|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
21.5.2008 8:59:04   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: violica_23

Mene nekaj zanima, in sicer kakok je s potnim listom? A imajo user posted image svojega al ga napišejo k staršem na potni list? Kolk časa vela ta user posted image potni list?
Hvala za odgovore!

user posted image ima svojo osebno, ali potni list, le podpis je tvoj, ostalo velja enako kot za odrasle... velja pa 3 leta in stane neki čez 30 eur, dobiš pa ga v max. 1 tednu domov po pošti.... mi ga že imamo, bomo v 3 letih sigurno potovaliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 301
21.5.2008 9:08:03   
Ketrin
Jutro....

Kakšen beden da spet...user posted image Ampak bodo pa rožice bolj rasle, ko jih tako zaliva....user posted image Upam, da drug teden pričakamo lepše vreme...za vozičkanjeuser posted image

Tosja, hvala za kavico.... jaz sem si kar muslije privoščila....mmmmm. Mala je ravnokar zaspala in upam, da bo vsaj kako urco potegnila....

Danes kuham pasulj (za možeka seveda), je že napol pripravljen....popapcam muslije, potem pa likalna deska kliče.... potem pa se bo že malčica zbudila in šibava mal v nabavo v City park.... danes dobimo spet ene obiske...

Drugega pa nimam za komentirat, sem včeraj vse povedala....user posted image

Lep dan

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 302
21.5.2008 9:09:07   
BUBICA17
Najprej dobro jutro  vsem...

Katrin ... ne razumem, a potni list ali osebna stane 30 evrov...
Naju z user posted image  zanima, kako ga bodo slikali, ker ko je buden...se ves čas premika. Sam ziher znajo fotografi pa da sam men ne rata.
A davčno rabš za izdelavo...a je dovolj rojtni list. ..

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 303
21.5.2008 9:17:00   
BUBICA17
Ko sem že ravno pri davčni številki...včeraj sem klicala na davčno upravo, da nisem dobila davčne in po vsem kompliciranju ugotovijo, da ga ni v centralnem računalniku. Ne vem, kako je to možno. Kokr, da niso dobili obvestila, da se je rodil in pol me je stokrat vprašala po rojstnem listu, ki ga je že zdavnaj dobil. Zelo neprijetna izkušnja. A jo ima še katera....ne morem delat vprašajev, ker mi Bubi počiva v naročjuuser posted image .

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 304
21.5.2008 9:19:01   
NaTaŠa*
Mi smo skoraja vsak let v bosni pa nevem če je možno sam z osebno it čez. Za v Hrvaško vem da lahko sam za Bosno pa nism čist zihr. Bomo pa mal vprašal kako je s tem.
Aja, še to a mora bit user posted image čist zbujen pa gledat direkt u fotografa, al kako? Ker mislim da bo to pri nas kar problem.

Vsen hvala za odgovore.

Lep dan še naprej.

pa-pa

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 305
21.5.2008 9:24:23   
Sandrin
Pozdravljene aprilčice!

Sem vas komaj našla! Morda se me katera še spomni, nekajkrat sem se oglasila še v času nosečnosti, danes pa sem se odločila, da se še tukaj javim. Danes je naš sonček star 1 mesec in želim vam podati svojo porodno izkušnjo.

Rodila sem 5 dni pred pdp. ko sem se zjutraj zbudila, me je nekaj špikalo in user posted image  sem v službo poslala sms, da bomo verjetno ponoči že imeli dojenčka. Seveda me je potem kar naprej klical in se zanimal kako sem, ali se kaj bolj dogaja,....  Po dvanajsti uri se je pa špikanje umirilo, zato sem mislila, da so bili že lažni popadki. Odločila sem se, da grem še na banko uredit neke zadeve. Ob štirih popoldan, ravno ko sem odhajala iz banke, pa mi je odtekla voda. Malo me je zagrabla panika, a se nisem dala. Z avtom sem se odpeljala domov, poklicala user posted image  naj pride čimprej, da me odpelje "novim dogodivščinam" naproti. Ob šestih sva prispela v Lj porodnišnico, v sprejemni sem bila eno uro, ob sedmih pa sem prišla v porodni blok. Tam so me obrili, ker pa popadkov še ni bilo sem od sedme do pol desete hodila po hodniku gor in dol, gor in dol.... ob pol deseti sem se ulegla na porodno posteljo in petnajs do polnoči se je rodil Blaž. Kar verjeti nisem mogla, da je vse šlo tako hitro, kar verjeti nisem mogla besedam babice, ko je dejala, naj pritiskam..... "Kako??? Kaj že??" so bile moje besede. Glede na to, da sem pred štirimi leti hčerko rojevala 7 ur in da me je vse neznosno bolelo, je bil ta porod čisto drugačen. Krajši in brez bolečin.

