, ker se pripravlja k dežju...

Toliko zaenkrat od mene, verjetno sem v prvi rundi še kaj napisala, kar mi je sedaj ušlo iz spomina, bom pa kasneje še kaj dodala...

Neposredna povezava do sporočila: 216
16.5.2008 12:11:19   
scorpiogirl
Pozdravljene mamice user posted image
se malo oglasim, da ne boste pozabile name user posted image
so tile dnevi tako lepi (no, danes kaže na malo slabše vreme, pa nas to ne bo zadržalo notri user posted image ), da nismo skoraj nič doma, zvečer pa samo še kopanje, večerno hranjenje in uspavanje, potem si pa z user posted image vzameva nekaj časa zase ... za čvekanje tukaj pa zmanjka časa (prebrat mi še uspe nekaj, napisat pa skoraj ne) ...

Sky, mi je blo kar hudo, ko sem brala, kakšne težave sta imeli z malo ... upam, da bo sedaj vse ok user posted image mene je tud najbolj groza kakšne bolezni user posted image

včeraj smo si šli pogledat naše morje in smo vsi (skupaj s pesjanarjem) res uživali user posted image ... je bil pa user posted image po poti nazaj že tako utrujen (je že tak firbec, da včasih kar ne more zaspat, ker opazuje vse okoli sebe user posted image ), da je kar malo tečkaril v avtu in smo se posledično malo dalj vozili, ker je bilo precej ustavljanja, pitja čaja in crkljanja ... ampak smo prišli domov vsi zadovoljni, se skopali in takoj zaspali user posted image

davčno številko smo dobili mi šele včeraj (ko smo bili stari že en mesec), rojstni list pa tudi šele prejšnji teden, ker jim očitno priznanje o očetovstvu (ki sem ga imela s seboj v P) ni bilo dovolj, pa nihče ni povedal, da ga morajo iz CSD poslati user posted image tudi odločbe za otroški dodatek nisem še dobila ... sem danes klicala, kako to (ker je šel naš ati takoj oddat, ko sem prišla z malim domov iz P) in niso imeli davčne številke od malega ... pa spet nihče ne pove, da še kaj manjka user posted image no, upam, da smo sedaj končno vse uredili ... kartico za zavarovanje pa tudi še čakamo ... ni kej, tele naše inštitucije včasih res delujejo s polžjo hitrostjo.

fajn se imejte, naš mali se že pritožuje

Ni nam dolgčas :)

Neposredna povezava do sporočila: 217
16.5.2008 12:25:43   
tasyo
No, evo! Celo dopoldne po delih klofam post, pol me pa ven vrže!!!!user posted image  Tako da zdaj ne bom veliko komentirala, ampak sam zastavila par vprašanjc, če mi lahko pomagate.

Naša Lana, ki je sicer kar pridna, samo razcartali smo jo že in bi bla v rokah... Zdaj pa imava 2 problema - na obrazu so se ji pojavile take rdeče pikice, ne vem, če se to kožica čisi alipa je od vročine, ker se mi zdi, da se je poslabšalo zdaj, ko je tako toplo, včeraj pa se je še malo pregrela v avtu, kljub klimi... A mislite, da bi bilo fajn to kej namazat ali naj pustimpri miru in umivam le z vodo pri kopanju?
Drugo pa je vneta rita, ki se nam je pojavila kljub mazanju z bebival-om. Bepanten ne pomaga, svetovali so nama canesten, ker se baje rade naselijo glivice, pa je še slabše... Smo na mullerjevih pleničkah, zdaj sem poskusila še z pampers-pa ni razlike. Nasvet? Sem že kar nesrečna, ker imam občutek, da ne skrbim dobro zanjo... Previjamo se takoj,ko jo slišim ali zavoham, da se je pokakala. Tudi ponoči še veselo kakamo in se previjamo. Danes sva ponucali že 5 pleničk, vmes pa polulali še 3 tetra in 2 bodyja, ki jih sicer mami umika daleč pod hrbet, pa še vedno ne dovolj...

Evo,toliko zaenkrat, upam da se je Lana tako zmatrala, da bo zdaj spala - je že celo dopoldne budna... Lep dan vsem!

Jabolko, naj se ti roka čim hitreje zaceli,sasy, vaš nosek pa spuca. Sicer pa napovedujejo par bolj zoprnih dni, tako da bo lažje zdržat noter, če bo treba...

