Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 13:53:46
|
|
|
|
atanja
|
Majas jaz tudi ne vem kako bi kaznovala malega, da bi on vedu da narobe dela. pri nas pa ko se plazi po čem mu vzamem pa se minuto joka pol pa semi reži. Ma pa manijo da zabija avte v vrata in to ful. In tako mu vse igrače pol dajem na hodnik. Pa mal joka pa gre z drugo stvarjo zabijat. Ma kaj čmo... tud me bomo šle čez to kot naše mame
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 14:32:29
|
|
|
|
**Petra**
|
Jst se, odkar so krči minili, počutim dobro. Vsak dan bolj okrogla... včasih me malo muči, ker ne morem dolgo sedeti, ampak kaj čem... Pri nas je najhuša kazen ta, da v primeru, da se kr neki brez veze dere al pa ne posluša, če mu rečem ne oz. karkoli, da mora sedeti na sedežno ali pa v sobo. Takrat začnejo tečt krokodilske solze, ker ve, da ne bom popustila. Potem pa je kot da se ni zgodilo nič. Ta kazen pri nas zaleže pri obeh.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 14:45:55
|
|
|
|
Zamima
|
jaz sem kot zgleda fasala gripo , sem imela dva dni vročino od 38 - 39. Od včeraj jemljem Lekadol plus C, danes sem zašvicala fuuul in zaenkrat je ok, temperatura 36.5,... da bi le tako ostalo. Ker drugače mi še kar šumi v glavi . No, ja saj bo boljše
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 14:50:40
|
|
|
|
Zamima
|
ojej, naša je tud že kar nekaj škompe nardila , malo prej je dediju vrgla flance feferonov z okenske police ,... zadnjič je razbila skodelico z mojim imenom , strgala je par strani iz albuma, da sem mogla novega kupit in vse slike dat v drugi album ,... ja, škorpijoni, nimaš kaj,... kaznovanje? Kaj je že to? Jaz enostavno ne znam kaznovat takega malega otroka, še vedno sem bolj pri: Zala, ne sme! , ki pa itak, nič ne pomaga, čakam, da to obdobje mine, pa upam, da kmalu bolj začne ubogat, če je vsaj malo po meni in po atiju, ne bi smelo bit preveč hudo
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 15:10:58
|
|
|
|
max81
|
dan...mater tole vreme je pa too much že preveč depresivno...pri nas je prejle ful snežilo, zdej ful dežuje.....pomoje se mi bo kr zmešal...sem mogla prejle kr mal do trgovine, da sem se mal preluftala, ker me tko od tega nizkega pritiska glava boli otroc so pridn zobozdravnik...jest sem mislila, da se dobi kšno obvestilo ...no očitno se bomo mogl tud mi naročit
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 15:11:16
|
|
|
|
krfjolca
|
Kaznovanje - tudi pri nas nič ne zaleže. Poskušam pa različne stvari - fizično nikoli ne kaznujem (edino enkrat sem ga po rokici, ker je segal prek štedilnika), uporabljam pa prijeme, kot je ignoriranje (če kaj naredi slabega med igro, se odmaknem in se ne menim zanj, kar je ponavadi že povod za jok), če npr. pleza po kavču, ga primem in z glasnim NE dam dol ter poskušam zamotit s čim drugim. Če se igra s hrano, mu jo vzamem, pri določenih prestopkih pa ga za minuto zaprem v spalnico (kar je zanj najhujša kazen). Je pa pri tej starosti itak normalno, da se jih nič ne prime. Glavno da pokažeš, da določene stvari niso sprejemljive. Sem pa pozorna, da ga tudi zelooo veliko hvalim, kadar kaj naredi prav. Če samo grajaš, mu tudi zbijaš samozavest.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 18:02:48
|
|
|
|
Zamima
|
Kje je Aja1, danes? Da nista spet v bolnici???
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 19:52:31
|
|
|
|
Aja1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zamima Kje je Aja1, danes? Da nista spet v bolnici??? Tukaj Hvala za skrb. Neja še kar fejst kašlja. Smo bili danes pri zdravniku in ima virozo. Itak da so ji spet vzeli kri. Moj bo pa zdaj na bolniški. Je dobila antibiotik Sumamed. Tole virozo smo sigurno pobrali v bolnici . Je pa P rekla, da naj jo fajn pazimo, ker meji že na pljučnico.
