|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
18.7.2009 12:11:47   
tara78
sr ti pa si res dolgo čakala z opremouser posted image . no, samo da vse bo. Jaz bom na hartana čakala 5 tednov, tako da moram tudi pohiteti in se odločiti.
A v ponedeljek odhajaš?? Tako da boš drug teden imela user posted image user posted image v naročju.
Držim pesti, da bo vse v redu in da se boste hitro vrnili domov.
Si ti kupila dosti cotk št. 50?? in daj povej kaj vse imas pripravljeno.

no grem...zunaj dežuje in prav prijetno mi je, ker se je malo ohladilo.

(odgovor članu sr)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
18.7.2009 12:47:02   
sr
Tara dobro, da si me vprašala-sem mogla it kar mal obudit spomine-sem večino oblačil dobila, tak daimam vsega men se zdi preveč-za vsako najmanj 5 bodijev, 5 majčk, 3 pajace, 3 pajace na naramnice, 2 trenerki-kompleteka, 3 jopice, kapice, nogavičke .... Sicer pa imam potem večje številke-vsaj do 74 tak da če česa zmanjka bomo pa večje vzeli pa malo zavihali. Men niso tok panika oblačila-bolj sem imela skrb za voziček, jajčke, kupla sem si stajico, ki jo 1. nisem imela, pa za v previjalno (kozmetika pa to-gazice, fiziološka ...)
Jaz sem imela kar precej težav z organizacijo prostora-ker sta dve in moram vsepovsod  (npr. previjalna, kad ...) zraven prostor še za drugo. Pa največji problem je, da nimamo prostora. Tak da imam zdaj v dnevnem prostoru-jedilnica, dnevna -previjalno, zraven stajico za drugo, banico bom pa imela kar na mizi, ki je tudi blizu-prvič sem imela večino v kopalnici te zadeve, zdaj pa tam ni toliko prostora, da bi imela istočasno, ko negujem eno nekje še prosotor kjer bi lahko bila drugauser posted image user posted image user posted image user posted image ???
Predvidevam pa, da bomo večino časa sami doma.
Tak da moram imeti vse na vidikuuser posted image user posted image (pa še njunega brateca, ki jih bo po vsej verjetnosti želel "pretirano" rihtat-vsaj na začetku)!!

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
18.7.2009 19:35:04   
_rosa
Pozdravljene nosečke.

Po dolgem času se vam tudi jaz javim. Sem bila več kot en mesec brez računalnika.

Čestitke vsem novim mamicam.

Tara in Klarisa držim pesti za vajine enojajčne dvojčke in upam, da boste čim bolj dolgo 3 v1 Pazita se in čim več počivajta. Tara mislim, da boš rabila vsa oblačila še manjša od 50 če boš imela cr nekje v 34 tednu. Moji dve sta imeli št 46. pa jima je bilo tudi to preveliko. Še dobro da hitro rastejo in so jim hitro prav.

Neja in Nika lepo rasteta in sta stari že 2 meseca. Sta obe težki že čez 3,5 kg. Sta pridni in v glavnem jesta in spita. Krčev in podobnih nevšečnosti na srečo nimata.

Evamaja držim pesti, da boš čim prej držala svoji pikici v naročju.

Je spet čas hranjenja. Uživajte

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
18.7.2009 20:28:13   
tara78
_rosa lepo da si se oglasila, sem veliko mislila na tebe....pa tudi ti si me napotila sem. Lepo da tvoji punčki lepo napredujeta, ne morem verjeti da sta že stari toliko, čas res hitro beži. Tvoje besede...do 34 tedna, to bi bilo lepo, toda mislim da ne bo šlo. Zaenkrat mi pravijo, da moram čimprej na CR, ker sta v nevarnosti, da se prepleteta. CR naj bi bil najkasneje do 32 tedna, hospitalizirana pa nekje 28 teden. Kaj hočem, glavno da bo vse v redu. Bojim pa se vsak dan bolj, veliko počivam, ker se tudi ne počutim najbolje, ko sem dlje na nogah.
Sem hotela tudi jaz kupit nekaj oblačil št 50, pa se mi je zdelo to tako majhno. V glavnem pa imam tudi jaz več težav z vozičkom in lupinicami, tako kot sr.
Pa tudi meni gre vse bolj na tesno s prostorom.
No bom počakala do srede, da vidim kako dalje.

