|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
24.4.2008 20:54:53   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: marita

kako se imenujejo kapljice proti krčem, ki se dobijo v avstriji? Vem, da je bilo že govora o tem, pa se ne spomnim.user posted image

Lefaxin - no, vsaj te imamo mi. Nam pa, na žalost, ne pomagajo dosti... pravzaprav nam ne pomagajo nobene (tudi od koroških lekarn ne). user posted image

(odgovor članu marita)
Neposredna povezava do sporočila: 851
24.4.2008 20:59:21   
Katy13
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Jaz sem včeraj naročila preko moje sodelavke, da mi prinese tiste avstrijske kapljice in upam, da bodo kaj pomagale. Se mi kar smili mali ko ga tko močno zašraufa. Pa najhuje mi je to, da ne popije več toliko mleka kot prej, ker ga že sredi dojenja začne šraufati user posted image . Kakšen nasvet, ideja?

Meni je pediatrinja rekla, da, če ga zvija med dojenjem, je to od hrane. Sem pa brez nasvetov in idej, ker nam ne pomaga nič. user posted image

Lucalu, ne vem , če sem prav razumela. Če dojenčka šraufa med dojenjem, je to od hrane. A potem, če ga šraufa ob kakšnem drugem času, potem pa to ni od hrane user posted image

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 852
24.4.2008 21:33:36   
Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Jaz sem včeraj naročila preko moje sodelavke, da mi prinese tiste avstrijske kapljice in upam, da bodo kaj pomagale. Se mi kar smili mali ko ga tko močno zašraufa. Pa najhuje mi je to, da ne popije več toliko mleka kot prej, ker ga že sredi dojenja začne šraufati user posted image . Kakšen nasvet, ideja?

Meni je pediatrinja rekla, da, če ga zvija med dojenjem, je to od hrane. Sem pa brez nasvetov in idej, ker nam ne pomaga nič. user posted image

Mojo Julijo tudi začne med hranjenjem šraufat, pa ji še ne dajam kapljic (bom počakala, da bo stara 6. tednov) in mislim, da jo šraufa od zraka, ki ga poje med hranjenjem. Jaz ji podrem kupček, da se ji želodček malo sprosti, ker se mi zdi, da jo prav tišči (se začne ful stegovat in tečnarit) in potem nadaljujemo s papcanjen in je bolje.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 853
25.4.2008 4:26:08   
lucalu
Dobro jutro drage mamice! Kako smo kaj danes?
Najprej še enkrat hvala vsem, ki vas je skrbelo!!! user posted image
Dinki tvoj Tit je pa resnično pravi bonbonček!!! user posted image user posted image user posted image  Je pa res konkreten proti mojemu Taiu. user posted image
san Urbančku iskrene čestitke za en mesec! Vsega dobrega in lepega obema želim!!! user posted image user posted image user posted image
Azzurra Daši tudi iskrene čestitke za dva mesca!!! user posted image user posted image user posted image
Prav tako janet, malemu Tinetu čestitke za prvi mesec!!! user posted image user posted image user posted image
Drugače je pri nas vse vredu, razen krčki se mi zdi, da so vedno hujši! user posted image  Komaj čakam, da ga to mine. Res, kaj vse morajo pretrpeti naši otročički že takoj na začetku življenja... user posted image
Tai vedno manj spi med obroki, tako, da se je treba vedno več ukvarjat z njim in mi zato kronično primanjkuje časa... Nam pa že konkretno deli nasmeške in se dosti oglaša... user posted image  Prebrala vas še vedno nisem vse za nazaj, med tem, ko moj zakladek spi, se trudim, ampak mi vseeno ne znese več kot stran na dan. user posted image
No, zdaj bo pa treba počasi detece previt in nahranit, potem pa s kužki ven!
To naj bo vse zaenkrat, da ne bom predolga... mogoče kasneje še kaj.
Pridne bodite in veliko se cartajte!!!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 854
25.4.2008 9:08:59   
Arabela
Jutro!

Danes sem pa čisto brez energije, nič se mi ne da, pa Katarina že veselo nori po stanovanju, Sergej pa brunda v ležalniku...

Igralni center mi imamo, trenutno še neuporabljen.. mali je čez dan v ležalniku ki ga imam v stajici, nad njim pa vrtiljak in ga že ful rad gleda...

Oblečeni pa smo v body s kratkimi rokavi, majico z dolgimi, sp. del trenerke in dvojni zoknčki.. če gremo ven pa dam gor še samo zg. del trenirke... sem ga parkart preveč oblekla pa je bošček samo jokal in se čisto spotil..

Naš po dojenju ful joka, boli želodček, ko podre kupček je vredu..

