Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 13:14:17
|
|
|
|
tejkaz
|
Naty!!!!!! na Zbiljah ste bili pa nič povedali! Mi smo tudi bili in nas je dež pregnal. Se javim kaj zvečer, moj škrat noče spat.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 13:36:47
|
|
|
|
Erin
|
Jutro... No meni tudi Buf odgovarja za kraj srečanja, samo upam da bi ga ostale našle No saj bomo videle... mishel - jutri pa uživaj na masaži ...važičkaaa sem ti fouš
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 13:49:54
|
|
|
|
naty13
|
ok punce potem pa Supernova -Buf 24.maj ob 17.00. Velja. Tejka, a ste kofetkali, a ste bili na igralik Kako naj pa vem, da ste imeli enake plane kot mi Mi smo prišli mal pred 11to in šli okrog 12h. Pa vi Meni pa tako dol pritiska, da je noro. Pa še mali mi po mehurju skače. Saj je takoj boljš, ko grem mal na obisk na WC. Očitno je moj mehur zdaj za nekaj mesecev postal trampolin. Tolaži me to, da je z otročkom verjetno vse ok, ker je še vedno tak razgrajač. Jaz samo upam, da ne bomo kaj preveč prekmalu šli rodit. Pumce, a katera ve, do katerega tedna je fajn zdržat Jaz mislim, da do 32t je kar treba, a ne Sem se pa odločila, da bom zdej po hitrem postopku, ko dam čez dva tedna pregled čez vse nabavila, ker potem niti pod razno ne bom obiskovala trgovin. Včeraj sva cel dopoldne nabavljala in hodila po opravkih pa me je čisto vrglo. Pa še vsaka sprememba vremena. Erin, a sva sedaj zamenjale vloge. Zdej si ti ok , jaz pa sam jamram.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 14:05:38
|
|
|
|
iva77
|
Bodo našle ta BUF, jim bomo pa zemljevid gor nalimale da se bodo lažje znašle
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 14:43:57
|
|
|
|
tejkaz
|
Tako, dete zaspalo..... Naty, saj vem, da ne morete vedet kdaj smo mi tam, sam če že greste v občino Medvode, je pa treba prej javit. Hecam se. Zdaj pomladi bomo mi dostikrat tam tako da kar javi če boste kaj tam. Smo bili pa malo na igralih in malo na kofetku. Meni se je pa trebuh tako povečal zdaj v 14 dneh da joj. Zdaj pa menda vsak lahko opazi, čeprav ene kolegice še vedno govorijo da izgledam kot da sem se malo preveč najedla. Cebrca Meni so takšne izjave čisto mimo. Je pa zanimivo kako so po porodu vsi sorodniki polni idej kakšne smo med nosečnostjo postale itd. Meni med Evino nosečnostjo nihče ni nič rekel, po porodu so pa vsi imeli kaj za povedat kakšna sem. En stric me je še grdo prizadel z izjavo da sem se ogojila. Zdaj ga videt ne morem. Čeprav mož pravi naj mi gre to čez eno uho not in drugo ven, smo ženske vseeno drugačne. Imam pa pripravljeno en komentar če bo še kdo kaj takšnega rekel: mogoče sem res močna itd, sam nesramna pa nisem tako kot nekateri. Naty, fino je zdržati vsaj do 32.tedna, ja. Zaradi pljučk. Sicer imajo že malčki od 24.tedna možnost preživetja. Moj možek se je rodil v 27.tednu in je zdaj pravi dec. Na wc grem pa tudi jaz na vsako uro. Mi fajn na mehur pritiska. Sam me že zdaj kar zvija ko se spomnem da začnejo tam pri cca.32 tednu na žličko pritiskat. Joj, je mene to bolelo. Prav jokala sem dostikrat od bolečine. Čestitke Nyni84 ob poroki. Dopustnice, uživajte!! Lupinca oz. avtosedež (da še jaz dodam svoj piskrček) Pri Evi sva imela tak voziček na katerega ni šla lupinca. Pa se je vozila samo v košari in kasneje v športnem delu, predvsem zato, ker se mi zdi v lupinci otroček tako stlačen. Čeprav vsi pediatri zagovarjajo ta položaj, meni so vedno govorili naj bo čimveč v lupinci, ker se dobro počutijo v njih. Otročki zelo dolgo obdržijo takšno lego kot so jo imeli v maternici. Eva