Prilagam vam slikice v albumu z naslovom Blaž, geslo 2104.

Zdaj me pa še nekaj stvari zanima:
- Ali vaši user posted image  vedno podrejo kupček?
- Kakšne so noči? kolikokrat se prebudijo?
- Imajo radi dudo? Tiste ki imate že starejše otroke- zanima me ali je kasneje otroka težko odvaditi dude??
- Ali jih kdaj date spat na trebušček? Našemu ful paše, ampak se nekako ne upam.
- Tiste ki dojite, si kdaj "privoščite" svinjino??

lep pozdravček,
Sandrin

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 306
21.5.2008 9:39:34   
Jo@n
Bubica, davčna nima veze ne s potnim listom, ne z osebno.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 307
21.5.2008 9:41:02   
BUBICA17

user posted image Vprašanja in odgovori

Vprašanje (14.05.2007)

Zanima me, kako je z izdajo potnega lista za dojenčka/otroka. Ali se slika z menoj v naročju in ga potem računalniško izrečejo iz slike in katere dokumente potrebujem za izdelavo ter koliko časa velja tak potni list ter kakšna je cena?

Odgovor (15.05.2007)

Za dojenčka, starega do 3 let, velja potni list 3 leta. Dojenček ponavadi leži med fotografiranjem. Za izdajo potnega lista potrebujete: izpisek iz rojstne matične knjige otroka, vaš osebni dokument, sliko otroka in denar: 27,52 EUR.

Nazaj na storitev

Hvala joan...sem že našla odgovor.

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 308
21.5.2008 9:51:51   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: BUBICA17

Najprej dobro jutro  vsem...

Katrin ... ne razumem, a potni list ali osebna stane 30 evrov...

Potni list

Naju z user posted image  zanima, kako ga bodo slikali, ker ko je buden...se ves čas premika. Sam ziher znajo fotografi pa da sam men ne rata.

Pri slikanju so za user posted image ista pravila kot za odrasle. Torej naravnost glava, oba ušeska se morta videt, ne sme se smejat... to je ta PL, za osebno ni tok strogo... Najbolje, da gresta k fotografu oba zuser posted image . On drži user posted image na sebi, ti pa za njim držiš in popravljaš glavico... je kar projekt... nam je uspelo v tretje...dvakrat je zaspalauser posted image

A davčno rabš za izdelavo...a je dovolj rojtni list. ..

Davčne ne rabiš. Rojstni list je ok.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 309
21.5.2008 9:54:34   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: violica_23

Mi smo skoraja vsak let v bosni pa nevem če je možno sam z osebno it čez. Za v Hrvaško vem da lahko sam za Bosno pa nism čist zihr. Bomo pa mal vprašal kako je s tem.

za Bosno rabiš potni list.

Aja, še to a mora bit user posted image čist zbujen pa gledat direkt u fotografa, al kako? Ker mislim da bo to pri nas kar problem.

ja, glava mora bit naravnost, odprte učke.... saj bo šlo, malo se boste šli manekene pa bo...user posted image

Vsen hvala za odgovore.

Lep dan še naprej.

pa-pa

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 310
21.5.2008 10:07:19   
NiLe
Heej bejbike, ste se pa razčvekale user posted image user posted image user posted image Očitno nam vreme omogoča, da se malce več virtualno družimo, kar je tudi ok ... čeprav sta mi vozičkanje in sonček bolj pri srcu user posted image Jap, tale teden preživimo, potem pa upam, da bo konec tega dežka... sej kakšen dan je lahko tak, ampak cel teden user posted image user posted image

Danes imam pregled pri svojem G in tudi mi se nismo držali navodila, da moramo biti vzdržni suser posted image user posted image user posted image
do prvega pregleda. Glede kontracepcije pa tudi razmišljam v smeri, da bi si dala Mireno. S tabletami se ne bi filala, kondomov ne maram, inekcije so bolj kratkoročne ... tako, da mi smo s projektom "rojevanje otrok" končali in se moramo pač zaščititi.