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 19:55:50
|
|
|
|
Zamima
|
joj bogica Neja ,....
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 19:56:59
|
|
|
|
Zamima
|
Zala zdaj manj kašlja, odkar ji dajem Prospan sirup,... upam, da zdaj ne bo od mene kaj pobrala
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 19:57:28
|
|
|
|
Aja1
|
Pa kdaj bo prava pomlad, da se rešimo teh prehladov in viroz
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 19:58:21
|
|
|
|
Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1 Pa kdaj bo prava pomlad, da se rešimo teh prehladov in viroz Ja, jaz tudi komaj čakam, na toplo pomlad, poletje
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:18:25
|
|
|
|
krfjolca
|
Revčki bolančkani Sam vreme je pa ravno najbolj ugodno za mikrobe in bakterije . Nekaj glede discipline, česar se poskušam tudi sama držat: Give choices, so the child feels some control over his own life. Make a few appropriate outfits available, hung on a low closet rod, so the child can choose what to wear. "Would you like to set the table or tear the lettuce?" Judge the behavior, not the person. "Let's look at this clean bedroom!" "I noticed that you shared with your sister." Make an observation. "Loud voices scare the baby." "She is crying. I think that hurt her." Provide the needed information. Discipline is teaching. "Chairs are for sitting." "We write on paper." Consequences must be (1) related to the behavior, (2) applied consistently, and (3)acceptable to the parent(s) so that they will follow through. Natural Consequences occur as a result of the child's actions (if the adult allows the child to face the consequence.) The child doesn't eat and is hungry later. Logical Consequences are provided by the adult and are related to the behavior. Child is removed from the store/restaurant/library if she misbehaves. Child cleans a mess he made or repairs something he damaged. *Time Out or Quiet Time is a possible consequence, helpful when the child is removed from a problematic situation and/or needs the opportunity to calm down. The child is removed from activity and sits quietly for a few minutes. Adults may take some Quiet Time when they get upset. Or, the parent can remove him/herself from the child, briefly, as a consequence, for example, if the child is aggressive to the parent. Time out is often misused as a punishment, to satisfy the parent's anger. Show rather than tell, or tell, briefly. No lectures! Instead of telling a very young child to pick up toys, do it with him and he will imitate. "That hurts! Please be gentle." (show a gentle touch). Avoid "No!", so the child will pay attention when you do say it. Speak positively. "Yes, we can go outside after your nap." Give a positive alternative. You may throw a ball (not your toys and books). Distraction works well with toddlers. Child is reaching for an inappropriate object - hand him an appropriate object instead. Remember, a child is not misbehaving if she or he is engaged in positive activity.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:29:00
|
|
|
|
atanja
|
Ja sej jee vse kul k prebereš sam včasih ti pa tako živc potegne da moram jaz it na ohladitev Sam drugače je pa moj tako al tako najbolj priden otrok ma ni da ni...
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:34:10
|
|
|
|
Nogavica
|
IZVIRNO SPOROČILO: atanja Ja sej jee vse kul k prebereš sam včasih ti pa tako živc potegne da moram jaz it na ohladitev Se strinjam, ja. Sam drugače je pa moj tako al tako najbolj priden otrok ma ni da ni... Itak. Naša tudi.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:42:14
|
|
|
|
krfjolca
|
IZVIRNO SPOROČILO: atanja Ja sej jee vse kul k prebereš sam včasih ti pa tako živc potegne da moram jaz it na ohladitev Sam drugače je pa moj tako al tako najbolj priden otrok ma ni da ni... Ja, sej vem. Moj pa postaja vedno bolj bad boy. Krivim vpliv leto dni starejšega nečaka, s katerim se skupaj čuva. Ker pobere same slabe stvari. O njihovi vzgoji ne bi razlagala, ker šparam živce. In moram res pazit, da zadeve sproti popravljam, ko pride do kakih novih "veščin".
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:43:15
|
|
|
|
Nogavica
|
Veste, kaj je prej naredila naša žaba? Zaspala je ob 19h. Midva sva bila v kuhinji in imela vklopljen baby-phone, da jo slišiva, če se prebudi. No, čez kako uro slišiva neko stokanje, klicala pa ni nič (navadno kliče mene ali pa zizo ), zato sem mislila, da se samo premetava in da bo spala naprej. Potem pa slišim mama in grem v sobo, mala pa stoji sredi sobe cela omotična, naslonjena na sedežno in čaka. Je splezala s postelje preko "pregrade" (posteljo imamo zagrajeno z blazinami od sedežne, da ne štrbunkne na tla med spanjem) brez besed in brez da bi pregrado premaknila.