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 855
25.4.2008 9:24:15   
lucalu
Sem vam pozabila povedat, da sem včeraj imela prvi ginekološki pregled. Vse je super... sva šla z dragim skupaj s Taiem, ker je rekla G, da ga moram NUJNO prinest pokazat. Sva dobila vse slikice UZ iz nosečnosti, ki jih je glede na to, da so ga zadnja 2 meseca v trebuščku slikali vsak teden, za cel album... user posted image

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 856
25.4.2008 10:01:59   
TENDAI
Evo pa še midva!

Prvo posvetovalnico sva že imela in je vse O.K. zredili smo se 1700g (bravo mamine joškiceuser posted image ); Gašper izgleda kot da bi imel ventilček in bi ga vsak dan malo napihnila je tak buhteljček in prav očitno napreduje na teži (čisto po očiju). Prvi pregled pri ginekologu je tudi za mano in je vse v najlepšem redu, imam pa po novem ledvične kamne in sem imela že dva napada in bila obakrat na urgenci (pa sem mislila da porod boliuser posted image  ), hvala bogu, da je bil obakrat moj doma, ker nisem mogla tudi do telefona ne!Upam da mi to čimprej zrihtajo!
Kolik Gašper nima in tudi napenja ga zelo malo tako da je  razen vnete ritkeuser posted image  vse odlično! Ponoči se zbuja kakor mu pašeuser posted image  včasih na uro včasih na štiri ga podojim, previjem (beri zgoraj, vneta ritkauser posted image )in takoj zaspi nazajuser posted image .
Je pa vse čisto drugače kot pri prvi vse je nakako bolj upeljano (manj kompliciramo) in se mi zdi da sedaj bolj uživam v dojenčkuuser posted image !

V vrtec smo ga že vpisali in ga hvala bogu tudi dobili (nevem kaj bi v nasprotnem primeruuser posted image )mi je pa že sedaj hudo, ker bo šel tako majhen v vrtec1

Maša ga ima zelo rada in ga (no ko je pri voljiuser posted image ) lupčka, boža in mu razlaga kako in kaj, hvala bogu ni čisto nič ljubosumna in ga je zelo lepo sprejela, sicer pa je že velika punca (4,5).

No to je to; drug teden imava kontrolo teže čez en mesec pa cepljenje!

Uživajte kar se da, baje da bo lepo vreme zato čim več na sončka!

LPTadeja!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 857
25.4.2008 10:06:21   
Dinki
dobro jutro ša iz naše strani!
pri nas je ravnokar bila patronažna in se je naš sonček prvič kopal. mali je tako užival, da joj, ga je bil pravi užitek gledat, sami učki so ga bili, mamica in oči pa sta se topila zraven user posted image .

glede zvijanja med dojenjem - našega velikokrat kej zvije, mal zajoka, ponavadi potem prdne in gremo naprej, če ne pa kot je napisala Arabela mu podremo kupčka in je cool. drugače pa našega največkrat potolaži jošk, tudi takrat ko mislim, da so krči....to mi je rekla patronažna, da takrat ko najbolj joka tudi če je šele pol ure od dojenja, naj mu ponudim za jest. v primeru, da gre za prave krče bo zagotovo zavračal hrano....pri nas pa tega ni, tko da mamo bolj kot krče enega lakotnika user posted image .

lucalu, čestitke za uspešen G pregled user posted image .

punce, a ste nohtke na rokah vse 1. postrigle same in pa kdaj?

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 858
25.4.2008 10:14:23   
TENDAI
Dinki!
Nohtke mu strižem, ja glih na ene tri dni, mu tako hitro rastejo pol se pa spraska in zgleda kot kaki fajteruser posted image . Postrižem mu jih ko spi se mi zdi najbolj varno, ker drži rokice takrat najbolj pri miru!
Aja postrižem mu jih z navadnimi škarjicami ker tiste otroške niso pol K.... vredne in se z njimi samo matraš!

LPTadeja!

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 859
25.4.2008 10:27:55   
Dinki
tendai, ampak moj tit je star 18 dni in mu jih patronažna ni hotla postržt, pravi da je prezgodaj, da moram počakat, da bo star 1 mesec user posted image , on ima pa že zdaj nohtke k mami user posted image  in mora imeti skoz rokavičke gor. mene kar mika, da bi mu jih malo postrigla pa zato sprašujem kdaj ste jih ve prvič?

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu TENDAI)
Neposredna povezava do sporočila: 860
25.4.2008 10:54:53   
TENDAI
Dinki!Potem pa mogoče še malo počakaj, boš videla, ko se bo nohtek odlepil od prstka, ker nohtki tako malim še ne rastejo neodvisno od prstkov.
Baje mu jih pa lahko potem tudi pogrizeš, ker so dojenčkovi nohtki tako mehki, samo mi tega nismo prakticirali ker sem imela občutek, da mu jih bom pogrizla preveč!