še zdaj na previjalni mizi nogici prekriža in jih dvigne k trebuščku. Sam da bi pa en triurni sprehod otrok preživel v lupinci se mi pa ne zdi dobro. Zdaj imamo takšen voziček da gre lupinca gor. To pa zato, da če bomo šli kam na obisk, da lahko samo ogrodnje peljemo s sabo in za kakšnen mini sprehodek uporabimo lupinco. Drugačo bi prikolico s sabo mogli peljati Ima pa Eva zadnje dni novo foro. Hodi po stanovanju, si majčko dviguje gor, se boža po trebuhu in govori buš buš. Najprej nisem vedela ali jo boli ali kaj, sam potem je začela govoriti še popi in kazat popek. Tako da očitno se je samo nekaj novega naučila. Ponovi pa 100 krat v enem dnevu. Sva se pa zadnjič previjali in me udari po obrazu in ji rečem da to ni lepo itd. in jo vprašam če njo v vrtcu kdo tepe, pa reče ja. Jo vprašam kdo, pa reče Biba (njihova vzgojiteljica) in jo vprašam kje je tepe pa pokaže na glavo. Bibo ima sicer zelo rada in se mi zdi nemogoče da bi jo res tepla, sam to me pa zdaj bega. Mož jo je kasneje vprašal z drugačnimi vprašanji isto in je isto odgovorila. Kakšna ideja kaj narediti? Zdaj grem pa kuhat (bomo jedli makaronflajž) in ven po lužah čofotat.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 14:52:58
|
|
|
|
miškolinček
|
Živjo še od mene, že spet sem takšna kot da bi me tramvaj povozil, zato bom bolj kratka. Srečanje Gorenjk, jaz vem kje je Supernova tako da ne rabim zemljevida. Sayuri in Sonček (ali sonce..,sem pozabla vzdevek ), vama izmerim majčke takoj ko bodo suhe, trenutno se sušijo zunaj, tako da dobita jutri mere. Obljubim. Glede lupince se strinjam s Sayuri, to je bolj za v avto za moje pojme, otrok mora imeti v vozičku prostor in udobje za spanje. Sandra, Sayuri zelo lepi vozički. sayuri ti ga kar mej v dnevni in ga občuduj, potem boš pa tisto kar boš noter dala .
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 16:24:59
|
|
|
|
mishel
|
No, lupinico oz. jajčko imava tudi midva tako, da gre na voziček. Imamo pa v kompletu tudi trdo košaro, tako da bo potem praksa najboljše pokazala kaj bomo uporabljali. Tu sem res pravi začetnik . Sem pa danes od sosede dobila banjico za kopanje ( je roza barve, ampak dojenčku je tako vseeno kake barve je- ne vema spola!!!). Tako da imava že en strošek manj . TEJKAZ trebuh pa tudi meni vidno raste. Se mi zdi, da sem vsak dan bolj nerodna . NATY mislim da imaš prav glede tednov, do kdaj je dobro zdržati. Se pa tolažim, da je že v 24. tednu pisalo, da že ima otrok možnosti za preživetje!!! ERIN tebi pa pošljem jutri natančno poročilo kako je bilo!!!!!!!!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 16:49:31
|
|
|
|
kaja02
|
mishel imaš zs
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 17:35:33
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mishel NATY mislim da imaš prav glede tednov, do kdaj je dobro zdržati. Se pa tolažim, da je že v 24. tednu pisalo, da že ima otrok možnosti za preživetje!!! Meni piše danes (sem stopila v 28 teden) da ima sedaj pa mali že veliko možnost preživetja in mi je full ogleglo .Novičke mi pa pošiljajo z www.baby-gaga.com in so mi fajn - vse napišejo kaj se dogaja z malim in z nami ERIN tebi pa pošljem jutri natančno poročilo kako je bilo!!!!!!!! Lumpa...samo da mi boš še večje lušte delala ane? Ti samo uživaj namesto mene, jaz se bom pa mojemu mal "prislinila", mogoče se me bo pa on usmilil
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 17:57:02
|
|
|
|
Erin
|
