|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
18.6.2008 20:26:08   
san
na hitro poročilo iz posvetovlanice

ga je pediatrinja pohvalila, da se zelo lepo razvija, je pa ugotovila, da ima zelo majhno fontanelo, se mu v bistvu že zapira, kar pa ni ravno ok. velika je samo 0,5 cm x 0,5 cm. pa me mal skrbi, ampak ona je rekla, da ni nič hudega, bomo pa opazovali kako raste glavica.
no, drugače je napredek baje ok. velik je 64 cm in težek 6390g. prejšnji mesec se je sestra zmotila in je napisala 6 kg, pa je imel 5900 g. no zredil se je samo 490 g in seveda je men skrbelo, da je premalo, ampak ona pravi da je ok, ker je šel v 3 mescih 3 kg gor, zrastu pa 10 cm. men se zdi vseeno premalo, sm pa pogruntala danes, da pozabljam pit in mogoče je to tudi zato. no, ne vem. ona ga je ful hvalila, mene pa skrbi. aja, obseg glavo ima 41 cm in čez prsa 43 cm. koliko pa imajo kaj vaši velike fontanele in glavo?

dobil je tudi pikico in nič jokal. res je bil priden in se je ves čas tam smejal.

dajem mu pa obkladke z mrzlo fiziološko na pikico.

zdej pa ga grem dat spat, ker ga je sine zbudil

lp,s

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
18.6.2008 20:48:50   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

U še eno vprašanje..
Naša se tudi odkriva že ponoči...ne vem, ena je tudi pisala o tem...
A vaše malčke že dajete v spalne vreče?
Naš starejši spi v vreči, pa se nikakor ne morem spomnit, kdaj sem ga dala v vrečo spat. Se mi zdi,d a ne še pri treh mesecih user posted image  

Js grem ravno jutri v Lj na izpit in sem misla it še po spalno vrečo, ker že tolk brca, da se čisto odkrije. Kje v Lj dobim spalno vrečo, da ni pretopla, tako za poleti brez rokavov. Nazadnje sem gledla v H&M pa so meli sam za punčke od Hello Kitty pa še ful je bla debela, taka za pozimi. V Okaidiju so pa tud sam za pozimi meli pa še ful so ble drage...45evr. Tolk pa ne dam, da jo bo čez par mescev prerastel.

Sem na hitro mal prečekirala, zdaj pa nazaj učit, da izkoristim, dokler Maja babica pazi.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
18.6.2008 21:43:16   
Ona22
Oj punce

Tudi mi imamo malo Emo, rojeno 7.3. Sicer je bila zelo majhna in lahka ob porodu (46 cm, 2390g), ampak sedaj ko sva bili na UZ kolkov, smo se stehtali in me je sestra mal opomnila,da se je premalo zredila user posted image . Zdaj ima 5 kg.
No, me pa nekaj zanima... so vaši sončki tudi kaj zaprti? Mi imamo kakšen mesec in pol probleme s kakanjem. Prejšnjikrat je s pomočjo svečke kakala po 8 dnevih, zdaj imamo pa spet že en teden zaprto rito user posted image . Tko da me kar malo skrbi, zdravnica pa je rekla, da če po 9 dnevih soet ne bo, da moram k njej in da mi bo dala napotnico za naprej. Ne vem, če sem jo prav razumela, ampak je rekla, da bo mogla na gastroskopijo! Čist sem fertik... jo pa še dojim.
Ne vem... mogoče imam tudi premalo kvalitetno mleko. Kaj ve kaj jeste? Jaz sem brez idej... se mi zdi da skos samo piščanca natepavam! user posted image
No, lepo se imejte pa mirno nočko

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
18.6.2008 22:17:54   
gaya24
Ona22: Ni nekvalitetnega mleka, mogoče ga imaš premalo? Drugače pa je za to da imaš mleko treba predvsem veliko piti- kupi si čaj za dojenje od Hippa pa veliko mleka je treba pit, še boljše pa žitno kavo-Kneipp pa tud v Hoferju jo imajo zdaj, takšno instant. Aja, pa bel kruh menda spodbuja nastajanje mleka.
Drugače pa jaz jem vse, edino mesa ne, ker sem vegetarijanka in zato jem 3x na teden ribe-predvsem losos, je menda ful vredu za otroka zaradi omega 3 maščobnih kislin. Izogibam pa se beli moki, sladkorju in soli ampak to zaradi sebe.

