|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 30.6.2008 13:49:05
|
|
|
|
murencek
|
Živjo! Se strinjam s Saskijo. Čim bolj naravno jesti - čim manj jogurtov, ki so umetni - imajo veliko barvil... Sem nekaj mesecev nazaj zasledila pri TV Dnevniku, da obstaja povezanost med barvili (sploh v bonbonih Haribo, žele bonboni...) in hiperaktivnostjo pri otrocih. Sem šla o tem brat tudi na en link, sam sm ga že zbrisala. Zato čim manj umetnega. No, tudi jst se držim tega (al nature, k v navadnem jogurtu so podobne bakterije, dobre za črevo, kot npr. v Activii - tko pravi tudi moj mož, k je mikrobiolog in so se o tem učili na faksu), samo če kdaj zadiši kaka pregreha, si privoščim. ČEBELICA JOGURTI - KR neki. Meni mama zmeraj svetuje, naj kupim tisti jogurt, ki ima čim krajši rok trajanja. K to pomeni, da nima notri tolk umetnih dodatkov in ostale nesnage, ki mu podaljšajo rok trajanja. No, jst se strinjam z njo. Kr preberite na embalaži sestavine raznih jogurtov... Glede mleka pa se ne strinjam s Saskijo. Kako smo pa mi gor zrasli ob tem mleku, pa včasih??? Me zanima, kaj jedo poleg kravjega mleka še ti otroci od kolegice??? Holesterola gotovo nimajo samo od tega Bistvo je, da je dons več sedenja, rač, manj gibanja, otroci se vozijo od vrat do vrat... Posledica je več debelosti in krivih drž, pa kratkovidnost narašča (tud je bla raziskava npr. v ZD Postojna o tem). Men se zdi vse povezano. Mleko, kravje naj bi otrok jedel po 1 letu, prej pa ne, ker ne zmore njegovo telo take prebave. Redčenje mleka ni rešitev, ker s tem nič ne storiš. Nima nobene veze. Mleko 3,5 pred 1 letom pa ja. Ker je že "obdelano" tako, da otročki lohk prebavijo - tko mi je rekla pediatrinja. Drugače sm pa tudi jst dobila veliko vaših idej za kuhanje malega Hvala. K bi bla čist izgubljena. K se šele zdej spreminjam v "kuharco k treba".
_____________________________
Moj miš maš Staš; 1.10.2007, 44cm, 2040g
|
|
|