Takole, jutranji ritual smo opravili, sedaj naša pikica spi, ampak jo bom kar zrihtala in popokala, se greva potepat.

Lep dan vam želim!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 311
21.5.2008 10:09:34   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

Ne. Sicer pa ni nujno, da kupček podrejo naglas. Lako je tudi po tiho, pa ga ti ne slišiš...

pr nas so zaenkrat mirne. Zbudi se 1x, ali celo nikoli.
- Imajo radi dudo?
Ne. Jo noče za noben dnaruser posted image
Tiste ki imate že starejše otroke- zanima me ali je kasneje otroka težko odvaditi dude??
Bodo dvojne mamice odgovorileuser posted image
- Ali jih kdaj date spat na trebušček? Našemu ful paše, ampak se nekako ne upam.
Da. Jaz jo čez dan kar dam. Ponoči pa sem jo ravno včeraj hotla pustit, pa mi ni dalo zaspati in sem jo prestavila. Čeprav bom tudi to probala, ker imamo Angel care, ki kontrolira dihanjeuser posted image
Že itak nisem fen svinjine, tko da ne jem. Razen če je v mletem mesu....pa ni bilo nič narobe

lep pozdravček,
Sandrin

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 312
21.5.2008 10:12:28   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Sandrin

Sem vas komaj našla! Morda se me katera še spomni, nekajkrat sem se oglasila še v času nosečnosti, danes pa sem se odločila, da se še tukaj javim.

Seveda se te spomnimouser posted image

Včasih ja, včasih ne ...

Sedaj je že tretja noč za nami, ko je spala od 22h do 5h in potem spi do 8h. Prej pa je bil prvi alarm okoli 3h.

- Imajo radi dudo? Tiste ki imate že starejše otroke- zanima me ali je kasneje otroka težko odvaditi dude??
Naša ima dudo. Iz izkušenj od prvih dveh, smo se jo lepo odvadili. Brez joka in stresa.

Jaz jo dajem spat na hrbet in ji ful paše. Mogoče čez dan probaš, ko si zraven  ... čez noč se jaz ne bi upala.

Ne, se jo izogibam. Pa tudi ljubiteljica te vrste mesa ravno nisem. Tudi mleto meso kupujem samo govedino.

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 313
21.5.2008 10:13:51   
NiLe
Hej, Ketrin ... mi2 pa kot da sva se zmenile pri odgovarjanju Sandrin user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 314
21.5.2008 10:21:52   
NaTaŠa*
Tole sm najdla na DRŽAVNEM PORTALU RS!

Slovenski državljan lahko z veljavno osebno izkaznico vstopi in prebiva (do 90 dni) v vseh državah Evropske unije, in sicer: Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Ciper, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Poljsko, Portugalsko, Slovaško, Španijo, Švedsko, Veliko Britanijo, Romunijo in Bolgarijo. Z osebno izkaznico pa lahko državljan Slovenije na podlagi bilateralnih sporazumov potuje tudi na Hrvaško in v Švico. Prav tako se s slovensko osebno izkaznico lahko potuje v Bosno in Hercegovino ter Črno goro. 

Pol pa naletim na vprašanja in odgovore kjer odgovarjajo da je nemogoče, da v BiH lahko potuješ sam z potnim listom. Mislm zdaj si pa res že zmišljujejo. Nč bo treba pot pod noge pa it mal prašat kako je s tem.

Vprašanja in odgovori

Vprašanje (17.07.2007)

A obstaja kakšna propustnica, s katero lahko prestopiš mejo med Hrvaško in BIH, na prehodu Neum, skupaj z osebno izkaznico in če obstaja, kje in kako jo najhitreje dobiti.

Odgovor (23.07.2007)

Ne. Slovenski državljani lahko potujejo v Bosno in Hercegovino samo z veljavnim potnim listom.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 315
21.5.2008 10:27:20   
Ketrin
Violica, jaz v BIH ne bi šla samo z OI...saj veš kaki so tam cariniki, odvisno kakšen dan imajo.... lahko pa te zaj.... pa jih pol razloži da je po predpisu št. yyy bla bla bla...user posted image user posted image user posted image Saj za HR tudi ne rabiš zelene karte, pa dopovej ti to kakemu težkemu cariniku....user posted image user posted image Jaz ne bi reskirala....