naty- sem pozabila napisat...čimveč počivaj če ti dol tišči.Meni je samo počitek pomagal. Merkaj se punca da me ne bo skrbelo Meni sicer še vedno dol tišči ampak ne več tako močno, deloma sem se pa tudi že navadila da sem tako "nepokretna". Pri meni je zadnje tedne hlače gor dat že ta velka znanost ker ne morem več dvigovati nog. Pozdravi se
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 18:13:01
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erin naty- sem pozabila napisat...čimveč počivaj če ti dol tišči.Meni je samo počitek pomagal. Merkaj se punca da me ne bo skrbelo Meni sicer še vedno dol tišči ampak ne več tako močno, deloma sem se pa tudi že navadila da sem tako "nepokretna". Pri meni je zadnje tedne hlače gor dat že ta velka znanost ker ne morem več dvigovati nog. Pozdravi se No jaz hlače zaenkrat še lahko oblačim. Problem je pri opravilih, kjer se je treba pripogibat npr. cunje pobrat iz stroja,... Saj sem ležala, pa je bilo bolje. Potem smo šli pa na kratek sprehod in mi je spet dol začel tiščat. Pa mali ima moj mehur za tranpolin. In moj mi je prepovedal dvigovat Nejca. Končno je dojel, da me res boli. Tile naši "desci" res rabijo, da dojamejo, da so to resne stvari.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 18:31:04
|
|
|
|
anita goitan
|
lep 1.majksi pozdrav! Slabo vreme, pr nama bila sestra s familjijo in mama,mal šli po Kamniku... Ti prou verjamem naty, tile naši moški so mal več ksni za dojemanje
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 19:44:24
|
|
|
|
mishel
|
Glede moških vam dam čist prav!!! Sicer me moj res zelo razume in pazi name, včasih se pa naredi, da moram prav rečit: JAZ SEM NOSEČA!!!!!! ampak ne prevečkrat .
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 20:11:29
|
|
|
|
LenaG
|
Pa se vam pridruživa še midve . Sedaj sva v - 26. tednu. PDP - 12.08. Zaenkrat sva na + 10 kg. Zaradi nizko ležeče posteljice sva na bolniški in se malo paziva. Vendar se sprehodom zankerat še nisem odrekla. Ker smo še v gradnji in se mislimo v juliju še seliti je pri nas kar hektično. Me zgrabi kar malo strah, ko vidim kdaj ste že začele nakupovati stvari . Jaz sem zaenkrat kupila voziček (rabljen), dobim še lupinico in posteljo ter previjalno s predali. Zibko imamo od bodočega ateka. Soba je zaenkrat 1. pobarvana. Čakamo na polaganje parketa, ki bo predvidoma v drugi polovici maja in nato 2. barvanje. Oblekic smo že tudi nekaj dobili. Ker stvari nimamo kam zlagati še čakamo, da bo soba dovolj daleč. Upam, da to ne bo predolgo. Pozdrav vsem
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 22:14:09
|
|
|
|
bella02
|
LenaG, dobrodošla! Nisi nič pozna z nakupi, jaz nimam še NIČ pripravljenega, po 15. maju pa kupiva omaro za cunje starejše pupe in takrat začnem. Dobim tudi e paket, voziček in lupinico. Nimam pa namena čakat na julij, nas lahko pač presenetijo naši . lupinica: naša prva pupa je imela mišični zateg in so terapevti svetovali čimveč biti v lupinici, tudi pestovanje je bilo v položaju lupinice. Tako mi ni prišel v poštev ležalnik, pa še prostora nisem imela zanj, smo živeli še v skupnem gospodinjstvu z moževimi starši. Za na sprehod pa sem imela navaden voziček in je mala notri lepo ležala. Tako da mi je lupinica prišla kar prav. Pa upam, da zdaj ne bo mišičnega zatega. Saj ni bilo panike, sam pri joku se je čisto nazaj hotla zviti. Tudi pri terapevtu sva bili samo 2x, če se ne motim. Danes je pa prava vrtavka inh ji nič ne manjka! Smo bili na večerji in sem sita ko boben, tako da grem spat. Še bušita namazat in pocrkljat , je zbujen. Pa hura zame, mi je uspelo zlikat ! Pa hura za maj, ta april je bil res vremensko pravi april. Lahko noč, drage so !
