baguSka -> RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile? (29.1.2008 12:48:44)
|
ona dela 5 ur na dan in doma skrbi za dom in 3 otroke, plače ima 600 EUR on ima bolj odgovorno službo, veliko je zdoma, sem in tja več dno na službeni poti, doma je pozno popoldne ali zvečer - v bistvu je z družino za vikend, plače ima 3.000 EUR Po kakšni logiki se lahko pričakuje, da ob nakupu stanovanja prispevata vsak 100.000 EUR???, da bo stanovanje vredno 200.000 EUR v lastništvu pol-pol? In po kateri logiki potem ob locitvi lahko drugi zakonec zahteva polovico tistega, kar je tezko prisluzil drugi zakonec??? Mislis da un pa uziva, da je cele dneve okoli in ga ni nic doma s familjo, samo zato da dobro zivijo? In da vzdrzuje svojega zakonca in otroke, potem ko gresta narazen (ce gresta) pa se ta zahteva celo polovico, ker je pac skrbel za familjo!? Sej skrbis za familjo z ljubeznijo a ne? In tudi ne pricakujes od partnerja, da bo delal cele dneve kot prfuknjen, zato da boste imeli vecje stanovanje, boljsi avto, drazje pocitnice in da tebi ne bo treba delat!? Torej ko sta skupaj in tako funkcionirata, je tebi cist fajn in lustn, da ti ni treba dajat financno nic zravn... ko pa gresta narazen, pa je po tvoji logiki polovica tvoja, ker si bil fizicno prisoten!? Medtem ko tvoj partner ni bil? Oh joj... ne res, kaj pa ce si tvoj partner tud zeli bit mal vec doma s svojo familjo in od tebe pricakuje, da bi zasluzila enako!? In bi oba enako prispevala - tako financno, kot mentalno.. torej pri vzgoji, gospodinjstvu itd..!? Verjetno je pri vas ze v samem startu tako: jaz bom doma skrbela za otroke, ti pa delaj, da bomo mel za kruh. In ce se slucajno zgodi, da bova sla kdaj narazen, je polovico mojega. Ker sem tudi jaz polovico dala zraven...!? Pa tole kar si od tvojih starsev dobil tudi, saj sva zdej porocena in so tvoji starsi celo zivljenje garali tudi zame...!? Sej bohnedej da bi sla kdaj narazen, ker midva sva vecna, ampak toliko da ves, da ce greva slucajno narazen, je polovica mojega. Se boljse: raje ze zdaj polovico napisi name, da me ne bos potem slucajno vrgel na cesto...
|
|
|
|