|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2006-4
10.4.2008 13:46:07   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2

IZVIRNO SPOROČILO: @lina

IZVIRNO SPOROČILO: mis

No, zdej sem pa pomoje eno hudo bedarijo naredila. Gledam list od plače in mam notri navedeno tudi olajšavo za dohodnino. Ne vem pa kaj je to. Mah, bodo povedal. Danes sem nesla pa da vidmo.

mis, splošno olajšavo pri dohodnini imamo vsi na plači - mesečno v znesku 246,63 eur, če imaš pa še otroka, potem imaš še dodatno 181,98 eur. Torej, če so ti Tino uveljavljali že pri plači, bi morala imeti na plačilki 428,61 eur olajšave za dohodnino.

@lina...zdej pa sm še jst šla gledat od mojga plačilno listo in nikjer ne najdem tega zneska 246,63 kot praviš je to splošna olajšava....našla pa sem postavko Davek zmanjšan za olajšavo 181,98 Zdej mi pa ni več jasno...a je možno da te splošne olajšave nima?

ne ni možno, sigurno so jo že upoštevali.
in ni izrecno napisana.

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
10.4.2008 13:49:34   
altati
Glede trmarjenja ste se pogovarjale.
Naš dečko pa zadnje čase nič ne trmari, samo po svoje dela vse in nas ignorirauser posted image .
Če sem pa fejst huda, ga pa kar v sobo pošljem in  gre.Z javkanjem, seveda. Ampak potem kar ostane v sobi in ne pride ven.
Potem je pa tako jezen name, da me še kar nekaj časa veselo ignorirauser posted image .
Tako sem nazadnje kaznovana jaz, ker on mene ignorira in išče pomoč pri Tari in Tii.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
10.4.2008 14:00:16   
pikapolona2
IZVIRNO SPOROČILO: altati

No, zdej sem pa pomoje eno hudo bedarijo naredila. Gledam list od plače in mam notri navedeno tudi olajšavo za dohodnino. Ne vem pa kaj je to. Mah, bodo povedal. Danes sem nesla pa da vidmo.

mis, splošno olajšavo pri dohodnini imamo vsi na plači - mesečno v znesku 246,63 eur, če imaš pa še otroka, potem imaš še dodatno 181,98 eur. Torej, če so ti Tino uveljavljali že pri plači, bi morala imeti na plačilki 428,61 eur olajšave za dohodnino.

@lina...zdej pa sm še jst šla gledat od mojga plačilno listo in nikjer ne najdem tega zneska 246,63 kot praviš je to splošna olajšava....našla pa sem postavko Davek zmanjšan za olajšavo 181,98 Zdej mi pa ni več jasno...a je možno da te splošne olajšave nima?

in ni izrecno napisana.

mogoče je pa nima ker ima individulano pogodbo? Je to možno?

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1428
10.4.2008 14:01:36   
pikapolona2

Naš dečko pa zadnje čase nič ne trmari, samo po svoje dela vse in nas ignorirauser posted image .
Če sem pa fejst huda, ga pa kar v sobo pošljem in  gre.Z javkanjem, seveda. Ampak potem kar ostane v sobi in ne pride ven.
Potem je pa tako jezen name, da me še kar nekaj časa veselo ignorirauser posted image .
Tako sem nazadnje kaznovana jaz, ker on mene ignorira in išče pomoč pri Tari in Tii.

tudi jaz jo odnesem v sobo in ji povem da naj se umiri in ko bo nehala jokat naj pride k meni...pustim odprta vsa vrata...ampak že naslednjo minuto je za mano in tuli še bolj.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
10.4.2008 14:17:47   
altati

in ni izrecno napisana.

mogoče je pa nima ker ima individulano pogodbo? Je to možno?

ne, tudi to nima veze.
splošno olajšavo imajo vsi, ki imajo obračunano plačo.
invididualno, kolektivno, nima veze....