(odgovor članu Ona22)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
18.6.2008 22:18:56   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: san

koliko pa imajo kaj vaši velike fontanele in glavo?

Za fontanelo ne ven... zdravnica jo je samo pretipala in je rekla, da je vredu, obseg glavice ima pa 39,5 cm.
Kar se pa tiče fontanele... od prijatelja sinu se je zaprla pri 6 mesecih... zdaj je fantek star 9 mesecev in zaenkrat je vse vredu. Tako kot si ti rekla, mu pač merijo glavico in zaenkrat raste zadovoljivo.
Drugače pa čestitke za posvetovalnico in nič joka pri pikici!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
18.6.2008 22:20:39   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
Zofy, vse najboljše Juliji za 3 mesece user posted image user posted image

Hvala Dinkiuser posted image

Jutri pa imamo sistematski in cepljenje. Sem tuhtala in tuhtala in se na koncu odločila, da cepim proti rotavirusu. Škodit ne more, starejših otrok nimamo, da bi se lahko od nje okužili, so mi pa vsi rekli, da je res hud ta virus za dojenčke. Zato bom pač dala teh 150€ in upam, da je ne doleti kaka različica tega virusa, ki je na to cepivo imuna.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
18.6.2008 22:22:32   
Zofy
Aja, pa glede spalk: moja Julija se tudi čisto odkrije ponoči. Sej ko je bila vročina, sem jo imela v pižamici z dolgimi rokavi in hlačami (brez stopal) in se mi zdi, da ni panike. Za malo hladnejpe noči pa imam tako tanko spalko - sem jo dobila na posojo.

Drugače pa jih imajo tudi v Baby centru in na žalost niso lih poceniuser posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
18.6.2008 22:23:06   
lucalu
Zofy tudi od mene čestitke Juliji za dva meseca!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
18.6.2008 22:29:10   
lucalu
Ona22 mi kakamo vsake tri dni... včasih celo vsaki drugi, ali pa četrti dan. Je pa meni pediatrinja rekla, da pri dojenih otrocih ni nič narobe tudi, če ne kaka 10 dni.
Drugače je pa tvoja Ema ob rojstvu bila podobno velika kot moj Tai... no, 2 cm manjša in 160 g lažja (kot se za punce spodobi user posted image ). Rodila pa si na moj PDP - zanimivo! user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
18.6.2008 22:30:57   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Ona22

Kaj ve kaj jeste? Jaz sem brez idej... se mi zdi da skos samo piščanca natepavam! user posted image

Torej, dostikrat jem rižoto (zelenjavno ali pa mesno zelenjavno) oz riž kot prilogo, pol je še v repertoarju pašta bolognese, pa enolončnica kaka, pa jetrca (pražena ali v omaki), pa kak zrezek naraven ali pa v omaki iz paprike in bučk, pa špinača + pire + jajce na oko, pa musaka, pa čevapčiči ali pleskavica + đuveč riž, pa golaž + polenta ali njoki, pa vampi s polento, pa ravioli ali tortelini z raznimi zelenjavnimi omakami... včasih naredim samo perutničke v pečici + solato. Ali pa npr. špinačno kremno juho z zlatimi kroglicami in palačinke s čokolado ali pa s skuto, pa ajdova kaša z gobami...

Hm...ja, se kar ponavlja. Včasih pa malo posurfam po kulinariki.net in najdem tam kaj zanimivega. Skušam pa vsaj  1x na teden skuhati nekaj takega, da lahko naslednji dan samo pogrejem.

