Detece -> RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile? (29.1.2008 16:00:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: Detece Prav žalostno se mi zdi razmišljanje nekaterih in sem zelo vesela, da ne sodim med ljudi, ki so tako materialistično usmerjeni in da s takšnimi ljudmi v življenju nimam opravka. Me prav zanima kako bi nekateri, ki razmišljajo tako materialistično in niso pripravljeni ničesar deliti s svojimi najdražjimi, odgovorili na vprašanje ali so v življenju srečni. Ne verjamem, da je nekdo, ki se ukvarja samo s tem kaj je njegovo in kaj ne, kolko on zasluži in koliko paartner, sploh lahko srečen. detece, pol pa prosim povej kdo je tukaj materialist.: jaz, ki mi na kraj pameti ne pride, da bi prste stegovala po moževem dedovanem premoženju al nekdo, ki bi se ga rad polastil v imenu ljubezni. zelo zelo mešaš ljubezen in lastništvo premoženja, ki npr. meni ne pripada, ker ga nisem pomagala ustvarit. vprašanje moje ljubezni do moža bi bilo takrat, če bi od njega zahtevala del dedovanega premoženja. midva z možem ne uporabljava besed, moje- tvoje. vse je najino oz. naše, ker imava hčerko. vse kar imamo, uporabljamo in uživamo v tem vsi. o tem kolko je na koga pisano smo se pogovarjali pred vpisom v zemjiško knjigo in s tem je debata bila zaključena. ne govorim jaz o tem, da mora partner dati drugemu tisto, kar mu ne pripada. Niti sama nimam takšnih pričakovanj, da mi partner da to kar mi ne pripada. Mi je tudi jasno to da se npr. po ločitvi ne more deliti pol pol, če je eden od partnerjev pred zakonov imel bistveno več kot drugi. vendar postavite se v položaj tistega, ki pred zakonom ni imel nič in je nato živel s partnerjem dolga leta, hodil v službo, delal doma, vlagal v skupno življenje,...itd. Seveda, da ti tudi ta v tem primeru ne zasluži, da ostane npr. brez strehe nad glavo. Že v enem postu prej sem pisala o tem. Materialistično usmerjeno govori predvsem beguška, in to zelo ostro. Kar je tvoje je tvoje, kar je moje je moje. Predvsem njeno pisanje se mi zdi zelo moteče. Mislim, da lahko rečeš, da si je tisti sam kriv, da manj zasluži od partnerja...itd...katastrofa...Me zanima ali bi naj v tem primeru recimo tisti, ki manj zasluži šel na dopust v Umag, partner ki si pa lahko več privošči, ker imel več sreče pri iskanju službe, gre pa na Kanarske??? Kdo pa je kriv da si partner ne more prvoščiti Kanarskih?? ne vem kako se ta dva potem recimo dogovorita za takšne stvari. Ali recimo partner ki več zasluži ima audija, njegov partner pa hodi na avtobus??? A je to normalno razmišljanje v partnerstvu?? ne vem, jaz sem to pač tako razumela. Malo je to sicer iz teme pa vendar daje sliko o načinu razmišljanja nekaterih, kar se sigurno odraža tudi pri lastninjenju nepremičnin ipd....
|
|
|
|