JABOLKO3
|
Dobro jutro! Se moram takoj pohvalit - Jurček je bil to noč spet 'po starem' - v kosu spal od 11h do 6h, pa ob 7.30 spet zaspal in še spi. Upam, da se spet kaj ne 'pokvari'. Sicer pa vidim, da smo ga že scrkljali - čez dan bi bil kar po naročju, ko ga dam na ležalnik, pa užaljeni jok. V vozičku je miren, če se ta premika, ko se ustavim, pa protest. Med dojenjem mi na dojki zaspi in če bi ga pustila, bi spal 2 uri, ko ga odložim, je takoj buden. Pa glede na to, da je tretji in da poznam 'pasti', ki nam jih ti mali bučkoti znajo tako fino nastavljati... - pa sem se spet ujela. Je pa tudi res, da je to moj zadnji dojenček in da tako hitro zrastejo, da moram sedaj čimveč uživati z njim. Vreme je res zanič, pa do ponedeljka menda ne bo nič bolje, za naprej pa ne vem. Včeraj se nama je sprehod do šole in nazaj v rahlem dežku zelo obnesel, tako da bova danes to ponovila, je pa res, da ga jaz v predsobi naštimam v voziček, namestim zaščito za dež in le zapeljem čez prag, pa sva zunaj, nobenih stopnic. Če bi morala vse skupaj nositi iz ne vem katerega štuka, se tudi meni ne bi dalo v dežju ven. Kupček se mi kar trudimo podreti, čeprav vsakič ne gre, ker včasih prej zaspi. Se pa običajno kmalu zbudi, če ga zrak tišči v želodčku in ga potem dvignemo, da se 'zriga'. Potni list / osebna - naša večja dva imata potne liste in tudi za Jureta ga bomo zrihtali, ker ni taka razlika v ceni, če se pa pojavi situacija, da moraš kam, kjer osebna ne velja, pa imaš dvojne stroške, če moraš naknadno še pasoš delati - to je bilo pri moji sestri, ko so šli na eno prireditev v Srbijo. Hrana - jaz še vedno kar pazim, kaj jem - svinjine še nisem, od svežega sadja sem do sedaj kakšno jabolko tu in tam, pa melono sem malo probala, drugač pa le kompot. Zeleno solato počasi uvajam, sem jo že nekajkrat jedla, vendar v bolj malih količinah, ostalo zelenjavo le kuhano - pa brez zelja, ohrovta, cvetače... čebule, paprike in česna pa pri nas tako ne jemo, ker imava oba z možem težave z želodčno kislino. Pijem pa vodo, bebi čaj, čaj za dojilje, kompot, jabolčni sok z vodo, pa tudi kak Uni paše.... vse skupaj kaške 3 - 4 litre na dan. Sedaj se pa že nekaj sliši in posteljice, grem pogledat. Lep dan!
|