Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 10:14:17
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
hojla! a si je že kera zrihtala za paketke,porodniško itd., jst sem v čet. dobila papirje zdej se morem pa samo še odpravt na csd. kok je lep sonček zunej... jutri pa materinska, upam da se bom potem kej bolš počutla -glede občutka "panike" k ga mam zadnjih neki dni, da nimam pojma o pojmu in da ne vem če bo tole men šlo od rok ...nekak se mi ne zdi resnično da bom že čez dva mesca ležala v porodnišnici in si želela čimprej domov,toook je šlo hitr...joj panika
*najin sonček Teja* 24.5.2008/9:10
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 10:52:01
|
|
|
|
polly80
|
jutro! danes sem pa dolgo poležavala.. ninazverina-tudi jaz imam PDP 1.6.,ampak mi gin.še ni dal potrdila,tako da bom lahko urejala papirje šele po pregledu,ki ga imam 8.4.,imam pa že vse papirje iz CSD,ker so nam jih dali v šoli za starše in jih je ogromnooooooooooooooooooo,ne vem kdaj se mi bo dalo vse to izpolnit ta birokracija...lahko bi bil en papir za vse uživajte v lepem dnevu
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 10:56:23
|
|
|
|
*Mojca*
|
Jaz imam tudi danes pregled in bom baje dobila vse papirje, vsaj tako je G zadnjič rekla. Ampak tile serviserji za stroj so res od hudiča. Zdaj mi mečejo ven take butaste argumente, da je že smešno. Bom kar zvezo potrošnikov poklicala
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 11:29:37
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
polly uf to pa sploh nisem vedla da bom še papirjev fasala a res, joj... mojčka srečno na pregledu !
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 11:42:09
|
|
|
|
*Mojca*
|
hvala nina sem že cel dan na sadju da me ne bo kap ko bom stopila na vago
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 11:46:53
|
|
|
|
alea01
|
*Mojca*, glede na to, da bom verjetno šla jutri v LJ, bi se lahko dobile Pa srečno na pregledu
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 11:48:33
|
|
|
|
*Mojca*
|
Jutri sem fraj samo med 16 in 17 ker mam celo popoldne predavanja iz podiplomca Če pa si ob tem času kje blizu KC lahko greva na hitro kavo
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 12:21:38
|
|
|
|
slovenka
|
pupe, meni se tudi zdi, da gre ful hitro. Sedaj sem ful vesela, ker je parketar končno pristal naredit parket v najini novi hiši, ta teden bo - prej smo odlašali zaradi vlage v tleh in me je kar skrbelo, da še do poroda ne bo. Tako da moj pravi, da bova pred 1. majem preseljena, ker je pohištvo vso v kleti perajt. Potem v začetku maja pa imam MŠ. Ne morem verjeti, kako hitro bo vse to. Pa se mi je januarja, ko me je sestra naročila na MŠ zdelo, da bom takrat že tik pred porodom.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 12:23:34
|
|
|
|
slovenka
|
aja, pa še to da povem: se mi zdi, da zadnji mesec in pol ful lenarim v službi, pa ven hodim po 2 uri na kosilo, pa doma včasih ostanem, da malo počivam... pa mi šef danes reče, da sem strašna. V pozitivnem smislu, ker sem rekla, da bom nekaj zrihtala, da ni problema. Hi, hi. Jaz sem pa imela slabo vest, kako sem se sedaj zapustila karierno - samo še o opremi hiše in bebiki mislim.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 12:25:03
|
|
|
|
alea01
|
*Mojca*,če si pa sam takrat fraj, se pa odpočij. Ne bom ti še jaz težila . Se bova pa drugič dobile, važi? Saj ves april imam dopust, tak da bom večkrat v LJ- ni bat se komisije slovenka- super za hiško. Le tako naprej
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 12:31:38
|
|
|
|
*Mojca*
|
Alea01 zmenjeno. Do konca maja bom imela ta butasta predavanja vsak torek od 14-16 in od 15-19, potrebna pa je 75% pristonost...za pop.... slovenka za hiško Jaz pa nestrpno čakam 13 uro da pokličem zvezo potrošnikov glede mojega pralnega stroja
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 12:57:14
|
|
|
|
cv3rklic4
|