NILE, ja očitno isto razmišljava....user posted image user posted image user posted image user posted image

Nič, jaz sem že oblečena, zdaj pa še malo naštimam in greva....novim dogodivščinam naproti...

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 316
21.5.2008 10:34:06   
tasyo
Ojla!

Se vam na hitro javim (kot vse dni do sedaj), dokler še ni alarma.... Mi smo imeli danes kar pestro noč. Mala je zaspala že ob 6ih in je spala do pol enih, potem pa do dveh jok in tečkanje in ne spat. Midva pa kot sovice... Potem pa se je zopet zbudila ob petih, kar ni v njeni navadi. In smo pričakali krčke... Šele ob osmih smo jih pregnali, ker sem ji jaz butec dala kapljice šele ob sedmih - prej sem jo pa hranila in preoblačila... No, zdaj spi. Se bova pa danes po dolgem času spet poskusile dojiti - no, mislim da se bo bolj mamica crkljala. Poročam, kako je uspelo. Sicer je mleka bolj za vzorec, pa vendar upam, da ga bo več, ko spet začne vlečt. Vsaj za zjutraj in zvečer...

No, mi smo imeli pa včeraj pohajalni dan in smo se odpravili v Ljubljano. In se mi zdi, da je Lana čutila, da je vse drugače in kar ni mogla spat. Sem si šla kupit hlače, saj se v stare še nekaj časa ne bom mogla stlačit. Sem bila prav nešopingasto razpoložena, ker sem si grozna s toliko odvečne maščobe okoli trebuha in stegen. Sedaj čakam, da bo 6 tednov mimo, rana se mi je včeraj zaprla in ne cedi več, potem pa začnem telovadit... Če mi bo ob malčici seveda uspelo.

Dopust - meni še niso sploh poslali odločbe, tako da sem jim že pisala, kaj je s tem. Sicer pa tudi pri nas dobimo le en dan dopusta na otroka.

Hja, glede kontracepcije tudi jaz ne vem, kaj bi - tabletke pozabljam, mirena mi ni, kondomi prav tako ne... Pravzaprav smo bili tako dolgo brez, ker smo se matrali za našo pikico, da mi nič ne diši... Bom videla, kaj bo rekla moja G.

Mi poskušamo kupček podreti vsakokrat, vendar ne uspe vedno.

Evo, zdaj pa šibam likat, dokler je mir, potem pa moram še v nabavo. Pozdravček in lep dan vsem!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 317
21.5.2008 10:34:58   
NaTaŠa*
Ah kje pa mi tud na misu ne pade da grem v Bosno sam z OI. Oni že tko nismo prav veseli k vidijo nas SLO državljane ( beri potni list) user posted image , tako da kje pa. Mi bomo naredl kr PL, važn da mamo en veljaven dokument.

Usen pa hvala za odgovore.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 318
21.5.2008 10:48:58   
sasy20
Dobro jutro!

Sem si ravno kavo skuhala in zajtrk pripravila ker je škratek zaspal nazaj.
Danes sva pa midva malo dalj spala. Do 8h user posted image  bilo je prav fino se malo pocrklati sam škoda da še user posted image  ni. No bo pa čez viken prišlo v poštev crklanje v troje.user posted image  

Vidim da vse govorite o user posted image . Midva sva se vzdržala vse do pregleda v porodnišnici ko sem začela krvavet...no sej zgodbo sem že napisala. Od takrat pa sva že user posted image  in morm rečt da je prav fino po dolgem času. Glede kontracepcije pa jaz nimam pojma kaj naj. V porodnišnici mi je predlagala mireno. Inekcije mi je odsvetovala ker se baje ful zrediš...no po moje je odvisno od ženske, mislim da ne morejo kar rečt da se bojo vse zredile. Kondome....ne hvala mene to tako moti da mi ni užitek potem user posted image .

Danes bo za kosilo pica....tako da mi še ni treba kuhat..imam malo časa za lenarjenje ker sem včeraj vse postorila po stanovanju.

Sandrin lepo da si se spet oglasila. Upam da se boš sedaj večkrat javila. BLažek je pa tako lušten fantek pravi cuker je.