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 218
16.5.2008 14:17:28   
BUBICA17
Tasyo...jaz bi ti za ritko predlagala, kar dve kremi, ki ju mažeš izmenično. Kremi sicer dobiš na recept, saj jaz sem ju. Eno sem plačala, druga je bila zastonj. Dve sta zato, ker brez jemanja brisa...se ne da določit ali so glivice ali soor- bolj poznano kot afte. Poglej še v usta...če je tam tudi potem so afte. Ni pa nujno, da so...lahko jih ima samo po ritki. Pa da te potolažim...nisi kriva ti in previjanje. user posted image  je bolj občutljiv...majčkeno naredijo plenice, pa vlažnost ostalo pride pa iz zraka. Tako je meni razložila doktorica, ki ima pred imenom prim. to pomeni, da je zagotov poznavalka. Jaz sem šla nazaj v porodnišnico, ker me je tja poslala patronažna kao, da je rumen (zlatenica). Sevada ni bil tok, da bi bilo, karkoli narobe...sam malo je temnopolt, ker je bil spočet v Afrikiuser posted image . Je pa vidla te pikice...sta ga dve zdravnici pregledovaleuser posted image ...sta pa začeli ugotavljat a so afte ali soor. Na koncu sta se odločili, da brisa ne bodo jemal, ampak bodo napisal obe kremi. Po enem dnevu so skoraj vse pike izginile...prej pa sem se mučila par dni z drugimi kremami...pa je bilo še slabš. Ti samo pazi, da je spodaj vse suho.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 219
16.5.2008 14:42:06   
novopecena
no z malim Renejem je že boljš user posted image user posted image zgleda ga je včeraj sam malo prepihalo in je zvečer ven butnilo, pa noč je bila tudi dokaj mirna tako da sva danes dopoldansko turo že oddelala zunaj (sicer skrajšano) in sedaj lepo panča pa čakam da jo še malo ven smukneva dokler se sonček ne skrije za oblake.

a je že katera strigla nohtke svojim škratkom? nam so v MŠ rekli da do 2 mescev nič da se ne zarastejo v kožo, sam moj ima že take da bo prehitel mamico user posted image pa sj na rokah me mislim da ne bo strah striči sam nogice so mi večji problem ker so pa skoz v gibanju-kot bi kolo poganjaluser posted image

ko ste (tiste ki ste že imele) peljale malčka 1. na pregled v čem ste jih nesle? v lupinci? ste šle kar z vozičkom? midva imava šele naslednji teden in kooooooomaj čakam ker se pa res že vleče. pa malček dobi že kakšno pikico al jo šele pri 3-eh mesecih?

davčno in roj.list imamo mi že zrihtano, zdravstveno pa še zmer čakamo pa čeprav je že skoraj mesec odkar sem dala roj.list delodajalcu user posted image

jutri jo z malim popihava na gorenjsko in če bo le malo lepega vremena se bomo podali med narcise-upam da nam bo vreme naklonjeno.

bodite v cvetju

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 220
16.5.2008 14:44:13   
novopecena
aja še to: ali katera čisti jeziček, ker je čisto bel od mleka? in s čim?

