|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
17.4.2008 11:49:05   
lepa posadka
Živjo!

Pri nas pa že celo dopoldne prši in pada, tako da sedaj definitivno ne greva ven... Upam na lepše popoldne.

Ja, Jabolko sporoča, da gredo v akcijo...drži se - navijamo zate, da bo čim hitreje, pa dete zdravo in lepo, hehe. Pa sporoči, ko bo :-))))

Ketrin, uspešno slikanje privoščim, hihi. Ko se spomnim našega prvega slikanja pri enem mesecu - tudi za osebno...joj, pa potem jo imajo toroci do petega leta,...slika pa nič kaj privlačna... vsaj meni ni bila, ker moraš otročka držati pokonci pa pod ne vem kakšnim kotom... No, ja - saj ne bo za v album :-))))

Mamice - eno vprašanje...jaz kar nimam več idej...pa ves čas sem žejna...kaj vse pijete? Mož je privlekel domov 11 kg pomaranč...bi si kar ožela en natur sok...pa se mi zdi, da bo preveč natur za ta malega...??!!?? Kompotov in pustih čajev imam poln kufer... če prešaltam samo še na pir, bom postala odvisna, hihi.

No, toliko od mene... se še beremo.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
17.4.2008 11:53:07   
Tanja555
Ojla,
lepa posadka, jaz pijem Hippov čaj za dojenje, vodo, zvečer pa še obvezno eno brezalkoholno pivouser posted image .

Jabolko, držim pesti, pa za tebe zokica tudiuser posted image , da bosta čimprej cartaleuser posted image .

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
17.4.2008 12:03:27   
Sandra*
Še en majček se pridružuje aprilčkom. Peli sporoča:

Danes ob 9.44 se je rodil Urban, velik 48 cm in težak 2400 g. Sva oba v redu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
17.4.2008 12:05:19   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

Mamice - eno vprašanje...jaz kar nimam več idej...pa ves čas sem žejna...kaj vse pijete? Mož je privlekel domov 11 kg pomaranč...bi si kar ožela en natur sok...pa se mi zdi, da bo preveč natur za ta malega...??!!?? Kompotov in pustih čajev imam poln kufer... če prešaltam samo še na pir, bom postala odvisna, hihi.

He, he ... le glej, da ne boš prešaltala na pir user posted image user posted image user posted image ... čeprav je meni tudi včeraj med kosilom zapasal in sem ga spila 1 dcl user posted image . Jaz pijem vodo, kompot in pa vsaj 1l čaja - otroški Bebe. Jaz bi se pomarančam izognila, vsaj zaenkrat - saj veš agrumi, bolj kislo ... in potem bo tvojega Tomažka matralo, pa še pri blatu se pozna in lahko dobi vnetje ritke (to sem ravno včeraj prebrala).

Trenutno naša Tia spi, ko bo naslednja runda dojenja in previjanja, se bova pa mogoče zrihtali za ven, čeprav nimam nobene ideje, kako naj jo oblečem, ko tak čudno vreme. Danes ponoči je spala od 1h do 6huser posted image user posted image user posted image , kar se mi je zdel cel luksuz, pa tudi večerne seanse niso več tako dolge, da se da preživet. Drugače pa komaj čakam, da bomo uvedli večerno kopanje, saj s tem otroček dobi en ritual, ki se ga je fino držat.
Aja, imam pa tudi jaz eno user posted image : ali ve oblačite za notri dvojne dolge rokave?? Jaz imam teh mako majčk bolj malo, zato včasih dam pod majčko kar bodi s kratkimi rokavi.

Ketrin; je slikanje uspelo??? Tako kot je dejala Lepa posadka, so tele slikce res smešne in mi je res čudno, da imajo veljavnost 5 let.

Zokica; vsi tile znaki, ki si jih naštela znajo biti napoved za začetek ... mogoče se pa že kaj dogajauser posted image

Simvir in Big mamma; naj se vaju polna lunca usmili in pošlje v P po user posted image .