- Ali vaši vedno podrejo kupček?
Ponoči nikoli ker takoj nazaj zaspi in ga potem ne dvigujem na kupčka ker se potem zbudi. Je pa res da ga malo dalj pustim v moji postelji da se mu lepo poleže predno ga prestavim v njegovo posteljo, tako da za enkrat ni težav. Po dnevi pa kdaj podre kdaj pa ne odvisno kako pije.  
Mi se zbujamo 2x. Prvič ob polnoči ali 1. Odvisno kdaj zaspi. Naslednji obrok je ob 3 ali 4. Ko se naje takoj nazaj zaspi. Tako da ni nobene panike ponoči...saj za enkrat. 
Nik ima dudlo le ko je že ful zaspan. Takrat jo vleče drugače pa jo takoj ven zabriše.
Jaz ga za enkrat ne dam, edino ko sem zraven. Mu tudi ne paše toliko. Najbolj mu paše na boku.
Jaz sem jo že jedla in ni bilo nobene panike. Tudi partonažna je rekla da jo vsake toliko lahko.

Kaj naj še napišem....ne vem se še kaj oglasim. PApa

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 319
21.5.2008 11:03:25   
JABOLKO3
Dobro jutro!

Se moram takoj pohvalit - Jurček je bil to noč spet 'po starem' - v kosu spal od 11h do 6h, pa ob 7.30 spet zaspal in še spi. Upam, da se spet kaj ne 'pokvari'. Sicer pa vidim, da smo ga že scrkljali - čez dan bi bil kar po naročju, ko ga dam na ležalnik, pa užaljeni jok. V vozičku je miren, če se ta premika, ko se ustavim, pa protest. Med dojenjem mi na dojki zaspi in če bi ga pustila, bi spal 2 uri, ko ga odložim, je takoj buden. Pa glede na to, da je tretji in da poznam 'pasti', ki nam jih ti mali bučkoti znajo tako fino nastavljati... - pa sem se spet ujela. Je pa tudi res, da je to moj zadnji dojenček in da tako hitro zrastejo, da moram sedaj čimveč uživati z njim.

Vreme je res zanič, pa do ponedeljka menda ne bo nič bolje, za naprej pa ne vem. Včeraj se nama je sprehod do šole in nazaj v rahlem dežku zelo obnesel, tako da bova danes to ponovila, je pa res, da ga jaz v predsobi naštimam v voziček, namestim zaščito za dež in le zapeljem čez prag, pa sva zunaj, nobenih stopnic. Če bi morala vse skupaj nositi iz ne vem katerega štuka, se tudi meni ne bi dalo v dežju ven.

Kupček se mi kar trudimo podreti, čeprav vsakič ne gre, ker včasih prej zaspi. Se pa običajno kmalu zbudi, če ga zrak tišči v želodčku in ga potem dvignemo, da se 'zriga'.

Potni list / osebna - naša večja dva imata potne liste in tudi za Jureta ga bomo zrihtali, ker ni taka razlika v ceni, če se pa pojavi situacija, da moraš kam, kjer osebna ne velja, pa imaš dvojne stroške, če moraš naknadno še pasoš delati - to je bilo pri moji sestri, ko so šli na eno prireditev v Srbijo.

Hrana - jaz še vedno kar pazim, kaj jem - svinjine še nisem, od svežega sadja sem do sedaj kakšno jabolko tu in tam, pa melono sem malo probala, drugač pa le kompot. Zeleno solato počasi uvajam, sem jo že nekajkrat jedla, vendar v bolj malih količinah, ostalo zelenjavo le kuhano - pa brez zelja, ohrovta, cvetače... čebule, paprike in česna pa pri nas tako ne jemo, ker imava oba z možem težave z želodčno kislino. Pijem pa vodo, bebi čaj, čaj za dojilje, kompot, jabolčni sok z vodo, pa tudi kak Uni paše.... vse skupaj kaške 3 - 4 litre na dan.

Sedaj se pa že nekaj sliši in posteljice, grem pogledat.

Lep dan!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 320
21.5.2008 11:17:58   
Jo@n
Ojla, pa še malo več od mene, dokler mali princ še spi...

