|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
8.9.2008 0:10:02   
Anonimen
Jaz se tudi z user posted image  user posted image  nikoli ne pogovarjam po imenih in tudi če govorim o njima, sta striktno ta spodnji in ta zgornji - glih toliko pa zgleda sem vraževerna, da nočem na tak način slabe karme ustvarjat - imena bosta dobila, ko se rodita, in nihče jih ne bo pred tem klical po kakršnih koli že imenih! No tko, toliko o imenih.

Sayuri, po moje se bomo vse potem priklopile na vašo temo, jaz itak sem in tja že malo pokukam gor, za kasneje se pa kar pripravite, ko vas bomo zasule z vprašanji in nas boste morale tolažit in mirit user posted image .

Jaz bom pa tudi počasi začela skupaj nosit stvari - jutri mi jih prijateljica nekaj pripelje (1 posteljo, kengurujčka, blazino, ležalnik), v torek grem po oba vozička - unga za začetek in marelo in sledi eno orng čiščenje, v sredo sem zmenjena za blazino za dojenje, pa danes sta mi 2 sošolki iz srednje šole rekli, da mi bosta posodili vsaka po 1 lupinico, ena mi bo mogoče lahko zrihtala še 1 posteljico ... Skratka, stvari se premikajo naprej in sem ful vesela, da je tako. In svaka čast, kako ljudje sprejmejo novico o bližajočih se dojenčkih in kako takoj vsi začnejo razmišljat, kaj še imajo doma in kaj ima njihova sestrična ali brat ali znanec ali sodelavka doma za user posted image  in bi lahko posodili. Je ful lep občutek in ful lepa spodbuda in lahko samo rečem res hvala vsem.
Sem pa tudi mislila it jutri oz. te dni enkrat na lov za flaškami, ampak tudi jaz ne vem, kaj bi kupila - in miljon nekih cucljev in pol prav ne vem, kaj bi bilo najbolje kupit. Osnovno kozmetiko (milo in mandljevo olje in zaščitno kremo, škarje za nohte ...) za prvo silo že imam - sta mami in oči kupla, pa 2 paketa plenic - pa ne vem, če bi ful plenic vnaprej kupovala, ker spet ne vem, katere naj kupim in katere bosta dobro prenašala. Sem pa kupla že 2 dudi, pa tiste zložence za popek čistit ... Skratka, po moje da se bom en dan mal v DM zapodila, ker je edina taka večja drogerija tukaj blizu. Gnezdenje praviš, Anime user posted image ?!

< Sporočilo je popravil charley -- 8.9.2008 0:13:11 >

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 276
8.9.2008 11:44:38   
sayuri
Tole glede flašk in cel kup cucljev....se pa strinjam, da se čist zgubiš.user posted image

JAz sem kupila 4 Nukove flaše in mislila, da je cucelj, ki je že na flaši, ok. Je bla št.1 in sem prebrala, da je od 0-6 mesecev. PA se je mleko zamašilo v tisti luknjici, pa smo luknjico večali, potem so cuclji hitro začeli nekam puščat user posted image . Smo kupili aventovi steklenički in je bila kar kriza, ker je cuclj čist raven, naša dva user posted image user posted image  pa nista bila vajena. POtem pa v Mullerju malo bolj gledam te Nukove cuclje in ugotovim, da obstaja št. 1 za čaj in posebej št. 1 za mleko. user posted image  CUcelj za mleko ima večjo luknjo (logično) user posted image . Tko, da smo spet nazaj na Nukovih flaškah s cucljem za mleko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 277
8.9.2008 15:33:40   
hedviga
Hm, ja, hahahaha...Moja dva mata pa "delovno" ime Franclčka. In občasno sta Ajček in Bejček. Ko ma pa naš napade in izlive ljubezni pa mucka,miška,pikca....cukr,cukr...
Sem pa ravn danes razmišljala o imenih in sem šla mal na tisto temo o imenih pogledat. Pa me je kar hitro minilo.
Mislim, jaz sem generacija po 30 in mal starokopitna. 
Preden sem zanosila sva imela pomoje ene 10 let izbrana imena za oba spola, ampak nama zdej naenkrat ni nič več všeč, vidim pa tudi da bo en kup usklajevanja. Tako da sem in tja malo razmišljam o imenih in mi na konc ni nobeno več ok in dam ad acta.
Je še cajt. Ko bomo vidli kaj bo....user posted image