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:53:50
|
|
|
|
atanja
|
Joj nogavica najbrž te je prestašla.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 27.3.2008 21:56:48
|
|
|
|
atanja
|
Grem k mojmu k sem zaspana pa se ne morem učit. PA še danes imava cele 4 leta... Ah ja moj lupček... Ga jutri v kino peljem A sem rekla da ne gremo v kanado. prevelik zalogaj finančni pa še niso zorganizirani nič. dzaj pa ne vem kam bi šli za praznike. kaka ideja
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 28.3.2008 8:23:07
|
|
|
|
viv_
|
Zlata medalja! U, atanaj, škoda... no ja, kej se boste že spomnili! Mi smo pa dones zaspali. Jaz sem neki zamutila, k sem nastavljala budilko in mi je namest ob 5:30 zvonila ob 6:30. Pol sem mela pa sam še 15 minut za se zrihtat in letet. Dobr, da je bil tastar še doma, da je on otroke popedenal... Jutri moram pa službeno v MB!
|
|
RE: November 2006 - 3. del 28.3.2008 12:08:09
|
|
|
|
max81
|
no kuga je zdej...nikjer nobene ..k mam jest mal cajta, pa nobene za čvekat Aja1 kuga je to zdej pr vaš hiš..komi se ene stvari rešite, že mate novo na grbi...upam, da se mala pikica kmalu pozdravi no mi smo fajn, mali pridno je in spi, ter polula mamico vsakič, ko mu da dol pleničko in polula še pol kopalnice zraven ....ja čudn lulajo teli fantki danes smo imeli spet patronažno in se je mali spet fino poredil od torka iz 3570g na 3770g..ja mali je priden jedec ..le po kom???? haha zdejle obadva spita..no punči, zdej že kr neki časa spi, mali pa je tudi dobro kar je zaspal zdejle greva pa hitr južno narest dokler je mir u hiši
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 28.3.2008 13:17:49
|
|
|
|
atanja
|
No pri nas smo tudi bolni. MAli je zjutraj ob 4h ugotovu da ne more več zaspat. Zaspan k kafra pa z vročino. Jaz pa danes izpit. No je mami prej dam prišla in mi ga vzela da lahko vsaj na plonkce napišem tisto kar še ne znam. Pa še kaj zraven da ne pozabim slučajno. Potem pa pridem domov dam malega spat in mojga odpelem v kino... Jutri pa delam do 15h.
|
|
|
|
RE: November 2006 - 3. del 28.3.2008 14:00:01
|
|
|
|
Zamima
|
joj, grozno, danes je obupno zaspano vreme ,... jaz sem sicer že malo boljše ,... bo pa treba še vikend preležat, da bom šla sveža v naslednji teden , Zala je faca, nosi igrače na kup (ja celo igrače jo zanimajo - e je upanje za mene ), meni pa kar lepo pusti počivat , ... me zanima kak dolgo se bo še igrala
|
|
RE: November 2006 - 3. del 28.3.2008 16:10:15
|
|
|
|
Zamima
|
No, fino, tamala mi je zopet zakuhala ,... pa če meni ni za znoret
|
|
RE: November 2006 - 3. del 28.3.2008 16:28:17
|
|
|
|
max81
|
joj pa kaj je zdej z vašimi pikci jest bom pa živčnga fasala, ker ne morem bit več not....tole je sam za znoret tole posrano vreme, deževno, sivina na kubik ...sploh mi možgani ne delajo več normalno...že skor cel teden me boli glava...joj...mogla sem se mal spihat, ker je res obup...dobr, da je mali priden in spi zdejle sem sama sta šla v trgovino in upam, da jih kšno urco ne bo
|
|
|
Ime za fantkapikpikiKatero izmed naslednjih imen vam bi najbolj "pasalo" k bratcu Tristanu?Aleksej (
48%)
Patrik (
11%)
Tobija (
14%)
Oskar (
21%)
Samuel (
6%)
Število vseh glasov: 105Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!