|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj naj...
11.3.2008 12:03:28   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

mojamura prav ti je povedal. Spremenil se bo, ko se boš ti - torej nehala ga pedenat od spredaj in od zadaj, nehala vse delat sama, nehala za vse skrbet sama, se začela maksimalno ceniti in se postaviti zase, brez popuščanj, pika. Takrat se bo spremenil. Dejansko je problem v tebi - ta, da se premalo ceniš.

se strinjam.

ni mi jasno edino kaj je mislil s tem, da naj malo več življenja v stanovanju pokažem, pa da naj delam to kar on pričakuje od mene da bo.user posted image

Mal je bluzil in nakladal - s tem je poskušal vso krivdo za probleme zvrniti nate. Sej tut tega kar je povedal ni mislil reči, sam dejansko je to povedal. In on si ne želi, da bi se ti spremenila na takšen način - ker potem se bo moral tudi on truditi in ne bo več živel tako ležereno in izkoriščevalsko.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 76
11.3.2008 12:11:58   
tina a

hvala tina a, ampak tisti nekdo še vedno ni zadovoljen s tem....pravi, da je glaven problem v meni, da se moram najprej sama malo bolj potrudit in spremnit.

Njegove besede:
"JAZ se bom spremenil takrat ko se boš ti. bom se takrat ko boš ti pokazala malo več života v najinem stanovanju ko boš delala tisto kar jaz pričakujem od tebe . "

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa bi se mrbit zjasnu kaj je s tem mislil? Kajti tole je pa zelooooo širok pojem. Mogoče moraš pa v seksi spodnjem perilu po stanovanju pospravljat.

Glede na to da te je že najodlal ko nisi prala stvari, ki niso bile v kopalnici ... in da te jodla, da ni nič pospravljeno in da kaj si bodo drugi mislili ...Bom še enkrat rekla - moraš biti popolna mama, gospodinja in še ljubimka. Pa še takrat mu ne bo dovolj.

Oprosti ker si bom drznila nekaj napisat ... Ampak tole bo bolj sporočilo zanj kot zate ... DRAGI GOSPOD JE VELIK OTROK!!!!Ki se veselo še vedno drži svoje mamice in atija za hlače in se bo držal do konca življenja. Kajti če se ne zaveda, da ste družina sedaj ti+on+otrok, potem je on tisti, ki se mora spremeniti in ne ti.

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 77
11.3.2008 12:42:53   
mojamura
najraje bi res nekam odšla, ampak jaz se res želim soočit s problemi....jim priti do dna, skleniti neke kompromise....hec je edino v tem, da zato vse rabim tudi njega

včasih se mi zdi kot da kitajsko govorim, jaz rečem eno on pa razume popolnoma drugačeuser posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 78
11.3.2008 12:43:08   
lory05
Kovač - a je s tabo vse v redu?
A si že probal-a tako živet, kot "svetuješ"?

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 79
11.3.2008 12:47:41   
mojamura
tina a jaz točno vem, kaj je s tem mislil....ti bom povedala

njegova sestrična in mama imata svoja stanovanja spucana v nulo, kot v lekarni....in nič kolikokrat mi je že rekel, da naj si po njiju vzamem vzgled...da je on navajen na red in čistočo. on misli, da moram jaz samo cele dneve glancat pa pucat user posted image ...pa tudi če bi, verjetno ne bi imela tak čisto poleg 2 otrok kot njegova mama.

Preden sem se preselila k njemu sem mu rekla da nisem tiste sorte ženska ki bi ji bila krpa in metla prvo in najbrž tudi edina stvar v življenju. jaz ko grem h komu na obisk, ne gledam če majo spucano ali ne, jaz pridem na obisk zaradi ljudi. če pa kdo h kmeni pride gledat moj (ne)red v stanovanju, pa sploh ni treba da pride oz. mu pokažem kje so čistila metla pa krpa pa naj si da duška.

moj preveč gleda na to....le kaj bodo drugi rekli. meni pa za to dobesedno DOL visi.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 80
11.3.2008 13:03:18   
tina a

najraje bi res nekam odšla, ampak jaz se res želim soočit s problemi....jim priti do dna, skleniti neke kompromise....hec je edino v tem, da zato vse rabim tudi njega

včasih se mi zdi kot da kitajsko govorim, jaz rečem eno on pa razume popolnoma drugačeuser posted image

Zadnji mesec sem na neki nemški televiziji zasledila nek ala resničnostni šov - Mamca štrjka. Mamico odpeljejo v nek ultra hud hotel kjer jo razvajajo 100/h. Oče pa ostane doma z določenimi nalogami, ki jih postavi mama. Dobesedno prelevi se v gospodinjo, mamo in očeta. Vsak dan ga hodi "nadzirat" neka ženska, ki mu sicer malo tudi pomaga pri otrocih, ampak to je pa tudi vse. Hkrati pa mu deli naloge ... Oziroma nekako nadzira realizacijo le tega. In po 7 dneh ..več ali manj vsi atiji priznajo, da do sedaj niso vedeli koliko dela in stvari imajo ženske (mame). Pa to niso družine z enim otrokom, ampak ponavadi kar 3je ali več. In med temi se najde tudi kak enoletnik.

