|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008- 2. del
31.3.2008 17:09:35   
Anonimen
Jaz sem si pripravila do št. 68. Številke 56 imam zeloo malo, samo poletne bodije, pa par pajackov in komletkov in jopice za hladnejše dni. Vse ostalo je v večjih številkah.
Št.50 je absolutno premajhna, že 56 je varljiva, sploh, če ni nova, ker se malo skrči pri parih pranjih.user posted image

Jaz pa zdaj vsak dan malo poležavam za 2 uri, ker drugače ne zdržim dneva. Hvala bogu je sonce.user posted image  In seveda zasluženi sprehodi.user posted image

*Mojca*, tile serviserji so pa res tumpasti, zveza pa še bolj.user posted image user posted image user posted image  Samo, da zaslužijo.user posted image

Zdaj pa grem še kuhat po dooolgem času.user posted image  Nisem že 14 dni in ne vem kako to zgleda.user posted image  Še dobro,da imamo zlate mamice, da nam priskočijo na pomoč ob lakoti.user posted image  

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4351
31.3.2008 17:41:29   
Anonimen
V aprilu bosta začela veljati spremenjena pravilnika, ki se nanašata na uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo in na postopke za uveljavljanje pravic do družinskih prejemkov. Najpomembnejša novost je poenostavitev postopkov pri uveljavljanju pravic iz starševskega varstva in družinskih prejemkov.Po novem bo tako za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka bodoča mamica potrebovala le eno vlogo (S-1/1) in eno prilogo (S-1), s katero bo uveljavljala pravico do porodniškega dopusta in porodniškega nadomestila, pravico do dopusta za nego in varstvo otroka ter nadomestila za nego in varstvo otroka ter pravico do pomoči ob rojstvu otroka. user posted image
Mamice bodo po novem lahko hitreje in brez pretirane birokracije prišle do porodniškega dopusta in nadomestila. Tudi oče bo za uveljavljanje svojih pravic ob rojstvu otroka namesto sedanjih štirih vlog potreboval le eno vlogo (S-1/2) in eno prilogo (S-1), s katero bo uveljavljal pravico do očetovskega dopusta in očetovskega nadomestila ter pravico do pomoči ob rojstvu otroka. Oče bo te pravice lahko uveljavljal istočasno z materjo otroka, torej že pred rojstvom otroka, ali pa bo te pravice uveljavljal takoj po rojstvu otroka.Postopki so poenostavljeni tudi pri uveljavljanju nekaterih drugih pravic. Tako se bo z novim pravilnikom število vlog in prilog zmanjšalo z 11 na štiri, torej skupaj kar za sedem obrazcev.Po uveljavitvi tako imenovanega e-zavitka za novorojenčka, po katerem je od začetka letošnjega leta mogoče izdelke, vsebovane v paketu za novorojenčka, izbrati in naročiti prek spleta, je novost tudi elektronska vloga za uveljavljanje pravice do otroškega dodatka.

Nova lestvica otroških dodatkov user posted image
Starši bodo za otroka lahko dobili od 18,44 evra, pa do 127,28 evra otroškega dodatka. Od 1. aprila velja tudi nova lestvica otroških dodatkov. Dohodkovni razredi so razdeljeni v osem razredov.Otroški dodatek bo za družino z enim otrokom in do 192,72 evra povprečnega mesečnega dohodka na družinskega člana v letu 2007, 106,06 evra. Za drugega otroka bo družina dobila 116,67 evra, za tretjega in naslednje otroke pa 127,28 evra.Družina, ki je imela lani mesečni dohodek na družinskega člana nad 385,44 evra do 449,68 evra, bo za prvega otroka dobila 54,51 evra, za drugega otroka 62,20 evra in za tretjega ter vse naslednje otroke 70,03 evra.Družina v najvišjem razredu s povprečnimi mesečnimi dohodki nad 963,59 evra do 1271,94 evra na družinskega člana bo za prvega otroka dobila 18,44 evra otroškega dodatka, za drugega otroka 25,51 evra ter za tretjega in naslednje otroke 32,57 evra.S 1. aprilom se bodo uskladile tudi preživnine. V primerjavi z aprilom 2007 bodo višje za 6,5 odstotka.

No pa sem spet čist zmešana! A to pomeni, da za nas veljajo že novi obrazci ali še stari? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4352
31.3.2008 18:30:26   
Anonimen
Če začnejo veljati s 1.4. potem to za nas tudi veljauser posted image

AnjaPH, kdaj pa je tvoj dan D? A ni enkrat aprila, a sem malo pomešala?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4353
31.3.2008 19:05:17   
*Mojca*
Jaz tudi mislim da če velja od 1.4. naprej velja tudi za nas.