(odgovor članu Ona22)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
18.6.2008 22:31:58   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

Zofy tudi od mene čestitke Juliji za dva meseca!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Oho, tudi tebi hvala, lucalu user posted image . Zdej pa grem malo pred tv. Lahko noč vsem!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
18.6.2008 22:45:43   
lucalu
Punce, jaz pa pogrešam NČK!!!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
19.6.2008 8:07:22   
pomlad08
dobro jutro, samo na hitro se oglašam, ker bo treba it jest user posted image

san, naša fontanela sicer ni bila izmerjena, ampak je večja, ti ne znam nič pomagati. saj bo ok, moja nečakinja je imela tudi kmalu zaprto pa je bilo vse čisto uredu. 0,5 kg v tretjem mesecu je pa tud ok, še sploh ker je skupno dost pridobil. pa tud sicer je prve 3 mesece 0,5 kg/mesec meja za zadostno rejenje, za naprej pa še manj.

glede spalne vreče: jaz sem dobila za darilo ful tanko vrečo iz h&m, tisto z dinozavri, a jih sedaj nimajo več? to sem resda že pred kakšnim mesecom dobila, potem jim pa včasih kar zmanjka kakšnih stvari ... Mi ga že dajemo notri, po nasvetu sestre, drugače se je baje nočejo navadit.

laufam, se pol še oglasim.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
19.6.2008 9:53:27   
Dinki
koliko pa imajo kaj vaši velike fontanele in glavo?

Dobro jutro, bom bolj hitra ker letiva v Lj.
San, tudi meni ni pediatrinja nič omenjala velikost fontanele....mogoče mi bo sedaj na naslednjem pregledu. Obseg glavice pa je imel Tit pri 6. tednih 40 cm. Ojej ta naš velikan user posted image

Nič se ne sekiraj, če bi bilo kaj narobe, bi pediatrinja že rekla. Čestitke za pregled in za pogumnega Urbana, ki je pikico prenesel brez joka user posted image . Pij pa le!!!!!

Uživajte punce na težko pričakovanem sončku user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
19.6.2008 10:19:22   
pomlad08
mali je na srečo zaspal ... dons smo mel ful slabo noč, se je zbujal na kakšni 2 uri, ga je neki šraufal. ob 3h se mu je uspelo pokakat in potem je bilo malo boljše.

končno spet sonce! takoj, ko se zbudi, greva ven! user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
19.6.2008 10:32:28   
Naša črtica koraka

Punce, jaz pa pogrešam NČK!!!

evo me! user posted image user posted image  za vse, ki ste opazile da me ni ...

pokvaril se nam je naš računalnik in je bila abstinenca od virtualnega sveta dooooolga, brez računalnika se ne da živet, user posted image  od RR pa tudi ne ... tolk ste mi hodile po mislih, da sem dobila kar žulje.

No, zdaj pa grem nadoknadit za nazaj ... kljub hitremu preletu so  moje sokolje oči z dioptrijo opazile nekaj novih frizur, oz. avatarčkov ... user posted image

zj pa grem res prebrat, da me ne bo spet ven vrglo ....

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
19.6.2008 10:52:01   
Nasy
Pozdravljene!

Mi smo bili par dni pri naših na primorskem, zdej smo pa spet tle. Naša mala je včeraj dobila pikico in cepivo proti rota, je bila ful pridkana, skoraj ni jokala, mene pa tko strah, kaj bo. No, je bil oči zraven in je držal malo, jst sem bla daaaleč stran od igle, pri njeni glavici, da če bi blo hudo, bi jo hitr polubčkala.
Sestra jo je stehtala, pri 3 mesecih in 14 dneh tehta 6930g s pleničko in bodijemuser posted image sem pozabila, koliko se odbije, da je prava teža?
Mi po novem (3 noči) prespimo nočuser posted image od desetih do šestih, potem se podojiva, pa spet do osmih ali devetih pančamo, zadnjič je spala do 9.45, sva gledala, če še dihauser posted image

Ona22, berem, da imate težave s kakanjem, tudi mi smo jih imeli, dala sem ji neko blago odvajalo, tak klistirček pravzaprav, smo v ITA v lekarni kupili. Pol sem pa pogruntala, da če se lepo napijem kefirja ali probiotičnega jogurta, mala kaka vsaj na tri dni, včasih nam zdaj že rata vsak dan!user posted image Poskusi, probat ni greh!Ko smo imeli prvi pregled pri pediatrinji, je nam tudi rekla, da je to čist normalno, da je imela primer, ko mali ni 17 dni kakaluser posted image no, meni to ni normalno. Na drugem pregledu je bila druga zdravnica in vprašala, kako je s kakanjem in sva rekla, da na tri dni, pa je rekla, torej je bolj zaprtauser posted image No, mi se dojimo in dodajam ji Aptamil.