Tasyo; a vidiš, da se stanje popravlja user posted image user posted image Le tako naprej in tudi tvoj čas bo prišel.

Aja, user posted image glejte, da  poskrbite še kakšno punco, saj so aprilčki v močnem vodstvu. Dejmo, punceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem čist dehidrirana ... moram pit ... mogoče si pa privoščim še kak kozarček piva .. he, he, he

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

Neposredna povezava do sporočila: 2754
17.4.2008 12:20:36   
zokica
no, jaz se že sladkam s kukiji, so še malo topli in čokolada še je tekočauser posted image njami
Jabolki želim čim lepši in lažji poroduser posted image
jaz se najbolj odžejam s cedevito ali pa vodo, mi tile soki zdaj ne pašejo kaj ekstra, glede piva pa user posted image  se mi kar obrača želodec, ga ne pijem (bljak), na splošno ne pijem nič alkoholnega, ker se mi gabi, še za novo leto ne pijem šampanjca (če naredim 1 požirek je to že velika izjema), pa na ta seznam še pride kava, pa kapučino in mlekouser posted image  rajši kakšno kocko čokoladeuser posted image

NILE, iz tvojih ust v božja ušesauser posted image , sem že tak nestrpna in če bom morala čakati do naslednje nedelje, se mi spipa, ker moj srček drug teden dela popoldan in že ob pol enih odide od doma in se mi potem vleče in vleče...user posted image

no, zdaj še čakam da mi nekaj pesmi dol potegne, da nama spečem en svež cd za v avtouser posted image , potem pa res moram iti kuhatuser posted image

plava laguna, sveti se luna (ja kje je morjeuser posted image  komaj čakam)

Mamici v veselje, atiju v ponos
pokukal si na svet brez zobkov in bos.
Vedno boš naš sonček mali,
saj smo te komaj dočakali.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
17.4.2008 12:29:04   
tasyo
Dejmo jabolko!!!user posted image  Držim pesti, da bo čimprej za tabo...
Hja, jaz pa sem ugotovila, da bo kljub temu, da sem rekla, da se ne grem več, treba še kaj pooprati in zlikati. Da bo moj možiček lep, ko bo prihajal na obisk. Samo sušilo se bo pa bolj tako tako, ker pri nas tudi dežuje. Je tak primeren dan za it rodit, kajne? Sem kar malo nervozna, ker naša mis danes nič kaj prida ne brcka. Bom počakala, dokler ne pride moj lubi domov, potem jo bom pa kar lepo mahnila v P, če se bo tole nadaljevalo.

Ketrin, kako je uspelo fotkanje? Meni je tudi ful smešno, da imajo te dojenčkaste osebne 5 let veljavnost. Sej po letu ali dveh bi alhko itak kateregakoli otroka peljal z isto osebno čez mejo... Ah, ta naša čudna birokracija.

(odgovor članu zokica)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
17.4.2008 12:42:48   
Roberta69
Jabolko, nacijam za vaju user posted image .

NiLe, to je pa res luksuz - pravo spanje user posted image .

Jaz sem bila na pregledu, odprta sem 2 cm (premalo za v porodno), CTG-ja mi pa ni nič naredila, samo poslušala srčka. Napotki so, da če se čez vikend nič ne zgodi user posted image , pridem v ponedeljek zopet na pregled.

Sem pa govorila z babico (porodničarko) in mi je rekla, da naj pridem, ko bo v službi na ponoven pregeld odprtosti (čez par dni) in CTG in če bom že kaj bolj odprta, gremo lahko, če želim, kar v porodno user posted image . Sem bila kar v šoku in na obraz so mi pricurljale solzice - sem se zavedla, da gre zares user posted image - NiLe, pri tebi ste približno tako naredili, a ne? Koliko moraš biti to odprt? In, a je  to sploh kul (no, če bi bilo kaj narobe, tega najbrž ne bi počeli)? Na ta način ti v bistvu umetno sprožijo porod, a ne? Jaz bi mojega user posted image itak rada videla že včeraj, samo raje čakam še en mesec, kot da bi šlo kaj narobe...