Punce sem najdla eno boljšo inštitucijo od zveze potrošnikov. To je: tržni inšpektorat RS. Jutri bom serviserju zagrozila da ga bom prijavila tej inšpekciji in upam da bo kaj zaleglo user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4354
31.3.2008 19:06:31   
Anonimen
Poroka je 12.4. če si mislila to user posted image  Imaš pa dober spomin ninny, jaz vsak dan sproti vse pozabim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4355
31.3.2008 19:09:16   
Anonimen
Ja, ja poroko sem mislilauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4356
31.3.2008 20:03:47   
pikica_30
Jaz sem klicala prejšnji teden na naš CSD in mi je rekla, da bom rabila 6 obrazcev, ki jih moram prinesti k njim enkrat do začetka porodniškega dopusta. Lahko se jih pa sprinta tudi z neta, baje. Samo se moram še pozanimat katere. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4357
31.3.2008 21:14:11   
Anonimen
Jaz sem bla dans tam, pa sem dobila:
- obrazec S-1/1 - vloga za  uveljavitev pravice do porodniškega dopusta
- obrazec S 2/1 - vloga za uveljavitevpravice do starševskega nadomestila
- obrazec DP2 - vloga za uveljavitev pravice ob pomoči ob rojstvu otroka            
+ 3 liste za delodajalca

+ 3 liste za dopust iza nego in varstvo otroka, ki jih dodtaviš po rojstvu otroka

(odgovor članu pikica_30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4358
31.3.2008 21:14:43   
cv3rklic4
OBRAZCI ZA UVELJAVLJANJE PRAVIC IZ ZAVAROVANJA ZA STARŠEVSKO VARSTVO

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 4359
31.3.2008 21:22:39   
Anonimen
za delodajlaca so tile, sem jih že oddala, pa vam posredujem samo linke:
plača  in zaposlitev

< Sporočilo je popravil nya -- 31.3.2008 21:25:39 >

(odgovor članu cv3rklic4)
  Neposredna povezava do sporočila: 4360
31.3.2008 21:26:55   
polly80
jaz sem dobila v šoli za starše par dni nazaj od delavke iz CSD 11 obrazcev,nič ni rekla,da bo s 1.4. kakšna spremembauser posted image user posted image čudno,bi skoraj lahko povedala,če je res..se bom pozanimala,preden začnem z izpolnjevanjem..

mojca,le zastraši jih..user posted image

lahko noč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4361
31.3.2008 21:28:43   
Anonimen
polly - po moje je kr res, ker sm jst dobila zdej za oddat 5 obrazcev - oz.6 listov do porodniške. pol pa še tri po rojstvu otroka

(odgovor članu polly80)
  Neposredna povezava do sporočila: 4362
1.4.2008 3:06:47   
lunca14
Dobro jutro zaspanke,jaz ne morem spat....................

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4363
1.4.2008 3:08:10   
lunca14
user posted image Ja,ja samo prvi apriluser posted image user posted image user posted image ,grem takoj nazaj spatuser posted image ,samo lulat je blo treba,kar takoj zaspite nazaj.................

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 4364
1.4.2008 3:13:20   
anaj22
ojla

zdele vse sladko spančkate, jest sm pa k sova. Me boli križ k hudič, pa še nenormalne krče mam v nogah da mi je kar slabo. Nisem več sposobna 8ur na nogah stat, tale moja služba je bla dons(včeri) pravo mučenje. Dobr da zvečer ni take gužve na cesti, da sem nekak pri pilotirala do doma.

Vidm da ste mele debato o papirjih, kej vse me še čaka.

< Sporočilo je popravil anaj22 -- 1.4.2008 3:14:40 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4365
1.4.2008 3:16:00   
anaj22
No vidm da nisem edina k je budna
ojla lunca

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 4366
1.4.2008 6:26:05   
Anonimen
Dobro jutro. Najprej eno user posted image , potem pa prosim nič šal za 1.april, jih bom imela dovolj v službiuser posted image

V glavnem, jaz sem pogruntala, da če zaspim pred tvjem, lahko potem normalno spim dalje v postelji, kar ne morem rečt za takrat, ko grem direkt v postlo - svašta.

Bodite pridne danes.

LP

(odgovor članu anaj22)
  Neposredna povezava do sporočila: 4367
1.4.2008 7:49:08   
anaj22
Dobro jutro
še od mene ena user posted image
pr nas je lep sončen dan pa tko lepo ptički pojejo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4368
1.4.2008 7:51:09   
lonapo
anaj22-jaz imam tudi večinoma stoječo službo - pa mi bolj odgovarja kot pa da bi cel dan sedela. Kaj pa delaš- če ni skrivnost?

Papirologija --khm, me čaka v sredo.