Zdejle sta v spalnici zaspala z očijemuser posted image mi je smešno, ko pravijo, da dojenčki-novorojenčki spijo po 16 ur in potem ne spijo več toliko, no, mi smo začeli šele zdaj orng spat, ponoči in podneviuser posted image Zdej bi lahko šli na špancir, pa spimouser posted image kot ponavadi zadnje čase.

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
19.6.2008 10:59:05   
Naša črtica koraka
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: Ona22

Kaj ve kaj jeste? Jaz sem brez idej... se mi zdi da skos samo piščanca natepavam! user posted image

Torej, dostikrat jem rižoto (zelenjavno ali pa mesno zelenjavno) oz riž kot prilogo, pol je še v repertoarju pašta bolognese, pa enolončnica kaka, pa jetrca (pražena ali v omaki), pa kak zrezek naraven ali pa v omaki iz paprike in bučk, pa špinača + pire + jajce na oko, pa musaka, pa čevapčiči ali pleskavica + đuveč riž, pa golaž + polenta ali njoki, pa vampi s polento, pa ravioli ali tortelini z raznimi zelenjavnimi omakami... včasih naredim samo perutničke v pečici + solato. Ali pa npr. špinačno kremno juho z zlatimi kroglicami in palačinke s čokolado ali pa s skuto, pa ajdova kaša z gobami...

Hm...ja, se kar ponavlja. Včasih pa malo posurfam po kulinariki.net in najdem tam kaj zanimivega. Skušam pa vsaj  1x na teden skuhati nekaj takega, da lahko naslednji dan samo pogrejem.

o, hrana, moja najljubša tema - poleg zakladkov!

njam, najm zofy, tak repertuar imaš ko jaz ...

Ona22 mi kakamo vsake tri dni... včasih celo vsaki drugi, ali pa četrti dan. Je pa meni pediatrinja rekla, da pri dojenih otrocih ni nič narobe tudi, če ne kaka 10 dni.

to je res. Si pa težko domišljam mamico, ki bi 10 dni hladnokrvno-mirno čakala na kakec ...

sem pa opazila, da anja ni kakala tisti dan, ko je polila veliko mleka ...

ČESTITAM TUDI JAZ, pa še za enega več, ko Lucalu! user posted image user posted image user posted image

DINKI: joj, kakšen srček je tale tvoj TIT! Se mi je kar milo storilo! user posted image
ONA 22, živjo!user posted image  se še ne poznava! user posted image user posted image user posted image
GAyA, se strinjam kar pišeš o nastajanju mleka. Jp, dojilje ga moramo pit. Mleko. Pa čaj. Pa vsaj vodo. Za mirno spanje user posted image  pa liter vina user posted image user posted image hahaha, šala tole z vinčkom!

SAN: user posted image za Urbančka! Lepo raste ... če bi imel tak tempo kot prva meseca, bi bilo pa res preveč. Pol kilce je za otročke kar ok. Glede fonatele pa ne vem dosti. Kaj pa bi bilo lahko narobe, če se mu zapre?

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
19.6.2008 11:05:57   
Naša črtica koraka
Špegam slikice: O, San, kaj Urbanček že drži stvari, kar sam? O, je spreten user posted image user posted image . Pa kako se smejčka user posted image  

o, me že kliče anja, čau!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
19.6.2008 12:46:36   
tina50

Morda še: Kako dajete spat svoje dojenčke? Naša punca je očitno poštudirala, da mami+zibanje=spanje. Zdaj se pa spet malo lovimo.