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
17.4.2008 13:21:33   
tasyo
Roberta, sprožen porod ni nič takega, kar bi škodilo tvojemu malčku. Saj v bistvu posnemajo telo in dobiš pač hormon, ki povzroča krče maternice v flaši. Tako da se tega ne rabiš bat. sicer pa upam, da se bo tvoj mladiček kljub vsemu odločil, da raje sam pride na svet...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
17.4.2008 13:49:28   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Sem pa govorila z babico (porodničarko) in mi je rekla, da naj pridem, ko bo v službi na ponoven pregeld odprtosti (čez par dni) in CTG in če bom že kaj bolj odprta, gremo lahko, če želim, kar v porodno user posted image . Sem bila kar v šoku in na obraz so mi pricurljale solzice - sem se zavedla, da gre zares user posted image - NiLe, pri tebi ste približno tako naredili, a ne? Koliko moraš biti to odprt? In, a je  to sploh kul (no, če bi bilo kaj narobe, tega najbrž ne bi počeli)? Na ta način ti v bistvu umetno sprožijo porod, a ne?

Roberta, glej, jaz sem vse tri rodila na tak način in nič ni šlo narobe, zato ne obupaj vnaprej user posted image .

Torej, bom kar opisala mojo tokratno porodno izkušnjo in upam, da katero opogumim. Res je, da sem bila sedaj odprta 3-4 cm, MV pa je bil čist dozorel, kar je dovolj, da ti sprožijo porod. Glede na to, da sem imela za sabo dva taka poroda, moj G ni nič okleval, ampak me je tudi tokrat poslal v porodno sobo. Sledilo je britje in klistir (nekatere se začnejo tudi po klistirju odpirat, jaz se nisem). Ob 12.15 mi je G predrl mehur in odtekla mi je voda. Babici je dal navodilo, da če se v 1 uri nič ne začne dogajat, naj mi da umetne popadke. No, dejansko sem do 13h imela ene par rahlih popadkov, nič posebnega. Nato me je babica vprašala, ali še čakamo ali naj mi da umetne popadke. Odločila sem, da je brez veze čakati, zato mi je naštimala flašo, po kateri sem začela dobivati hormon, ki pospeši krčenje maternice. Nato se je dogajalo s svetlobno hitrostjo. Popadki so se začeli vrstiti en za drugim, vedno bolj boleče je bilo, tako da me je čez 15 min vprašala, če želim kaj za proti boličinam. Tudi to mi je dala, vendar sem bila že čisto na koncu, odprta 10 cm in še babica je bila presenečena, saj ni bila pripravljena, da bo šlo tako hitro. Baje (tako mi je rekel mož), je morala držati glavco, da mala ni ven "padla", ker še ni imela rokavic in nato sem 2x pritisnila in moje zlato sonce je ob 13.41 privekalo na svet. Nič šivana, nič strgana ... enkratna izkušnja. Upam, da sem te malo pomirilauser posted image .

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
17.4.2008 14:20:00   
matejchykam
Oj
Se javljam na raport, sem glih od ginekologinje. Odprta cela dva prsta, drugač pa spodi še nič zmehčanega...Je rekla sam tko, za orientacijo, zdej veš, kolk se ti mudi v P...torej še čist NIČ!Ja, pro, no, bo pa bikec tale naša pupika, tko k jest. Mogoče bo pa do 28. počakala, da bova mele skupi rojstni dan user posted image user posted image

Pa čestitke novim mamicam, pa srečno pot v Rim tistim, ki greste-oz. ste mogoče že na poti....

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
17.4.2008 16:15:52   
Ketrin
Kako lepo za Jabolko!!!! Zdaj kmalu najbrž spet pride kak sms koliko je težak in velik tale njen malčekuser posted image

Drugače pa da ne pozabim: Majček28 vas vse lepo pozdravlja. Še vedno so brez neta, zato jo vestno obveščam katera je rodila....in vsaki posebaj čestita. Z Brino sta super, papcata, kakcata in se crkljata....