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
19.7.2009 16:47:44   
tara78
user posted image

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
20.7.2009 8:30:03   
hedviga
Tara, tole ni nič bilo fino prebrat.. Upam, da na vsak način čiiim dlje zdržite skupaj!!! Lahko da so samo zelo previdni...
No, moje mnenje glede oblačilc pa je, glede na tvojo situacijo- kupi 50! Res... Naša dva sta bila rojena na 37 teden, 2170 in 2700 pa jima je bilo 50 še kar lepčas prav, sploh Špeli.... Vem da zgleda majhno, ampak saj bosta mala. Potem pa v 56 zgledajo kot bi jih kdo pozabil...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
20.7.2009 12:31:04   
marijaa
IZVIRNO SPOROČILO: Klarissa

no, včeraj so nam rekli v šoli, da bazen odpade, toplice so pretople, morje samo za zaplavat pa ven, da ne pride do kakšne infekcije. drugače pa priporočajo te tampone za kopanje.
.

A to misliš kakšne posebne tampone? A vam jih pa priporočajo?  Moj ginekolog je rekel, da naj se obvezno na morju kopam brez tamponov, prav tako je odgovoril tudi Pušenjak, ko ga je ena spraševala. Pravita, da pri uporabi tamponov, bakterije ostajajo v nožnici, kar je še idealneje za nastanek glivic in raznih okužb. Ma vsak pove drugače. Koga pa naj zdaj poslušam? Mi gremo v sredo na morje in sem se odločila, da se bom kopala brez tamponov. No, ne vem zdaj sem spet v dilemi.
Tara jaz ti želim, da bo vse o.k in vsaj do 32 tedna ostaneš v enem kosu.
Na koliko časa vas naročajo na preglede, če ni zapletov?

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
20.7.2009 12:41:31   
_rosa
Vidim, da vse še počivate, kar je tudi prav. Pa še tako lepo vreme je in ni prevroče za kakšen sprehod.

Tara, če bo vse vredo z otrokoma ti kar vztrajaj naj ti čim kasneje naredijo CR. Naj te naročajo na UZ vsaka dva dni, da bodo videli če sta se zapletla. Tudi pri meni so delali UZ na dva dni tu pri nas in na 14 dni v LJ.

Meni so tu pri nas v SG rekli da bodo naredili CR okoli 34. tedna tudi če bo vse vredo. Potem pa sta začela zaostajati v rasti in so mi ga itak morali narediti. Cerar je rekel, da pri enojajčnih ni vzroka za CR pred 36. tednom, seveda če je vse vredo. Držim pesti in upam, da ti uspe vsaj do 34. tedna.

Tara glede oblačilc pa so se tudi meni zdele 50 tako majhne, samo je bilo vse preveliko. Še zdaj imata nekatere stvari 50 ostale pa 56. Bolje, da si nabaviš tudi kaj manjšega od 50 vsaj na začetku, ker drugače so res zgubljeni v njih.

Lep dan.

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
20.7.2009 18:06:00   
tara78
jaz danes spet večji del počivam. Nič se mi ne da.
Ja tudi jaz upam, da bom zdržala čim dlje, toda mislim, da to ni odvisno od mene.
Bom videla kaj mi bodo rekli v sredo, moram priznati, da sem kar malo nervozna.
Zdaj grem počasi v 26 teden. Preglede imam vsake 3 tedne v MB in vsaka dva tedna pri svojem gin.
Ja, grem kupit še št 50, ker to kar imam je vse preveliko......

klarissa kje si?' nisi šla na morje samo za vikend??

(odgovor članu _rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
20.7.2009 21:30:58   
Klarissa
tara, evo me:)
v petek sva hotela iti na morje, pa naju je ustavila promet.nesreča. en naju je nabil od zadaj. mi2 sva stala in čakala da zavije, on pa je pripičil cca. 50km/h. pa sva morala na urgenco in v porodnišnico. mojega boli ful hrbet, mene malo križ. v porodnišnici so mi naredili ctg, uz in me vaginalno pregledali. vse je bilo na srečo ok. zdaj pa imam tak uz v četrtek. komaj čakam.
ma brezveze. tak hitro se kaj zgodi. sreča pa, da ni bilo na AC, ampak še na lokalni.

rosa, ful lepo, da si se javila. ful rabimo tvoje nasvete. eno kolekcijo naj kupim za njiju 50? v šoli za strarše z donošenčke priporočajo kar nakup 64. kak sta pupi rosa? sta si ful podobni? rasteta in redita se enako? ful si me potolažila z cerarjevimi besedami, da lahko pridem do 36. tedna. upam na čim dlje.

utrujena sem ful, bom že prišla k sebi.

ju3 imamo v šoli za starše predavanja za dvojčke in dojenje+prehrana. vam javim kaj bo novega. a jih kaj vprašam pri dvojčkih?

uživajte, dio 

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
20.7.2009 21:49:38   
Rubin.
Helou moje double go!