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca* Ja ampak kolikor sem jaz razumela mora on hodit prav v to MŠ če hoče bit zraven pri porodu v LJ , ker mora plačat ene 17eur za to potrdilo. *Mojca*, meni se zdi, da lahko hodi v katerokoli šolo in tam tudi dobi potrdilo, plačat pa mora porodnišnici, ne glede na to, kje sta bila na pripravi. Ker ta denar gre bolnici, ne šoli - mislim, da je nekaj takega, če pa katera bolje pozna zadevo, naj me popravi. IZVIRNO SPOROČILO: alea01 Jutri se začne nov tečaj in bom šla dopoldan, pol bom pa vidla kako naprej. Hvala za pojasnila Ja, jutri se ob 10h začne aprilska priprava. Jaz bom šla tudi pogledat, ker sem že na dopustu, pa upam, da dopoldne ne bo take gneče, saj pravijo, da sta oba popoldanska termina kar precej nabita.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 13:00:05
|
|
|
|
cv3rklic4
|
Pa še vsi ostali datumi - če katera še ni bila - sicer pa nam večini ostaneta samo še aprilski in majski termin: PREDPORODNA PRIPRAVA
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 13:03:52
|
|
|
|
*Mojca*
|
Kolikor sem jaz razumela mora on na ta tečaj, ki je brezplačen, potem pa dobi potrdilo, ki ga plača 17eur in s tem vstop v porodno sobo. To potrdilo, ki si ga plačal, ti recimo v Postojni ne pomaga nič, tam je treba plačat še enkrat, ni pa potrebno da hodi na materinsko šolo. Tako da v tem primeru plačaš dvakrat. Moj zato ne bo dvignil potrdila, dokler se ne odločim kje bom rodila. Če bo recimo šlo na hitro in bom v Lj, lahko potrdilo dvigne tudi naknadno, saj imajo evidenco kdo je hodil v šolo.
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 15:55:11
|
|
|
|
cv3rklic4
|
No, punce, izgleda da je življenje na Junijčicah izumrlo Čez vikend sem tudi jaz dala končno prat cunjice, ki sem jih dobila od sestrične. Malo sem čakala na pravo toplo vreme, da se je vse lepo posušilo na sončku. Sicer sem začela že v soboto, pa sem najprej dala prat bele cunjice, pol je bil pa tak lep sonček, pa sem dala prat še ta pisane cunjice, pol je bil pa dež. In sem morala notri obesit. No, potem smo pa v nedeljo likali - mi je skoraj hrbet odpadel. No, cunjice so že v predalih. Zdaj sem pa začela odpirat še druge škatle (najprej sem oprala vse tisto, kar je bilo v škatli "do 3. mesecev"), pa ne vem kako je s temi velikostmi. Pojma nimam do katere številke naj operem cunjice. A je 62 že ful velika - mislim tko za pol leta, ali še ne. Saj vem, da so otroci različni, samo cca? Hvala za odgovore, pa uživajte v POMLADI!!!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 15:57:37
|
|
|
|
*Mojca*
|
Evo me iz pregleda. Vse je ok, tiščanje je posledica visoke lege babyja, baje bo tiščalo še bolj, do konca moram jesti železo, ker se baje pri nosečkah ne popravi tako hitro, zredila sem se 0,3kg od zadnjega pregleda, skupno zdaj 7kg, mi je pa rekla da se bom vsaj še 7kg ne vem od kje, pustimo se presenetiti. Za seznam: naslednji pregled in UZ 21.4. Kar pa se tiče zveze potrošnikov vam lahko povem samo to, da so ene navadne k........ oni svetujejo in pomagajo samo svojim članom. In kaj narediš da si član? Seveda plačah 40eur članarine. Mislim....brez komentarja... Danes se bolj sama s sabo pogovarjam
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:03:56
|
|
|
|
Anonimen
|
A je 62 že ful velika - mislim tko za pol leta, ali še ne. Saj vem, da so otroci različni, samo cca? 62 boš zelo kmalu rabila, že prej kot v enem mesecu. Jaz bom zaenkrat pripravila cunjice do 68, večje bom pa kasneje sproti prala...
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:06:26
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
ojla cv3 kakšni dojenčki že takoj prerastejo 56 ker jih je treba široko povijat in zato je 62 lahko zelo hitro na tapeti zato tut pravjo da ni dobr če preveč nakupiš 56... lp
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:11:07
|
|
|
|
polly80
|
mojca za pregled in za 0,3 kg..kako ti to uspeva upam da čimprej urediš to s pralnim stroje,se pa res že vleče,ne?to so pa barabe,40 eur cv3rklic4 (komaj sem znala to napisat )-tudi meni je ta vikend skoraj križ razneslo,sem likala kot nora te majhne cunjice ,tetra pleničke in posteljnino..hvala bogu sem fertik s tem ..62 je v povprečju tam pri 3 mesecih,jaz sem oprala do št.68,te so tam za okrog 6 mesecev,vendar sem jih dala bolj v ozadje omare,spredaj pa 50 in 56..če bo večji pa bomo z večjimi cunjicami začeli kje ste junijčice,vse zunaj na sončku?
