NiLe
|
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69 Sem pa govorila z babico (porodničarko) in mi je rekla, da naj pridem, ko bo v službi na ponoven pregeld odprtosti (čez par dni) in CTG in če bom že kaj bolj odprta, gremo lahko, če želim, kar v porodno . Sem bila kar v šoku in na obraz so mi pricurljale solzice - sem se zavedla, da gre zares - NiLe, pri tebi ste približno tako naredili, a ne? Koliko moraš biti to odprt? In, a je to sploh kul (no, če bi bilo kaj narobe, tega najbrž ne bi počeli)? Na ta način ti v bistvu umetno sprožijo porod, a ne? Roberta, glej, jaz sem vse tri rodila na tak način in nič ni šlo narobe, zato ne obupaj vnaprej . Torej, bom kar opisala mojo tokratno porodno izkušnjo in upam, da katero opogumim. Res je, da sem bila sedaj odprta 3-4 cm, MV pa je bil čist dozorel, kar je dovolj, da ti sprožijo porod. Glede na to, da sem imela za sabo dva taka poroda, moj G ni nič okleval, ampak me je tudi tokrat poslal v porodno sobo. Sledilo je britje in klistir (nekatere se začnejo tudi po klistirju odpirat, jaz se nisem). Ob 12.15 mi je G predrl mehur in odtekla mi je voda. Babici je dal navodilo, da če se v 1 uri nič ne začne dogajat, naj mi da umetne popadke. No, dejansko sem do 13h imela ene par rahlih popadkov, nič posebnega. Nato me je babica vprašala, ali še čakamo ali naj mi da umetne popadke. Odločila sem, da je brez veze čakati, zato mi je naštimala flašo, po kateri sem začela dobivati hormon, ki pospeši krčenje maternice. Nato se je dogajalo s svetlobno hitrostjo. Popadki so se začeli vrstiti en za drugim, vedno bolj boleče je bilo, tako da me je čez 15 min vprašala, če želim kaj za proti boličinam. Tudi to mi je dala, vendar sem bila že čisto na koncu, odprta 10 cm in še babica je bila presenečena, saj ni bila pripravljena, da bo šlo tako hitro. Baje (tako mi je rekel mož), je morala držati glavco, da mala ni ven "padla", ker še ni imela rokavic in nato sem 2x pritisnila in moje zlato sonce je ob 13.41 privekalo na svet. Nič šivana, nič strgana ... enkratna izkušnja. Upam, da sem te malo pomirila .