|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOVEMBRČICE 2008
12.9.2008 18:44:09   
caligula
a bi se kateri ljubilo napisati, kaj potrebuje dojenček od kozmetike?
Ker jaz moram počivat in nimam časa po netu brskat, izkušenj pa še nimam :D.Bi prosila če se kateri da. Hvala

(odgovor članu Oaza)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
12.9.2008 18:50:04   
Oaza
Pozdravljena, caligula! Vidim, da is pravkar na tej temi. user posted image

Tole sem ti kopirala iz RR-ja en "članek". Upam, da ti kaj pomaga.

Kozmetične potrebščine za nego dojenčka

Krema za ritko-hladilno mazilo:

- priporočamo goste kreme, ki ščitijo nežno kožo pred urinom in blatom, ter kožo hkrati ščitijo, že pordelo kožo pa blagodejno negujejo.
- Nasvet: po vsakem umivanju nanesite kremo na suho kožo okrog ritke in med kožne gube, kjer koža rada pordi zaradi potenja.
- Praško pasto so poznale že naše mamice. Učinkovito mazilo za zelo vneto ritko se kupi v lekarnah.
Fiziološka raztopina, za nego popka ter čiščenje noska:
- Za čiščenje nosu je zaradi načina uporabe zelo praktičen Sterimar, ki ga kupimo v lekarni. Steklenička je pod pritiskom in tako dojenčku enostavno in hitro vbrizgamo tekočino dovolj globoko v nos.
- Pri negi popka uporabljajte sterilne zložence iz gaze.
Pumpica  za nosek:
- Nekatere mamice imajo z uporabo pumpice dobre izkušnje, druge ne. V vsakem primeru ne pozabite noska izpirati s fiziološko raztopino, še posebej, če je otrok prehlajen. Mleko za telo, otroški šampon, tekoče ali trdo milo za občutljivo otroško kožo.
- Ne pretiravajte z mazanjem in miljenjem nežne otroške kože z raznimi kremami, losioni in mili. Za umivanje naj bo voda dovolj, milo ter kreme pa uporabljajte le občasno.
- Pozimi pa je pomembno, da pred mrazom izpostavljene dele telesa (obraz, roke) zaščitite z zaščitno kremo. Poleti pa ne pozabite na faktor.
Mandljevo ali olivno olje za boj proti temencem
Mokri robci za nego (za na pot)
Vata cik-cak
Krtačka,  gost glavnik  in škarjice za nohte

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
12.9.2008 20:54:56   
šema
Glede dojenja- res je neprecenljiv občutek, le opozorila bi tiste, ki imajo nizek prag bolečine, da po prvih bolečinah ne odnehajo. S tem mislim na krčenje maternice, ki je še bolj intenzivno ob dojenju. Sama sem prvič ko sem pričela z dojenjem doživela tako bolečino v spodnjem delu trebuha, da sem refleksno odrinila otroka stran od prsi, ko pa sem se navadila na to spremljajočo bolečino je bilo lažje (pa še tolažila sem se, da naj kar vleče, da bo maternica čimprej nazaj zlezla)- pa imam visok prag.

Drugače pa velikouser posted image lyri in njenimauser posted image  user posted image , da ostaneta kolikor se da dolgo na toplem in varnem.
Za tiana in Emo pauser posted image  le tako naprej.

(odgovor članu Oaza)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
12.9.2008 21:13:00   
pomar*ANČA*
danes sem bila pa jaz pridna! sem dobila zagon in sem se pobarvala, sama in nisem čisto nič šekasta, pa full lepo barvo imam, tako da se bom zdaj nekaj časa verjetno sama barvala, ker sem zadovoljna, pa še cena je...precej nižjauser posted image pa vse cotke sem presortirala, tako da me zdaj čaka le še pranje in linkanje, če pa prehiti, bo pa dragi dokončal.

v pikapolonci je 30% popust in sem preklicala celo slovenijo, vse pikapoke če imajo še kje voziček jane in ga je nemogoče dobitiuser posted image mi je pa zelo prijazna gospa v kranju obljubila, da bo poskušala še kakšnega dobiti.

aja,user posted image  za vse punce ki imate težave in sta priklenjene na posteljo! samo še dva meseca zdržte, bo potem toliko bolj fajn

< Sporočilo je popravil pomar*ANČA* -- 12.9.2008 21:14:00 >

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
13.9.2008 9:00:24   
šema
Dobro jutro vsem!

Rabim pomoč tistih, ki ste že urejale papirje na csd!
Obrazce sem si sprintala z neta in sem jih nesla v službo, tam pa mi je kadrovnica rekla, da sem jih printala brez potrebe, ker moram iti tako ali tako na csd in jih dobim tam, nato pa jih prinesem v službo. Ker imam MŠ ob sredah do konca meseca me zanima ali je res potrebno iti najprej na center, nato v službo in ponovno na center ??(zame je to zguba cajta, zato me zanima, kako bi to lahko naredila v enem šusu, pa še user posted image  mora takrat it z mano da podpiše očetovstvo).

