Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 27.10.2009 12:27:53
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Mi smo imeli samo enega prvič, pa mu je bila št 56 skor en mesec prevelika, vse je viselo z njega. Tako da zdej za dvojčke bom nabavla od št. 46, ker bodo manjši.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 27.10.2009 20:44:45
|
|
|
|
gapii27
|
ojla babe mene danes malo buši občasno začne bolet v predelu želodca...mi tamaldva stiskata želodček..se mi je trebušček kr povečal od včiraj na danes... mi smo tud kupili št.50 večina in nekaj 56 to pa je naš bauchi danes
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 7:44:21
|
|
|
|
mlinčka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara Sestra mi je svetovala, da naj št. 50 oz. 56. sploh ne kupujem, ker so premale. Samo glede na to, da sta dva ( ), bosta verjetno bolj drobcena. Jaz definitivno svetujem vsaj kakšno cunjico št. 50, št. 56 se mi pa zdi itak obvezna. Mojima dvema je bla 50-ka od začetka kar ohlapna, potem pa kar lep čas prav. Imeli sta 2250g in 2500g (rojeni s 36. tedni). Redko kateri dvojčki dosežejo 3kg pa še tistim je 56 kar na komot. Ne vem, men osebno ni všeč, če se revčki čist zgubijo not v oblekicah, verjetno pa tud občutek ni najbolj prijeten.
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 9:24:44
|
|
|
|
babylove
|
Tudi jaz priporočam 50. Moja dva sta v 37 tednu rojena, pa sta 46 nosila samo v porodnišnici... Rada bi edino opozorila tiste, ki kupujejo enaka oblačila, da bodo dvojčki enako oblečeni: ne kupujte preveč vnaprej, ker je ponavadi en dvojček večji od drugega in bo morda kmalu nosil eno št. večja oblačila kot drugi. Meni se to dogaja, zdaj pri 1 mesecu se še da, ampak kmalu bo en prešel na velikost 3m, en pa bo še nekaj časa ostal v oblačilih za 1 mesec. In kar sem kupila enakega v isti št, ne bosta mogla nosit hkrati.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 9:31:16
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Pozdravljene! Hvala za vse vaše info o konf. številkah. Mi prav pridejo ti nasveti. Če še katera ima kak predlog pa kr na dan z njim. Me pa zanima kako kaj čutite gibe svojih sončkov? So večkrat na istem mestu ali vedno drugje? Me ful zanima, kako pogosto se pikeci obračajo v trebuščku? Jaz sem v 24. tednu in ju večkrat čutim na približno istem mestu. Kaj pa ve?
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 9:48:26
|
|
|
|
marijaa
|
Jaz sem tudi kupila 50 in 56 št. A se po napovedih bojim, da bom mogla še majnše, ker se lahko zgodi da bom zelo hitro rodila. Imam ful skrajšan maternični vrat. Imam strogo mirovanje. Jutri imam kontrolo in se bodo odločili kaj bodo naredili, da ne bo prišlo do prehitrega poroda. Uf z 27 tedni pa res ne bi rada rodila. Kako pa to sploh zaustavijo, da preprečijo prezgodnji porod? A so kateri cerklažo naredili? Kaj pa tisti injekcije za hitrejši razvoj pljuč je katera DOBILA? Samo 14 dni držijo a ne?
