|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
14.3.2008 10:10:34   
buči
pina, perem zdaj že 3 žehto, dve že visita na balkonu, da se mi vsaj nekaj posuši do poldneva, da zalaufam likalnik v spodnjem nadstropju - beri mojo mamo.

Janey, pošlji mi e-mail naslov na ZS, pa ti pošljem obrazec za otroški dodatek, da ne boš kupovala.

Jaz sem dobila odločbo za otroškega, pa so pozabili upoštevati, da Tilen ni v vrtcu. Ali to upoštevajo šele po otrokovem 1. letu?!? user posted image  Je pa to toooooooooooooliko denarja, da kar res ni. user posted image  Matr bi država lahko dala malo več, saj imam 2 otroka! res je , da je malo odvisno od občine, ampak midva imava tako smolo, da ravno za par evrov vedno padeva v višji razred. Upam, da bo zdaj vsak vtrca kaj manj za plačat. Plačam skoraj še enkrat več vrtec kot pa imam otroškega za oba! Pa je Aljaž že v 2. starostni skupini, ki je cenejša ... Ljubljana je res draga! Pa še nič ne dajo ob rojtvu otroka. Vsaj družinsko karto za živalski vrt bi lahko dali. To je tudi noro drago, če gre cela družina tja. Bi hodili pogosteje, a kaj, ko mora tudi Aljaž že opplačat. No, 2x na leto le gremo. Čez en mesec spet, tako da že komaj čakam, da spet vidim moje kolege šimpanze! TAko so mi fletni, ker me tako noro spominjajo na nas. user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 976
14.3.2008 10:16:50   
Janey
buči mam vlogo hvala..sem si natisnila iz neta. Samo ne najdem teh starih podatkovuser posted image   sma se selila vmes, pa ne vem kam sem jih dala...upam da  ne stranuser posted image
če ne bom oddala pač za 2007. Kaj pred koncem marca ne moreš oddat za 2007. Pa še eno vprašanje. Če mi2 nisma prijavljena skupaj, ga ne rabim napisat na vlogo ne?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 977
14.3.2008 10:23:09   
itata
jutro,
moj jakob ima pa tko zamašen nos, da se proti jutru prav zbuja zaradi tega in prav tečkan je danes... user posted image  sem mu ponoč k se je dojil prav s tamalo "pumpico" fiziološko raztopino v nos šopala... da je pol skihal ven smrklje... grozn. zdej pa klele moji mami teži pa previt je in podojen in nič mu ne paše preveč... sploh si ga ne upam danes ven peljat pa sonček jeuser posted image user posted image  pa tud nisem zihr, da sem mu dobr zmerla temperaturo - ker imam termometer za v uho in piše tam da mogoče da ne dela dobr do 6 mesecev, ker imajo tak mali ušesek. mu bom še z navadnim po mojem pol zmerla. sej drugač ne daje znakov, da bi blo kej narobe z njim. sam bom mu vseen zmerla temperaturo preden greva ven. sodeč po termometru za v uho je nima - sam mu ga res ne morem dobr v uho vstavit.
pridne bodite...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 978
14.3.2008 10:26:45   
itata
janey: to sem tud že jaz gruntala - sam sem pol nekje zasledila, da je treba to da si mati samohranilka (kao) dokazovat z odločbo CSD oz sodišča... sam ni pa čist zihr ta informacija - tko da je za preverit.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 979
14.3.2008 10:28:14   
Janey
Ja sej sma prijavljena vsak na svojem naslovu. Kaj jih pa briga..sicer pa je tak še študent tak da nima rednih dohodkov je zaenkrat še vseeno če ga napišem al...ne ko pa nebo se boma pa tak poročila, takrat pa nimamo kajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 980
14.3.2008 10:32:08   
buči
ČE OČE PRIZNA OTROKA, NISI SMATRANA KOT SAMOHRANILKA. MORAŠ DOKAZILA DAT, KOLIKO TI PLAČA PREŽIVNINE. ČE ODDAJAŠ PO 1. APRILU, JE DOHODNINA 2007. 90 DNI OD ROJTVA TI NAREDIJO PORAČUN.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 981
14.3.2008 10:32:12   
pina-1
suiz jaz od mojga vedno ponardim, ker če ne nebi nikoli nič rešlauser posted image

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 982
14.3.2008 10:47:25   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: buči

ČE OČE PRIZNA OTROKA, NISI SMATRANA KOT SAMOHRANILKA. MORAŠ DOKAZILA DAT, KOLIKO TI PLAČA PREŽIVNINE. ČE ODDAJAŠ PO 1. APRILU, JE DOHODNINA 2007. 90 DNI OD ROJTVA TI NAREDIJO PORAČUN.

