Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 18:24:05
|
|
|
|
petarda
|
Pa naj bodo na novi strani same lepe novičke Evo danes spet navijamo.... 20:45
< Sporočilo je popravil petarda -- 16.6.2008 18:25:29 >
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 19:49:47
|
|
|
|
petarda
|
Čeeeeeeeeeeer Imam eno vprašanje za vas...kakšne zobčke imajo vaši novembrčki? Ker petardito ima čist rjave! ...pa nimam pojma zakaj? Ker čistimo jih temeljito...je pa res, da mu sladkarij beri čokolad, tortic, bonbonov, sladoleda...ne branimo...edin alergična sem na tiste lizike dudike...tisto mi je pa res .... in bolj kot jih drgnemo, bolj so rjavi...smo poškodovali sklenino? Al kaj In kaj naj zdaj? ....Ah, saj verjetno se bomo kar pri zobozdravniku naročili za nasvete...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:00:15
|
|
|
|
Paštetka
|
Naši so veliki in snežno beli . Peremo 3x/dan. zjutraj, pred opoldanskim spanjem in po večerji. S kaladontom zjutraj in zvečer. Prepovedano je grizenje bonbonov. Sladkarije ne jemo čez cel dan. Ponavadi jih je po kosilu, ker itak potem gre prat zobke in spat. Ko se zobki enkratoperejo (pred spanjem), lahko pije še samo vodo .
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:04:45
|
|
|
|
ada2
|
Adam ima tudi bele zobke, pa poje ogromno bonbonov, peremo jih pa redno vsak večer, za zjutraj pa tega ne morem reči, ker ga večinoma ati spravlja in če Adamu ni do pranja, ga ne sili, tako, da 2 - 3 krat tedensko zjutraj zobki niso umiti , na srečo pa do zdaj ni bilo nekih problemov, tudi pri zobozdravnici smo bili pohvaljeni
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:05:27
|
|
|
|
ada2
|
Pašteta kako napreduje H&M pri vas?
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:11:00
|
|
|
|
Paštetka
|
Ada, 1x do avgusta bo . Počasi, torej . Prideš v šoping? Še dobro,da so mi podaljšali porodniško, da se bom lahko našopingirala takrat . Kdaj prideš na kavico kaj?
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:11:25
|
|
|
|
ada2
|
Pa še jaz imam eno vprašane za vas: a vaši otroci tudi surov grah jejo? No, ok, sem sicer navajjena, da se grah je surov (tudi sama ga imam zelo rada, pa Nuša je čisto nora nanj), ampak Adam je pa kar obseden. smo danes šli k enim na obisk in sta otroka ravno grah luščila ko smo prišli, pa je Adam ves tisti grah pojedel, potem mirno zakorakal še na vrt in ga začel kar trgat in luščit. Mi je bilo kar malo nerodno, ampak doma mu to pustimo
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:12:36
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Naši so veliki in snežno beli . Peremo 3x/dan. zjutraj, pred opoldanskim spanjem in po večerji. S kaladontom zjutraj in zvečer. Prepovedano je grizenje bonbonov. Sladkarije ne jemo čez cel dan. Ponavadi jih je po kosilu, ker itak potem gre prat zobke in spat. Ko se zobki enkratoperejo (pred spanjem), lahko pije še samo vodo . Ja, vaši so pa itak biseri že od majhnega! ...evo mi peremo zvečer z zobno pasto, zjutraj samo z vodo in krtačko...čez dan pa ne, v vrtcu dvomim, da jih umivajo ... Je pa res, da smo mu dali ponavadi še čokoladno mleko po slamci ali pa sok...ker je tulil, da je žejen...v postelji ...smo nekaj časa vodo, pol je bil pa bolan, pa vročina...pa smo šaltal na sok, da je čimveč popil in je kar ostal na soku...no evo danes je dobil samo vodo in po nekaj trmarjenja se je sprijaznil .... Kako pa M dobi sladkarije po kosilu pred spanjem....v vrtcu? Ja, sladkarije bo treba mal zmanjšat, sam kaj ko kamorkoli pridemo mu vsi rinejo...on ful vesel in če mu jih hočem spravit, se vsak pobuni, da kaj sem taka, da otroku branim.... , pa glih danes, ko je pri njih...pa vsak dan ista zgodba... Hvala bogu si jih vsaj umiva rad...sam kaj ko nič ne pomaga
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:14:25
|
|
|
|
ada2
|
Kdaj prideš na kavico kaj? Jooooj, 1x sem že poslušala, da ima očitno preveč časa, ko sem povedala, da sem se v MS peljala samo na kavo, tako, da bi mogla še kako drugo stvar spotoma opravit, npr. iti v Mullerja po balzam za ustnice
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:15:53
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 Pa še jaz imam eno vprašane za vas: a vaši otroci tudi surov grah jejo? No, ok, sem sicer navajjena, da se grah je surov (tudi sama ga imam zelo rada, pa Nuša je čisto nora nanj), ampak Adam je pa kar obseden. smo danes šli k enim na obisk in sta otroka ravno grah luščila ko smo prišli, pa je Adam ves tisti grah pojedel, potem mirno zakorakal še na vrt in ga začel kar trgat in luščit. Mi je bilo kar malo nerodno, ampak doma mu to pustimo jaz bi mu tudi pustila, če bi hotel ...naš ne je niti kuhanega, kaj šele surovega...oziroma ga je, če jaz zraven sedim in težim...kot za vsako stvar še zmeraj ....da bi se mu pa kar zaluštalo...to pa ne. Se pa večkrat spomnim Adama ja, ko si enkrat dala gor sliko, njega pa polno skledo fižolove solate z bučnim oljem ....našega si v taki pozi sploh ne predstavljam.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:20:34
|
|
|
|
ada2
|
....da bi se mu pa kar zaluštalo... Adamu se pa samo to zlušta, grah, fižol pa kak surov korenček. prej, ko smo prišli domov, smo pizzo zraven prinesli (ker se mi enostavno ne da kuhat ), ampak on ne bo pizze, on bi fižol ja kje hudiča pa naj zdaj fižol dobim in smo potem sklenili kompromis, da je pojedel kos kruha z namazom in malo graha
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:25:53
|
|
|
|
petarda
|
....namazi so pri nas še vedno nezaželjeni ...pa omake tudi...raje je same makarone, testenine, njoke....zadnjič sem ga komaj nagovorila, da je pojedel makarončke v paradižnikovi omaki z baziliko in tuno ....on že ko vidi...takoj prileti...NEBI OMAKE ...preden jo sploh proba!...