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 10:57:17
|
|
|
|
Stajerka26
|
Punce pozdravljene!! No ne morem si kaj, da se ne bi priključila še vam Sem namreč ponosna mamica, ki je šele na začetku misije nemogoče hehe Sem namreč v 10 tednu nosečnosti in g. naju je prejšnji teden presenetila z novico, da ne bova dobila enega ampak kr dva!! Trebnutno sta še zelo, zelo majhna... 10,5 in 11mm me zanima kakšne velikosti so bili vaši srčki v 10 tednu?? Tudi rok mi je prestavila iz maja na 9.6., tako da imam tudi NS zdaj šele konec novembra. Prvo mi je bil šok, solzice so me polivale ves dan v meni pa polno mešanih občutkov. Sicer je moja tašča dvojčica, tako da sva vedela, da se lahko zgodi, po drugi strani, pa sva bila presenečena, ker nama je ratalo takoj in to kr dva!! G. mi jepovedala, da sta dvojajčna, tako da obstaja tudi možnost za parček....juhuhu to si oba zelo želiva! Sicer pa sva včeraj kupila prvo stvar za najina srčka...posteljici :) Uff spet sem se preveč razpisala, ampak pač ne morem iz svoje kože....upam, da mi čim prej podate info o velikosti vaših kepic v 10.tednu! Pozdravček!!!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 16:47:41
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa Jaz sem tudi kupila 50 in 56 št. A se po napovedih bojim, da bom mogla še majnše, ker se lahko zgodi da bom zelo hitro rodila. Imam ful skrajšan maternični vrat. Imam strogo mirovanje. Jutri imam kontrolo in se bodo odločili kaj bodo naredili, da ne bo prišlo do prehitrega poroda. Uf z 27 tedni pa res ne bi rada rodila. Kako pa to sploh zaustavijo, da preprečijo prezgodnji porod? A so kateri cerklažo naredili? Kaj pa tisti injekcije za hitrejši razvoj pljuč je katera DOBILA? Samo 14 dni držijo a ne? Koliko dolg pa imaš MV? KAko dolgega si imela na prejšnjih pregledih? me zanima kej se je tudi meni v 6 tednih skrajšal skoraj za 1cm, ampak je še vedno dovolj dolg, tako da ni panike. Me pa vseeno malo skrbi, ker se je tako skrajšal, čeprav G tega ni nič komentirala.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 16:48:35
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
stajerska26 Čestitke!!!! Tudi pri meni je bilo ko sem izvedela polno solz, pa še kr ne vem zakaj
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 28.10.2009 19:30:23
|
|
|
|
Shadow
|
Pozdravljene, dvojne nosečke! Po dolgem času sem prišla pokukati na to 'našo' staro temo in zelo sem se razveselila, ko sem videla, da se vas je spet nabralo toliko dvojnih bodočih mamic! Seznamčka si ne boste nič ažurirale? Glede vozička - mi imamo Hartana in je zelo v redu, le njegova teža ni ok! Ampak ga ne rabim nikamor nositi in dvigovati, tako da me to ne moti tako zelo. Glede oblačil - rodila sem v 36. tednu, oba s cca2400g, pa je bila 50 kar ok za prvi mesec, 56 pa deklici še danes navlečem gor, če se malo potrudim, tako da kar nabavite te male številke. meni pridejo najbolj prav bodiji (teh imamo eno malo morje), bombažne žabice (do pasu in v celem), razni pliš kompletki, ki izgledajo sicer prekrasno, pa ostajajo v glavnem v predalu. Najbolj zgrešen nakup pa so zame bile tetra in mako majčke (z trakci za zavezat), ker bodi opravi isto funkcijo kot takšna majčka, oz. še bolje, saj majčka leze gor, če je ne zafiksiraš. Injekcije za pljučka nisem dobila, ker mi ni grozil prezgodnji porod. V glavnem, lepo bodite, pazite na svoje trebuščke, pridno nabavljajte stvari in opremljajte sobice, predvsem pa VELIKO SPITE, ker potem boste bolj malo, oz bolj na obroke! Uživajte v nosečnosti, me pa vas že nestrpno čakamo na temi Dvojčki 2009 oz. DVojčki 2010, ki jo bo gotovo odprla ena izmed vas! Srečno!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 29.10.2009 9:27:22
|
|
|
|
dafi
|
o super za nasvete o številkah in količini, tudi jaz se še fejst lovim kako in kaj, da ne bo preveč pa premalo, pa premajhno...Gapi kako prilepiš slikico (da se še jaz pokažem s svojim dvojnim trebuščkom). Zoja lara kar se tiče brcik, jaz tudi ne vem kdaj keri brca, pa tud imam občutek, da je bolj na enem mestu, najbolj živahna sta ko se umirim, ali pa ko sedim v kakšni pozi, ko jima ne paše - na primer sedaj za računalnikom.. Meni je rekel na zadnjem pregledu da je z mat.vr. zaenkrat vse o.k., da pa dobim na naslednjem pregledu injekcijo za pljučka. Imam pa vmes še en pregled v Lj (ravno zaradi mv, ker so mi vstavili nožničniobroček), pa bomo videli kakšno je stanje. "sodvojčice" lep pozdravček