samo če je moj še študent mu ne plača preživnive.kako je pa s tem?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 983
14.3.2008 12:56:11   
bamby
pina, kje si pa sposojaš tisti grad na zrak??? Mi je ful dobra zamisel. Pa, če je kje kakšna firma ki to sposoja, koliko približno stane ta sposoja?
Jaz sem oddala za otroški dodatek za oba hkrati. Za Anajo je bil potreben dohodek za leto 2006, za Tima pa že 2007, ker je bil zanj lani dohodek 2006. Sem že dobila odločbo in bom po novem bogatejša za 106,99 €. Za Tima namreč dobim 20% več, ker ni v vrtcu user posted image .

buči, dokler si na porodniški, ti dodatek 20% ne pripada za dojenčka. Mi hodimo pa le 1x letno v živalski vrt. No, lani smo celo izpustili obisk, letos pa sigurno spet gremo, ko bo malce topleje.

janey, če je on podpisal očetovstvo, moraš po moje vpisat oba dohodka. Če ne najdeš dohodkov za 2006 poklič na firmo,da ti jih pošljejo. Mislim, da ti za 2007 ne pridejo še vpoštev, ali pa vprašaj na CSD. V 90 dneh se mi zdi, da je pa dobro urediti te zadeve, ker drugače dobiš dodatek šele od takrat, ko daš vlogo, drugače pa od meseca, ko je bil rojen otrok.
Če je pa študent pa itak nima nekih prihodkov, ap se nimaš česa bat. Vseeno malo povprašaj na CSD.

Mi smo pa spet pridno spali. Večerjali ob 19.30, jedli spet ob 2.30, zajtrk je bil pa ob 6.45. Takrat pa je nastopila ura za kakanje in krče in nismo več spali do naslednjega obroka 10.45. Zdaj pa še zmerom spi. Včeraj smo 2 uri vozičkali, danes se pa že nekaj oblači, pa bo treba vseeno malo ven, če ne bo dežja. Popoldne smo itak sami, ker gre ati na šiht.
Jaz sem bila pa dopoldan na prvem pregledu pri G po porodu. Zaenkrat je vse OK, le kontracepcijskih tablet mi ne bo dal zaradi pritiska. Ga imam na zg. meji. Mi je predlagal Mireno. Ima katera kaj izkušenj s tem? Še prej moram počakati na prvo menstruacijo.

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 984
14.3.2008 13:57:40   
bamby
Dodala sem nekaj novih slikc v album user posted image .

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 985
14.3.2008 14:10:08   
srečka nosečka
Ojla,

midve sva ravno s sprehoda, nič kaj lepo vreme, sonček noče in noče pokukat iznad oblakov. user posted image
bamby - kako je že velika Anaja, pa kakšno čupo ima - vauuuu.

Imam eno ? Včeraj sem Lano ravno previjala, ko je kakala. Pa se ji je nekaj spenilo iz ritke. user posted image user posted image user posted image  Je to ormalno??? Pred tem je kakala normalo, no, njen kakec je čisto redek oz. tekoč.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 986
14.3.2008 14:22:35   
ella79
pina user posted image user posted image user posted image za Anin prvi mesec
bamby kako čupco ima Anaja user posted image pa lepo kožo, naša je vsa mazoljasta, pa je na posvetovalnici rekla, da je to čist ok user posted image se mi zdi da sta si s Timom dost podobna, ne morš zgrešit da sta bratec in sestrica user posted image

kok vaši user posted image spijo čez dan v enem kosu? Naši le redko uspe 2 uri skupaj spat, ponavadi je že po eni uri akcija. Je še najbolj fajn zunaj, k v vozičku pa zna mal več zasmrčat user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 987
14.3.2008 14:26:23   
mary_lou
SRECKA NOSECKA jest sm mela mastitis pa so me opozoril naj cuvam ce bi mali mel penasto blato ker pol je mozno da je dobil bakterije z mojim mlekom ker sm ga dojila kljub mastitisu. Ker pa najbrz nimas mastitisa ti pa ne znam svetovat jest bi poklicala za vsak primer pediatra

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 988
14.3.2008 14:29:48   
srečka nosečka
ella - naša kar veliko spi čez dan. se zbudi okoli 7. in ob 9. spet pančka. Ponavadi 11. - 12. ure se spet zbudi, papa in greva na sprehod, kjer pa spet pančka. Od 17. ure pa do 23. pa redko spi in takrat imamo akcijo. user posted image
Je pa tudi kakšen dan, ko spi zelo malo. Včeraj je cel dan samo po par minutk zaspala in spet gledala kot čukec.

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 989
14.3.2008 14:32:13   
srečka nosečka
mary-lou - mastitisa verjetno nimam, ker to baje boli kot user posted image . Sigurno tega ne bi zgrešila.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 990
14.3.2008 14:34:35   
itata
bamby: kolk las ma tvoja punčka sej sploh ne morem verjetuser posted image  naš je absolutno plešast v primerjavi z njouser posted image  pa še svetlolas je (zanenkrat). pa kolk lepga pajacka ima... včasih se mi zdi, da imajo za punčko tooooolk več izbire in ful bolj luškane stvari.
ella: men jakob večino dni zaspi enkrat tekom dneva (ponavadi tko sredi dneva okol 11h 12h) za 3 ure. pol pa popoldne nič več ne spi. mogoče za kake pol urce v naročju, to je pa vse. tko da je zvečer dostkrat že kar tečen, ker je zmatran... dopoldne pa tud okol 9h mal pospi... načeloma je pa to to. enkrat spi tkole v kosu pa trdno, drugač pa mal podrema.

