Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 13:59:40
|
|
|
|
ozziebo
|
Sonček3, kar se tiče lupinice in avtosedeža sem bila tudi jaz tvojega mnenja. Samo problem je nastal, ker je naš voziček ful težek (15 kg) in sem ga zelo težko dvigala in dajala v avto, pa še cel prtljažnik je zasedel. Sicer sem lupinico do garaže nekako naslonila na voziček, da mi je ni bilo treba še posebej nosit po celem bloku (spet odvisno, kje živiš). Če si precej vezana na avto, je po moje kar dobro, da imaš kompatibilno ogrodje vozička z lupinico.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 14:06:30
|
|
|
|
sandra123
|
Sayuri, ti kar počivaj ...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 14:07:51
|
|
|
|
naty13
|
Dannnn. Pri nas je že začelo rositi. Midva sva se z mojim potepala. Sva mal zapravljala. Cel kup položnic je bilo za plačat. Pa mizico za na balkončka in stole sva kupila. Pa po fasngo sva šla, da ne bomo lačni med prazniki. Pol me je pa še na kosilo peljal. Me je tako čudno bolelo v spodnjem delu trebuha in mal zategovalo, pa je rekel, da me pelje na kosilo, da se ne bom še s kuhanjem matrala. Zdej sem pa en stroj cunj dala prat, še pomijem po tleh, potem pa po tamavčka v vrtec. Komentiram pa kasneje.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 17:04:26
|
|
|
|
naty13
|
[Srečanje Gorenjk (in katere želite): sobota 24. maj 2008 Kraj: Mercator center Kranj, Qlandia KRanj, Suernova KR-Buf.... - mislim, da je ena predlagala bolj poznavno mesto za srečanje, če imate še katerikoli predlog sporočite. Ura: 17:00 -Naty13 -Miškolinček -Erin -Julija08 -Tejkaz -majah -Anita goitan -iva77
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 18:23:13
|
|
|
|
ANA_P
|
Oj, punce, kdaj na CSD po paket, mi bo povedal G.?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 18:32:22
|
|
|
|
ANA_P
|
oj, sem našla na njihovi internet strani ( CSD ). 60 dni pred PDPjem damo vlogo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 18:50:32
|
|
|
|
naty13
|
ANA P točno tako, 60 dni pred PDP-jem dobiš pa na zadnjem pregledom pred tem datumom eno potrdilo, kdaj začneš porodniško in potem s tem urejaš na CSD-ju. Če boš vzela denar, boš dobila naslednji mesec nakazano. Torej, me bomo vlagale večinoma v juniju in bomo dobile v juliju denar. Kako je s paketi pa ne vem. Verjetno po pošti dobiš.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 30.4.2008 18:54:07
|
|
|
|
ANA_P
|
mislim vzeti denar, ne paketa, samo nisem vedela kako naj ta denar poimenujem, da me boste razumele :).
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 7:33:28
|
|
|
|
sayuri
|
Juttroooooo KAj ni še nobena kavice skuhala? Ni nobene godba zbudila? Pri nas vsako leto 1. maja že ob 6h godba po ulici igra.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 7:34:02
|
|
|
|
sayuri
|
Aja.....kavica..... za dobro jutro
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 7:44:37
|
|
|
|
naty13
|
Jutro. Sayuri hvala za . Sem se tako lačna zbudila, da sem že kos kruha s salamo pojedla, pa še rogljičke sem dala ven s skrine, da jih spečem. Pri nas je bila pa budnica že sredi noči. HB je Nejc spančkal. Je pa mali kašljal, ko je šel spat, pa ni in ni nehal. HB sem poslala mojga iz postle, da mu je dal sirup. Mene je včeraj vse tako bolelo in dol prtiskalo, da je bilo noro. Vsaka sprememba vremena me zmeče. Potem je lepo mirno celo nočko spančkal in še zdaj spančka. V vrtcu ni kašljal, ampak so ga mogle meti samo bolj po naročku. Jedel je bolj malo ampak HB vsakega obroka nekaj. Je pa doma celo popoldne nekaj mlel. Saj počasi se bo navadil na vzgojiteljice spet. Zdaj nič več ne ignorira besede vrtec, ko mu pravim, da bo npr. knjigico nesel v vrtec pokazat. Mal napredka je.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 7:55:19
|
|
|
|
sayuri
|
No vidiš Naty, Nejc počasi lepo napreduje . JAz sem tudi že jedla, kot volk navsezgodaj zjutraj . Ponavadi si zajtrk okrog devetih pripravim. Zdaj sem pa že pred semo kruh in marmelado jedla . Sem pa danes precej bolje, kot včeraj. PA še soooonček je zunaj. VSaj dopoldne ga bomo malce izkoristili. Moram še nekaj rožic poštimat .