Neposredna povezava do sporočila: 1430
10.4.2008 14:19:44   
altati

tudi jaz jo odnesem v sobo in ji povem da naj se umiri in ko bo nehala jokat naj pride k meni...pustim odprta vsa vrata...ampak že naslednjo minuto je za mano in tuli še bolj.

naš pa ne.
stoji pri vratah in se joka, ali jezi, ampak čez pa ne gre.
je preveč užaljen, mulo maliuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1431
10.4.2008 14:24:25   
altati
pikapolona:

1. Splošna olajšava je namenjena vsem zavezancem, pod pogojem, da drug rezident zanje ne uveljavlja posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana. Zmanjšanje letne davčne osnove za leto 2007 se prizna v višini 2.800 € oziroma 233,33 € na mesec.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
10.4.2008 14:33:46   
pikapolona2

pikapolona:

1. Splošna olajšava je namenjena vsem zavezancem, pod pogojem, da drug rezident zanje ne uveljavlja posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana. Zmanjšanje letne davčne osnove za leto 2007 se prizna v višini 2.800 € oziroma 233,33 € na mesec.

hvala...jst itak nimam pojma o thleh številkah...moj pa še manj...sva oba čist aut...še dobr da mam vas tukaj da me mal razsvetliteuser posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
10.4.2008 14:44:32   
Maxica

O dober je. Ker to jaz kdaj naredim Maxu, da bi pa Lanu rekla, me pa po moje ne bi jeuser posted image  pet posto. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
10.4.2008 14:47:16   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica

O dober je. Ker to jaz kdaj naredim Maxu, da bi pa Lanu rekla, me pa po moje ne bi jeuser posted image  pet posto. user posted image

Naš me tudi ni, kakšna dva meseca nazaj.
Zdaj pa točno ve, kaj želim in kako gredo stvari.
In še svojo taktiko je ubral, da potem on mene nazaj ignorirauser posted image user posted image user posted image user posted image .
Mu rečem, ko se neham jezit, naj pride k meni in skoraj vrat zlomi, tako odkimava in NENENENE!!!! Od same užaljenostiuser posted image !

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
10.4.2008 14:56:48   
Maxica
Joj, sam jaz ne vem, a so ti naši oktobrčki prav eni posebni otročički, ker mi česa takega pri Maxu sploh nismo opažali. Da bi on pri dobrem letu kaj trmaril, zahteval, ukazoval, karkoli, sploh ne. Je bil res en mali angelček glede tega. Seveda je zdaj prišel v "svoja leta"user posted image  in se pridno zgleduje po Lanu. Sem že večkrat rekla, naj on kaj pametnega nauči Lana in ne obratno, Lan uči Maxa neumnosti. user posted image
Altati, sta bili Tia in Tara drugačni kot Jaša glede tega?

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
10.4.2008 15:54:07   
Anonimen

Joj, sam jaz ne vem, a so ti naši oktobrčki prav eni posebni otročički, ker mi česa takega pri Maxu sploh nismo opažali. Da bi on pri dobrem letu kaj trmaril, zahteval, ukazoval, karkoli, sploh ne. Je bil res en mali angelček glede tega. Seveda je zdaj prišel v "svoja leta"user posted image  in se pridno zgleduje po Lanu. Sem že večkrat rekla, naj on kaj pametnega nauči Lana in ne obratno, Lan uči Maxa neumnosti. user posted image

pri vas lahko trmo kar škorpijončkom pripišešuser posted image , čeprav je ful odvisno tudi od samega karakterja!
Pri nas Tinkara počne tudi samo tisto kar hoče, tudi v vrtcu- npr. so za mizo preoblačili dojenčke, ja vsi, razen naše Tinkare, ki je baje svojega dojenčka popokala in šla sedet v eno omaro, ki je odprtauser posted image , baje je tisto njen prostor in se fino krega, če ji ga kdo zasedeuser posted image user posted image , pa če vsi plešejo in se njej ne da gre tudi kar svoje delat....
Jaz imam včasih občutek, da imamo doma enega razgrajača in ne nežne punčkeuser posted image

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1437
10.4.2008 16:57:51   
altati

Tara je bila poosebljena pridnost. Stala, kjer si jo postavil, sedela kjer si jo posedel, ubogala vse.Res!Popolno dete je bila.

Tia je bila pa mala trma. In je znala cepetati, trmariti, bruhati od tegote, tepsti, gristi od jeze.....Pa je zdaj tudi skulirana.

Jaša je pa spet poglavje zase...vsak je res nekaj čisto svojega....