Huh cucli in flaške, jaz sploh še nisem tam, ampak že ko kdaj bolj za zabavo kot zares pobrskam za kakšnim vozkom mi ni nič jasn. Pa to je kot bi avto kupovala...pa ABS, pa gume ovake i onake, pa kr eno x-stopenjski nakloni in ...ma ni da ni...
Kakšna neresna bodoča mat....user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 278
8.9.2008 20:01:26   
Mijavček
user posted image  Hedviga, nič se ne sekirej. Jaz tud nisem vedla nič, ama nič o vozičkih in podobno. Ko sem slišala za jajček, pa lupinco, pa avtosedež... mi ni blo nič jasno, kaj to vse je.... pol me je pa ena kolegica podučila da je to vse eno in isto. Tam nekje konec 6. mesecauser posted image  sem pa že doktorirala iz vozičkov... ja ni da ni.

Za imena sem pa jaz tud že prej vedela, da bova mela z mojim težave, ker sva po okusu čist kontra, za opremljanje hiše je bla prava katastrofa... še za štekerje sva imela 14 dnevno pogajanjeuser posted image

No imena sva pol kar zbrala nekak, sva pa midva tud že ... intridesetletnika, tako da, jah... ni enostavno... ime je le nekaj, kar otroku ostane za zmeraj.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 279
8.9.2008 20:18:57   
saššša
Bejbe živjo
Jz sem bila danes pri dr. Cerarju in gvalabogu tam vse poteka hitro in gladko, tako da sem imela uro 9.40 prišla sem pa na vrsto ob 12.00.Po pregledu pa mi je rekel če lahko pridem nazaj ob 14.00, ker me mora še enkrat pregledat na ta zgornjem UZ, ker ne verjame tem podatkom spodaj. No seveda sem se vrnila na kraj zločina in sum je bil potrjen.Ta spodnja zaostaja v vsem.Ampak mi je rekel da to ni nobene take panike in da se čez 14 dni vidiva, tko da 24 sem spet pri njem in še usmililiso se me z uro ker morm pridt ob 14.00 na ta zgornji UZ. Mi je pa ful fino ker mi je vse razložil kako in kaj je s tema mojima puncama in da  bo vse ok.Valda sem ga prijela za besedo.user posted image

Pridne bodte

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 280
9.9.2008 19:11:14   
hedviga
Mjavček, se sliši znano user posted image  Načeloma, se sicer še kar zmeniva, ampak zdej odkar sem zanosila pa prav, da ne zna nič več prav narest...user posted image  Pa kaj ne mu, če je pa res user posted image user posted image user posted image

Punce, dejte mi povedat kako je s temile UZ-ji. Vidim da hodite k Cerarju na UZ. A to pride kasnej v nosečnosti al samo izjemoma al kako? Jaz imam sicer pregled v pon.. to bo ravn 16 tednov. A mislite da bo UZ al tokrat ne.

Aja pa še ena zelena in neslana, ker ne vem zdele a se mi mal meša al ne. Jasno je za brcike ipd še prezgodi, ampak sem opazla, da nekak čutim kadar mata kakšne velike premike tam notri. Misim, kot nekakšna napetost in potem so "buške" mal drugje kot prej...ma sej ne vem, mal se mi že sanja....Sicer sem suha in ni kakšnega hujšega špehca po trebuhu ampak, tale se še men zdi lovska...user posted image user posted image

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 281
9.9.2008 20:35:29   
Anonimen
Saššša, saj to bi blo skoraj nemogoče, da bi bili isto veliki, če sta v skupni posteljici, moj Ajček (spodnji) je tudi že ves čas manjši, pa tudi pravijo, da ni kake posebne panike - dokler imata oba user posted image  user posted image  polne mehurje in dovolj plodovnice, je ok, tako so meni razložili. Sicer grem pa jaz tudi jutri k Cerarju.