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:11:18
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
mojca za pregled, ne vem pa po kateri logiki ti je pošlogala da se boš še enkat tok zredila kaj pol jst lahko račun am 20+ al kaj a je nora? moja sestra se zadnja dva mesca ni skor nč več zredila ker je dobila ful dobro prebavo je baje 5X na dan šla na wc- blagor se njej!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:16:08
|
|
|
|
nInAzWeRiNa
|
aja glede stroja pa k rabiš pomoč itak nikol ni nobenga nikjer , sonček je krasen jst sm lih dobr s sprehoda je prav pasalo, komi čakam tople čase
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:25:36
|
|
|
|
cv3rklic4
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny A je 62 že ful velika - mislim tko za pol leta, ali še ne. Saj vem, da so otroci različni, samo cca? 62 boš zelo kmalu rabila, že prej kot v enem mesecu. Jaz bom zaenkrat pripravila cunjice do 68, večje bom pa kasneje sproti prala... IZVIRNO SPOROČILO: nInAzWeRiNa ojla cv3 kakšni dojenčki že takoj prerastejo 56 ker jih je treba široko povijat in zato je 62 lahko zelo hitro na tapeti zato tut pravjo da ni dobr če preveč nakupiš 56... lp Hvala za nasvete - saj kupovat nisem mislila toliko, bolj bo treba pobrskat po ostalih podarjenih škatlah. No, očitno me čaka še kak dan pranja in likanja . No, saj mi ni hudo, samo hrbet me res po likanju kar boli. Aja, a ste ve uporabljale kak poseben pralni prašek? Jaz sem dala kar navaden Ariel, samo sem dala na senzorsko izpiranje - stroj izpira toliko časa, dokler je toliko in toliko pene oz. praška v oblekicah. To bo verjetno dovolj, ne? Potem, ko bomo pa non-stop prali, sem pa mislila kupit kakšen sensitive prašek ali nekaj takega. Imate kako priporočilo? Hvala še enkrat, pa pridno se sončkajte!
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:34:38
|
|
|
|
polly80
|
cv3 jaz sem oprala z arielom,pa šla sem kupit mehčalec lenor sensitive,pa ga čisto malo dala zraven,tudi ariela malo..ker se mi zdi,da so tako bolj mehke cotke..sicer pa vem,da mehčalec odsvetujejo zaradi alergij..če bo potrebno jih bom pač potem še enkrat oprala,ampak mislim,da ne bo..je moja sestra tudi tako prala,pa je vse ok.. aja,jaz pa optimist in sem 50 št.kupila sreča,da nisem pretiravala.. grem tudi jaz na sonček zdaj
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 16:58:03
|
|
|
|
*Mojca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: polly80 mojca za pregled in za 0,3 kg..kako ti to uspeva upam da čimprej urediš to s pralnim stroje,se pa res že vleče,ne?to so pa barabe,40 eur Nimam pojma kako mi uspeva, saj jem enako kot prejšnji mesec, ko sem se kao zredila za 5kil. Mogoče jih kaj vaga zafrkava, ker jaz se doma sploh ne vegam več Kar pa se tiče cunjic sem jaz dala ven vse do 3 mesecev, mislim da je to do št.68, oprala sem z navadnim Dash praškom in dodala malo Life mahčalca. Upam, da bo ok. Zdaj pa že trepetam, ker imam danes še zobarco. Upam, da bo nežna
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 31.3.2008 17:07:58
|
|
|
|
alea01
|
*Mojca*- za pregled, za "samo" 0,3kg. Jaz bi na tvojem mestu napisala pritožbo in jim zagrozila z tožbo in bla,bla,bla.... nakladala bi. so pa res eni prasci Jaz upam, da se bom vsaj mal počasneje redila, ker to ni več normalno. No, upam pa lahko in sem oprimist vsaj glede tega Jaz sem kupila par cunjic- ene pet- št.56, ostalo pa 62. Pol kupujem sproti.... pinki ali pa modro Voziček je naročen oz.rezerviran(ogromno naročil) in ga kao dobim naslednji teden. Aja, kar se tiče kozmetike za . Jaz bom kupila sam olivno olje v lekarni in kremo za ritko od bubchena. Pa še fiziološko raztopino in 70% alkohol. Bo to prav?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?