LPTadeja

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 861
25.4.2008 11:37:44   
Zofy
Dinki, moja Julija je stara že pet tednov in pol in ji jih še nisem postrigla. So pa bili ful dolgi in sem jih ji kar z roko dol pobrala, ker so še tako tanki in tako krhki, da gre. En, ko pa ni šel, sem mu ga pa zgrizlauser posted image user posted image . No, pravzaprav sem samo z zobi primla noht in se je odlomil. Isto sem jih odlomila na nogah - palce. Zdaj pa ima spet malo daljše in jih bom kar postrigla med spanjem (ko se bom spomnila).
Pa tudi meni je rekla patronažna, da se postriže šele pri 1 mesecu, ampak odlomila pa sem jih ji že prej - ko je pač šlo.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 862
25.4.2008 11:51:42   
Zofy
Punce, a pozna katera besedilo od pesmice Katarina Barbara?

Katarina barbara, kako si domek varvala,
tralalalalalala tralalalalom,

putka mi je ukradena pod belim gradom snedena,

Hudi jastreb priletel je uboko putko s sabo vze,

A je tako prav oz. kako gre prav?

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 863
25.4.2008 13:40:14   
Naša črtica koraka
Več različic je.
Tkole jo žgem jaz:

Katarina Barbara, kako si domek varvala?
putka ti je ukradena,
pod belim gradom snedena

trala la la trala la
trala la la lom

Hudi jastreb priletel,
je ubogo putko sabo vzel

trala la la trala la
trala la la lom

Oči: kateri inštrument bi se učil v glasbeni šoli?
M. (4leta): gramofon ... tuba je še pretežka!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 864
25.4.2008 13:43:17   
Naša črtica koraka
dinki, nohtek natančno poglej, kje ima priraščeno kožico ... tam potem pač ne grizeš, lomiš, strižeš ...

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 865
25.4.2008 15:31:15   
Naša črtica koraka

Kar se pa tiče vdrte mečave in dehidracije... a tiste, ki dojite dodajate vašim zakladkom kaj čajčka ali vodice?

ne.
prav neverjetno je, da je zanje mliko res vse: hrana in pijača, pa tudi "zdravilo" za malega (za praskice, ko se popraska po obrazku, za vnete učke) in zame, oz. za moje prsi (npr. ko so bradavice poškodovane po prvem dojenju, pa pri zatrdlinah).

dojim pa po njeni potrebi. Ko neutolažljivo zajoka - joške v`n!user posted image  

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 866
25.4.2008 15:54:38   
Naša črtica koraka
iiiiiiiiiiiii,
prejle je suvereno obrnila glavico iz leve na desno, ko je "ovčke pasla" user posted image user posted image !

Pa vrtiljak nad posteljico je danes opazovala skoraj minuto ... v ponedeljek ji še ni bil zanimiv ... no, zdajle po vseh teh naporih spi, tokrat pa sem ji morala pomagat (uspavat), ker se je nekje zataknil kupček user posted image , pa ni šlo ven gor, do dol pa še ni prišel ...

No, naj spi, čez par minut bosta moški polovici naše družinice doma in ne bo več tako mirno user posted image .

Trkam na vse, kar je lesenega, da bi tako ostalo ... ker bratec je bil tak anti- talent za spanje, da je spal edino le v vozičku, na trebuščku ko sem vozila po neasvaltni poti in samo, ko se je premikalo ... če katera prepozna tudi svojega zakladka kot takega, naj jo potolažim, da pa se enkrat le naučijo spati ...

Uf, lije, pa še vedno imam monologe. A pri vas ni dežja, al kaj????

FAJN bodte,

NČK

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 867
25.4.2008 19:23:02   
perp
živjo punce

mi smo spet nekaj začeli štrajkati z nočnim spanjem user posted image . Mi je vsakič zaspala bodisi v naročju ali ob meni na pojstli, med "transportom" do zibke pa se je zbudila. In to ene 20 krat to noč Ne vem kaj jo je mučilo.

Danes smo pa mi stari 1. mesec user posted image user posted image user posted image user posted image  joj kva gre čas hitro. In smo imeli prvič pediatra. Smo se zredili od teže, katere smo prišle iz porodnišnice (je v P izgubila 220g) za 900 g, tako da je rekel, da lepo rastemo in se redimo. Aja pa zrastala je za 3cm. sedaj imamo 57cm. Se mi je zdelo, ker ji je že ful veliko cunjc 56 premajhno. pravi pediater, da smo zdravi, da je vse super, razen tele pekice po čelu (ima rdeče, drugod so bolj bele) niso ok. Sva dobili eno antibiotik kremco Fucidin mazilo. Je morda še katera to kremco dobila?