Se mi zdi, da je že miljon svetlobnih let, kar sem bila jaz noseča. Pa sem si prišla malo lušte delat k vam.

Kako ste kaj? Mi smo, kaj naj rečem, po starem, Zoja se drži neverjetno dobro, Gaja pa ima težave z pljučki user posted image . Da se ne ponavljam, če katero zanima, si lahko kaj več prebere tukaj: LINK.

Tara78 - kje si pa nabavili Hartana? In katerega? Jaz še kar nekaj čakam, pa čakam,.... Ne vem ali ga naj vzamem v Mozirju ali ga naj naročim preko spleta.
Glede oblačil, zavisi koliko bosta ob rojstvu velika. Pri Mali miss sem jaz kupila od 56 naprej, pa še te je hitro prerasla. Če boš ti rodila v 32 tednu bosta recimo velika 42 cm, tako da se bi v št. 56 izgubila. Jaz sem zadnjič kupila v C&A ful lepe stvari št. 46, res so videti mičkene, ampak si želim, da bi jima bilo vsaj nekaj stvari prav, da ne bosta videti kot največji sirotici. Drugače pa imam nekaj stvari št. 50, ostale pa 56 še od tavečje.
Mogoče pa boš dlje časa 3v1. Meni je dr. Završnikova rekla, da bom v 28 tednu sprejeta v bolnico in tam verjetno do konca. Če bo tudi pri tebi tako, te bodo itak vsak dan pregledali od glave pa do nog, pa če bo vse o.k., boš mogoče prigurala še dlje. No, jaz ti to vsekakor želim. Sploh, da bosta sama dihala in ne bosta potrebovala inkubatorja, da ju boš lahko imela pri sebi.

Klarissa o to pa je smola. Samo da je vse vredu.

Sicer pa vse dvojne nosečke, želim vam čimmanj težav in da vam čas do poroda hitro mine.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 20.7.2009 21:50:12 >

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
20.7.2009 21:58:51   
tara78
rubinuser posted image ..sem vesela da si se oglasila. Saj ves, da držim še dalje pesti za vas.
Hartana bom naročila v Mozirju...čakalna doba je 5 tednov.

klarissa ojoj, samo da ni nič narobe.......

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
21.7.2009 12:01:07   
Klarissa
punce dobro jutro
user posted image

kako ste kaj?
rubin, ful lepo, da si se javila. držim pesti za pupiki. saj sta močni in ponosna sem nanju.

uživajte!

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
21.7.2009 19:02:40   
Snezinka4
Hojla!
Glede na izkušnje vem, da je vse od mene odvisno kako se bom odločila, ampak rada poslušam različna mnenja. Tako da prosim, na dan z besedo...
Dejte mi povedat ali je naše pridobivanje na teži še ok, al moram zamenjat način ali pa frekvenco prehranjevanja. Punci sta stari +10 tednov, rojeni 33t, ena je napredovala 345g v zadnjih 14 dneh, druga pa 250 g v 14 dneh...Zdaj se dojimo 3 tedne, prej, ko sta pili po flaši, sta napredovali bolje...V začetku junija sta v istem času (14 dni) pridobili 590g oz. 400g. Pediatrinja pravi, da naj bi napredovali 700-1000g na mesec (dvojčki lahko malo manj), LLL pravijo da morajo minimalno pridobiti 450g. Trenutno smo mi nad tem minimumom, ampak...zakaj me nebi skrbelo, če me lahkouser posted image  . Sicer pa, kot pravi domžalski pediater na njivah raste debel in suh krompir...user posted image  Zdaj ostaja le še dilema a smo mi tisti ta suhi al tisti, ta shiraniuser posted image
Drugače sta pa punci ok. Zelo veliko sicer še spita čez dan, včasih po cel dan, včasih p aimata že zvedave in firbčne urice. Ne zdi se mi, da bi jima česa primanjkovalo...

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
21.7.2009 21:28:31   
Snezinka4
Ups,
tole je bilo za dvojčke 2009 mišljeno...pa saj itak vse vse prebiramo, ne?
LP vsem. Pridno božajte svoje trebuščkeuser posted image

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
22.7.2009 8:29:11   
dekle11
Živijo punce,

Tara, evo, danes se pa jaz prva pofočkam, da ti ne bo preveč dolgčas. Kavico sem popila medtem, ko sem prebirala poste za nazaj, ti pa verjetno svojo tudi že... Sedaj, ko še ni tako vroče.

Glede tamponov za plavanje: vprašajte svojega G. Meni jih je prepovedala (zaradi MV, ampak če imate dovolj dolgega in bp, ni problema kot sem razumela), prav tako bazene. Za morje pa ni imela pripomb in tako se vsaj vsake toliko malo namočim. Sicer pa jih imajo v Sanolaborju.