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 8:02:01
|
|
|
|
naty13
|
Sayuri sonček. No, saj se pri nas tudi nekaj kaže iz oblačkov, ampag tudi dežek pada. Jaz pa marmelado "šparam" za po porodu. Sem pri Nejcu po porodu sam marmelado jedla, pa jo potem skoraj eno leto niti vidt nisem mogla. Zdej jo pa raj ne jem, da se mi ne obrne do avgusta. Kaj bom pa pol jedla Ja, Nejc je naredil majhen korakec naprej. Samo mal me je vrglo prvi dan, ker sem mislila, da bo vse ok, pa ni bilo. 14 dni nazaj, ko je šel po dveh mesecih v vrtec se je takoj vklopil in igral, zdaj pa nič. Je rekla vzg. da se je šele potem mal igral, ko so vstali in pojedli. Revček. Potem ko sem po njega prišla je pa kar name skočil in delal vzg. pa-pa pa-pa.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 8:43:26
|
|
|
|
sandra123
|
Jutro Naty, Sayuri...danes sem si pa jaz malo privoščila poležavati , ati tudi še poležava, Tina pa itak pred tv-jem... Včeraj smo šli k sestri na bograč in na kresovanje...sem bila glavna atrakcija tam...vsi so me kar nekaj okupirali, zasipali z vprašanji, en gospod mi je spet rekel, če grem rodit do konca maja...še moj oče ga je debelo pogledal....pa sem samo hladnokrvno rekla, da se morata moja pikeca še do avgusta razvijati, da potem pa bo njun čas prišel...tip me je pa ful zaprepadeno gledal in potem rekel..."a kar dva bosta??? ja, potem bo pa še kar huda do konca..." Mislim ne...se mi je kar iz ušes kadilo... Tudi Tinino sobico smo šli včeraj iskati (par dodatnih elementov), jo bova z danes zmontirala... Sayuri, si pogledala link, ki sem ga poslala za vozičke? Sem te hotela nekaj glede tega vprašat...
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 8:48:13
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123 Sayuri, si pogledala link, ki sem ga poslala za vozičke? Sem te hotela nekaj glede tega vprašat... JA, šele malo prej sem prebrala včerajšnje pisanje . Potem imata tale voziček že naročen? V modri kombinaciji?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 9:00:01
|
|
|
|
nell
|
Pozdravček babike! Nisem vas še uspela vse prebrat, vas bom najverjetneje šđele v soboto. Včeraj me je moj lubi peljal v živalski vrt...no v bistvu sem jaz peljala . Sayuri sem kr pobrala tvojo idejo in je blo prav krasno...sva mela sonček, čeprav je mami povedala, da je blo na štajerskem skos oblačno...tko da prav da sva se mal umaknila. Mopj je bil k mali otrok, ker pač že res dolgo ni bil tam. Danes pa jo mahava na morje...bova prespala po kavbojsko na enem vikendu...sicer jaz ne vem koliko sem še jaz za ta zasilna ležišča, ampak en dan bo že šlo. Upam da bo lepo vreme...da bova lahk šla na kakšen lep dolg sprehod...da se mal nadiham. Se mi zdi, da se premal gibam, kljub temu, da sem v službi skos aktivna, ker pač drugače ne gre...ampak tko v privat času, pa ni nič s temi mojimi sprehodi oz . so bolj redki. Punce moje pridno čvekajte in naj vas sonček greje
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 9:09:56
|
|
|
|
sandra123
|
Sayuri, nisem vedela, katerega naj izberem, imajo kar nekaj na izbiro...pa tudi rdeč mi ni bil preveč všeč...Ni še naročen, očka ga gre v teh dneh pogledat, ampak, sem mu rekla, da z nakupom naj še malo počaka...všeč mi je zato, ker ima funkcijo preklopa ročaja naprej in nazaj, da mi ne bo treba košar okrog obračat....v bistvu sem želela svetlo modrega, pa ne vem, če je možnost donaročati barve ...