čez dan zaspi v vozičku ali pa na rokah, samo bolj redko kdaj! za noč ga pa položim v zibko(beri:bo mu počasi premajhnauser posted image ) in mu držim dudo, potem pa zaspi! zaradi kupčka se pa jaz ne sekiram, če ga ne podre, ker ga očitno ne moti. saj ga ponoči tudi ne podirava!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
19.6.2008 12:49:07   
tina50

Pomlad in vse ostale...
Ko vam otrok zaspi na jošku, se ne zbudi za kupčka podret?

Kako pa vašim malčkom rito brišete? Še vedno z vodo al z robčki? Mi zaenkrat še z vodo, razmišljam pa, da bi uvedli vlažilne robčke, ko porabimo zalogo toto krpic. Jih je še za kak mesec. user posted image

Katere robčke pa uporabljate? Jaz za starejšega DMjeve. En čas sem Mullerjeve, pa mi ful smrdijo, ampak res ful, tako da sem na te prešaltala. Tako da zdaj plenice kupujemo v Mullerju, robčke v DMju.
Skratka zalog imamo na tone za dva malčka. Trenutno imam doma 10 paketov plenic (6 paketov trojk in štiri pakete štiri plus), 4 pakete robčkov, 8 paketov toto krpic. A si ve tudi take zaloge delate, al smo samo mi tako nori, da kupčkamo. V našem mestu ni Mullerja, tako da ko se gre nabavljat, se gre nabavljat z veliko začetnico. user posted image

Ah ja, sej to niso tko zlo pomembna vprašanja, samo zunaj ščije kot iz škafa, pa imam čas. user posted image

kuščka pač ne poderemo

rito mu jaz doma umivam, ker imam one pralne krpice, ko pa gremo kam pa z robčki, zaenkrat še imamo zalogo, ki smo jo dobili, potem pa še ne vem katere bom uporabljala. imela sem dm-ove, so vredu

< Sporočilo je popravil tina50 -- 19.6.2008 12:51:20 >

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
19.6.2008 13:11:34   
tina50

UUuuuu, se vidi, da imam cajt, sem vse mal spremenila...upam, da me boste še prepoznale.....moj avatar je moja družinica...jaz, Tit in moj dragi user posted image .

prosim povej mi kako si ta avatar narediš, vi ste prav lušti vsi na njem 

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
19.6.2008 13:11:42   
Katy13

Hmmmm, hvala Katy13, jaz se še vedno odločam za to varianto zaščite....se še kar nisem opogumila in šla.....kaj pa tisti trakec...ali moti? oz. a se vidi?

Nič ne moti, ker ti vse to vstavi v maternico. Več si lahko prebereš na www.femalelife.si

Tablet ne smemo dokler dojimo. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
19.6.2008 13:14:36   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Imam še eno vprašanje. Jaz sem našo Julijo koooooončno navadila na dudo. Zdaj jo cucka drugi dan. Zdaj pa me skrbi za ponoči, če je bo tudi iskala. user posted image  A vaši otročički celo noč dudo cuckajo?

Ne, ko zaspi jo ven vrže. Ali pa ji jo že jaz vzamem, pa pol med spanjem cuca v prazno...luštkanouser posted image

Se podpišem pod to. user posted image  Pol mi pa dragi reče, da sem terorist, ko ji vzemem dudo. user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
19.6.2008 13:20:02   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: san

katy jaz pa za mireno čakam na prvo m, ravno zaradi krvavitev, ki se pričnejo z vstavitvijo. baje da zna pacati najmanj pol leta do enega leta. in to kahko par dni al pa dva tedna skupaj , čisto nenapovedano. po enem letu pa naj krvavitev sploh ne bi bilo.
glede mleka in polnosti dok, je to čisto normalno, da se proti večeru tvori manj mleka.

Mene pa ni nič vprašal, če sem že dobila menstruacijo, jaz pa tudi nisem nič rekla.  user posted image

Hvala vsem za odgovore in vaše izkušnje glede polnosti dojk zvečer.  Sicer sem vedela, da imam dovolj mleka, ker lepo napreduje in se vidi, da se naje. user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?