Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 18:01:28
|
|
|
|
catja2
|
Ada kak si v petek??? Jaz bom verjetno šla po napotnico za J in bi lahko skočile na kavico, da vidim kak rasteš?? Jaz sem pred dnevi hodila enih dvojčkov gledat (stara sta 1 leto) in me je začelo grabiti za več-ampak v drugo bi rajši samo enega oz. eno
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 19:13:34
|
|
|
|
ada2
|
Adam ima št. noge 24. moj križ je boljši, mi je očitno sonce ven potegnilo bolečine. se mi je pa zdaj to že drugič zgodilo.... ko sem z desno nogo stopila meje tako zaštihalo v križu, da sploh nisem mogla normalno hodit. no, takrat prvič je bilo v službi in je bilo zelo moteče, danes sem pa bolj ali manj počivala, pa je boljše...... saj mora biti, jjutri imam namen iti v Graz, popoldne pa imamo z vrtcem pohod
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 19:15:26
|
|
|
|
ada2
|
catja v petek sem fraj in z veseljem grem na kavo ti samo pokliči, ko boš v ormoži
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 19:59:06
|
|
|
|
amy26
|
Dajte malo zapišite koliko imajo še ostali otročki št. nogic??? Pri nas je ok. 25,26! Aleks glih tako nosi 25-26, odvisno od modela
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 20:07:05
|
|
|
|
amy26
|
Ela je danes spet bruhala, pa ne vem kaj, ob 5.30 je spila 150 ml mleka Allernova in je bilo vse ok, ob 9 uri je pojedla mlečno kašico glih tako morda 150 ml. Spat je šla malo pred deseto uro in ko se je zbudila je vse pobruhala, bruhala kot bi čisto mleko, a je to možno glede na to da je nazadnje jedla mlečno kašico, al se je pa kašica pretvorila v mlekasto tekočino. In seveda je bila spet slabe volje itd pol je spet dobila na silo raztopino za piti in potem je bilo bolje, sam me pa kar skrbi po tem rehidracijskem prašku ima drisko ki je tekoča k voda, jo previjem in spet riska, tako da je eno uro nisem previjala k itek je tako k da bi se polulala. Popoldne je bila potem lepo razpoložena in pila celo vitamine in železo. Ali bi vseeno morala k zdravniku , nevem, ali naj še jutri počakamo k že nismo šli včeraj ko je bilo kar nujno.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 20:19:08
|
|
|
|
NinaŠ
|
We are sorry
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 20:20:45
|
|
|
|
NinaŠ
|
Amy, ko že včeraj niste šli , bi jaz jutri, če se stanje ne izboljša - oz. če bo bruhala ali driskala tudi samo 1x - definitivno šla do P . No jaz bi bila tam že v soboto, najkasneje nedeljo
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 20:22:41
|
|
|
|
NinaŠ
|
Tina nosi obutev št. 25 Danes je končno dobila 3. dozo cepiva proti klopnem meningitisu . Prestala je kar ok , zvilo jo je le, ko je videla kakšno iglo bo dobila v ramo, ko pa je bila igla zapičena, je bilo pa takoj ok
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 20:28:33
|
|
|
|
NinaŠ
|
Sem pa danes spet zrasla za nekaj cemtimetrov - sem bila na govorilnih urah v vrtcu in so oba drobižka ful pohvalili - na vseh področjih . Presenetilo me je le, ko sem izvedela, da se Tina druži predvsem in skorajsamo s fanti - pač doma je tako tipično punčkasta (pedena svoje dojenčke, jim kuha, se liči, preoblači,....) - jo pa imajo tudi fantje radi v svoji družbi in jo pokličejo medse, vkolikor se jim takoj ne pridruži v igri . Je pa ena izmed redkih v skupini , ki še potrebuje opoldansko spanje in največja zaspanka v skupini
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 21:01:14
|
|
|
|
*bubi*
|
Ela Rehidracijska sol ne bi smela bit razlog za drisko. Pa upam, da imaš tako, ki ima še glukozo not, drugače je tudi to fajn dajat. No, saj če zdaj že je, ni več take sile. Mlečna kašica pa se komot pretvori v tekočo obliko v želodčku.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 21:02:05
|
|
|
|
*bubi*
|
Bubiju je zdaj ravno prav številka 26.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 14.10.2008 21:05:31
|
|
|
|
*bubi*
|
Jaz bubija jutri ne upam dat v vrtec, ker imajo v planu en konkreten pohod in se res bojim, da ne bi zmogel. Če upoštevam, da je večina otrok starih že 4 leta. Saj danes je bil kar OK, ampak ob norenju mu je zmanjkovalo sape. Pa ne vem, kako bi reagirali, če bi začel piskat in hlastat za zrakom sredi Pohorja. Joj, še dobro, da je doma, sama nikakor ne bi mogla bit z obema
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 6:44:00
|
|
|
|
amy26
|
Rehidracijska sol ne bi smela bit razlog za drisko. Pa upam, da imaš tako, ki ima še glukozo not, drugače je tudi to fajn dajat. Bubi glukoza je notri, drisko pa sem povezala s tem ker včeraj dopoldne ji nisem dala raztopino in ni imela driske pol popoldne jo je dobila in jo je imela. Drugače je pa Ela kar dobro, skor zdrava, malo shujšana vendar bo že dobila na teži, pred pol ure je spila mleko in že veselo z Aleksom skačeta. V dnevno sta mi znesla polno medvedkov, igrač,... Pa po novem Aleks spi ponoči z plišastima muckoma, celo v vrtec ju nosi, nevem od kje mu to, nikoli se ni crkljal z nobeno plišasto igračo.