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:30:46
|
|
|
|
ada2
|
....namazi so pri nas še vedno nezaželjeni pri nas ostali namazu tudi, ampak nutela je pa zadnje čase zakon
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:31:07
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka pič... we are sorry
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:35:00
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka pič... we are sorry evo enako meni že dvakrat...pa tolk sem se razpisala
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:36:10
|
|
|
|
Paštetka
|
evo, še 1x. Max dobi sladkarije med vikendom po kosilu. Med tednom, ponavadi, ko pride iz vrtca. Zvečer ne jemo sladkarij. To, da se pa po pranju zobkov lahko pije samo voda,pa velja že od nekdaj. Če vztraja, si mora potem iti še 1x prat zobke. V vrtcu imajo obvezno pranje zobkov po kosilu, torej pred spanjem. Pa vsake toliko pride ena sestra iz ZD prečekirat kako si perejo zobke, jim razloži pravilno ščetkanje....in potem dobijo na rokice miške. Pa tudi vzgojiteljice jih skoz opozarjajo kako si morajo prati zobke. Kroooooožimo . max ne je dosti sladkarij. Smo po novem alergiki in mora imeti dieto. Tudi v vrtcu. Ker ima alergijo na sojo, ne sme pa jesti tudi nobenih umetnih barvil (večina sladkarij) in kar nekaj drugih umetnih E-jev. Na čokolado pa ima že od nekdaj alergijo. Ta mu počasi izzveneva. Soja je pa itak skoraj povsod (Pombär, kečap...). Tudi na roibus ima močno alergijo. Smo bili ta vikend na dveh RD.Takrat mu ravno ne težim. In je zato posledično bil včeraj zvečer cel rdeč in pikast in takoj zvečer drisko fasal. Hvala bogu imamo v vrtcu zaradi kar nekaj alergikov tako urejeno, da starši ne smejo deci dajati ničesar v vrtec. Za RD lahko prinesejo kakšno sadje, lizike, sladoled ali slane palčke. Pride pa Max za skoraj vsako sladkarijo vprašat: "mama, lahko? Ne bom pikast?" Ada, ti kar prileti.za izgovor, pa povej, da imam jaz kartico popustov v Mullerju.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:36:22
|
|
|
|
petarda
|
pivo je že mrzlo...sam za prilogo se še odločam...kokice al čips?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:38:59
|
|
|
|
petarda
|
Pride pa Max za skoraj vsako sladkarijo vprašat: "mama, lahko? Ne bom pikast?" vsako slabo je za nekaj dobro...evo spet drži Mah, ja...saj ko zdaj berem svoj zgornji post, mi je kristalno jasno, zakaj nima bleščečih zob
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:39:08
|
|
|
|
ada2
|
Ada, ti kar prileti.za izgovor, pa povej, da imam jaz kartico popustov v Mullerju.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:39:56
|
|
|
|
ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda pivo je že mrzlo...sam za prilogo se še odločam...kokice al čips? evo, če misliš fuzbal gledat, potem definitivno kokice
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 20:40:55
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 IZVIRNO SPOROČILO: petarda pivo je že mrzlo...sam za prilogo se še odločam...kokice al čips? evo, če misliš fuzbal gledat, potem definitivno kokice evo grem takoj pečt ....še dobro, da si tako izbrala, ker vidim, da čipsa itak nimam ...nimam pojma kdaj je šel?
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 21:24:47
|
|
|
|
jana26
|
Dober večer Kar se tiče zobkov je pri nas OK, so lepi beli , si jih pa umivamo zvečer vedno in redno, medtem ko zjutraj in čez dan pa ko se spomnita, je pa to včasih non stop, se jih full rada umivata . V vrtcu pa se jih zaenkrat še ne umivajo. Drugače pa se naše zdravje popravlja , smo bili danes že večji del dneva vzunaj in smo šli na krajši sprehod, se je pa A kar hitro utrudil. Sta pa A in J do avgusta doma, bomo plačali le rezervacijo oz. nekja takega. V kolikor ne uredimo vseh stvari morda šele septembra. Sem pa neuradno izvedela da L ni sprejet v vrtec . No, sem po eni strani še vesela, se bo pa pazil doma in tako vsaj upam manj zboleval.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 16.6.2008 21:40:29
|
|
|
|
petarda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Aja, petarda, nič nisem dobila na mail tvoje ponudbe . Sem ti že zadnjič napisala, na googlu na četu,pa si se verjetno že izklopila pa sem ti potem poslala še enkrat...a nisi dobila? Čaki....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?