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
10.4.2008 18:25:08   
moci
drage moje,

vas pogrešam, berem. časa mi primanjkuje.

zoja je nazaj v vrtcu, vsa vesela.
o trmi raje ne bi. pri nas je previjanje muka, hodit po pločniku ne moremo, ... včasih mi je zelo nerodno, ko me vsi buljijo, ko se mala deeeere. brrrr.

drugače imam za prebrat še pb. 100 strani harrya potterja. potem bo več časauser posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
10.4.2008 19:59:39   
@lina
pikapolona, altati je uspešno potolažila tvojo radovednost glede davčnih olajšav v moji odsotnostiuser posted image

Kar se tiče tega, da nima prikazane splošne olajšave, računica za plačo je enostavna, pa preveri kako je s tem, če se ti ljubi obračat številke:
bruto plača 
minus prispevki (ki znašajo 22,1% od bruto plače)
minus olajšava za dohodnino
je enako osnova za davek
od osnove za davek se po dohodninski lestvici obračuna dohodnina

izračun neto plače: bruto plača - prispevki (22,1%) - dohodnina po lestvici = neto plača

kaj sem ti hotela povedat: poišči bruto znesek, odštej prispevke (22,1% od bruto), odštej znesek osnove za davek; rezultat bo skupna olajšava - pa glede na zneske, ki sem jih navedla pri mis, ugotovi kolikšna je skupna olajšava na njegovi plačilki...

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
10.4.2008 20:15:36   
altati

pikapolona, altati je uspešno potolažila tvojo radovednost glede davčnih olajšav v moji odsotnostiuser posted image

Kar se tiče tega, da nima prikazane splošne olajšave, računica za plačo je enostavna, pa preveri kako je s tem, če se ti ljubi obračat številke:
bruto plača 
je enako osnova za davek

izračun neto plače: bruto plača - prispevki (22,1%) - dohodnina po lestvici = neto plača

kaj sem ti hotela povedat: poišči bruto znesek, odštej prispevke (22,1% od bruto), odštej znesek osnove za davek; rezultat bo skupna olajšava - pa glede na zneske, ki sem jih navedla pri mis, ugotovi kolikšna je skupna olajšava na njegovi plačilki...

zelo enostavno in učinkovitouser posted image user posted image user posted image
priznam, meni se ni dalo pisatiuser posted image
@lina je pa caricauser posted image user posted image

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
10.4.2008 20:37:57   
pikapolona2

bruto plača 
je enako osnova za davek

u hvala še za tale podatekuser posted image user posted image

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
10.4.2008 20:59:11   
mis
IZVIRNO SPOROČILO: sivkamivka

user posted image Hvala. Mam 246, tako da mi je niso tam upoštevali, pol je prav, da sem dala ugovor. HVALA!

nič več ne razumem. a pol si jo uveljavljala kot olajšavo ali ne? kam si dala ugovor? na davkarijo?

Ne, pri plači je nisem uveljavljala. Imam ta nizki znesek. Ugovor sem pa na davkarijo nesla.

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1443
10.4.2008 21:13:52   
Anonimen
anč- če je tvoj kuža pred kastracijo že okusil, kako to zgleda.......potem je možno, da bo celo življenje to počel (ker mu je bilo pač všeč)user posted image - v nasprotnem primeru nimam pojma- je možno, da so kaj premalo odstraniliuser posted image

(odgovor članu mis)
  Neposredna povezava do sporočila: 1444
10.4.2008 22:00:25   
Anonimen
Helu dame,

vas samo pozdravim. Vidim, da ste vse na brojima. Pri nas je trenutno 27 stopinj, sončno. Strašimo že v kratkih hlačah, majicah, opankah. Vodnjaki so že priklopljeni in špricajo vodo, klime laufajo, ljudje se sončijo.

Dohodnino smo prejeli, vse štima tako kot mora, mislim da sem se pri izračunu zmotila samo za 0.10 eur. Tristan je bp. Reakcij po cepljenju ni bilo. Pa ponoči spimo.

Eto, sedaj pa šibam še malo ven !

Uživajte !

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1445
10.4.2008 22:42:11   
mis
Jah, pri nas trme take kot jo opisujete (trkam) zaenkrat še ne poznamo. Saj jo kdaj prime in bi kaj rada, ampak zelo hitro pozabi in se jo da z drugim zamotit. Zdaj je sicer obdobje, ko je bolj občutljiva, ima vsaj 3 afte, kolikor smo jih uspeli videt v ustih in je bolj občutljiva, sicer pa res trkam. Jo prime, ampak sicer je pa res pridna. Lepo je, spi, se igra, jasno zahteva pozornost, ampak to se mi zdi dokaj normalno. kaj pa vem. Bomo videli septembra ko bo šla v vrtec.user posted image

Še eno vprašanje: tiste ki imate poletne otročke. Kaj pripravit od cunjic, kako jih oblačit... počutim se kot da ne bi imela že enega otroka. Ampak se mi zdi res drugače, saj je celo poletje pred nami z novorojenčkom. Sploh ne vem. Če ma kera kakšen seznam , če je imela poletnega otročka, prosim nasvet!!!

