Anonimen
|
evo me, poročilo. sem danes končno domov prišla po celotedenskem abonmaju v lj porodnišnici. v ponedeljek so me dali na CTG, pa je dr. ugotovila rahle popadke, pa me naročila za sredo na PDC (sem potem v sredo izvedela, da je PDC perinatalni dnevni center v 4. štuku) in na prvo injekcijo flusterona (za pljuča). v sredo CTG ni zaznal nobenih popadkov, na UZ mi je pa rekla, da to je pa tudi lepo takele dvojčke videti v 29. tednu, da imata trebuhe kot bi jih dal na indigo. pa kar pobulim in pravim, a res al kaj, ker mi je glih en teden nazaj dr. cerar nameril precejšnjo razliko. pa jih je šla še ona enkrat merit in je razlike baje okrog 15 mm, skratka precej manj kot pri Cerarju. železo mi je iz 98 naraslo na 106, pritisk ful nizek 95/60 in sem na CTG-ju spet skoraj skupaj padla, ampak na koncu so mi rekli, da se dobro držim, in naj še ene tri tedne zdržim, pol smo pa na konju. in potem me je blejčeva naročila na UZ 13.9., cerar prejšnji teden pa 10.9. V četrtek sem šla še po drugo injekcijo flusterona, in sem sestrovprašala, da kaj zdaj da naredim, h komu moram hodit, da ne bom po nepotrebnem gužve delala, in je rekla, da naj se za enga pač odločim, mogoče skor boljš, da ostanem pri cerarju, ker ima program za dvojčke, in si zapomni tvoje prejšnje podatke in lahko zasleduje trend razvoja obeh . tko da ne vem, po svoje sta oba fajn - dr. cerar je bolj na izi, dr. blejčeva pa malo bolj previdna. aja,drugače je pa spodnji A še vedno z glavo dol, B se je pa zdaj obrnil medenično. da to so sicer načeloma v redu pogoji za naraven porod, ampak da če je spodnji več kot 0,5 kg lažji od zgornjega, se odločijo za CR, da se pri B-ju ne bi kaj zakompliciralo, ker nima dovolj razširjenega porodnega kanala zaradi manjšega predhodnika A-jčka. in pri meni je glih A manjši. anime, saššša, me veseli, da vama gre v redu. anime, tvoja imata pa direkt manekensko težo, bravo vsem 3. Za MV sem pa jaz tudi že precejkrat slišala, da ga veliko zdravnikov ne zna izmerit in ga izmerijo natančno - prijateljica je lani v 5./6. mesecu nosečnosti ene 5 tednov preživela v porodnišnici zaradi prekratkega MV, potem ji ga je pa dr. Pušenjak izmeril in jo poslal domov, ker je bil MV dovolj dolg. no ja, zgleda, da nam gre kar dobro, pa če bi se dalo, jaz ne bi čez tri tedne glih rodit šla :-) , bi kar še malo počakala. anime, kaj je pa dekompresija? mijavček, kje si pa ti? in kako si? kako je bilo v sredo na pregled? upam, da je vse v najlepšem redu. oglasi se kaj, da smo na tekočem, kaj se dogaja. držite se in lep pozdrav.
|