Pa še Srečka: Z Izo sta super, bajsika veselo papa, mamo pa malo bolijo bradavice.... Čaka na jutrišnji pregled kako je z njenim pritiskom in če bo vse ok, gresta jutri domov....

No tole so bila poročila, zdaj pa še raport....

Midve s Kajo sva bili danes na prvem pravem več kot 1 uro dolgem sprehodu....Jaz se počutim kot prerojena, Kaja pa je čista koma in nepremičo spi....user posted image Slikanje ni uspelo, ker je zaspala prvo minutko v vozičku in na zraku user posted image user posted image Poskusimo spet jutri....

Drugače pa NiLe a je potem dobro, da user posted image vsak večer kopaš, ko si rekla to z ritualom??? Naša je včeraj prav uživala...

Drugače pa Lepa posadka se strinjam s tabo glede tega nalivanja čaja in vode user posted image Mam jaz tudi dovolj.... Jaz si en dan skuham 1L kamilice, drugi dan 1L hipp čaja.... Zdaj pa bom še bebi čaj kupila.... Vmes pa vodo, zvečer in zjutraj pa mleko.... Pomarančke....mmmmmm jaz sem tudi o tem razmišljala, ampak bo zaenkrat še počakala....

Mamice, kaj pa ve pazite da NE jeste?

Drugače pa drage moje tole vozičkanje je res carsko in komaj čakam da se dobimo.... Z Majček28 sva mislili da bi drug teden mal na kako kofi na sončka skočile (če bo vreme seveda)....

Roberta, tudi jaz sem dobila tole zadevo za mehčanje materničnega vratu in posledično popadke...pa je moja porodna izkušnja približno takšna kot od NiLe....okoli 14.30 sem imela popadke potem vedno bolj močne ob 17.17. pa je pokukala Kaja.... Za prvič je to baje super...pa resnično nič se ne boj, ni tako hudo... Le pogumno in kmalu bo tvoj malček pri tebi....user posted image

Nosečke moje, vsak dan sproti mislim na vsako od vas in držim pesti da bo čimprej za vami..... Seznam nosečk se lepo prazni, ker ste pridne drage aprilčice.... Le pogumno naprej, vsaka minutka je lahko zadnja s trebuščkom user posted image user posted image user posted image

Lep dan, pa se priklopim spet zvečer....

(odgovor članu matejchykam)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
17.4.2008 16:21:47   
tasyo
Evo sveže novičke: Z nekaj dnevno zamudo se je naša družinica spet povečala. Na svet je ob 13.31 prijokal Tevž, težak 3850 in velik 54 cm. Presrečna simvir

Bravo mami in obilo nepozabnih trenutkov z malim Tevžem! user posted image  Čestitam!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
17.4.2008 16:22:13   
Ketrin
Sem pozabila še glede oblačenja.... Jaz ji dam kar dvojne dolge rokave pa žabice in hlače in nogavičke. Čeprav je patronažna rekla da ene rokave več kot jih imamo mi....torej če sem sama doma v kratkih rokavih bi bilo dovolj če ima ona ene kratke in ene dolge, ne? Po moje je naši Kaji bolj vroče kot ne, ampak se še nismo aklimatizirali...user posted image

Pa še eno vprašanje glede otroških dokladov....kdo je bolje da je prijavitelj? Mislim je to kaj povezano s plačo, oz. dohodkom? Če imam jaz nižje dohodke kot mož je bolje da sem to jaz, on ali je vseeno? Hvala za odgovor izkušene mamice user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2763
17.4.2008 16:23:08   
Ketrin
Oooooo Simvir!!! Odrešena!!! Bravo mami! In dobrodošel Tevž!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
17.4.2008 16:25:39   
NiLe
Iiii, spet ena prekrasna novička!

