Bety11
|
Hvala vsem! Svojega bloga ne rabim in ga nočem....Ne maram publicitete in rom-pom-poma.... Kar nekaj vprašanj sem dobila na ZS, pa bom zelo na kratko povedala za vse, kar se je dogajalo: Čeprav sem ostala noseča vsak mesec, mi nihče tega ni verjel. Poslušala sem samo, da sem stara, jajčka stara,.... Pri Rešu sem bila 5x. Koliko čiščenj sem imela, pa ne štejem, ker je nemogoče. Najmanj 3 na leto. Vse ostalo je šlo samo...Samo testi so bili pozitivni...Vse to sem preverjala tudi s krvnimi testi, da sem bila prepričana, da niso samo lažno pozitivni testi....Ne, niso bili lažni... Potem sem vklopila moje možgane in sklenila, da bi bilo dobro pogledati notranjost maternice.... In doživela še večji šok, saj mi je Bokalova dala pismo potrdilo, da so jajcevodi neprehodni, maternica in jajcevodi fibrozni, nimam niti 1% možnosti za zanositev in ne za donositev otroka.... Edino je Pušenjak svetoval, naj se umirim, vržem v kanto ta izvid in z mirnimi živci poskušam naprej. Po ovulaciji je svetoval Medrol in uporabo Prometrijuma. Ratalo je seveda takoj in zopet odmrtje ploda....kar nekajkrat....Tako, da mi je vsega bilo dovolj... (Moram povdariti, da nikoli zdravniki niso ugotovili pravi vzrok za splave pri meni....) Naredila sem bojni načrt.... Prometrijuma maksimalno dozo (3x300 enot), Medrol 8 mg, potem 16 mg in končala na 24 mg in strogo ležanje (nič stresa, nič delati, nič brati....obnašati se, kot da si v bolnici) In je ratalo..... Šoki so bili, ker sem na datume morebitnega prihoda M imela strašanske krče....Vzela sem en Nalgesin 300, čeprav se ta ne daje v nosečnosti, ker baje da vstavlja srčni utrip pri otroku....Jaz sem izkoristila njegovo drugo pozitivno delovanje, in sicer, prenehanje ustvarjanja prostalgladinov, ki so vzrok za menstrualne krče.. Samo ena tabletka je hitro delovala in več ni bilo potrebno.... Pri Pušenjaku sem bila na NS....Kar ni mogel verjeti, da je otrok tako lepo razvit...Rezultati primerljivi s 30 letnicami in to sem tudi dobila na papirju.... Nisem šla na Amnio....ker vse skupaj ne gre zraven...Prvo si blazno želiš otroka, delaš čudeže in potem rečeš, da ga sprejmeš samo pod določenimi pogoji....Mah...To nisem jaz....Če je NS bila tako dobra, jaz upam, da bo tudi do konca vse OK...In na koncu koncev, sem sprejela cel riziko zelo odgovorno in zrelo.... Prometrij še vedno uporabljam in bom do 37.tedna, kakor tudi Medrol, ki sem ga v 26.tednu zmanjšala na 8 mg...Tako, da je to zdaj samo vzdrževalna doza...Pušenjak trdi, da Medrol ima velike molekule, ki težko prehajajo skozi posteljico in da na otroka nima vpliva...Tudi jaz tako verjamem... To je na kratko....Naveličala sem se ležanja, pa bomo zdržali še ta 2 meseca.... Vse naj vama želim...
|