Koliko vas je, ki bi samo enkrat v življenju rade pokazale vašim moškim kaj pomeni podpirati 3 vogale?? Jaz vem, da sem. Tudi jaz bi se pustila razvajat 7 dni in prepustila tako otroke kot hišo izključno moškemu delu. In me zanima kaj bi dobila ko bi prišla nazaj.

Ko sem bila še poročena, sem med porodniško odšla z obema otrokoma na morje. Za celih 6 tednov. In ne boste vrjeli kaj se je dogajalo doma. Ker se mu ni dalo pomivati posode je vsak dan izvlekel drugo. Dokler mu jih ni zmanjkalo. Oprala jih je njegova mamica. Ker je bil "slamnati vdovec" mu je obleke prala mamica od prijatelja/sodelavca. In vsi so imeli veliko za povedat glede tega kako sem ga lahko pustila samega. user posted image user posted image user posted image

A ko pa je on odšel za en teden jadrat ... pa ni nihče rekel ja boga mamica ki je ostala sama doma z otročkom. Enim ali dvem sploh ni pomembno.

Dostikrat se o teh zadevah pogovarjam s sestro. In se zraven nasmejim, ko pravi, da njej ko pride z žura ves bogi naslednji dan komaj vstane ... Pa še takrat ko vstane ... se vlači kot meglica naokoli. In ona takrat vedno popoka otroke in ju odpelje ven. Uglavnem mu dajo mir. Ko je zadeva obrnjena ... in gre ona ven žurat ... Otroka naslednji dan najprej njo zbudita ... user posted image user posted image user posted image

Zakaj je tako??? So moški kaj več vredni??

Mojamura malce sem sicer skrenila s teme .... Ja vrjamem, da se ti zdi da govoriš kitajsko. In da si svoje želje, mnenja že miljonkrat izrazila. In vrjamem, da bi se v tem trenutku raje "skrila" nekam, ampak to ni rešitev. Kajne?

Ti je že uspel razložiti kaj je mislil s tem - da boš delala po njegovem? Ti je uspel razložiti kakšna so njegova pričakovanja, kaj moraš spremeniti?

Daj vsedi se z njim ... pa to vse predebatirajta ... Poizkusi.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 81
11.3.2008 13:08:20   
maruškaŠ
njegova sestrična in mama imata svoja stanovanja spucana v nulo, kot v lekarni....in nič kolikokrat mi je že rekel, da naj si po njiju vzamem vzgled...da je on navajen na red in čistočo

Aha navajen je na red in čistočo? In kaj naredi za to, da ima red in čistočo?

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 82
11.3.2008 13:10:25   
VERONICA
Naredi red naredi red naredi red. Ne igraj njegove mame. Zaropotaj.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 83
11.3.2008 13:12:08   
tina a

njegova sestrična in mama imata svoja stanovanja spucana v nulo, kot v lekarni....in nič kolikokrat mi je že rekel, da naj si po njiju vzamem vzgled...da je on navajen na red in čistočo

Svojo rit primaje dam in kritizira. Eto to je vse kar naredi za to. Pa primerja se z otrokom, ki je star 10 let.

user posted image user posted image user posted image user posted image  očka!!

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 84
11.3.2008 13:23:54   
mojamura

ne naredi nič, edino ko mu pol ure tulim, nesi smeti dol...ali podobno. ja pa res, nekajkrat se je spomnil pa pospravil posodo v pomivalca....pa še nekaj takih stvari. ampak to je zelo redko.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 85
11.3.2008 13:27:18   
tina a
Koliko časa pa sta skupaj?

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 86
11.3.2008 13:32:53   
maruškaŠ
Poskusita z delitvijo del in jih napišita:
- pranje perila (ona)
- sesanje 2x tedensko (on)
- kuhanje kosila (ona)
- pospravljanje posode po kosilu (on)
- smeti (on)
- ...

Pospravljanje za sabo (vsak zase)

To je začetek - če se ne bo strinjal se zavedaj, da ti itak nikoli ne bo nič pomagal. Lahko tudi določite katere dneve v tednu in kdaj ima kateri od vaju prosti čas zase (ali igranje računalnika, nogometa, sprehoda, poležvanja - karkoli ti srce takrat poželi - ali pijača s kolegi,..) - ampak samo in točno takrat!

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 87
11.3.2008 14:24:54   
mojamura
5 let