Zdaj pa še malo pobrskam po netu za kakšno opremo, potem pa veselo na delo ... Vmes vas pa preverim!

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
22.7.2009 11:03:00   
darjau
No pa se še jaz javim po dolgem času.

Večinoma vas samo berem, za kaj napisat pa mi že noge ne dopuščajo. Težave imam z žilami. Sedaj nosim tiste nogavice (kot da mi že brez njih ni dovolj vroče user posted image ) ampak zelo pomagajo.

Naše dva kljukca sta super, živahna sta ful.

Rubin držim pesti za vse vas in še posebej za mali borki.

Vsem novim čestitke.

Se še kaj oglasim

(odgovor članu dekle11)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
23.7.2009 8:36:35   
Klarissa
oj, tukaj pa je ful zatišje. kaj dogaja? ste vse na morju? ah, saj bi jaz tudi bila.

šibam zdaj počasi na UZ v porodnišnico lj. upam, da fanta pridno rasteta, da sta fajn pridobila na gramih. kdaj pa dvojčki začnejo manj rastit od enojčkov?
dio

(odgovor članu darjau)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
23.7.2009 13:11:18   
evamaja
juhu  2user posted image

Jaz sem že nazajuser posted image . Samo na kratko, da se vam javim in povem, da nisem več 3v1.
19.7. sem povila hčerkico Gajo(3150g-52cm) in sineka Lan-a(3310g- 53cm). Porodna zgodba sledi, ko bo malo več časa.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
23.7.2009 14:02:39   
Klarissa
evamaja, iskrene čestitke! ii kak fajn.

no, jaz sem nazaj iz Uz in ima levi fantek 606g, desni pa 526g. vse je ok. ful sem vesela. superca!

uživajte nosečnost. zdaj je še tak mir:)))

(odgovor članu evamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
23.7.2009 17:03:46   
tara78
evamaja..čestitke, zdaj pa se pridno cartajte.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz se
m danes končala z MŠ, dobila potrdilo in to je DDDD
Danes sem dobila napotnico za bolnišnico, notri naj bi ostala od 10.8 dalje. Bomo videli. Mala sta težka 820 in 815 g in zaenkrat je vse v redu...

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
24.7.2009 8:34:55   
Klarissa
za dobro jutro in vroč dan
user posted image

tara, tvoja2 pa sta res že velika. superca. škoda, da nimaš trakca, da bi jaz točno vedela koliko več si noseča kot jaz in posledično čez kolko časa bosta moja2 morala biti toliko. imata pa tvoja2 res minimalno razliko v teži- proti mojima dvema. malo me skrbi, samo so rekli, da je mehur ok in da je plodovnice pri obeh ok. če ne bi bilo tako bi bil znak za TTTS.

mi2 sva tudi v torek zaključila šolo. tara ti si hodila na ptuj? koliko krat in kako dolga predavanja pa si imela? kak je pa v mb? v lj smo imeli 9x, pa 3x dodatna predvanja (pediater, anesteziolog, varna vožnja). vse po cca. 1 uro in 45 min. včeraj sem šla za dragega plačat potrdilo 16,69€. bomo videli kolko bo lahko, če bo cr zraven- plačat pa je vseeno treba.

pišite kaj in uživajte!

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4722
24.7.2009 9:27:45   
tara78
jutro
čeprav sem budna že od 6 ure...nič ne spim, ne vem več kam naj dam noge ponoči, bolijo ko hudič...ko pa končno malo zadremam, pa moram na wc.
Glede trakcev KLARISSA ...ne vem jih dati gor-štor. Ko sem ga zadnič probala dati gor, sem vse zbrisala, dobila sem novo geslo, pa komaj sem se lahko znova registrirala.
MŠ je bila pri nas 5x...3x po uro in pol in 2x po dve uri. Bila sem na Ptuju, za MB pa ne vem kako je.

Se katera spomni kje so punce naročevale posteljnino....vem da je bil gor en link, toda ne najdem. Iščem in berem za nazaj pa ne najdem...
Upam, da bo to prebrala kera mamica....BELEN, MLINČKA, BLANČ...malo pomagajte...vidite, da nas je malo

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4723
24.7.2009 11:42:07   
mlinčka
Tara, takoj priskočim na pomoč:

http://www.galeb.eu/si/

Drugače pa vsem lep pozdravček in čestitke novopečenim dvojnim mamicam!
Mi se mamo luštno, samo tkole, ko sem sama, ni kaj dost časa za kaj drugega, tko da šibaaam...

Čau bau!

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu tara78)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
24.7.2009 12:43:56   
tara78
mlinčkauser posted image user posted image ......hvala

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?