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 29.10.2009 12:50:31
|
|
|
|
gapii27
|
dafi na zej strani se prijaviš in shraniš sliko pol pa link kopiraš tu ko me pišemo http://www.shrani.si/register.php mene malo križ boli pa malo me črevo boli,pa buši...pa to gre vse zram ne lep dan
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.10.2009 9:17:01
|
|
|
|
Njačo
|
ojla, no jest sm mela pa v sredo posvetovalnico, pa sem dobila sirup Legofer in morm rečt da je veliko boljši kot pa tisti tabletki Retafer, drugače pa vse OK včeraj sem pa imela ultrazvok in sta moja dva pikca težka od 1.100 - 1.200 jest pa brcike čutim povsod, prej jih nisem čutila ko sem hodila, zdj pa včasih tud brcata ko hodim...aja pa še to...oba mata glavce na moji desni strani. Kako so pa kj vaši sončki obrnjeni?? Drgač smo pa včeraj dobili tudi voziček in morm reč da sem ful zadovoljna, tko da če se kera odloča še za voziček Easy walker ga jest priporočam :) Shadow tvoj nasvet je bil, predvsem pa VELIKO SPITE, samo jest ful slabo spim, skoz se neki prevračam...no sj neki časa spim, poj pa začenta brcat pa se zbudim, pa spet neki časa ne morm zaspat itd... Kako pa ostale kj spite? tko zdj grem pa razmišljat kaj bomo jedli za kosilo... so uživejte, pa pišite kaj papa
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.10.2009 10:52:57
|
|
|
|
Stajerka26
|
Hvala vsem :) Tejka zdaj je že veliko boljše, samo še o mojih dveh sončkih razmišljam.... se mi dogaja, da grem ponoči na wc in sploh nemorem zaspati, ves čas razmišljam koliko sta velika, kako bije srček in podobno....komaj čakam da ju stisnem k sebi Še vedno pa mi ni nobena pisala o velikostih v 10 tednu nosečnosti, bom zelo vesela tudi te info... Hvala punce... No sicer pa z možem potujeva na poročno potovanje v torke na Tajsko, ravno ko bom dopolnila 11 tednov komaj čakam sonček in morje, pa še zanimiva izkušnja bo dva pretihotapit na letalo in v hotel
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.10.2009 17:44:55
|
|
|
|
dafi
|
živjo. Njačo tudi jaz imam iste "težave"s spanjem. Sicer zaspim že pred tv od desetih do 11 zvečer, se pa ponoči zbudim ene parkrat, okrog petih pa potem obvezno wc, pa nazaj zaspat, samo je pa ta razlika da sedaj vsaj lahko nazaj zaspim, preje pa sem obvezno prižigala tv in gledala vse možne p..ponoči najmočneje brcata, pa se obračam v vse možne strani, pa pol me še boki zabolijo.. A veš, da se tudi meni zdaj mogoče ene par dni dogaja, da jih čutim tudi ko hodim, kaj delam ipd, čutim jih pa na vseh koncih - pa ne samo kot brcike ampak tudi kot neko "škrabljanje". Najbolj smešno mi je včasih ko vstanem in je na eni strani trebuha prav ena bula, ki se počasi potem raztegne.. Joj njačo tvoja dva sta pa že prava "korenjaka" s težo! fajn, fajn.. Zakaj imaš ta sirup? Štajerka26 - želim ti lepo poročno potovanje in čuvaj tvoja dva sončka . Aja če ti kaj pomaga - na nuhalni sta bila moja dva velika 54mm (se mi zdi da je bil to 12 teden). pozdravček
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.10.2009 18:01:49
|
|
|
|
gapii27
|
štajerka naša dva sta bila na nuhalni v 13 tednu skoraj 7 cm njaco mi ju imamo trenutno obrnjena oba dol...drugače sem ju pa imela lep cajt oba z glavo v levi preponi... mene zadne cajte kr lepo raztegujeta in me bolijo vezi v preponah in višje ko se razteza sta pa naša dva tud živahna ponoč, proti jutru pa sploh mirno nočko
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.10.2009 18:41:42
|
|
|
|
lottyka
|
Punce če se lahko malo vmešam vmes imam eno vprašanje. Sicer še niti noseča nisem ampak delamo na tem. Zanima pa me koliko od vas ima dvojčke v družini in koliko je to povezano. Pri meni v družini so enojajčni dvojčki tako po mamini strani kot po očetovi in to tudi po vseh kolenih oz. kakorkoli se že reče (tudi eden od dvojčkov ima dvojčke). Poleg tega pa je tudi moj dvojajčen dvojček. Me pa res zanima ali je to kaj povezano oz. ali to kaj bistveno poveča možnost da jih imam tudi jaz. Ali imate ve v sorodstvu tudi kakšne dvojčke ali jih imate prve? Upam da ne zamerite ker malo smetim temo ampak resnično me zanima.
