|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAMI, kaj bomo danes jedli???
17.4.2008 21:24:09   
ZmajTolovaj
Danes smo bili precej leteči, cel dan okrog,
tako da je po jutranji dozi mleka sledila ena skutka ob 10h za malico,
ko je bil čas kosila, smo improvizirali z bananami,
popoldne pa šele pravo kosilo - špinačni rezanci z brokolijem, bučkami, porom. Je jedla za tri, ja sej res tiste banane niso za nikamor. user posted image Pred spanjem pa spet mleko.
Ajvy, frutki so meni čist kul, za vsake toliko pa res, sploh če kam greš; pa če ti sadja ne mara tudi ... Veš kaj, zdaj toliko kompliciramo, čez 10 let se bodo pa v McDonaldsu nažirali. user posted image
*lenc@*, jaz ji kar s svojega krožnika dajem, danes npr. malo brokolija (kak "drevešček"), potem košček bučke, potem en rezanček, pa spet mal zelenjave ... Je pa res, da ima rajši koščke kot spasirano, ja. Če bi miksala, bi verjetno vse skup v en pisker vrgla. No, pire ji že lahko daš posebej najbrž.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 301
17.4.2008 23:49:53   
december06
Mi smo pa danes jedli, 7 m:

zajtrk: AM
malica: jabolko,sliva, banana
Kosilo: puranja prsa, cvetača,korenček,brokoli
malica: frutek jabolko, višnja
večerja: ovsena žitna kašica, pa še pol banane, ki je ostala od zjutraj
pred spanjem še: AM

No, danes je res pri vsakem obroku veliko pojedel, drugače imamo kakšno urco po kosilu še AM.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 302
18.4.2008 8:05:23   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: *lenc@*

Punce...a ve maste kosilo že razdeljeno, na juhico, kolkr glavna jed in pol še posladek.....???Hvala že vnaprej

ja, kdaj to začnemo?pa da je špinača posebej npr pa krompir? da ni več mixa?

jaz to počnem že nekje od 6. oz. sedmega meseca.

pa saj ne vem, a ste že probale jesti vedno vse skupaj pretlačeno? saj ima hrana vedno skoraj enak okus. Saj zato pa bi se naj pretlačilo samo, ker lahko na krožniku pretlačiš vsak okus ekstra. In zato se tudi pravi uvajanje različnih okusov, da dete že od začetka ve kakšen okus ima določena hrana. KEr potem ponavadi nočejo več jesti cvetače ali ohrovta ker ima čist drugačen okus.

Imamo pa juho in glavno jed in solato. Sladic nimamo, ker jih še ne rabi. Edino, če je kot sladica kakšen kompot. Pa vsako jed dobi ekstra na žlici oz. posamezno.   - 8,5 mesecev smo stari, brezzobi

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 303
18.4.2008 11:06:48   
sandra85
Z:dojenje
M:dojenje
K:cvetača+korenček
M:jogurt
V:mlečna kašica+dojenje pred spanjem

paštetka imaš prav! res se mi zdi, da ima vse isti okus, zato mogoče moj ne je več tako raduser posted image bom danes tako probala-ločeno. in kaj mu daš 1 žličko korenčka, pol 1 žličko cvetače,1 žličko korenčka,......? (primer sem dala)

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 304
18.4.2008 11:16:44   
Ajvy
IZVIRNO SPOROČILO: Nacka

Mene pa zanima, kakšne ovsene kosmiče kupujete (a so to navadni, al kakšni posebni za otroke??) in ali jih preden jih zmešate s sadjem namočite, skuhate...?Hvala za odgovor.

navadni..pa baje jih je dobr deset minut kuhat...ker so baje malce težje prebavljivi...no, vsaj tako mi delamo

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 305
18.4.2008 12:14:59   
Paštetka
sandra85, glej jaz npr. ji ne dajem za kosilo samo korenček in cvetačo. To je samo priloga. Ona je že z nami kosilo. In ji pač dajem 1 žlico korenčka, eno žlico mesa, 1 žlico riža... oz. kaj pač imamo za kosilo. Včeraj npr. Eno žlico kompota (vedno drugo sadje) in npr. 3 žlice slivovega cmoka.

Ko smo še sejli samo zelenjavo, sem pa pač dala kak je naneslo. Včasih eno po eno, včasih eno 2x... oz. 2 žlici. Ponavadi skuham  zelenjavo samo kot prilogo in takrat je to 1-2 vrste različne. In če je cvetača je niti več na pretlačim. Kar lepo košček ji dam (ali tudi korenček, grah, brokoli) in ona to lepo zmelje v ustih, čeprav je brez zob.

