sonček00 -> RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile? (25.1.2008 13:31:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Natty5284 IZVIRNO SPOROČILO: Vesnyca IZVIRNO SPOROČILO: Natty5284 IZVIRNO SPOROČILO: Vesnyca IZVIRNO SPOROČILO: Natty5284 jaz bi naredila popolnoma isto.Saj dokler sta skupaj, bosta tak živela skupaj v tem stanovanju, ne glede, na koga je pisano.Če pa slučajno pride do česa, pa zavaruješ sebe in otroke. Kaj pa če bi bila situacija obratna...kako bi pa potem zavarovala svoje otroke?!?!?! S tem da bi želela da je stanovanje napisano na oba, je tako?? Ne vem, to so zelo zelo kočljive situacije....al pa sem jaz mal "staromodna", ne vem. ja ampak moraš gledat s tega vidika...v primeru, da se ločita oz. gresta narazen, otroci ostanejo pri mamici...vsaj v večini primerov. In kaj boš potem?Gresta narazen, stanovanje je treba prodat, ker se deli na pol...in kaj ti potem ostane?Lahko kupiš le kakšno eno sobno stanovanje v katerem boste vsi trije...Pazi, pa ne obsojam zdaj tvojega, ker ga ne poznam, ampak moški so lahko v takšnih primerih, ko pride do česa zelo nesramni...in samo gledajo kako bodo uničili žensko.Pravim ti zato, ker sem z mojo mami vse to dala že skozi...ko sta se z očetom ločila, ko sem imela 3 leta, nama je oče vse odnesel iz stanovanja...pustil nama je samo stol, ki sva ga uporabljale za mizo, niti postelje, niti omare... Ja sej vem, te popolnoma razumem, zato pa pravim, da so to fuuuuul delikatne zadeve... ti dam popolnoma prav, da so to zelo delikatne zadeve...konec koncev pa, če malo obrnem situacijo...npr moj dobi stanovanje, piše samo na njega, jaz pa plačujem stroške in vlagam v stanovanje...vrjetno tud meni ne bi blo najbolj prav... kaj pa če bi nardila npr tak, da gresta k notarju, pišeta stanovaje pol pol, in v primeru, da se med vama kaj zgodi, da se stanovanje piše direkt na otroke...ne vem, da se nardi v notarskem zapisniku kakšna klavzula ali kaj podobnega???probaj se še pozanimat malo v tej smeri... ja, ampak tu je potem spet problem. če se napiše, da v primeru ločitve stanovanje pripada otrokom (kar sploh ne vem če je možno to napisat), bo stanovanje dejansko pripadalo tistemu, ki bo določen za skrbnika otrok - ko pa otroci dopolnijo 18 let pa ga lahko gladko vržejo ven. Pomojem je čist vredu, če napišeš stanovanje nase, če bosta vlagala in ko bosta dovolj dolgo živela skupaj, bo ne glede na to, da je stanovanje napisano nate del tega stanovanja pripadal njemu - pač sorazmnerno z vložki in časom, ko sta tam skupaj živela.
|
|
|
|