Simvir user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojega junaka Tevža! Obilo cartanja, veselja in smeha v vašem domu!

Sedaj pa čakamo na SMS od Jabolko ...

Spi, dete, spi!

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
17.4.2008 16:29:12   
tasyo
APRILČICE 2008  

PDP 03.04.
- majazmaja:

PDP 04.04. 
- tz980 (28let): ŠEMPETER user posted image

PDP 05.04.
temistoklejka (30let):

PDP 07.04.
- jazabel (29let): KR

PDP 09.04.
- big mamma (34let): LJ user posted image

PDP 10.04.
- tosja: user posted image  
- Barb77 (30let): LJ user posted image  

PDP 11.04.
- malamaja (27let): LJ
- nana09 (29let): CE user posted image

PDP 13.04.
- ppika:

PDP 14.04.
- u04111976: CE user posted image
- Jelcy: user posted image    

PDP 15.04.
- Tejcha (24let): CE user posted image  

PDP 17.04.
- JABOLKO3: LJ user posted image

PDP 18.04.  
- darja33: CE user posted image
- Roberta69: user posted image

PDP 19.04.
- bela vrtnica (29let): CE
- Lubici (25let): LJ user posted image

PDP 20.04.
- matejchykam (21let): user posted image
- tasyo (29let): NM user posted image
- čebelica27 (27let): IZOLA

PDP 21.04.
- shoo (32let): CE user posted image

PDP 22.04.
- leni5 (28let): IZOLA user posted image

PDP 23.04.
- malamalinica (34let):
LJ user posted image
- mavo: CE 

PDP 24.04.
- minicca (29let): LJ user posted image

PDP 25.04.
- Srčekgirll (24let): PO user posted image
- sinskaT (26let): PO 
- aprill (23 let):  ŠEMPETER user posted image
- MARUŠKA28 (28let): user posted image
- Sirenetta (34let): IZOLA user posted image
- simona pirc (23let): user posted image

PDP 26.04.
- KatyMM:
- Sandrin (25let): LJ

PDP 27.04.
- zokica (23let): MS user posted image

PDP 28.04.
- malecka24: PO user posted image

PDP 29.04. 
- pikica030407 (25let): user posted image   

PRESREČNE MAMICE:

21.02.2008---->>>>

user posted image - Katka28 (22.4.2008): user posted image  user posted image  user posted image Anže 1500g; user posted image Jakob 1370g

28.02.2008---->>>>

user posted image  - zolika (24.4.2008): user posted image user posted image Vid 1790g, 43 cm

15.03.2008---->>>> 

user posted image   - Maja24-2 (9.4.2008): user posted image user posted image Lan 3010g, 48 cm

20.03.2008---->>>> 

user posted image - Modrookica (2.4.2008): user posted image  user posted image    Luka 3130g, 50 cm  

23.03.2008---->>>>   

user posted image  - Aprilska34 (19.4.2008): user posted image   user posted image   Eva 2470g, 47 cm  

24.03.2008---->>>> 

user posted image  - Vijolica_23 (4.4.2008): user posted image  user posted image  Nataša 3550g, 53 cm

user posted image   - Barby78 (12.4.2008): user posted image  user posted image   Lia 3050g, 46 cm 

user posted image   - Sasy20 (14.4.2008): user posted image    user posted image   NIk 3510g, 52 cm 

01.04.2008---->>>> 

user posted image   - lepa posadka (1.4.2008): user posted image   user posted image   Tomaž 3600g, 51 cm  

02.04.2008---->>>> 

user posted image    - Ketrin (14.4.2008): user posted image   user posted image    Kaja 3210g, 51 cm  

user posted image   - Tanja555 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Neli 2660g, 46.5 cm  

user posted image    - tejč29 (5.4.2008): user posted image   user posted image    Matija 3565g, 57 cm  