Hedviga, načeloma ti tvoj G da napotnice za ambulanto za patološko nosečnost v P v LJ, in ko kličeš tja, da se naročiš, in omeniš, da imaš dvojčke, te izgleda sami dajo k Cerarju, ker se on največ s tem ukvarja. Jaz imam vse preglede zdaj v LJ, tako da k svoji G sploh ne hodim več.

Punce, danes sem kupila 2 rabljena vozička, tistega za začetek in marelo. Ju moram očistit, potem pa upam, da bo. Ampak je kar fajn občutek, ko je končno nekaj konkretnega od opreme pri hiši. Tko da bom kar mal sama sebi zaploskala user posted image  za nakup user posted image . Pa tudi v DM sem se dpravila, sem hotla kupit flaške, pa se mi je spet kar user posted image  ob vseh flaškah in firmah in cuceljnih in potem nisem ničesar kupila, samo neko čistilo in gobe za vozičke čistit. In pol zdele preberem post od Sayuri ravno o flaškah ...

(odgovor članu hedviga)
  Neposredna povezava do sporočila: 282
10.9.2008 7:43:04   
ANIME
Charley ... bravo za nakup vozičkov!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image To je bila prva stvar, ki sem ko jaz kupila, že kar nekaj časa nazaj. 

Kar se flašk tiče, bova midva verjetno kar Aventove vzela (oz. flaške že imava, dokupila bova samo nove cuclje in pa dude).

Plenice greva drugi teden iskat, saj sem v DM nabrala nalepke za -10%. Vzela pa bova par paketov New Born - 1 in pa še kakšen paketek New Born - 2.

Pa še v eno lekarno se moram zapodit po vse tiste "neumnosti" za kopanje ...

Danes pa začnem s pranjem cunjc. Dajte mi povedat, moram cunjce prvič prelikat tudi če jih v sušilcu posušim?

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 283
10.9.2008 8:36:59   
saššša
Charley user posted image  za vse nakupe.....Ja sej vem da ne more bit vse isto, mi je Cerar o vse razložil da sta si pač mojo njivico razdelili ko sta se cepili in ena ima pač večji kos za obdelovat, druga pa manjšega. To so njegove besede....user posted image user posted image Tko dad to itsk no nobene panike....

Sam ste pas vse komad pridne kar se nakupovanja tiče.....Jz pa nič.....

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 284
10.9.2008 8:59:03   
hedviga
Aha Charley, a tako to gre...Bom vidla kaj bo rekel moj g v ponedeljek. Sicer mam svojega G na leonišču pa ne vem kakšne navade majo oni v zvezi z dvojčki.
In bravo za šoping!!! Jaz kar komaj čakam da do tega pridemo...je še cajt.
Saššša, čist 100% je vse ok!!

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 285
10.9.2008 9:14:37   
saššša
IZVIRNO SPOROČILO: saššša

Charley user posted image  za vse nakupe.....Ja sej vem da ne more bit vse isto, mi je Cerar o vse razložil da sta si pač mojo njivico razdelili ko sta se cepili in ena ima pač večji kos za obdelovat, druga pa manjšega. To so njegove besede....user posted image user posted image Tko da to itak ne bo nobene panike....

Sam ste pa vse komad pridne kar se nakupovanja tiče.....Jz pa nič.....

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 286
10.9.2008 9:41:12   
mokatela
ojla, dvojne mamice user posted image

sporocam vam, da smo 2. 8.  ob 9.27 in 9.28 privekali na svet s CR. Po 33 dneh bolnice smo pred enim tednom prisle domovuser posted image . Doma pridno rastemo, jemo, spimo, mal razgrajamo, tako da mamici in atiju ni dolgcas.  Trenutno nam  spanec krajsajo krci, ki ne dajo miru in pa zaprtje (smo na Aptamilu 1). user posted image Tako znajo noci biti zelo kratkeuser posted image . Jutri gremo v posvetovalnicouser posted image se pokazat, mal jezit dohtarco in se tehtat user posted image

Lep pozdrav vsem

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 287
10.9.2008 11:20:58   
saššša
Mokatela user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  iskrene čestitke..

