|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 1.8.2008 22:41:00
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: murencek Živjo! Že večkrat mi je ta forum zelo pomagal. Res fino pišete. sandra85 - kaj je to brijoš? Kako narediš bučke s krompirjem, a posebeh zdušiš bučke, pa posebej skuhaš krompir??? Ja, moj Staš pa je star 9,5 mesecev in ima 7,8 kg. Pa je dohtarca rekla, da premalo. Res je že pred 9 mesecem stal na nogah. Tudi zdej se nenehno dviguje ob vsem živem (kavč, radiator, omare, mize, predali...) in prestopa. Ampak je pa zelo neješč. Jst mu pripravljam vse živo. In kar vaši malčki radi jedo, on ne mara. Ne mara stvari, ki bi mu dvignile težo (npr, če dam piškotek v jogurt, ne je; če mu kaj namažem na kruh, ne je; jabolčna čežana s plazma keksi odpade; ne mara Frutkov...). Ja, tle se sprašujem, kaj storiti, da bi bolj jedel. Pomagajte, bom vesela kakega nasveta. LP brijoš-rogljiček bučke s krompirjem: krompir olupim in narežem na kocke, nato ga dam kuhat v slano vodo. kasneje dam not še na kocke narezane bučke, saj so bučke prej kuhane. in to je to. ko je kuhano lahko dodaš še kako žličko kisle smetane ali preliješ z kako omakico (če delaš zraven kake zrezke) nekateri otroci začnejo zaprav jesti šele po enem letu. zdaj je vroče in mu verjetno ne paše. Enej kak dan poje kosila za 1 celo mojo porcijo, kak dan pa se prav mučim, da poje par žličk (sem sigurna, da je kriva vročina) počakaj še malo, če noče jest, ni lačen-ni nujno, da mu ni všeč. glede pridobivanja na teži se ne sekiraj, bo še dobil, ko bo začel jesti vse (po enem letu) kake mlečne kašice(griz, polento z mlekom, čokolino, keksolino-a to si mu že dala? pa razne sadne skutice,...) no mi pa smo danes jedli: Z: keksolino M: jogurt + maslene žemljice, ki jih pol celo dopoldan vlači po celem stanovanju K: polento z govejim golažem M: lubenica, brijoš, frutchzwerge V: čokolino včeraj: Z: kruh z sirnim namazom M: jogurt, piškotek K. piščančja rižota z bučkami M: breskev, maslena žemljica V: mlečni griz 11m
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|