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
13.9.2008 9:03:54   
konina
Dobro jutro. Za mano je grozna noč. Jaz v življenju še nisem tako slabo spala. user posted image  Sem se kar sprehajala, pa vroče mi je bilo, pa WC, pa dihat nisem mogla, ... Groza! Upam, da bo naslednja noč boljša.

Lyra, še vedno držim pesti. user posted image  

Me kar malo panika grabi. Spet. Moja dva korenjaka morata še malo zdržat. V pon imam pregled in UZ. Komaj čakam, da ju spet vidim, pa da vidim, da je vse v redu z nami. Malo me skrbijo kg, ker mi od prejšnjega pregleda niso šli nič gor. No, saj imam zaloge dovolj za črpat, pa vseeno.

Uživajte v tem hladnem dnevu.

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
13.9.2008 9:05:34   
konina
šema, ne vem zakaj bi morala najprej na CSD. Men je sicer dala tam papirje, ampak prazne. In je rekla, da naj potem izpolnjene nazaj prinesem. Po moje ni treba najprej tja. user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
13.9.2008 9:29:49   
pomar*ANČA*
jutro!

šema, včasih na csd-ju komplicirajo za čisto brezveze. jaz sem začela urejati, pa sem za nekaj časa dala papirje na stran. sem hotela dobiti obrazce na csd-ju, pa mi je rekla, da jih moram kupiti, da tudi sprintani niso ok, ampak sem jih jaz vseeno sprintala. ti kar naredi v enem šusu, če bo pa kaj komlicirala ji pa trebušček pokaži, se te bo že usmilila in te ne bo pošiljala okoli.

jaz sem pa končno dobro spala! je nevihta malce ohladila ozračje, tako da sem končno lahko spet zadihala. konina, te pa čisto razumem, ker sem imela par zaporednih noči takih in sem se že obnašala kot zombi, ampak danes sem pa končno prespala celo noč. zbudila sem se nabita z energijo in sem že ob pol 7h začela pisati seminarsko, še malo pa bo konecuser posted image

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
13.9.2008 9:49:41   
onur
Živjo. Lih kar vstala. Danes sem sama, ker možek dela, pričakujem pa obisk mame. Še nekaj, kaj ste pozabile na vprašnje: Bi vas vprašala. Kako se vam zdijo veliki vaši bušiji tiste. Meni se zdi majhen, pa ne vem zakaj.

Neposredna povezava do sporočila: 4084
13.9.2008 10:04:10   
taly82
pomar*ANČA* do kdaj pa imajo 30% popust v Pikapolonici, tudi jaz sem se zagledala v Jane voziček ?? 

27.10.2008 se je rodil najin sonček Marcel

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
13.9.2008 10:23:49   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: taly82

pomar*ANČA* do kdaj pa imajo 30% popust v Pikapolonici, tudi jaz sem se zagledala v Jane voziček ?? 

do razprodaje zalog. ampak sem včeraj klicala po vseh pikapokah po slo pa ni bilo nikjer nobenega več.  je pa voziček znižan iz 435 na 307 eur  kar se pa precej pozna v denarniciuser posted image   mi je pa ena prijazna gospa v kranju rekla, da bo poskusila kaj dobiti pa me v pon pokliče- oni so imeli enega rezerviranega, pa še dobavitelja je rekla da bodo malce poklicali.... če najdeš še kak voziček, pa sporoči kje.

(odgovor članu taly82)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
13.9.2008 10:44:45   
TINKA05
Jst sem klicala na CSD, če si lahko sprintam obrazce, ali jih moram v knjigarni kupiti. Pa mi je rekla da so lahko sprintani, samo da naj pridem rajši k njim pa jih bom dobila, ker iz interneta ne ve, če bom prave sprintala.
Sem ji kar zabrusila, da če na CDS NM nima navodil za obrazce na netu, jih majo pa drugi CSD-ji, in da sem pismena in da znam brat.

Se mi je začela babnca na drugi strani smejat in je rekla, no pa sprintejte pa izpolnjeno prineste, me zanima, kaj boste sčarala...

V ponedeljek grem z izpolnjenimi papirji na CSD, pa da vidmo..... sporočim, kako je šlo...

(odgovor članu šema)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
13.9.2008 11:23:26   
taly82
IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA*

do razprodaje zalog. ampak sem včeraj klicala po vseh pikapokah po slo pa ni bilo nikjer nobenega več.  je pa voziček znižan iz 435 na 307 eur  kar se pa precej pozna v denarniciuser posted image   mi je pa ena prijazna gospa v kranju rekla, da bo poskusila kaj dobiti pa me v pon pokliče- oni so imeli enega rezerviranega, pa še dobavitelja je rekla da bodo malce poklicali.... če najdeš še kak voziček, pa sporoči kje.