(odgovor članu mokatela)
Neposredna povezava do sporočila: 288
10.9.2008 21:43:25   
Anonimen
Uau, juhu, Mokatela, čestitke čestitke vam 3 puncam in očiju, bravo user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image !
Kako je pa malima user posted image  user posted image  ime? Pa kakšno fotko napopaj, jaaaaaaaa ... In vse nam povej - kako je zledalo pred porodom, kako si okrevala po CR (dogovorjen ali urgenten?), kako je bilo z malima2, kako se zdaj rihtate (ocenjevalna lestvica s stopnjami težavnosti od 1 do 10 user posted image ). Saj veš, da hočmo vse vedt. Ko boš imela kaj časa in kaj energije še za tapkanje mejlov, jasno ... Drugače pa res čestitke in vam vsem iskreno želim, da se imate ful lepo in super, čim manj neprespanih noči, malima2 čim manj krčev, skratka, na splošno čim manj težav. Za srečo:user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa oglasi se nam kaj.

Lep lep lep pozdrav!

(odgovor članu mokatela)
  Neposredna povezava do sporočila: 289
10.9.2008 22:04:27   
Anonimen
Pa še par besed o današnjem pregledu. Razlika med user posted image  user posted image  se ne povečuje, ta zgornji je velik za 28t, ta spodnji za 27t4d, jaz grem pa proti koncu 31t user posted image . A glavično, B prečno. Baje bolj časi rasteta, mogoče posteljica počasi že začenja zgubljat funkcijo in so pretoki slabši. Sploh B je tak bolj debel (glede na obseg trebuha), pa noge imata boj kratke (po meritveh je v 3 tednih A-ju stegnenica zrasla za 1mm, B-ju se je pa za 1 mm zmanjšala user posted image  user posted image ), ampak glede na to, da sta user posted image , ni panike, ker bosta pa fuzbalerja. - to je približen citat primarij Cearja, jao jao.
Moram prit čez 14 dni, takrat se bojda tudi zadnjič vidiva, ker potem me bodo pa itak zaklali. In potem se on, študentka in sestra smejijo, jaz jim pravim, naj se mi nehajo smejat in me zezat in naj mi en pove, za kaj se gre, pa izvem, da to pomeni CR. Kao čez ene 2, 3 tedne. Pol pa pravi Cerar, da se bova naslednjič zmenila glede poroda. Tko da zdaj v bistvu ne vem, če je to resno mislil, da čez tri tedne. Jaz bi še malo počakala. In glede na vse, kar so napovedovali na začetnih pregledih, bi itak morala že zdavnaj rodit oziroma splavit, tako da tudi tegale danes nisem vzela preveč za sveto. Pol mi je pa Cerar še skico narisal, kako user posted image  user posted image  ležita - s pripombo, da je dobil opomin iz risanja. user posted image , to slikco moram pa nujno spravit!
Tako da načeloma je vse v redu, pač sta malo bolj majhna in to je to.

Pa Rika blazino za dojenje sem kupila danes. Je pa ful velika! Moram danes sprobat, če kaj prav pride tudi za spat.

Anime, a pa že veš, kakšne cuceljne boš kupila za Aventove flaške - ker imajo ene manjšo luknjico (za čaj), ene pa večjo za mleko, pol so pa še ene s še večjo kao za gosto hrano (a la kaše), pol so pa še nekaj po mesecih razporejene, pol imajo ene samo 1 luknjico, ene imajo 2, ene 3 ... Pa ene so silikonske, ene gumijaste. Ene kao neki anatomsko oblikovane, ene bolj navadne. Ene imajo obliko prsne bradavice, ene ne .... Jao jao ... Bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi, da so vse skupaj bolj ali manj tržne buče - kako od mladih nevednh staršev vzet kar največ denarja ...

A ste že šle rihtat stvari na CSD?

Se mi zdi, da se počasi začenja finale ...

Punce, pazite nase, držite se in lepo se imejte.