Je spal v kosu od 22-3.30, sledilo je hranjenje in previjanje ter preoblačenje, pa še rjuho je bilo treba menjat... Ne vem, ali je bilo v plenici toliko več, ali pa bo pampers 2 počasi premajhna... Nahranila sva se še malo pred osmo, sedaj pa še vedno spi... Samo se mi zdi, da ne bo več dolgo pustil mamice pri miru.

Duda - pri nas jo damo, ko je siten kar tako (previt in sit), pa trmari in noe bit v ležalniku, ker bi se gospodič nosil ali še bolje, spal na mojih prsih... Še to jo moram včasih popravit z okusom kapljice, da lahko v miru vsaj kaj za kosilo priravim.

Hrana in dojenje - včeraj sem sprobala moje najljubše sadje, češnje, in ni bilo problema. Seveda ne v količini, kakršno sem sposobna pojest. user posted image  Drugače pa že od prihoda iz P domov "normalno" jem mleko, jajca, zeleno solato, čebulo (kadar skoči v golaž), sveža jabolka, banane in pomaranče. Marmelade in jogurti zaenkrat še niso breskev ali jagoda... Ko bodo doma prve jagode, jih bom tudi začela jesti. Od mesa trenutno še nisem svinjine (razen nekaj malega pršuta in salame) pa ni bilo panike, tako da jo bom lahko začela postopoma...

Sedaj grem pa v skrinjo pofirbcat, kaj bo danes za kosilo.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 321
21.5.2008 11:29:49   
Calena
Dober dan mamice aprilskih srčkov,

Naj vas še tukaj pozdravim, čeprav sem glede pisanja na forume precej lene sorte. Super je brati, kako se imate fino in kako lepo vaši sončki napredujejo.

Naš Tosja je v ponedeljek dopolnil 5 tednov in je še vedno zelo priden, zvedav in dobrovoljen fantek, ki le redkokdaj joka. Še vedno zelo rad papa in ima zdaj dobre 4 kg. Zelo rad opazuje in se "pogovarja" z visečimi igračkami v gugalniku ter veselo maha po njih in se vsakič veselo nasmehne ko mu uspe katero zagugati, pa nad vrtiljakom v svoji posteljici je vedno bolj navdušen. Sicer pa ga najbolj impresionira pogled na starinsko stensko uro v dnevni sobi in slike. Se kar zazre v njih in jih zamišljeno opazuje kot kakšen mali filozof. Sestrica je nad njim čisto navdušena on pa nad njo in jo veselo cuka za laske. Drugače pa zelo uživa v večernem kopanju.
Pa veliko se sprehajamo naokoli in v vozičku res uživa.
Zdaj smo na 4 kapljicah AD3, krčkov zaenkrat še ni in upam, da jih ne bo, ker se še od hčerke spomnim, kako zna biti to težko in naporno za dojenčka.

Glede UZ kolkov pri 3 mesecih smo tudi mi na 1. pregledu v posvetovalnici že dobili datum v juliju; pediatrinja je povedala, da kolki običajno ostanejo OK, v redkih primerih pa se stanje lahko poslabša.

Cepljenje proti rotavirusu se v našem ZD izvaja pri 3 in pri 6 mesecih skupaj z drugimi cepljenji, en odmerek stane 75 EUR. Mi bomo našega malčka definitivno cepili, ker so majceni dojenčki res revčki če zbolijo in bolnica potem ne uide. Naša ta starejša je imela rotavirusno okužbo pri 3,5 letih, pa je bila zelo, zelo boga.

Glede dopusta za otroke meni ki sem zaposlena v privat sektorju pripada 1 dan za vsakega otroka, mož ki je zaposlen na faksu pa dobi za vsakega otroka 2 dni dopusta.

Potni list in osebna tudi mi še nismo uredili tega. Smo pa pri hčerki pred 4 leti kar sami fotografirali doma v skladu s predpisi objavljenimi na strani MNZ, pa sliko spravili v primeren format, pa nam na UE ni nihče težil in ima še zdaj kar domačo fotko ...