V bistvu tako kot jaz jem. Včasih pikneš 2x isto a ne? user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 306
18.4.2008 13:16:14   
ZmajTolovaj
jaz npr. ji ne dajem za kosilo samo korenček in cvetačo. To je samo priloga. Ona je že z nami kosilo. In ji pač dajem 1 žlico korenčka, eno žlico mesa, 1 žlico riža... oz. kaj pač imamo za kosilo. Včeraj npr. Eno žlico kompota (vedno drugo sadje) in npr. 3 žlice slivovega cmoka.

Ko smo še sejli samo zelenjavo, sem pa pač dala kak je naneslo. Včasih eno po eno, včasih eno 2x... oz. 2 žlici. Ponavadi skuham zelenjavo samo kot prilogo in takrat je to 1-2 vrste različne. In če je cvetača je niti več na pretlačim. Kar lepo košček ji dam (ali tudi korenček, grah, brokoli) in ona to lepo zmelje v ustih, čeprav je brez zob.

Pri nas je ČIST ISTO!
user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 307
18.4.2008 23:23:14   
sandra85
paštetka ma blagor tebi, ki ti tako lepo koščke papauser posted image   če slabo pretlačim, se mi enej kr davi pa na bruhanje mu greuser posted image
pomoč-imaš kak nasvet, predlog, kako ga navadit na koščke? nekaj časa ga koščki niso motili, zdaj pa ful!
js mu dajem meseka le 2-3x na teden. jutri bo dobil meseka in mu bom  naredila kakor ti, hvalauser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

Neposredna povezava do sporočila: 308
20.4.2008 8:11:43   
cuma
sandra85: ne sekiraj se in ne obremenjuj se preveč s tem, kako jejo drugi ... Tvoj enejček ima svoj tempo in bo prav gotovo kmalu jedel tudi koščke, samo navadit se mora. user posted image  Moja tavelika jih do enega leta ni hotela, potem pa vse po spisku in brez težav user posted image . Pomembno je, da mu ponujaš večkrat slabo pretlačeno, če pa zaradi tega noče jesti ali se davi, mu zmiksaj in naj v miru poje. Ko bo pripravljen, bo sprejel brez težav, boš videla user posted image  

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 309
20.4.2008 12:33:05   
_annela_
zjutraj AM
potem sadna kasa
kosilo:rizota in zelenjava ter zlica kisle smetane
potem bova pojela kako skuto al pa jogurt
ter zvecer se AM

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 310
21.4.2008 11:07:44   
Rožica*
Včerajšnji jedilnik, čeprav je še bol neješč:
Z: žitna kaša
M: /
K: Juha z nekaj zlatimi kroglicami, krompir, kokoš  (pojedel je le nekaj žlic juhe, poizkusil krompir in meso potem pa ni več odprl  ust user posted image )
M: 2x Fruchtwergw + 2x bebe keks
V: AM+kosmiči

Danes:
Z: AM
M: suhe slive
K: špinača + pire
M:?
V:?

lep dan

(odgovor članu _annela_)
Neposredna povezava do sporočila: 311
21.4.2008 12:36:11   
kaya2007
Sandra85, naša tudi noče jesti, če ni povsem zmiksano, v gostilni se ji pa fino zdi in poje tudi normalne koščke (včasih se ji malo "zatakne", ampak je ne moti in nadaljuje). če ne bo šlo drugače, bomo šli pa vsak vikend v gostilno, da se navadi user posted image  sploh pa na morju, če ne prej, računam da se bo takrat naučila.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 312
21.4.2008 13:41:21   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: cuma

sandra85: ne sekiraj se in ne obremenjuj se preveč s tem, kako jejo drugi ... Tvoj enejček ima svoj tempo in bo prav gotovo kmalu jedel tudi koščke, samo navadit se mora. user posted image  Moja tavelika jih do enega leta ni hotela, potem pa vse po spisku in brez težav user posted image . Pomembno je, da mu ponujaš večkrat slabo pretlačeno, če pa zaradi tega noče jesti ali se davi, mu zmiksaj in naj v miru poje. Ko bo pripravljen, bo sprejel brez težav, boš videla user posted image  

hvala user posted image user posted image user posted image (kje se ti skrivaš)user posted image

kaya2007 ta je dobrauser posted image to pomeni, da rada je po restavracijahuser posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 313
21.4.2008 14:02:46   
Paštetka
Z: žemljica s sirčkom
M. puding
M2: sadna kašica
K: zelenjavni kus kus
M: piškotek in čaj (gremo na igrišče)
K2: teletina in krompir
V: polenta z mlekom
mleko pred spanjem