< Sporočilo je popravil charley -- 10.9.2008 22:07:26 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 290
10.9.2008 22:22:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ANIME

Danes pa začnem s pranjem cunjc. Dajte mi povedat, moram cunjce prvič prelikat tudi če jih v sušilcu posušim?

Nam so na MŠ rekli, da za user posted image  priporočajo ločeno pranje, brez mehčalca, 2-kratno spiranje na koncu, likat pa da ni treba. Pa če imaš sušilec, itak pride tekstil ven ful mehak, tako da po moje res nima smisla, da še likaš.
Jaz bom verjetno vsaj na začetku likala tiste cunjice, ki pridejo direkt na kožo - tetra plenice, majčke oz. bodije, mogoče žabice - ker nimam sušilca, in se mi zdi, da je blago po likanju malo mehkejše, pa da micenih user posted image  user posted image  ne bi tiste gube (od pranja in sušenja) na prevelikih oblačilih preveč žulile. 

(odgovor članu ANIME)
  Neposredna povezava do sporočila: 291
11.9.2008 7:53:21   
saššša
No včerej sem imela pregled pa pri svoji g. in pravi da njej kaže da sta samo 5 g razlike in da sta obedve velike za 26 tednov in imata 860 in 855 gramov, tako da valda sem se bolj na njeno izjavo prijela.....

Charley ti si tako pridna glede vsega kar se user posted image user posted image  tiče da imam jz kr slabo vest....k nič ne prštimujem

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 292
11.9.2008 8:36:45   
ANIME
Mokatela čestitke!!!!!

Charley .... no pa sem se spet nasmejala ... Cerar jih res pihne. Me prav zanima kakšen je, ko je kaj resnega, saj drugače se skoz nekaj zeza.
Ti si res za enojajčne dvojčke - ista posteljica - zelo dobra. Sem slišala, da take največ pustijo do 32-33 tednam).
Ti se pa še vedno obnašaš, kot da ni nič.

Še vedno nisem prišla do cucljev in dud ... tako da sploh ne vem o čem govoriš (vse tiste luknje, številke, meseci, oblike????). Naslednji teden se bom zapodila v BC, ker mislim, da jih imajo v akciji ... pa bom eno teto za rokav pocukala in naj mi vse lepo razloži. Tole je res tako narejeno, da lahko iz vsake stvari doktoriraš....

Na CSD sem šla jaz v ponedeljek in včeraj sem že dobila odločbo o paketih in porodniški user posted image user posted image user posted image . Za dvojčke dobimo 540€ (se mi zdi, da so malo dvignili).

Jaz sem včeraj vse preprala in zložila, edino bodije bom danes malo popeglala. Prala sem ločeno od najinih cunj. Drugače pa moj pralni stroj nima funkcije za ponovno izpiranje ima pa kao višlji nivo vode med pranjem - za tiste z raznimi alergijami. Predvidevam da je to to.

saššša - čestitke za uspešen pregled. Tudi tvoja mulčka počasi napredujeta in gresta za nami.

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 293
11.9.2008 9:57:56   
saššša
mijavček kje pa si ti kej???Je vse ok?

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 294
11.9.2008 10:51:30   
emaa
jaz ničesar nisem ločeno prala, ker če preživijo tista bolnišična oblačila, ki imajo milijon tavžent kemikalij notri, bodo tudi to. Sem pa ponavadi imela kak sensitiv mehčalec, flaške po aventovih so bili krči, po nukovih je bilo v redu.