Neposredna povezava do sporočila: 221
16.5.2008 14:53:41   
BUBICA17
Pikice po telesu so pa znak, da si zelo skrbna mamica, ki na svojega user posted image  pazi, da se ne prehladi. Pikice bodo izginile v enem dnevu ali dveh. Moj jih je imel dva dni nazaj pa so izginile. Malo je pihalo pa sem dala še dodatno odejico in mislim, da je bil tam vzrok.
Imava pa še eno skupno točko. Najina user posted image  sta scrkljana, za kar nisva krivi. Sta inteligentni bitji, ki sta ugotovila, da se trenutno zemlja vrti okoli njiju. Zakaj tega ne bi izkoristila. Sta zdrava, sita, previta, naspana in zdaj želita še več. Mislim, da bi bila zate pametna odločitev, da si kaj prebereš od otrok z indigo. Jaz sem vzgojiteljica in socialna delavka (kmalu bom taprava) in ga ne bi rada preveč razvadla. Ampak on mene okol prenaša. Take napade jeze ima, če mu ne ustrežem, da sem na začetku mislila že parkrat, da ima krče. Moram potrkat na les, ker teh pa zaenkrat še nima. Če bi imel krče se bi zvijal in se ne bi v naročju umiril. Aja pa tok daleč smo že pri 29 dneh, da ni dovolj sam naročje...potrebno se je premikati in menjati lego v naročju, da vidi iz vseh zornih vidikov. Ti že pokaže kakšno lego hoče in kako se premikaj. Ponoč pa spi, ker ni nič za gledat. Sam problemček je, ker se dan začenja že majčkeno pred sešto. Takrat je pa konec spanja zame do enajstih zvečer. Pa še ob treh zjutraj se samo hranim, tko da on v spanju je..jaz pa zadnje čase tud. Lahko bi na ta obrok že pozabil. Zdaj sem pa šolski primer mamice, ki je mnenja, da je njen otrok pa neki posebnega...no v resnici tudi je...ker vsak user posted image je poseben na svoj način.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 222
16.5.2008 15:00:59   
Krista28
Punce,
zdajle nimam ravno velik časa za komentirat, ampak imam eno prošnjo. Mi bi v Ikei kupili tisto previjalno za na steno namontirat, pa me zanima, če katera gre ali pa ve za koga ki gre v A.  v kratkem,  in bi mi to lahko mimogrede vzel, mi bi pa potem prišli iskat. Z malo ne bi ravno takoj v A. rinla (vsaj osebno bi prej zrihtal)? Upam da ne prosim preveč.

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 223
16.5.2008 16:28:03   
Roberta69
Jabolko3, to je pa res user posted image . Jaz sem se glih zadnjič spekla, ko sem dala pečene malancane že ven iz pečice, potem sem pa koza na polno prijela za roče pekača in res pomaga le mrzla voda - hvala bogu, pa po "parih" dneh vse mine.

Ogledalo in senčniki za v avto: jaz sicer lahko izklopim air bag, ampak imam lupinico kar zadaj (ker jo imajo vsi, niti pomislila nisem, da bi bilo kaj narobe user posted image ), ker je tok smotana za namontirat, da se mi je ne bi dalo skos preštimavat, malega pa itak slišim in mislim, da je to dovolj. Senčniki so mi bili od nekdaj eden najbolj neokusnih dodatkov za v avto, ampka zdaj vidim, da ga nujno rabimo, pa naj bo še tako grd. Kje se jih da pa nabavit?

Papirologija: a ko greš k pediatru, moraš imeti zdravstveno izkaznico oz. zavarovanje že urejeno. Samo meni še niso poslali ničesar (morda je razlog, da je bil najprej brez imena, samo sem prejšnji teden to zrihtala) in kolikor sem jaz razumela, brez davčne ne morem nič user posted image

Arboretum: naš sprehod je bil prekrasen in Arboretum absolutno predlagam za destinacijo enega od prihodnjih srečanj.

Kopanje: a vi jih striktno kopate vsak dan? Mi smo se včeraj šele prvič in ker sva z user posted image danes ostala sama (je oči žejen in Vigred vabi user posted image ), ga ne bom kopala, ker bi vseno rada, da je nekdo zraven, dokler se malce ne navadimo. A uro imate vedno isto? Kdaj pa?

Striženje nohtkov: naš pa ima že ima take kot mami user posted image in zato smo vsi, user posted image ,user posted image in jaz popraskani do krvi - ima res ta prave nohte, ne take, ki se zlomijo, ampak baje se jih en mesec ne sme striči. Jaz bom naslednji petek, ko imamo pediatra in bo star ravno en mesec, vprašala, če že lahko (da nas vse odrešim muk user posted image ).

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 224
16.5.2008 17:19:56   
novopecena
KOPANJE no jaz svojega skopam vsak drugi oz. tretji dan, pa moram rečt da ful vriska user posted image ko se pa ne kopamo ga pa samo malo ofrišam z robčki alpa toplo vodico pa obvezno mu privoščim masažo, sploh po kopanju in pol zaspi kot dojenček user posted image user posted image se probava držat neke urce ampak se prilagajava njegovim potrebam po spanju. se pa kopava nekje med 21-22h

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Igranjo vaši predšolskih otroci računalniške igrice?
darja72

sploh ne (41%)

občasno (1xtedensko) (24%)

vsak dan do 1 ure (10%)

dnevno več kot 1 uro (5%)

nikoli še niso poskusili (19%)

Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!