06.04.2008---->>>> 

user posted image - Majček28 ( 8.4.2008): user posted image   user posted image    Brina 3300g, 51 cm  

user posted image - sončnica14: user posted image   user posted image   Jaka 4150g, 56 cm  

08.04.2008---->>>>  

user posted image  - NiLe (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Tia 3050g, 50 cm   

09.04.2008---->>>>   

user posted image  - Kekec in mojca ( 13.4.2008): user posted image   user posted image   Tine 3300g, 51 cm   

10.04.2008---->>>>   

user posted image  - novopecena (14.4.2008):  user posted image   user posted image   Rene 3540g, 50 cm   

11.04.2008---->>>>   

user posted image - SpelliG (18.4.2008):   user posted image   user posted image   Martina 3650g, 53 cm     

user posted image - petty82 (10.4.2008):  user posted image   user posted image   Luka ? g, ? cm   

12.04.2008---->>>>   

user posted image - sky77 (14.4.2008):   user posted image    user posted image   Brina 3750g, 53 cm   

14.04.2008---->>>>    

user posted image - scorpiogirll (24.4.2008):  user posted image   user posted image    Nal 2900g, 50 cm     

user posted image  - calena (14.4.2008):  user posted image   user posted image    Tosja 3280g, 50 cm      

15.04.2008---->>>>      

user posted image - resnično srečna (15.4.2008):   user posted image    user posted image    Iza 3150g, 53 cm 

user posted image  - Krista28 (17.4.2008):   user posted image    user posted image    Nadja 3550g, 52 cm 

16.04.2008---->>>>       

user posted image  - Jo@n (22.4.2008): user posted image   user posted image    Jakob 3870g, 55 cm     

user posted image  - Katja271 (12.4.2008):  user posted image   user posted image    Nik 3600g, 53 cm    

user posted image  - trnuljčica (25.4.2008):  user posted image   user posted image    ? 2860g, 48 cm  

17.04.2008---->>>>          

user posted image  - simvir (10.4.2008):  user posted image   user posted image     Tevž 3850g, 54 cm  

user posted image : user posted image                     
                                                         11 : 18

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
17.4.2008 16:29:57   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Sem pozabila še glede oblačenja.... Jaz ji dam kar dvojne dolge rokave pa žabice in hlače in nogavičke. Čeprav je patronažna rekla da ene rokave več kot jih imamo mi....torej če sem sama doma v kratkih rokavih bi bilo dovolj če ima ona ene kratke in ene dolge, ne? Po moje je naši Kaji bolj vroče kot ne, ampak se še nismo aklimatizirali...user posted image

Pri nas imamo v stanovanju 22-23 stopinj in ji dam bodi s kratkimi in čez majčko z dolgimi, hlačke s stopalci in copatke. Za ven pa še ne vem, kako jo bom oddela. Kako pa jo ti oblečeš? Tole današnje vreme me ful user posted image , ker ne vem ali se bo vsak čas uscalo ali pa ful prbija sonce ... kr neki. Po mojem bom počakala na vikend.

Pa še eno vprašanje glede otroških dokladov....kdo je bolje da je prijavitelj? Mislim je to kaj povezano s plačo, oz. dohodkom? Če imam jaz nižje dohodke kot mož je bolje da sem to jaz, on ali je vseeno? Hvala za odgovor izkušene mamice user posted image user posted image user posted image

Pri uveljavljanju otrških dokladov nima veze, kdo ima višjo plačo, ker moraš navesti vse vajine prihodke, nato to delijo s številom članov in potem padeš v razred, po katerem ti izplačajo višino OD. To je to.

Spi, dete, spi!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
17.4.2008 16:37:17   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: NiLe

Pri nas imamo v stanovanju 22-23 stopinj in ji dam bodi s kratkimi in čez majčko z dolgimi, hlačke s stopalci in copatke. Za ven pa še ne vem, kako jo bom oddela. Kako pa jo ti oblečeš? Tole današnje vreme me ful user posted image , ker ne vem ali se bo vsak čas uscalo ali pa ful prbija sonce ... kr neki. Po mojem bom počakala na vikend.