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 8:30:45
|
|
|
|
NinaŠ
|
Se pokorno javljamo v "kripl bataljon" Ponoči je Anžeta začel boleti ušes ... ...in posledično sva bolj malo spala ... ...sicer vročine nima samo ušes ga boli... ...bomo vidli kaj bo P rekla
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 9:07:37
|
|
|
|
tincci
|
Jaz sem tudi razmišljala, do kdaj rabimo spanje čez dan, ponoči spi samo 8 ur še ali 8.5, pa potem čez dan eno uro. S tem, da ne zaspi pred 22. Samo če jo pa pustim pokonci, je pa ob 17ih že koma.
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 9:25:13
|
|
|
|
kvaka
|
Dobro jutro, Očitno sta naša dva še velika zaspanca in bosta še nekaj časa potrebovala konkretno dozo spanca Zvečer gremo najkasneje ob 8.3o v posteljo in sta do 6.30 zagotovo še po dolgem, res pa je da se kar pogosto še zbujata in imamo potem nočne premike. Čez dan pa rabita min 2 uri počitka, v vrtcu sta vedno zadnja, ki se zbudita .
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 15:24:15
|
|
|
|
NinaŠ
|
Sva bila z Anžetom pro P - ja ima vnetega enega uheca - dobil Primotren na 12 ur. Pa tega Primotren skoraj ni za dobiti, tako da sem se peljala v lekarno v Kr.Goro kjer so imeli še 1 kom . Lahko gre pa brez problema ven in tudi v vrtec - sicer ga bom jutri imela za vsak slučaj še doma, ker ne bi rada, da preveč teka in se prešvica na kakem vetrčku
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 19:21:15
|
|
|
|
NinaŠ
|
Naty in Teni mal poročajta o situaciji v novih službah
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 19:30:46
|
|
|
|
tincci
|
A kdaj ponudijo kako drugo alternativo, kako pozdravit vneto uho ali dajo pediatri vedno antibiotik? Kakšne so vaše izkušnje?
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 19:54:04
|
|
|
|
amy26
|
A kdaj ponudijo kako drugo alternativo, kako pozdravit vneto uho ali dajo pediatri vedno antibiotik? Kakšne so vaše izkušnje? nam ni nikoli ponudila alternative, vedno dobili antibiotik
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 19:54:12
|
|
|
|
NinaŠ
|
Naša P vizualno oceni koliko je uho vneto in po potrebi predpiše AB. Moram reči, da je že večkrat omenila, da ima otrok malo vneto uho, vendar da AB ne bo dala, ker ni potreben in se je, kljub mojemu dvomu, vedno izkazalo, da ušesek ni delal nobenih težav. Tako da zaupam njeni presoji . Alternative bi se pa lahko poslužila tudi brez obiska obiska pri P (sploh v takem primeru, ko otroka le uho boli in nima drugih težav - vročine ipd), tako da od P, vkolikor meni da so zdravila potebna, takih nasvetov niti ne pričakujem
|
|
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 21:00:19
|
|
|
|
ada2
|
v ikei sem danes našla kuhinjo svojih sanj ...... sta pa dva problema: - malo je draga - mogoče bi morali drugače obrnit zadevo in odtoki ne bi bili na pravem mestu , ampak dokler smo še v fazi gradnje se itak da še prekopavat, ne
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 21:15:58
|
|
|
|
ada2
|
aja, še vprašanje: ali vsi novembrčki spijo brez plenice? Adam jo sicer še ima ponoči in je ponavadi vedno mokra, ampak danes je (po pogovoru z atijem ) hotel iti spat brez, pa sem mu ugodila - je rekel, da bo atija zbudil, ko ga bo lulat tiščalo v glavnem pripravljeno imam vse za preoblačenje postelje sredi noči
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 21:18:03
|
|
|
|
ada2
|
petarda, a se zavedaš, da sma že na polovici
|
|
RE: Novembrke 2005 - 3. del 15.10.2008 21:24:12
|
|
|
|
ada2
|
mi smo pa danes imeli pohod v vrtcu. je pa vzojitelica pohvalila otroke, da veliko zmorejo in da delajo dolge ture sicer pa za Adama itak vem, da rad veliko hodi, navsezadnje greva skoraj vsak dan iz vrtca peš domov, pa na kak sprehod, potem pa še obvezno z dedkom v park veverice nahranit, zadnjič pa sva šla za Dravo labode hranit in sva prehodila 4 km....... ampak takrat mamo še ni špikalo v križu in je lahko normalno hodila, zdaj sem pa ko ena stara baba
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?