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 88
11.3.2008 19:49:18   
Gina
Mojamura, a veš tisto zgodbo o želvi, ki je živela v velikem akvariju, v katerem je bil na sredi en velik steber. Vsakič ko je priplavala mimo, se je zaletela vanj.... in vsakič je bila presenečena, zakaj je tisti steber tam?!user posted image Nič je ni izučilo. Meni se zdimo ženske spogosto podobne tejle želvici iz zgodbe, napisala sem ti že..... tvoj ni trapast, njemu je kristalno jasno, kaj bi ti rada. Zakaj mu pripoveduješ, pa dopoveduješ, pa sploh razpravljaš? Zaletavaš se v steber, ko je vendarle tudi tebi najbrž jasno, da je steber tam in ga besede ne bodo premaknile. On ti ves čas daje ultimat, ali pleši po moje, ali pa bom bežal. Ne dopušča ti možnosti pogovora, strašansko je nasilen. In strah ga je, da te bomo napumpale, zato ima še bolj nizke fore. Vsakič ko mu misliš kaj reči, se spomni na steber. Besede pri moških, ki so te prvič zignorirali, ne zaležejo - so steber, samo butaš se z njimi in energijo zgubljaš. Saj niso beboti, točno jim je jasno, kaj bi ti rada - že pravič ko si rekla, razumejo slovensko, samo ego so toliko. tvoj ni pripravljen na kompromise. Zahteva, da je po njegovo. Torej usmeri svojo energijo v kaj bolj učinkovitega kot je tale steber, ki se mu reče pripovedovanje, dopovedovanje, razpravljanje. To je zanj blabla bla.... zakaj še kar upaš, da bodo ravno besede tiste, ki kaj zaležejo, če pri njem še nikdar niso? A veš, knjige so te narobe učile. Ne da se vse z lepo besedo, spremeniti moraš strategijo.  Torej začni delovat. Nič več energije ne boš porabila za to, da se bo kaj premaknilo, če začneš izvajat konkretne ukrepe, kot sem ti jih že zgoraj napisala.

MOrda je pa vendarle za razmislit o tem, kako bosta uskaldila vajine vrednote. A veš, moj ex je imel osnovno vrednoto, da je bilo vse sterilno po stanovanju. To mu je tolk pomenilo, pa kaj bodo ljudje rekli tudi.... Sicer je pomagal, precej pomagal, ampak za to ceno, da kadar je pomagal, se je držal name cele ure, ker je revež moral delati kao namesto mene, ki bi to morala itak ves čas vse sama. V resnici sva oba kar precej delala, samo moja vrednota ni bila starilnost, ampak samo urejeno in počiščeno, kar je bilo njemu premalo. Ali on tebi daje tisto, kar je tvoja vrednota? Zaradi česa ga imaš pa ti rada? Nekaj ti mora dajati, da se še kar trudiš. Morda ne ravno dovolj, ampak nekaj malega pa že, da si pripravljena tako hude reči pogoltnit zaenkrat. Moja vrednota je čisto pod prvo crkljanje. Tega meni moj ex ni mogel dajati v smislu, kot sem ga razumela jaz. Vidiš, en drugmu sva bila totalno nekompatibilna. Kaj pa vidva? Če imata skupne vrednote (kar se sterilnosti tiče prav zihr ne), potem obstaja še možnost, da bi se lahko dolgoročno ok imela, če pa so vrednote čist različne na vseh področjih, potem pa je vse skup en velik burek.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 89
11.3.2008 23:43:42   
Anonimen
stara sem 31 let, imam dva čudovita otroka. Hodim v službo. služba se mi začne ob osmih zjutraj. vstanem ob 6.15 se uredim za službo, zbudim starejšega sina, pojem zajtrk oblečem mlajšega sina, vmes dam v stroj cote in sprogramiram, da mi stroj začne prati čez 6 ur - tako da ko pridem domov so cote ponavadi že oprane. popokam mlajšega sina in ga peljem najprej v vrtec. grem v službo, nato grem v vrtec po malega. včasih se ustaviva še v kaki trgovini, da kupim kaj za kuhinjo. pridem domov, se preoblečem preoblečem malega. starejšegmu sinu rečem naj gre delat nalogo in če je treba, mu pri tem tudi pomagam. začnem pobirat perilo iz stojala, in nato obesim drugo rundo ven. perilo zložim dam v omare. pometem ali pa posesam po stanovanju (nimamo tepihov). nato grem dol v zmrzovalnik po kašno zelenjavo ali meso, da ga dam kuhat. Nato se posvetim otrokoma. ko je kuhano jemo. nato čakam mojhega dragega da pride domov. ko (če) pride mu segrejem hrano, naredim solato in mu serviram.
Enkrat na teden naredim čistko po stanovanju, posesam pobrišem prah, spucam kopalnico (to delam ponavadi 2 krat na teden), pomijem tla, likam, odnesem smeti dol (iz kuhinje jih nesem skoraj vsak dan, ker smo redni proizvajalci smeti) ipd. Imamo čiste cote, speglane....hrano, spucano toliko, da nismo v dreku.

Ne, nisem neki frak, da bi nonstop letala s krpo, metlo ali sesalcem po stanovanju. raje se otrokoma posvetim ali pa si vzamem tudi čas zase. Meni ni prioriteta v življenju čisto stanovanje, ampak dobri odnosi v družini, srečni otroci in midva....

Pravis, da nisi freak, a v svojem dnevu opisujes samo to. Urnike, rutino, gospodinsjtvo, skrb za otroke. Vse lepo in fajn.

....ampak...kje je tu cas za tebe? Za partnerja? Za neumnosti, veselja, smeh, glasbo, ples, dotike in prepire, strasti in bluzenje? Kje?

< Sporočilo je popravil Mič II -- 11.3.2008 23:45:15 >

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?