Gina
|
Mojamura, a veš tisto zgodbo o želvi, ki je živela v velikem akvariju, v katerem je bil na sredi en velik steber. Vsakič ko je priplavala mimo, se je zaletela vanj.... in vsakič je bila presenečena, zakaj je tisti steber tam?! Nič je ni izučilo. Meni se zdimo ženske spogosto podobne tejle želvici iz zgodbe, napisala sem ti že..... tvoj ni trapast, njemu je kristalno jasno, kaj bi ti rada. Zakaj mu pripoveduješ, pa dopoveduješ, pa sploh razpravljaš? Zaletavaš se v steber, ko je vendarle tudi tebi najbrž jasno, da je steber tam in ga besede ne bodo premaknile. On ti ves čas daje ultimat, ali pleši po moje, ali pa bom bežal. Ne dopušča ti možnosti pogovora, strašansko je nasilen. In strah ga je, da te bomo napumpale, zato ima še bolj nizke fore. Vsakič ko mu misliš kaj reči, se spomni na steber. Besede pri moških, ki so te prvič zignorirali, ne zaležejo - so steber, samo butaš se z njimi in energijo zgubljaš. Saj niso beboti, točno jim je jasno, kaj bi ti rada - že pravič ko si rekla, razumejo slovensko, samo ego so toliko. tvoj ni pripravljen na kompromise. Zahteva, da je po njegovo. Torej usmeri svojo energijo v kaj bolj učinkovitega kot je tale steber, ki se mu reče pripovedovanje, dopovedovanje, razpravljanje. To je zanj blabla bla.... zakaj še kar upaš, da bodo ravno besede tiste, ki kaj zaležejo, če pri njem še nikdar niso? A veš, knjige so te narobe učile. Ne da se vse z lepo besedo, spremeniti moraš strategijo. Torej začni delovat. Nič več energije ne boš porabila za to, da se bo kaj premaknilo, če začneš izvajat konkretne ukrepe, kot sem ti jih že zgoraj napisala. MOrda je pa vendarle za razmislit o tem, kako bosta uskaldila vajine vrednote. A veš, moj ex je imel osnovno vrednoto, da je bilo vse sterilno po stanovanju. To mu je tolk pomenilo, pa kaj bodo ljudje rekli tudi.... Sicer je pomagal, precej pomagal, ampak za to ceno, da kadar je pomagal, se je držal name cele ure, ker je revež moral delati kao namesto mene, ki bi to morala itak ves čas vse sama. V resnici sva oba kar precej delala, samo moja vrednota ni bila starilnost, ampak samo urejeno in počiščeno, kar je bilo njemu premalo. Ali on tebi daje tisto, kar je tvoja vrednota? Zaradi česa ga imaš pa ti rada? Nekaj ti mora dajati, da se še kar trudiš. Morda ne ravno dovolj, ampak nekaj malega pa že, da si pripravljena tako hude reči pogoltnit zaenkrat. Moja vrednota je čisto pod prvo crkljanje. Tega meni moj ex ni mogel dajati v smislu, kot sem ga razumela jaz. Vidiš, en drugmu sva bila totalno nekompatibilna. Kaj pa vidva? Če imata skupne vrednote (kar se sterilnosti tiče prav zihr ne), potem obstaja še možnost, da bi se lahko dolgoročno ok imela, če pa so vrednote čist različne na vseh področjih, potem pa je vse skup en velik burek.
|