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 314
21.4.2008 16:09:42   
ZmajTolovaj
Z: žemljica s sirčkom
M. puding
M2: sadna kašica
K: zelenjavni kus kus
M: piškotek in čaj (gremo na igrišče)
K2: teletina in krompir
V: polenta z mlekom
mleko pred spanjem

Pestro! user posted image
Z mleko
M banana+pol borovničevega jogurta
K piščanec, brokoli, melancani
M najbrž pirina kašica
V mleko

Stara je 9m.
Paštetka, kdaj ste pri vas začeli z "normalnim" zajtrkom? Mislim, naša spije zjutraj, ko se zbudi (okrog 7.30), 210ml aptamila, potem pa nič do dop. malice okrog 10h, takrat ima sadje. Ne vem, kdaj naj ji dam zjutraj gosto hrano; nočem komplicirat, češ nič ji ne manjka (zdaleč od tega - 72cm in 9700g), jedla bi pa po moje vse.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 315
21.4.2008 16:11:12   
sandra85
danes pa je pri nas dojenje, dojenje, dojenje.....glih zdaj ko sem prehlajena kot user posted image user posted image
edino kosilo je pojedel, ampak se čez 1 uro spet dojil

Za kosilo mu je dragi skuhal blitvo s krompirem in je vse pojedeluser posted image
zdaj ko se zbudi, mu bom probala dat activio

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 316
21.4.2008 16:13:04   
ZmajTolovaj
Za kosilo mu je dragi skuhal blitvo s krompirem in je vse pojedel

Fino, naša pa krompirja ne mara. Tega in pa polente ne obožuje lih. Pa taka fajn priročna hrana ... user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 317
21.4.2008 16:55:33   
sandra85
Enej pa obožuje polento, pa vso zeleno zelenjavo. krompir pa je pred kratkim začel jest, prej ga ni maral.

Neposredna povezava do sporočila: 318
21.4.2008 17:05:46   
Anonimen
Kosilo: krompir + kolerava
Malica: naribano jabolko

Vsi drugi obroki dojenje. user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 319
21.4.2008 17:37:12   
Paštetka
Zmaj Tolovaj naše dete ima 2 kosila user posted image  Najprej skuham za njo nekaj, popoldne, ko pa pride mož pa še za nas user posted image .

Maša noče piti mleka. Včasih, ji uspem uturiti zjutraj kakšnih 60 - 120 ml mleka... ampak res včasih. Zato pa dobi za zajtrk potem še kakšno Activio, puding, namazan kruh...  ČE ti pije mleko in ji je dovolj, je jaz ne bi silila s čim drugim za zajtrk.

Njen bratec pa je star 2,5 leti in še zdaj za zajtrk spije najprej 2 dcl mleka in potem je v vrtcu kao zajtrk. Doma je isto. Najprej mleko in še potem kaj drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 320
21.4.2008 17:42:59   
April
Naš je star 8 m, pa je slika ista kot pred 2 m, ko smo začeli z uvajanjem. Čez dan se večinima samo doji. Pripravim mu pa vseeno, ker ne vem kdaj se mu bo odprlo.user posted image

zajtrk-riževa kašica z jabolkom
malica-bananas kamutovim piškotom
Mi smo imeli krompirjev golaž- sem mu dala za probat, pa tudi ni hotel.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 321
22.4.2008 9:45:59   
MiRaNi
Naša je stara 8,5 mesecev in bi pojedla vse kar ji ponudimuser posted image . No edino krompir je je gre malo težje.

z: am
m: sadna skuta
k: zelenjava + piščančje meso
m: jabolko + banana
v: frutolino (pred kopanjem) + am

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 322
22.4.2008 22:10:40   
ZmajTolovaj
devetmesečnica danes jedla
mleko
dve naribani jabolki
rezance z jajčevci in porom
navadni jogurt
mleko

(odgovor članu MiRaNi)
Neposredna povezava do sporočila: 323
23.4.2008 14:45:56   
ThinkPink
Današnji jedilnik 8m:

-zjutraj mleko
-dop. malica - 2jabolki+keks (skuhani, zmiksani)
-kosilo-malo krompirčka, cvetače, bučke skuhano in zmiksano z dodatkom topljenega sirčka(ker je zmanjkalo kisle smetane)
-pop. malica - planiram kakšen jogurt ali lino
-zvečer pa mlekec

Neposredna povezava do sporočila: 324
23.4.2008 22:52:16   
sandra85
skori 8m

z:dojenje
m:banana+jabolko
K:piščančje meso+cvetača+krompir
m:sadni jogurt
m2:dojenje
v:mlečni griz
pred spanjem: dojenje

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?