No sem naredila premik in sem dala škatlo s cunjcami od prvega v prtljažnik (sem jo imela pri starših), zdej jo moram še gor prnest.
Lep pozdravček!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4369
1.4.2008 7:55:56   
anaj22
lonapo v športni trgovini v nekupovelnem centru LJ

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 4370
1.4.2008 8:04:33   
Anonimen
Dobro jutro. user posted image user posted image user posted image

Ta papirologija bo po mojem veljala še po staremuser posted image ... moram jutri vprašat na csd-ju, ko grem tja.user posted image

(odgovor članu anaj22)
  Neposredna povezava do sporočila: 4371
1.4.2008 8:21:46   
RMRM
Punce sem najdla eno boljšo inštitucijo od zveze potrošnikov. To je: tržni inšpektorat RS. Jutri bom serviserju zagrozila da ga bom prijavila tej inšpekciji in upam da bo kaj zaleglo

Mojca, svetujem ti da mu s tržno inšpekcijo "zagroziš" pisno, postaviš rok, v katerem ti mora pripeljati stroj, ker v nasprotnem primeru zadevo odstopiš pristojni tržni inšpekciji.  Tako sem sama storila ko mi pri tri mesece starem sesalcu niso hoteli upoštevati garancije. Po tem pismu so mi pa sesalec čudežno zamenjali. Se je pa zadeva kar malo zavlekla. Zgubiti pa tko nimaš kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4372
1.4.2008 8:42:15   
čbela
punce pozdravček
kako ste?jaz se tok slabo počutm že 2 dni....notr me tok neki špika k hodm(materični vrat)pa pritisk nimam ok 135.....kr vrti se mi.....

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 4373
1.4.2008 9:02:03   
aleksandra silvija
Dobro jutro!

Vidim, da nekatere hodite ponoči naokoliuser posted image . Trenirate?
Lunca, Anaj22?user posted image  
Sicer mi je pa to nekam poznano. Zvečer(po novi uri) okoli 10-ih zaspim pred TV in nazo tako urco in pol ali 2, potem pa,.....user posted image .  Se mi zdi, da potrebujem vse manj nočnega spanja.

Nya-ti si že pri papirjihuser posted image , pa držim pesti, da boš danes v služni "na preži", da te preveč okol ne bodo otroci prenašali,....user posted image

Mojca ti kar vztrajaj za nov pralni stroj. je pa res, napisan papir ima svojo moč!
Pa zagrozi jim, da jim boš dostavila račune pralnice, kjer si ves ta čas (kao) prala cunje in da ti bodo morali tudi to poravnati.

Vidim, da perete cunjice.user posted image  Že? Pa saj je že APRIL. No, sedaj se pa še celo meni zdi, da bo hitro junij. Se mi zdi, da ko enkrat pridemo user posted image  na sitno, gre vse hitreje.user posted image
Jz sem pa včeraj oprala obode za posteljico in del posteljnine.

Aha. Ko z možerm razmišljava o načrtu hiše je on prišel na "krasno" idejo. rabimo pač 3 otroške sobe, pa spalnico, pisarno,.... kar nekaj. No in on je izjavil:Imejmo še 4. otročka, potem pa ne bomo več razmišljali- v vsaki sobi bomo imeli 2 in ne rabimo toliko sobuser posted image user posted image user posted image
malo heca.

Sicer pa sta danes doma oba otroka. Fantek je še na antibiotiku, hči je včeraj zakuhala,.....

Jutri imam pa G. Dobim inj. zaradi Rh-user posted image , pa dati moram kri(toxa)user posted image , pa tehtali me bodouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Drugače mi je pa fino, ker se ta naš otroček zelo slabo premika in me kar skrbi. Ampak kako naj ločim brezvezno paniko od resnice??????

Lepo se imejte punce, se tipkamo.user posted image

(odgovor članu RMRM)
Neposredna povezava do sporočila: 4374
1.4.2008 9:21:07   
Kaja08
Dobro jutro!
No, glede papirologije - včeraj sem bila na CSD in je rekla, da imajo sedaj nove obrazce in sem dobila 4 liste - 2 zame in 2 za partnerja. Od tega je eden za delodajalca - da ti izpolni pretekle plače, enega pa ti izpolniš. In isto je za partnerja. In to je to - simpl ko pasulj user posted image
drugače sem imela pa tudi pregled včeri - CTG, je rekla, da je odličen...karkoli že to pomeni user posted image  Očitno še ni popadkov... Se je pa mali zadnja dva dni ful umiril - skoz ga neki žokam, da vidim, če je sploh še kej aktiven. Še dobr, da sem zjutri čutila njegov utrip!! Očitno mi je tisti post od prejšnjega tedna udaril v podzavest user posted image  Drug teden v petek imam pa UZ, da pregleda, če so se sečevodi od ta malga že čist popravili al še ne. Držim pesti, da so kul!!
Ja nč, grem zdej delat - še 6x grem v službo, pol pa dopust. Jeeeeejjjjj!!! user posted image

(odgovor članu aleksandra silvija)
Neposredna povezava do sporočila: 4375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  173 174 [175] 176 177   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?