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 22:32:10
|
|
|
|
košuta
|
Pozdravčki!!! Po dolgem času... LenaG - Dobrodošla med nami! Nyna84 - čestitke za poročeni stan! Se vam dolgo nisem javila, ker enostavno nisem prišla do računalnika. Potem sem pa komaj našla stran, kjer sem ostala z branjem... Še sreča, da niste tudi danes tako čvekale. Mi smo začeli razbivat najino bodočo mansardo , končno! Torej smo imeli vesel praznik dela... Pa se ne pritožujem, ker se je le začelo nekaj premikat. Bi me pa včeraj skoraj kap, ko sem videla koliko pride tuš kabina z visoko kadjo - 800 evrov! Še dobro, da večino stvari za najino bebico dobiva ali pa nama bodo posodili. Fajn se imejte! Grem spat zdaj, ker sem hin...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 7:02:02
|
|
|
|
bambi14
|
berem , berem in mislim, da imam še kake 3 strani za prebrat in potem konec. Vse pridno praznujete 1. maj. ......dobro jutro čvekice, dobro jutro dopustniki, naj vas sonček greje. LenaG - Dobrodošla med nam čvekami. Okolica mb- jes še ena štajerka. Jaz sem tud iz okolice,...na deželi ampak imam do mesta samo 10 min. Nyna84 - čestitke za poroko, želim vama veliko ljubezni in naj bo kakor v pravljici,... Voda za je tudi že zavrela in iz kuhinje bo zadišalo o jutranji kavici. Izvolite,.... Jaz sem danes zgodnja, ker grem v Aust.- v ikeo malo pogledat omarico za našo . Cotik sem polno dobila in jih moram presortirat, preprat, zlikat ampak se mi zdi nesmiselno delat to prej preden nimam nekega protora kam zložit vse te cotike. Komaj čakam. Nič fanjn se mejte še naprej, se tipkamo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 7:26:17
|
|
|
|
naty13
|
Jutro. Bambi hvala za . Jo bom z veseljem spila, ker je zunaj tak sonček. In lepo opravi nakupe v Avstriji. A greš mogoče mimo kakšne lekarne v AU. ker Sayuri rabi en sirup za železo mislim da. Je prosila, če bi katera prinesla? Moj bo pa danes lepo delal tako, da so pridite na čvek. Itak ne morem prav hitro pospravljat in Nejca pazit, bom pa mal bolj počivala in bo jutri sesalec pel. Pa še zvečer dobiva obiske - pride kolegica z . No, ne bom se metala za pospravljanjem, bo pač tako tako.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 8:40:12
|
|
|
|
nell
|
Jutro babike! Hvala za kavico, je prav pasala...zdaj sem uspela vse prebrat...vidim, da smo vse nekaj odjadrale. Bamby upam da najdeš kaj lepega v aust. Midva bila včeraj na morju in je blo prav luštno, še lepo vreme. Čeprav ko sva se dol peljala, sva šla skor čez pekel...tok je scalo tam od počivališča Lom naprej, da sva se 20 peljala, ker nisi nič vidu...vse je blo, še toča...me je blo kr mal strah, pa mislim, da bebo tud, kr je tok pospešeno brcal...ampak smo preživeli. Mi je blo že skor žal da sva šla, ampak k sva se proti obali začela peljati pa ni blo ne duha ne sluha o slabem vremenu...tko da mi kar uživamo, ker ne vemo kako bo kaj potem. Sem pa opazila, da mi rahlo zatekajo noge...no kdaj malo bolj, kdaj malo manj...ma še katera te težave??? lep dan s sončkom obisjan vam želim
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 8:44:49