[/quote/

Ma ja zoprno je. Čeprav je zunaj toplo... Jaz sem jo danes po moje preveč oblekla....pa še voziček je zavetje, po moje vetrček sploh notri ne pride do user posted image , pa še dekica in tisti prevleka od vozička.... Midve sva danes imele žabice, hlače, nogavičke. Zgoraj pa body, debelejšo majčko in flis pa kapico.... pa ji je bilo po moje kar vroče... Tudi tile flisi so fuul topli, pa še flis dekica....user posted image user posted image Sem jo sproti šlatala po vratku in je bila skoz vroča....tko da po moje je blo to danes OK, glede na to, da se lahko vreme v trenutku spremeni....s sabo pa sem imela še bundico in še ene copatke za vsak slučaj....

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
17.4.2008 16:38:00   
Isabellabina
user posted image user posted image user posted image Simvir za Tevža!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
17.4.2008 16:54:01   
Tanja555
Simvir, iskrene čestitke!!!!user posted image user posted image user posted image , Bravo!!!
Roberta, pri meni je bilo tud vse skupaj v 3eh urah fertik. Sem mislila, da bo bolj težko, ko pa je bilo vsega konec, pa nisem mogla verjet, da že imam mojo Neli v naročjuuser posted image . Ko boš imela popadke in med enim in drugim popadkom poskušaj sprostit vse mišice, da se boš lažje odpirala in poslušaj babico kako moraš dihat, pa bo vse OKuser posted image . Vso srečo ti želim in vsem, ki boste v teh dneh rodileuser posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
17.4.2008 18:53:33   
Roberta69
user posted image Simvir, čestitke - pa se te je končno usmilil user posted image  user posted image

Krvav izcedek po gin. pregledu: sem danes pozabila omenit, da mi je bil vaginalni pregled grozen - se mi zdi, da mi je notri potisnila kar celo roko user posted image , tko da sem kar skočila pokonci (drugače vedno gledam stran in upam, da čim prej mine...). Potem sem pa doma opazila najprej rjavkast izcedek, po dvakrat zamenjanem vložku pa že kar krvavega. Se mi zdi, da sem brala, da je se to po pregledu oz. spolnem odnosu  lahko zgodi user posted image . Grem mal čekirat po RR-ju, če pa katera ve več, naj mi pa sporoči.

Hvala za vzpodbudne besede za porod. Sej ni tok, da me je strah (no, mal me že je), ampak ne vem, kako naj se odločim, ali naj rečem, da mi dajo umetne in štartamo ali počakam na svoje user posted image . Večinoma nekaj strašijo, da so umetni ful bolj boleči, ampak konec koncev tisto slabo urico človek že potrpi. Je pa fajn, da se vse začne in ne čakaš v nedogled, a ne? Potemtakem bo škratek mogoče v soboto že tu user posted image .

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
17.4.2008 19:48:47   
lepa posadka
Živjo!

Ja, simvir...čestitke za fantiča Tevža...upam, da je lepa porodna izkušnja za tabo. Sedaj pa le uživajte.

Kje pa je sedaj kakšno sporočilo od Jabolko? Menda je ne matrajo že cel dan??? Jabolko, javi se!!!???

Glede oblačenja otrok...v temle vremenu še ta velike na vem kako bi oblekla, kaj šele ta miceno... Mah, še sebe ne znam oblečt. Jaz moram priznat, da sem še kar pod vplivom hormonov in se hitro in močno potim, tako da za dolgo že zaradi sebe ne grem ven. Ketrin - vaša Kaja je bila definitivno dovolj oblečena. Je pa tako, da jaz večinoma od začetka otročka kar v štorkljo dam in potem sploh ne oblečem hudo, ker je itak še pri meni zavit.  Sicer pa nisem najpametnejša, sicer ne bi bili vsi pri hiši nahodni, kaj :-)))) No, če ne bo hujšega, bomo že :-)