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 295
11.9.2008 13:28:34   
mokatela
ojla user posted image , evo spimo po popoldanskem kosilu ali malici user posted image . tako je nekaj casa, da se javim user posted image

no, pa lepo po vrsti. danes smo imeli posvetovalnico in punci pridno napredujeta. Minea je velika 45 cm in tehta 2.450 g, sestrica Manja pa 46 cm in 2.520 g. se lepo razvijata, moram hitro potrkat. krci so malo popustili, tako da prespimo tudi celo noc, razen ko se hranimo (pa se takrat sta obe koma user posted image ).

pred porodom sem bila kot raca user posted image user posted image user posted image , pocutje dobro, nobenih problemov (ce odstejem tipicne nosecniske muhe).
1. 8. sem bila hospitalizirana, ker je UZ pokazal, da Minea hira in ima dihalno stisko, pa pretoki niso bili vec tako kot bi morali biti. In so me kar obdrzali. Naslednji dan je bil dezuren moj g. in po UZju direkt na operacijsko. Mater je bilo to letanje s kupom papirjev. CR je bil urgenten zaradi Minee. Ta je na svet privekala ob 9.27, minuto kasneje pa se Manja. Minea je se isti dan dobila izlitje krvi v pljucka, sepso in so jo premestili na pediatrijo, kjer je bila teden dni v kriticnem stanju. Manja je na zacetku imela le tezave z dihanjem, a so jo po dveh dneh le premestili na pediatrijo k sestrici. Imela je se tahikardijo. A sta v roku 3 tednov ful napredovali, kot pravi borki user posted image user posted image user posted image . 10 dni sem bila pri njima v bolnici, da so me kao naucili nege in hranjenja user posted image in po 33 dneh sta pupiki prisle domov. Je bilo veliko presenecenje za babico, ki nic ni vedela o nasem prihodu domov.

Kar se pa dela tice, ga je skoz nekaj. Ni pa tako tudouser posted image , kot si nekateri predstavljalo. Na zacetku je bilo malo kaoticno par dni, ponoci nismo kaj dosti spali, a se je vse porihtalo. user posted image user posted image user posted image Le zorganizirati se je treba, pa laufa, tako da ocenjevat tezavnosti dela ne morem user posted image . Ne vem, mogoce bi dala nekaj srednjega, recimo kako 6tko. Je pa res, da mi moj user posted image ogromno pomaga in si deliva delo (npr. en jih previje, drugi pripravi zdravila in hrano) in potem laufa. Pa tudi babica velikokorat priskoci na pomoc, tako da res ni nobene panike. Edino ponoci zna biti mal naporno. Potem pac se zulimo malo v postelji, gledamo TV in cvekamo, dokler ne zaspimo user posted image user posted image user posted image . Skratka dolgcas nam ni user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 296
11.9.2008 20:46:50   
Anonimen
Živjo.

Ja Mokatela, kako lepo, da si se oglasila. A veš, da se kar boljš počutim, vsakič, ko slišim, da z user posted image  user posted image  ni tak bav bav - saj se zavedam, da je od primera do primera lahko velika razlika, ampak res kar malo težko razumem vse tiste ženske,  ki dogajajo naokrog in razlagajo, kako je to vse skupaj zajuser posted image , pa kaj šele z dvema user posted image , pa da si punce tega sploh ne predstavljamo in tako dalje in tako naprej ... Saj je sigurno lahko tudi v resnici zelo zelo težko, ampak je verjetno bolj izjema kot pravilo. Sploh pa to strašenje že vnaprej - če te je že vnaprej blazno strah vsega in že vnaprej pričakuješ celo katastrofo, ziher ne narediš prav nič dobrega in še slabo karmo navlečeš nadse. Je a tako, da bolj ko gre nosečnost proti koncu, več takih pesimizma polnih žensk se najde ... 
Tako da go go, Mokatela, ko boš lahko, se kaj oglasi in malo povej, kako in kaj. Si ful lepo opisala, kako je bilo. A veš, da sem mislila, da grejo bebice v primeru dihalne stiske v inkubator in se to tam notri rešuje, nisem vedela, da jih že ka tako hitro prestavijo v pediatrično kliniko. Ampak user posted image user posted image  bravo bravo malima borkama, da sta tako hitro in uspešno prebrodili začetno krizo. Kako visoko si bila pa noseča, ko so ugotovili, da se pretoki slabšajo? Pa še to - zelo lepi imeni imata punčki, sploh Minea mi je za čisto desetko.