|
|
|
|
sandra123
|
Jutro, hvala za , Bambi...Tudi mi smo imeli včeraj zeloooooooooo delavni dan, sva Tini elemente zmontirala, pa dragi je potem še omare prestavljal, sva stene dobro očistila - je bilo ful praha za omarami in na steni , potem pa čiščenje elementov, zlaganje perila v omare...skratka...kosilo sem kar pri kitajcih naročila, malo likala, prah brisala po stanovanju....zvečer pa dol padla... sta bila včeraj cel dan tako aktivna, da kar nisem mogla verjeti...ampak res cel dan... brcala sta vsak v svojo stran, ko je eden nehal, je drugi začel...še ob 23-ih nista dala miru...vse me je že bolelo spodaj ...ob 5-ih zjutraj budnica, ampak sem nazaj zaspala...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 8:57:18
|
|
|
|
sayuri
|
Jutro še od mene. Se je tko prijetno zbudit v sončen dan . MI imamo danes v načrtu piknik , napovedan je sonček in komaj čakam, da se bom zleklna v ležalnik . Včerajšnje popoldne sem več ali manj preležala - sem se spet slabo počutila... HValabogu sem vsaj dopoldne v "normalnem stanju" .
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 9:04:42
|
|
|
|
sandra123
|
Sayuri, a tvoja tudi tako divje brcata, čez cel dan??? Verjetno je tale slabost posledica pritiskanja na želodec, mogoče bo pomagalo, če boš v vodoravnem položaju...vsaj meni to občasno pomaga... Piknik pa čimboljše izkoristite, pa lepo vreme vam želim - danes naj bi bilo do 22 stopinj zunaj...
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 2.5.2008 9:06:03 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 9:25:22
|
|
|
|
sayuri
|
sandra moja dva sta najbolj aktivna takrat, ko kaj pojem . Po moje kar čakata, da kaj pade v želodec, da potem igrata nogomet, h kateremu bo šlo več hrane . Ponoči sta pa prav pridna, moram reč. Sicer, ko grem na wc, se prebudita in opozorita, da sodelujeta z mano , ampak ko se uležem, se čez minutko umirita . Drugače mi pa res ležanje pri vsem tem slabem počutju najbolj pomaga. SAmo moram imet vzglavje precej dvignjeno, drugače skoz zrak lovim .
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 9:57:48
|
|
|
|
nell
|
Sayuri uff danes je res taprav dan za piknik...sem lih zadnjič mojmu razlagala, da se mi že orng lušta enga piknika. Torej res prijeten dan vam želim...pa pazi nase...tebe tale slabost bolj kot ne skos spremlja ali v tsakšni ali pa v drugačni obliki. Upam da te danes ne bo preveč morila...pomembno pa je da je z našimi pikecami vse vredu...me bomo že prenesle, ker smo močne. Sandra kakšno sobico imata za Tino...si napisala da sta dokupila elemente...midva tud kupujeva...pa zbiram informacije.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 2.5.2008 10:10:00
|
|
|
|
anita goitan
|
jutro punce, uau sonceeee!!! Vsem katere se boste piknik udeležile-uživajte, pa še kaj dobrega namesto mene pojejte , jaz jo mahnem kam v hribe! sem v 26.tednu, uau ponoči je ta mala take zganjala,mi je kmal popek izruvala, potem je pa tata dal roko gor, punco mal pobožal in se je umirila. Ajde, uživajte max!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?