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 30.10.2009 20:57:09
|
|
|
|
Belen
|
lottyka.... js sm rodila dwe punčki dwojajčni dwojčki junija....torej imata 4 mesce.... pri nas w družini , kot tudi w možewi nima nihče..... baje dwojajčni so dedni, enojajčni ne.... sicer pa... ne planirat in bo najlepše, al bo to eden ali dwa
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 31.10.2009 9:49:52
|
|
|
|
Stajerka26
|
Hvala Punce... Mene čaka nuhalna ravno v 14 tednu, ker se takrat z možem vrneva iz potovanja. Na zadnjem UZ sem bila dobrih 9 tednov, tako da je najverjetneje to razlog, da sta še nekoliko manjša Komaj čakam da ju vidim na nuhalni! Sicer pa sva z lubijem naročila tudi angelsaund, da bova lahko mala srčka poslušala Sicer pa kar se tiče dvojčkov, jih ima moj lubi v družini, njegova mami je dvojajčna dvojčica s stricem Upam, da bo tudi pri nama parček!!!!
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 31.10.2009 14:20:55
|
|
|
|
antonija3
|
Mnde js ostajam še edina od "ta starih" dvojnih na tem forumu. sem namreč že v 37. tednu, rok imam 27.11. mislim, da sedaj lahko vsak čas pričakujem svoja dva sončka. noseča sem z dvojajčnimi dvojčki, in baje naj bi bil parček uživajte v nosečnosti, ker je to zame najlepše doživetje sploh. večja ko bosta, bolj ju boste čutile- potem že rokico. nogico, ritko... bom vse to kar pogrešala. glede vozička pa če kateri pomaga, sva mi2 vzela Implast Spider- sva zaenkrat ful zadovoljna z njim- kako se bo obnesel na sprehodih pa še javim. grem zdaj malo počivat ker sem danes bila z mojim malo v šopingu, pa mi laufanje po štacunah prav nič ne paše več. sta že kar velika in težka, in ju že težko "prenašam" okrog lepo bodite pa pišite kaj!
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 31.10.2009 18:46:18
|
|
|
|
dafi
|
antonija ti pa res lahko že odštevaš!! Pa še lepo sta zdržala na toplem - si že 37teden . A si se dosti zredila? srečno na porodu ti želim
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 31.10.2009 19:24:33
|
|
|
|
Zoja Lara
|
Pozdravljene Glede velikosti v 9. tednu ne morem odgovorit, ker se ne spomnim, pa takrat se sploh ni vidlo, da sta dva. To sma zvedla šele na nuhalni, v 13.tednu. Drugače pa sama nosim enojajčna (90%), jih je pa imela tudi sestra od moje babice in njena mama. Pa tudi slišim, da baje enojajčni niso dedni, samo dvojajčni. Lepo se mejte
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 31.10.2009 20:01:58
|
|
|
|
Belen
|
ciao dwojne , dejte mal ažurirat seznam,da widimo kolko was je še ostalo ... srečno wsem, čimweč 3 w 1
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 1.11.2009 9:05:12
|
|
|
|
antonija3
|
do sedaj sem se zredila 18 kg. če je to veliko ali ne ne, ne nevm, ginmekologinja mi ni rekla nič. ja že kar odštevam ta mala dva sta v trebuščku ful pridna. celo nosečnost dejansko nisem imela nobenih težav. upam samo, da bo takšen tudi porod pri nas v družini imamo sicer dvojčke, vendar enojajčne. ko so izvedeli za dvojčka so potem sicer vsi začeli ugotavljati kdo je imel v katerem kolenu brata/sestro dvojčka. ne vem, če sem to podedovala. moj je nekje prebral, da je verjentnost za dvojčke skoraj ista- ne glede na to ali dedno ali ne. lepo preživite današnji meglen dan! aja, seznam bi pa js ažurirala pa ga ne znam nisem tega nikoli počela....
|
|
|
|
RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih 2.11.2009 7:18:59
|
|
|
|
gapii27
|
jutro babe a sem vam dogaja ko greste na wc, da mate tak vse nabreknjeno dol...se mi zdi da mi ustje kr zateče ko sem na školjki sej to mi je že rekla ginekologinja da je zato ker je posteljca spredaj, sam vseen je tak čun občutek kot da ti hoče vse ven pasti... lepo jutro vam želim
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?