- Ali vaši vedno podrejo kupček?
Ne naš ne podre vedno kupčka. Včasih pa traja zelo dolgo, preden ga podre. Samo če se orng naje in ne podre kupčka, potem včasih poliva tako da ga skušam vedno pripraviti do podiranja kupčka, razen kadar zaspančka ga pustim spati.
Naš se ponavadi zbudi ponoči enkrat. Spi po 5 do 6 ur v kosu (ponavadi zaspi med 9. in 10. zvečer), potem se zbudi med 3. in 4. zjutraj, se podojiva in zaspi še za nekaj uric do 7h ali 8h zjutraj, potem pa sledi jutranje vstajanje, hranjenje, previjanje, tehtanje in oblačenje v sveža oblačila.
Naš dude nima preveč rad in je v glavnem brez nje. Sicer jo ima in za potolažit včasih prav pride, ampak da bi bil na njo posebej navezan, to pa ni.
Je bila pa starejša hčerka na dudo popolnoma navezana in jo je imela praktično skoz v ustih. In zelo težko smo jo odvadili, ko je bila stara že polna 3 leta. Morda mora ravno zaradi dude hoditi k logopedu. Sem jo zadnjič vprašala glede dude za našega user posted image  da ali ne, pa je rekla, da nekako do 6 ali 7 meseca dojenček dudo potrebuje zaradi zadovoljevanja sesalnega refleksa, po tej starosti postane "razvada" ampak da ni nič narobe, če ima dudo nekje do 1. leta, po tej starosti bi jo bilo pa dobro ukiniti. Je pa v vsakem primeru duda boljša kot prst, ker prst ima otrok vedno pri roki.
Naš ne mara biti na trebuščku, tako da ga ne dajem spat. Se vedno skuša obrniti na bok..
- Tiste ki dojite, si kdaj "privoščite" svinjino?? Ja jaz sem že jedla šunko, pa suho salamo pa pri dojenčku ni bilo nobenih reakcij. Tako da poskusi, pa boš videla, če v redu prenaša. Pri našem sem sama ugotovila, da mu edino česen in čebula nekako ne pašeta, pa preveč začinjene jedi tudi ne.

No toliko zaenkrat. Zdaj pa moram iti, ker je Tosja že lačen in me kliče.

Lepo se imejte in uživajte kljub slabemu vremenu,

Calena

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 322
21.5.2008 12:08:37   
barby78
ojla!
ja,danes pa pišem z našo češpljo v naročju.
sem ful jezna,ker se me neki loteva.ful me grlo boli,pa z nosa mi kr naprej teče,pa tud Vito je začel ful kašljat.me je strah,ker bo sigurno še Lia zbolela user posted image

glede kontracepcije-jaz sem že šla po mireno,sam še nisem čist 100% če bi si jo dala vstavit.sem ravno včeraj ,mal brala stranske učinke in...user posted image .pa saj vem,da jih imajo vsa zdravila.ampak najbolj me muči,da potem kao izgubiš M.to se mi ne zdi glih normalno,da prekineš ta naravni ciklus.a ima katera že izkušnje z mireno?

pri nas so pa začele vse plenice puščat user posted image user posted image .sedaj bom poskusila s 3,mogoče so ji 2 že premajhne?sam fora je v tem,da po teži bi ji še morale bit prav (ima dobre 4 kg),ampak se mi zdi da ji pri pasu pridejo prenizko.bomo videla kak bo sedaj.

zaenkrat bom končala,ker ne morem več tako pisat,me že roka boli,pa še predolgo traja,preden kaj natipkam user posted image

lepo se imejte
se čujemo,PA-Pa

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 323
21.5.2008 12:37:36   
pikica030407
Pozdravljene punce!

Malo da se javim, Tia Zoja sedaj spi, ceprav se zraven nekaj non stop napenja. Že od vceraj ima vneto levo okico, pa ji spiram s kamilicami in ni nic boljse. A se imaste kaksno drugo priporočilo glede tega?

Kak je pa pri vasih s kolcanjem, skoraj po vsakem podoju mojo kolca, bogica a vase tud kolca, pa ji ne morem nikakor pomagat potem se mi cist prebudi in spet vse od zacetka.

Jaz sem danes dobla iz davcne, da je vpisana v register in stevilko, pa me zanima ce vseeno moram it na davcno po original???
Hvala za odgovore

Lep pozdrav
Papa

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 324
21.5.2008 13:02:43   
NaTaŠa*
pikica sj si dobila orginal če je številka gor

(odgovor članu pikica030407)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

prijatelji
hibela

Ali se pogosto družite s prijatelji???

da (49%)

ne (18%)

včasih (33%)

Število vseh glasov: 340

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!