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
11.4.2008 6:59:00   
altati

Še eno vprašanje: tiste ki imate poletne otročke. Kaj pripravit od cunjic, kako jih oblačit... počutim se kot da ne bi imela že enega otroka. Ampak se mi zdi res drugače, saj je celo poletje pred nami z novorojenčkom. Sploh ne vem. Če ma kera kakšen seznam , če je imela poletnega otročka, prosim nasvet!!!

Jaz imam dve poletni. Ena konec maja, druga začetku junija.
In nič ni drugače, verjemi.
Pač kupiš poletne cunje. Jaz sem imela nekaj, cca 3-4 tankih bombažnih hlačk s podplatki. Nekaj brez podplatkov. Tanke bodije z dolgimi rokavčki.In seveda tudi bodije brez rokavčkov, s kratkimi rokavčki.
Z obema sem šla pri starosti 2 meseca za več kot  mesec dni na morje. Kjer sta bili pretežno v samem bodiju, če se mi je zdelo, da imata hladne nogice sem jima nataknila rokavičke.
za obe sem imela tudi nekaj  tistih enodelnih podaljšanih bodijev (kot kratke hlačke in majčka v enem, če veš kaj mislim....). To mi je ful prav prišlo.
Imela sem tudi kakšno tanko jopico in trenerkico, seveda.
In seveda klobučke.
Mis, dejstvo je, da je ful fletno imeti poletnega novorojenčka, ker ni nobenega hudega oblačenja.Moraš ga pa seveda umikati pred soncemTo pa tako veš....V vročini sem ven hodila pretežno zjutraj in zvečer. na morju pa sta bili na plaži, v senci, pod drevesi.
Tako da, kar pogumno.
Če te kaj zanima, pa kar vprašaj.

Aja, bi pa še nekaj dodala. Ful rado se zgodi da mamice poletne novorojenčke čist pretirano oblačijo. V plišaste kompete, volnene cunje itd....Tega se pa le pazi. Ker se novorojenčki hitro shladijo in tudi zelo hitro pregrejejo. Jaz sem se kar na njiju ozirala in ju po zatilju kontrolirala. Če se mi je zdelo, da juhladi, sem ju raje s tanko bombažno dekico pokrila, kot zavijala v pliš, volno itd....

< Sporočilo je popravil altati -- 11.4.2008 7:00:36 >

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
11.4.2008 7:16:47   
altati

Jaz imam dve poletni. Ena konec maja, druga začetku junija.
In nič ni drugače, verjemi.
Pač kupiš poletne cunje. Jaz sem imela nekaj, cca 3-4 tankih bombažnih hlačk, na naramnice,  s podplatki. Nekaj brez podplatkov. Tanke bodije z dolgimi rokavčki.In seveda tudi bodije brez rokavčkov in s kratkimi rokavčki.
Z obema sem šla pri starosti 2 meseca za več kot  mesec dni na morje. Kjer sta bili pretežno v samem bodiju, če se mi je pa zdelo, da imata hladne nogice sem jima nataknila nokavičke.
Za obe sem imela tudi nekaj  tistih enodelnih podaljšanih bodijev (kot kratke hlačke in majčka v enem, če veš kaj mislim....). To mi je ful prav prišlo.
Imela sem tudi kakšno tanko jopico in trenerkico, seveda.
In seveda klobučke.V vozičku sta bili celo poletje gologlavi.
Mis, dejstvo je, da je ful fletno imeti poletnega novorojenčka, ker ni nobenega hudega oblačenja.Moraš ga pa seveda umikati pred soncemTo pa tako veš....V vročini sem ven hodila pretežno zjutraj in zvečer. na morju pa sta bili na plaži, v senci, pod drevesi.
Tako da, kar pogumno.
Če te kaj zanima, pa kar vprašaj.

Aja, bi pa še nekaj dodala. Ful rado se zgodi da mamice poletne novorojenčke čist pretirano oblačijo. V plišaste kompete, volnene cunje itd....Tega se pa le pazi. Ker se novorojenčki hitro shladijo in tudi zelo hitro pregrejejo. Jaz sem se kar na njiju ozirala in ju po zatilju kontrolirala. Če se mi je zdelo, da juhladi, sem ju raje s tanko bombažno dekico pokrila, kot zavijala v pliš, volno itd....

< Sporočilo je popravil altati -- 11.4.2008 7:17:48 >

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
11.4.2008 7:17:23   
altati

uf, malo sem se zaj....user posted image

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
11.4.2008 7:48:08   
muki1
Dobro jutro.
Petek je user posted image  user posted image  user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?