Encijan
|
Ojla, pa še en glas od mene po dolgem času. Res je zatišje tu gor. Pri nas je najbolj novo to, da sem jaz zdaj spet v službi, štartala sem ta ponedljek, danes pa sem bila že na dopustu, da sem malo skrajšala delovni teden. Je fino spet delat, čeprav sem takrat stran od moje Špele in čeprav je tam vse novo in se uvajam skoraj tako kot bi se v novi službi. No, razlika je v tem, da se vse le ni spremenilo 100% in mi moje znanje izpred skoraj 2 let vseeno še pride prav. Je pa prav zanimivo, kako se mi znanje vrača, ne vem če je že katera govorila o tem. Jaz sem npr. prevzela eno staro stvar nazaj, in se mi počasi kar megla dviguje (se mi vrača spomin), najprej sem mislila, da se ne bom ničesar spomnila, a sem se na srečo zmotila. Če je še katera v IT, me najbrž najlaže razume. Tinaaja, se mi zdi, a ne? Špela je trenutno v varstvu pri moji mami in očetu in se imajo krasno. Vsi uživajo, Špela se ne joka skoraj nič, 2 dni od 4 je celo malo spala in pazte to, spala je v vozičku - sicer enkrat le pol ure in enkrat 45 min, a pri meni v vozičku ni zaspala že 3 mesece... Popoldne je dvakrat spala skoraj 3 ure, ne sicer v kosu, sem jo vmes vsaj enkrat malo podojila, a toliko prej nikoli ni spala, en dan ni spala nič, en dan pa eno uro. Nekega stalnice še ni, a saj imamo še čas, a ne? Jeseni gre v vrtec, varuška, s katero smo bili dogovorjeni in smo jo po dolgem iskanju komaj našli, nam je odpovedala in po sami božji previdnosti sem zaradi slabega občutka glede varstva pri tašči čez poletje, dala vlogo v vrtec, ki pa smo ga - logično - dobili šele s septembrom. Po svoje se tega že veselim, čeprav sem bila skozi proti vrtcu pred 3. letom, saj sva trenutno s Špelo čez teden ločeni od atija, ker greva takrat k mojim (100 km stran), a mislim da bomo zdržali. Malo si bomo pomagali s kakim dopustom v petkih ali ponedeljkih, pa bo. Tudi mala pogreša atija in to je pri vsej stvari še najtežje. Ta teden imamo rod. sestanek v vrtcu in pojma nimam, kaj vse moramo zrihtat glede dokumentacije za vpis. Upam, da bomo imeli dovolj časa, da vse uredimo. A katera pozna kako stran, kjer je to napisano, pa Sezam hvala za info glede zmanjšanja plačila za skrajšani delovni čas, se moramo tudi pri nas pozanimati. Draja, mi še tudi nismo bili cepljeni pri enem letu in nam je pediater - zaradi alergij - dal napotnico za cepljenje pod nadzorom, ki pa ga še čakamo. Enkrat so nas že klicali, a je Špela ravno takrat nekaj kihala, tako da nismo šli. Naj bi bili junija, a ga je že skora konec, tako da ne vem... Alergološke izvide še čakamo, kožnih testov tokrat sploh niso delali, ker so bili prvil čisto nezanesljivi, zaradi negativne kontrole se jih ni dalo interpretirati. Špeli moram spet občasno dajati Fenistil, ker jo srbi, enkrat pa so se ji spustile pikice po celem trebuščku, tako da sem mislila, da je že kaj drugega in šla k dežurnemu, saj jih v takem obsegu že dolgo ni imela. Nekajkrat jo je tudi šraufalo po želodčku ponoči, enkrat tako da je celo jokala, a se je po kuminovem sirupu takoj pomirila in zaspala nazaj. Draja, pa hvala zadnjič za tisti mail, zelo si se potrudila, sem že vse našla, tudi vanilijev rižev desert, ga ima tudi naša rada. Zadnjič sem ga videla tudi v M v centru (zraven Metalke). Se ti še ta vikend oglasim na mail... Tako, ura je polnoč, gremo spat, Špelo imam že na rami... Čez teden je prvič spala ponavadi vsaj do dveh, očitno čuti, da jutri nimam službe in se lahko malo več carta ponoči. No, saj včeraj je bila pa bolj "pridna". Tko, pa mate spet kaj za pokomentirat... Lep pozdrav vsem marčevskim sončkom in mamicam. Aja, a v centru ste se že kdaj dobile v času malice (lj)? Če lahko, bi se vam zdaj lahko kdaj pridružila.
< Sporočilo je popravil Encijan -- 21.6.2008 0:11:48 >
|