tincci
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Dobro jutro! IZVIRNO SPOROČILO: amy26 A kdaj ponudijo kako drugo alternativo, kako pozdravit vneto uho ali dajo pediatri vedno antibiotik? Kakšne so vaše izkušnje? nam ni nikoli ponudila alternative, vedno dobili antibiotik Glede na to, da vneto uho ful boli, bi bila alternativa (ki je bolj kot ne čakanje, da mine) pravo mučenje. Aja, daje se tudi Naprosyn sirup, ker deluje protibolečinsko in protivnetno. Poleg atb. Sprašujem se, kam to vodi. Jaz sem od malega nagnjena k vnetju desnega ušesa in se pojedla ogromno antibiotikov pa se mi skoraj vsako zimo vseeno ponovi. Lani sem šla čez brez antibiotikov in je bila razlika samo v tem, da pač ni trajalo dva dni, ampak 10 dni, da me je nehalo bolet. In nekako verjamem, da lahko vsako zimo pridem tako čez in da bo vedno bolje, če ne bom posegala po AB, ki so samo potuha oz zdravljenje posledic. Spraševala sem pa zato, ker tako moja zdravnica kot hanina ponudi takoj AB oz me zelo čudno gleda, ko rečem, da bomo še probali par dni pa če bo res kriza, bomo vzeli. In sem se navadla, da spregledam čudne poglede: pač vzamem recept za AB pa sem tiho in jih ne grem nikoli iskat. Ne zdi se mi prav, da tako serijsko predpisujejo to, ker se da brez. Potem pa nič čudnega, da je vedno več enih bolezni, če večina ljudi ne zna pri samo npr virozah brez tega, da bi zavili v lekarno. Ko je Hana imela pred letom in pol dve bakteriji, so ji takoj predpisali AB in sem šla na svojo roko in je v 3 tednih dalo telo samo čez! Pač sem jo vsak dan vozila v hlev, ker so tam dobre klice, pa zelo zelo boga je bila. Ampak se mi zdi, da ji je naredilo veliko dobrega, da je telo samo to čez dalo. Seveda s pomočjo zdravil, ki jih najdemo v naravi. Pri ušesih pa sploh. Pa dobro vem, kako boli. Saj boli tudi zob, ampak ni rešitev, da vzameš tablete, ampak da greš k zobarju. Če sem keri tečna, pa pač. V razmislek vseeno. Glede na polne čakalnice se mi zdi, da smo zgubili stik sami s sabo in da se večina mam, ki jih poznam, zanaša na zdravnike in sploh ne najde v sebi dejstva, da so rešitve vse okoli nas. In potem so zdravniki tečni in obremenjeni. V zd. domu se med. sestra krivi, ker je H ves teden virozna, zakaj jo ne pripeljem. Pa zakaj bi jo? Kaj bodo pa novega odkrili? Samo nalezla bo še kakega otroka. Zdaj sem zafilozofirala, vem, ampak lih cajt mam