Kaj pa komplet z lupinico in košaro? A na to pa ni nobenega popusta?  
Nič nisem zasledila o popustu, pa sem skoz na njihovi internetni strani user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4088
13.9.2008 11:35:12   
pomar*ANČA*

IZVIRNO SPOROČILO: pomar*ANČA*

Kaj pa komplet z lupinico in košaro? A na to pa ni nobenega popusta?  
Nič nisem zasledila o popustu, pa sem skoz na njihovi internetni strani user posted image

sm šla pogledat pa res na njihovi strani ni nič o popustu, če po pogledaš aktualni letak pa najdeš na koncu vozičke. slalom pro sistem matrix pride 486 eur (prej 695)
ti bom kar katalok nalepla:  PIKAPOKA

upam, da sem ti kaj pomagala. aja, pa še to, matrix so včerej v domžalah še imeli, en voziček. če boš kaj klicala po trgovinah, a bi vprašala če še kaj dobijo? ker meni je že nerodno skos klicati... jim verjetno že full najedam user posted image

(odgovor članu taly82)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
13.9.2008 13:08:14   
klavdiy4
čaw...

Kako ste?.... Mene je včeraj full trebuh bolel, pa še dihala sm komaj user posted image .......Danes je pa že veliko bolje....sam še vseen ni čist O.K....

Aja pa verjetno ni na Pikapoloncini strani nič o popustu napisano ker je to za člane pikapolonice- klubska cena!

Neposredna povezava do sporočila: 4090
13.9.2008 13:10:01   
klavdiy4
Vidim orka da si gor...kako kaj vidve z Emo?

Neposredna povezava do sporočila: 4091
13.9.2008 13:25:28   
taly82
pomar*ANČA* najlepša hvala, bom poklicala v Pikapolonico pa javim, ko kaj izvem... user posted image

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
13.9.2008 13:52:30   
orka
hallo čveke...
Jaz sem se odločila da bom nekaj časa doma in od tu hodila k Emi, saj je doma toliko dela , da me ža vse boli pa sem komaj dve uri doma, pa še z vami bom lahk čvekala....anime to pa ne pomeni da ne bove šle na kavo, saj so takrat obiski pri user posted image  in sem v čet. ob 9.30 sigurno v porodnišničnem lokalu... aja pa Zara bo tudi verjetno prišla.... je pa sedaj tudi moja Ema premeščena in zopet poleg Tiana...user posted image user posted image
Potrebujem nekaj časa da not pridem pa se potem zopet oglasim... Lyra zate pa navijamo da še malo zdržiš, drugače pa ob današnjih strokovnjakih in aparatih.....jaz sem začela verjeti tudi v naše zdravstvo... pa v boga tudi, saj je imel prste tu vmes....user posted image user posted image user posted image

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu taly82)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
13.9.2008 13:56:04   
orka
no a vidite da nosečniske tegobe še niso pojenjale...pozabljivost... dude smo tudi mi uporabljali nuk-ove saj imajo enako oblikovan cucelj kot je bradavica pri dojenju in naša otroka nista znala druge dude povlečt....user posted image user posted image

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
13.9.2008 14:08:20   
Mijavček
En lep pozdravček, jaz sem bolj v ponikalnici na tej temi, ampak vsake tok mal pogledam.
Orka, me veseli,da je Ema ok.
A katera že ve kaj je z lyro? Lyra, s tabo smo!

No, jaz grem 24.09. na UZ in mi bodo verjetno kar takrat sprožili porod... tamaledva sta mal premajhna in prim. Cerar je rekel, da jima bo zunaj bolje (sta oba okol 1,5 kg). Zdaj imamo polnih 32 tednov. mal me je strah. Ma ne , lažem,  ... zelooo me je straaahh, ampak bomo že. 

Punce držte se, zdržite čimdlje v enem kosu, pa čimmanj nosečniških tegob želim! 

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
13.9.2008 14:44:17   
Oaza
Ojla user posted image !

Mijavček,naj te ne bo strah... Boš videla, da se bo vse dobro izteklo!!! user posted image user posted image user posted image
dude- midva sva kupila aventove, če pa user posted image ne bodo odgovarjale, pa bomo pač druge nabavili.

Tako, zdaj pa naprej učit... user posted image

lp

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
13.9.2008 15:16:34   
onur
Mijavček, vse bo v redu! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Oaza)
Neposredna povezava do sporočila: 4097
13.9.2008 16:10:14   
TINKA05
Mijavček: nisi edina. Mislim, da je vsako mal strah, kako bo, pa če bo vse OK. Spomni se na Tiana in Emo, kako lepo napredujeta. Saj nismo več v srednjem veku. Prim. Cerar že ve, kaj je boljš za tvoja user posted image

Samo pogumno!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
13.9.2008 16:12:10   
klavdiy4
mijavček vse bo dobrouser posted image ... grem jest, potem pa mal ležat, ker me že pošteno trebuh boli, ko seedim nekaj časa...pa se kasneje čez kakšne dve urci oglasimuser posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
13.9.2008 16:20:53   
onur
Ojla! Me je danes prišla mama pogledat in mi je zlikala še preostale cunjice za bebico. O, kako je prav prišlo. user posted image user posted image Tako, da zdaj moram samo prečekirat kaj mi manjka in nato z mojim v nabavo. Sva bla včeraj v Baby Centru in on bi kar kupoval. user posted image user posted image

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?