Saššša, se strinjam, da so tele meritve bolj na uč, tko da ni preveč za sveto za vzet vsega, kar izmerijo in rečejo. Saj pravim, da je Cera enmu od mojih user posted image  včeraj stegnenico izmeril za 1 mm krajšo kot 3 tedne nazaj - pa kokor koli obneš, kost se ziher ne more skrajšat, komentar je pa bil, da imata pač bolj kratke noge user posted image  user posted image  - in moja trenutna reakcija, joj da jaz pa prav ne bi, da bi imela mala2 ful kratke noge ... Ma ja, bo že. To primerjavo meritev sem šele pol vidla, ko sem šla ven od tam. V glavnem, imaš po moje kar prav, verjemi tistim meritvem, ki kažejo boljše rezultate - itak glede mer ne moreš ničesar narest, še najbolje zase in  za mali2 narediš, če si čim bolj mirna in ne cela razsekirana. Ampak user posted image , hitro se ti je ratalo skulirat iz začetne panike. Tako da kar tako naprej in bo vse ok.

Se strinjam, da jih Pihne tale Cerar, ampak meni je simpatičen s temi svojimi pripombami, ker jih zna povedat nekako tako, da ne začutiš za njegovimi besedami nobenega paničarjenja - saj ob vsem, kar je ta gospod v svoji karieri verjetno že videl ... ni čudno, da ne zganja panike ob vsaki malo bolj nenavadni meri na UZ, a ne. Anime, jaz sem včeraj po vseh možnih zapletih (še vedo namreč nihče v P ne ve, kdo vodi mojo nosečnost) dobila tisto potrdilo za CSD, tko da moram zdaj še malo na okoliške forume pogledat, da vidim, katere vse obrazce moram izpolnit in jih nest tja, da ne bom glih šotorila pred CSD LJ-Bežigrad, in pol čim prej vse to it oddat in zrihtat. Glede cucljev - ne da bi bila jaz tako izobražena glede slednjih, ampak sem bila zadnjič v DM in me je potem kar ven odneslo, ko sem videla, koliko je tega - in ker se mi je ob vsej tej znanosti okrog eneih navadnih flašk za dojenčke začelo kar user posted image , jasno nisem kupila ničesar.

Emamair, hvala za opombo glede flašk - a pa kaj veš, od česa je pri cuceljnih odvisno, a bo imel tamauček krče ali ne - mislim a obstaja kaka fora, da to veš v trgovini, al pač kupuješ vse mogoče flaške in cuceljne in probavaš, če bo šla kakšna skoz user posted image ? Drugač se pa čisto strinjam s tabo, da pretirano kompliciranje nima smisla - če user posted image  preživijo ne vem kakšne dihalne in druge stiske, se rodijo s 0,5kg in preživijo itd., jih verjetno pretirano ne moti, če cunjice niso stokrat preprane in prelikane. Važno, da so stavri čiste in da higiena štima.

Jaz pa vsaj glede na mamino tehtnico kar nekaj zgubljam kilograme, pa spet mi je malo slabo skoraj vsak dan. A katera kaj ve o tem? Ker zdej sem se dločila, da bom probala teh 14 dni ful jest, mogoče bosta pa user posted image  user posted image  kaj hitrejš rasla in se ju bo Cerar usmilil in jih kaj dlje pustil notri user posted image ?! Ker dugače se pane počutim slabo. Mijavček je tudi nekaj hujšala vmes, se mi zdi. Saj res, kje pa je Mijavček?
Mijavček, javi se kaj, da vemo, da si v redu.

(odgovor članu mokatela)
  Neposredna povezava do sporočila: 297
11.9.2008 21:20:36   
l.daisy
hej dvojne user posted image ..

sej ne morem verjet, ko je bila odprta ta tema, sem bila komaj malo čez sredino nosečnosti, zdaj imam pa že dva korenjaka stara 3,5 mesece... prejšnji teden sta bila izmerjena 64 cm in 7.450 g eden, drugi pa 7.545 g... user posted image
ene ste že res daleč prilezle user posted image user posted image user posted image user posted image

mokatela, user posted image user posted image user posted image za tvoji mali borki...