Roberta...in vse ostale: meni pa je bilo vedno full luštno čez rok čakat in sem se jaz vsem smejala, ki so me neučakano klicarili :-))) No, jaz sem edino pri prvem bila že na tem, da pridem v P in dobim umetne popadke...no, pa so me v tisti noči presenetili naravni... Kaj pa vem, jaz bi pa raje še kakšen dan počakala na svoje. Sploh, če ni zadeva res že hudo čez rok in že primanjkuje plodovnice...pa, da je slab pretok po popkovini, ali če se je dete celo pokakalo že v plodovnico... Sicer pa umetni popadki (syntocinon) res niso nič takega... samo umetno dodan hormon ... jaz sem jih dobila po drugem porodu, ker je bil tako ekspresen in so se bali, da se posteljica ni cela porodila...zato so mi ga dodali, da bi se maternica čim hitreje skrčila in izločila, če bi še kaj ostalo... Torej, nič tako zelo umetnega...

Pa, če se spet k dojiljam vrnem, hihi...pijače meni primanjkuje zelo, saj spijem čez dan vsaj ene 4 litre tekočine. Par litrov kompota - kaj vse date notri??? Še kakšno drugo sadje, kto jabolka in suhe slive? pa kakšen liter kamiličnega ali kakšnega drugega čaja, pa dve skodelici čaja za dojenje (kot je priporočeno), pa še kar nekaj vode... če mi zmanjka pa še kakšen pir :-))) Pa sem ves čas še žejna...če ne pijem, pa jem... torej moja konzumacija v teh tednih je obilna...če ne že kar obupna!!!

Hitim dol...sirena bo...potem pa spat :-)
Lahko noč... pa upam, da Jabolko že ziblje.

(odgovor članu Tanja555)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
17.4.2008 19:59:10   
Ketrin
Hej Posadka, kaj ti vsak večer kopaš Tomažka????

Joj, mene tudi skrbi za Jabolko.....pa je res ne matrajo že od 11 dopoldan user posted image user posted image Držim pesti....

Roberta, ja to pa je normalno da po vaginalnem pregledu ali spolnem odnosu krvaviš.... Jaz sem tudi, sicer ne vsakič ampak sem pa..... Je pa tudi res, da prav nič niso fini tile pregledi....prav bedno se počutiš ko ti tam celo roko notri porineuser posted image Ampak saj veš: šta se mora nije težko....

Punce ta vikend je spet neka luna tko da....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2773
17.4.2008 20:22:19   
Srčekgirll
user posted image user posted image user posted image ČESTITKE simvir za TEVŽauser posted image user posted image user posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
17.4.2008 21:11:05   
lepa posadka
Še na hitro tole odgovorim...k vidim, da sem že 2 uri na netu prijavljena...

Večerni ritual...pri nas je kopanje vedno pripomoglo k uvajanju nekega rituala in reda. Ja, trenutno k smo nahodni, ne kopam vsak večer, si pa zvečer vzamem malo več časa za umivanje in cartanja na previjalki. Sicer pa, ja...z milom kopam dojenčka samo 1-2x na teden... sedaj pa bolj slečem, pa v banjico se malo namočimo...vmes se otroci v kopalnici potikajo in morda se komu rata vmes umit...hihi. Kopanje dete potem full utrudi in vedno dalj časa spi po kopanju. No, vsaj pri nas je tako veljalo za prve tri...pri Tomažu še reda nismo uvedli...ravno zaradi nahoda. Se pa že veselim, ker tudi otroku paše...se mi zdi, da v vodi se čisto drugače sprosti, kot sicer nag na previjalki... mu je le še bolj ''domače'' okolje.

Sedaj pa res lahko noč.

Še za Jabolko prilimam eno user posted image ...pa upam, da se dobro drži in je vse OK.

Vse ostale, ki ste tudi nekje vmes - SREČNO!!!

Mamice pa...jutri spet dalje novim dogodivščinam naproti.

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?