Neposredna povezava do sporočila: 868
25.4.2008 20:33:10   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Katy13

San - še eno vprašanje. Zakaj si se odločila za ta sling in ne za tistega z obročem? ful se ne morem odločiti. Problem je v tem, ker ne morem videt v živo in malo preizkusit. user posted image

pri hčeri in sinu sem imela štorkljo, pa me je tako peklensko križ bolel oz. hrbtenica in v vratu, da je bilo za znoret in še notri ju sploh nisem znala nosit, zato sem se odločila za ta trak in res sem zadovoljna, tud po večih urah nošenja sploh ne čutim nobenih bolečin in mali pridno pančka notri.
sem pa še enkrat vprašala kolegico, pa je rekla, da bi blo nje še boljše, če bi bil trak daljši tko da verjetno res bolje, da vzameš daljšega.
sej jaz bi tud vzela še daljšega, če bi ga imeli, pa daljšega ta gospa nima. čeprav mi je ta tud prav.

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 869
25.4.2008 20:37:25   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

Duda: mi imamo samo NUKovo in mali jo ima čisto raduser posted image

Igralni center oz. telovadnica: ne še, se je nečakinja izredno rada igrala notri, moji otroci pa ne preveč

Vrtiljak: tega tud še nimam, pa razmišljam da bi kupila. ne vem, po moje je kar kul. starejšima sem jaz sama igrače navezala nad posteljo

Pa še vprašanje za tiste bolj obdarjene. v benettonu, univerzalno številko, take iz microfibre, men so cool

slikce bom pa dala gor, sam na računalnik jih morm še dat

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 870
25.4.2008 20:39:19   
san
tina50, lucalu, tendai in perp, čestitke za preglede, tako vašim malčkom kot mamicama, ki sta ga imeliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 871
25.4.2008 20:41:46   
san
nohtke sem mu jaz že mal postrigla na palčkih na nogicah in na rokicah tudi, pred kakšnim tednom se mi zdi. grizt jih ne upam al pa trgat, da se mu ne bi zanohtal. sem pa postrigla, ko je spal. sicer je patronažna rekla, da ni še treba, ampak je mel ful dolge na nogah, na rokicah pa se mu niso hotl do konca odlomit.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 872
25.4.2008 20:43:22   
san

IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

iiiiiiiiiiiii,
prejle je suvereno obrnila glavico iz leve na desno, ko je "ovčke pasla" user posted image user posted image !

Pa vrtiljak nad posteljico je danes opazovala skoraj minuto ... v ponedeljek ji še ni bil zanimiv ... no, zdajle po vseh teh naporih spi, tokrat pa sem ji morala pomagat (uspavat), ker se je nekje zataknil kupček user posted image , pa ni šlo ven gor, do dol pa še ni prišel ...

BRAVO Anjauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 873
25.4.2008 20:48:56   
san
dinki, ti si men se zdi spraševala glede glavice ali pa katera druga, kdaj jo lahko gor drži al koliko časa.
moj jo že od vsega začetka, je izredno močan in tud na trebuhu že od začetka glavo gor dviguje, zdej jo že precej časa gor drži, pa kar plezauser posted image . pa gleda naokoli in sledi zvoku, najraje opazuje moje prste, jih dvignem enn 20 cm nad njim in premikam iz leve proti desni in migam z njimi in to mu je zelo všeč. pa najraje gleda črtaste stvari, še posebej črno-bele, zdej je začel še pikčaste. pa nasmiha se mi zadnjetri dni, ko me gledauser posted image in všeč mu je zvončkljanjeuser posted image .

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 874
25.4.2008 20:50:44   
san

IZVIRNO SPOROČILO: perp

živjo punce

mi smo spet nekaj začeli štrajkati z nočnim spanjem user posted image . Mi je vsakič zaspala bodisi v naročju ali ob meni na pojstli, med "transportom" do zibke pa se je zbudila. In to ene 20 krat to noč Ne vem kaj jo je mučilo.

Danes smo pa mi stari 1. mesec user posted image user posted image user posted image user posted image  joj kva gre čas hitro. In smo imeli prvič pediatra. Smo se zredili od teže, katere smo prišle iz porodnišnice (je v P izgubila 220g) za 900 g, tako da je rekel, da lepo rastemo in se redimo. Aja pa zrastala je za 3cm. sedaj imamo 57cm. Se mi je zdelo, ker ji je že ful veliko cunjc 56 premajhno. pravi pediater, da smo zdravi, da je vse super, razen tele pekice po čelu (ima rdeče, drugod so bolj bele) niso ok. Sva dobili eno antibiotik kremco Fucidin mazilo. Je morda še katera to kremco dobila?

perp, upam da bo današnja noč mirnejša in da bo mala Neja lepo pančkala

Pa čestitke za eomesečnico user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu perp)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?