< Sporočilo je popravil sandra123 -- 1.5.2008 9:12:42 >
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 9:15:50
|
|
|
|
sayuri
|
Sem zdajle malo preučila voziček, sandra . Kolk je pa ta zadeva kaj težka? Nikjer nisem zasledila PA ga lahko od rojstva naprej uporabljaš, al boš še košare morala nabavit?....ne znajdem se v vseh teh njihovih opisih . Koliko pa cenovno vse skupaj pride? JAz bi zihr rdečega vzela . Mi je ta barva neizmerno všeč . Drugače se pa strinjam glede ročaja . Tudi to je bilo pri meni ključnega pomena pri kupovanju vozička. V začetku, ko biosta v košari, ju bom gledala, kasneje, v športnem delu bosta pa onadva gledala naprej
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 9:30:45
|
|
|
|
sandra123
|
Pojma nimam, koliko je težek, ne bom kupovala košar, ampak kar tiste torbe za prenašanje otrok, cena res nimam pojma, je moj očka rekel, da ni pomembno ...ja, ročaj je res priročen, sestra je imela podoben voziček, a je morala košaro obračati...zato sem jaz izbrala takšnega, da mi ne bo treba tega delat, ker je res nadležno med sprehodom to izvajat, če je potreba po tem
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 9:54:29
|
|
|
|
sayuri
|
Še nekaj komentarjev na včerajšnje čvekanje . sandra, sem vidla ja, da je junijčica Eva rodila dve prav konkretni deklici za 34. teden. VSaj upam, da sem na hitro prav izračunala. No, tkole bi tud jst rodila . DA bi šlo vse ok, da bi bila oba čez 2 kg cebrca tale tvoja ankedota bi mene zihr spravila v jok. Res. Ful sem občutljiva na takšne izjave. In se ne počutim dobro, če mi kdo reče - "joj, kakšna si že!" Kakšna šele boš!" . NA za četku sem se sekirala, zdaj pa kar kaj zabrusim nazaj. Kako ljudje nimajo spoštovanja. Oz. kaj za vraga jih moti moj trebuh???? Tko da bom zanalašč res naročila eno majčko z napisom - "Ne ukvarjajte se z velikostjo mojega trebuha, vem, da je velik!" ali pa "Nosim dvojčka, zato takšen trebuh!!!" bella02 meni G ni nobene hrane odsvetoval, le trudit se moram s tem železom . PA se ful redim sedaj.... miškolinček ful prijazno od tebe. Res bi bla vesela, če izmeriš dolžino majčke . Da vidim, kako so dolge. soncek3 jaz žal ne vidim tvojega vozička - samo črkice. Ampak glede na pogovor zadnjič, vem, katerega si vzela - če se nisi premislila Glede lupinic je pa takole. Ampak...to je samo moje mnenje. Lupinica je zame osebno zgolj za v avto in nič drugega - torej, da služi približno pol leta kot avtosedež. Pri prvem sem tudi jaz kupila lupinico, ki paše na voziček, pa se je naš mali samo 1x peljal v lupinici na vozičku. Nekako mi ni dalo miru, da je ves skrčen dve uri na sprehodu . Pa sem veliko o tem prebrala - da je to udoben položaj.... MA kaj pa vem....še vedno je najbolj užival, ko je lepo stegnjen spal na ravni podlagi v vozičku. Zdaj bomo imeli dve čisto kontra lupinici - MAxi cosi (še od prvega ) in Peg pereggo (dobimo izposojeno). aradej ti tudi že gnezdiš . Je luštno tkole gledat male cotike, a ne? Mi imamo voziček še vedno kar sredi dnevne sobe in ga gledamo
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 9:56:35
|
|
|
|
sayuri
|
SI me nasmejala zdaj sandra. Kako so lahko dedki in babice tko prisrčni. . Tudi pri nas poudarjajo - tole bova pa midva kupila.... STa se tudi za voziček tast in tašča javila in mi je blo kar nerodno
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 10:38:51
|
|
|
|
mishel
|
Lep prvomajski pozdrav!!!! Najprej čestitke NYNA84 za poroko . Glede trebuhov in komentarjev ljudi pa mene tudi to zelo raz di. Je ravno včeraj brat od mojega komentiral za sosedo ki ima 20. maja rok: kaj si ti nor kak trebuh ima, verjetno sta dva notr. Saj jo bo ja razneslo! Jaz sem bila tako jezna, pa sem se ugriznila v jezik in rekla samo če ve da bo od tam prišu dojenček!!!??? Najhuje je pa to, da se ženska ni nič zredila. Samo trebušček ji raste, tako da je res lepa nosečnica. Vidim da vozičke že pridno kupujete in izbirate . Pa da se še malo pohvalim, jutri grem na masažo za nosečnice. Sem dobila bon za rojstni dan. Trajala naj bi 90 min.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 12:21:54
|
|
|
|
iva77
|
tud meni ustreza ta ura (17:00), drugače sem še vedno za Supernovo - BUF (imajo velik parking, in veliko zunanjega prostora), pa nebo se nam treba loviti po trgovinah
|
|
RE: Avgustovke´08 - 2.del 1.5.2008 12:27:21
|
|
|
|
naty13
|
Dan. Vidim, da je zatišje tu gor. Mi smo bili že na Zbiljah na kavici, pa Nejc je malo kruhka metal labodom. Pa mal je bil na igralih. Ko smo pa domov prišli, je pa začel dežek padat. Zdej pa pančka. Potem pa kosilo pojemo, za popoldne pa še nimamo planov. lupinice - jaz sem lupinico imela le za v avto, razen proti večeru sem ga kdaj pa kdaj dala v lupinico za 15min in mu navila vrtiljak, da sem ga obdržala budnega pred kopanjem in spanjem. Tudi meni je pediatrinja rekla, da se otrok počuti v lupinici, ko je pokrčen dobro, saj je bil celo nosečnost v trebuhu v takem položaju. Rekla je, da jim to paše. Na voziček jo pa nisem nikoli dajala, čeprav imam vse od Peg Peregota in lupinica paše na voziček. Vedno sem ga iz lupinice preložila v voziček.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?