mene je isto grabila panika, kako bom z dvema, pa vam povem, punce, da ko padeš v vodo, plavaš... ker nimaš izbire... pri nas je bilo kakšna dva meseca res kriza, zdaj pa že upam sama ostat z njima, ju že čisto obvladam... tudi za hranjenje ni panika, če se zgodi, da sem sama, ju dam v ležalnika in obema lahko držim steklenički... pa spimo cele noči, to je največ vredno... user posted image
sem pa ostala enkrat sama doma, ko sta bila stara 7 tednov, takrat sem ju pa kar dvigala enega za drugim, da sem ju nahranila, ker v ležalnik (kao) še nista smela... se je treba znajti in si čim bolj olajšati delo.... saj boste same pogruntale, ko boste na tem user posted image

v glavnem, držim pesti še za (pre)ostale nosečke in vam želim srečno!

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 298
11.9.2008 22:08:12   
emaa
Charley ne kupi preveč flašk, če bo treba (da ne boš mogla dojiti, oz večerna hranjenja), boš pa flaške dokupila. Jaz sem imela na začetku dve aventovi, potem pa, ker je Luka zvečer (čez dan je bil dojen) pojedel preveč zraka zraven, pa še krče je imel sem probala Nukove flaške, ker so te imeli na otroški kirurgiji, kjer je bil David. Sem ugotovila, da jima bolj pašejo, pa smo ostali na teh. Na Aventovih je kljub cuclju za mleko, ful slabo teklo, pa se je ful matral, posledično preveč zraka pojedel, na Nukovih pa je to boljše rešeno. In ja čisto male otročke prestavijo, David je bil od svojega tretjega dne pa do 3,5 mesecev v KC LJ, na otroški kirurgiji. Pa jaz oblačil skoraj nič nisem imela, ko sem rodila, sva po porodu večinoma kupila. Če hujšaš se ne sekira, jaz se tudi nisem pretirano redila, fanta nista bila velika, pa sta vse noter prinesla, zdaj sta pa večja od večine vrstnikov (David v 90 percentili za težo, po višini v 100, Luka pa pri obeh čez 100%)

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 299
12.9.2008 10:50:05   
Mijavček
Oj, evo mene.

Najprej hvala mamicam za izčrpna poorčila. Sploh ne veste, kako je to vse dragoceno za nas, ki imamo taaaaakeee oči in nas je vsega strah user posted image .

Charley, moja zgodba je pa precej podobna tvoji. Včeraj sem bila pri Cerarju in je rekel, še preden sva šla na UZ, da sem pa že v 33. tednu in da jih bomo čez dva tedna zbezali ven. No, jaz sem misila, da se heca, potem je pa na UZ videl, da bolj počas rasteta in je rekel, ja, zunaj jima bo boljš kot notri (primarijeve besede so ble " better out then in"user posted image ). No tko, da čez 14 dni UZ, potem me bodo pa verjetno na oddelek poslal in se odločil, al prec al še mal počakajo. Zaostajata še vedno za 2 tedna, sicer sta pa OK, sam mal prostora jima primanjkuje. Zato se moram kar pripravit... čez 2 tedna grem rodit user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . No Cerar je še dodal, "če ne bo že prej kej". baje da sem pripravljena za rodit in to je to.

Sem še vedno v šoku, ker sem računala, da bomo zdržal vsaj do prve polovice oktobra. Otročka sta pa še tko meeeejhnauser posted image  1400 in 1600 g. Tko me skrbi, kar srh me spreleti, ko pomislim na to.

Drugač sem pa že precej "zmahana"; vezi me bolijo v sp. delu trebuha, pa sramna kost. Na vsakih 10 korakov se moram usest. Avta ne vozim več, ker me je zadnjič med vožnjo krč prijel v nogouser posted image . Imam pa še kar nekaj za postorit pred dnevom D, tako, da zdaj fehtam bližnje za prevoz. Včeraj je bila mami moj taksiuser posted image . Saj se skor grebejo kdo me bo peljal, ampak nisem navajena bit tko odvisna od drugih in mi je kar hecno. Kako pa kej ostale shajate s svojimi trebuhi?

Evo charley, mogoče se pa še srečava na oddelku kje.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?