MALINČICA
|
Tako, MAjči počiva, jaz pa se bašem s čokolešnkom in pred pc-jem. Ga moram počasi zbudit, da ne bo predolgo drnjohal, polhec zaspani. Grem v soboto malo pogledat z tem space bag vrečami, me že kliče spomladansko čiščenje, pa da bo mogoče malo več prostora po omarah. Max, daj še meni pliiiiiz pošlji geslo za slikice. Zamima, upam da si že pod odejo in hiberniraš, da čimprej prideš k sebi. Naš Maj pa niti ne govori tako zelo, sicer ogromno gode v svoji dojenščini, res skoz nekaj žlobudra, ampak da bi besede prav povedal pa niti ne. Tako zelo funkcionalno recimo uporablja "še, na (daj/izvoli), nam(njam njam), aja-aja, maaam(Maj), Gala(bratec Gal), vala(hvala), tata (ata), babi, dedi, popavi (bom pospravil-in vrže v koš), pa-pa, kak(umazano),moj-moj,ti-ti,la-la(poje ali pa bi rad pesmi poslušal) pa še kaj, ko se zdaj ne spomnim. Na mojo žalost mene ne naziva z mama, v bistvu me sploh ne naziva, me sploh ne kliče, samo ko joka, reče mama, mama. In ko mene ni zraven me menda pokliče(pravita tašča in moja mami), ampak sumim, da takrat hoče jest ker ko je lačen, mi namesto am-am reče mamam. Ah, kozliček mali. Tako, zdaj se grem pa v posteljo crklat in malega zbudit.