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 991
14.3.2008 15:01:26   
bamby
Najprej hvala za vse pohvale moje princeske user posted image .
Itata, tisti belo-roza pajacek je dobila od mojih staršev. Pa piše na njem, da je za 6-9 mesecev, pa ga primerjam z onim, ki sva ga imeli za domov iz P in je bil genau iste dolžine in velikosti sploh. Še dobro, da sem pogledala in primerjala, drugače bi ga lahko kar pospravila, ker bi ji bil premajhen user posted image .

Jaz sem danes Anaji odprla varčevalni račun na banki. Je dobila 40 € nagrade, pa en vlakec, ker je bilo nakazanih dodatno več kot 25 €, ko pa ji bomo do 15. dec. nakazali vsega vsaj 150 € gre avtomatsko v žrebanje za kolo.
Tim pa ima pri Ljubljanski banki odprt račun in drugega kot balon in hranilnik sploh ni dobil user posted image . Vmes so kar tako spremenili račun, da sploh nima extra obresti, kot smo sprva naredili, ker je bilo vezano na 3 mesece, ampak čisto navadne user posted image . Zdaj mu grem zapret račun in ga isto odpret še njemu na Novi KBM.
Anaja ima vezan račun na 3 mesece po letni obrestni meri 4.40%.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 992
14.3.2008 15:12:28   
itata
bamby: mene sploh tole ne preseneča, bolj ko gledaš slabš je tale NLB. res so bedni. jaz mam tam račun sam zarad kredita, drugač bi ga že zdavnaj zaprla. nova KBM praviš tole vse nudi? je dobro vedet...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 993
14.3.2008 16:05:01   
buči
bamby, ful ste luškani! Tvoja user posted image  bo pa morala kmalu k frizerju! user posted image  Kako ji boš pa temenca dol spravila? user posted image  Naš Tilen je plešat proti vaši ... user posted image

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 994
14.3.2008 16:34:45   
srečka nosečka
Lana je spet fuuul penasto kakala. user posted image  Sem klicala P, kaj naj naredim. So rekli, da če je dobre volje in drugače vse OK ni panike. Če pa bom bolj pomirjena pa jo naj pridem pokazat. Pazim naj samo, da ne dehidrira in jo čimvečkrat pristavljam k prsim. Drugače je lepo nasmejana in dobre volje.
Nimam pojma kaj naj naredim.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 995
14.3.2008 16:37:12   
itata
vprašanje glede vrtca: a imamo vlogo za vpis otroka v vrtec tudi na internetu? jaz je ne najdemuser posted image  in kam se jo vloži - direktno na željeni vrtec?

pa še eno okol otroškega dodatka: ali ste probale vpisat na internetu (CSD šiška ima na netu simulacijo izračuna kolk ti pripada dodatka) svoje dohodke in ali vam je prav izračunalo oroški dodatek? meni piše, da mi ne pripada, ker če vpišem oba dohodka presegava cenzus (pustimo to, da ima on že enega otroka in stroške z njim, ker nimam to kam vpisovat)... sej verjetno bo držalo, zihr pa nisem, sam me zanima, če ste kej preverjale... sej če presežeš cenzus bi moral biti vesel verjetno, ker imaš po mnenju države dovolj denarja na družinskega člana, ampak ne skačem glih okol od sreče, ker so vrtci dragi in vse se tolk draži, da bi mi vsak dodatek prav prišeluser posted image

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 996
14.3.2008 16:39:46   
itata
srečka nosečka: sploh si ne znam predstavljat kako to zgleda, da penasto kaka...user posted image  verjetno bo pa držalo, da če je drugače dobre volje, da ni panike...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 997
14.3.2008 18:38:26   
Suzi*
Bamby, kako lušna je vaša Anaja, pa res ima velik lask. Naša je proti vaši tud bolj ko ne plešasta videt. user posted image

Itata, vlogo za vrtec dobiš v vrtcu, kamor želiš vpisat otroka. Vsaj pri nas je tako. in odda se v vrtec direktno.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 998
14.3.2008 19:09:01   
itata
suzi hvala

meni se zdi, da je zdej pa jakob še pokažljevat začel?? drugač se mi zdi kar ok, sam mal več je spal. nos je isto. ni slabš, pač zabasan ampak se ga da spucat. dokler nima vročine verjetno ne gre paničarit a ne??? se mi smili revki moj...

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 999
14.3.2008 20:55:48   
buči
Jaz sem si dala zračunat na spletni strani CSD Šiška, pa se po odločbi dobila 6 eurov manj. Torej so kar točni. Mislim, da nima veze, koliko otrok ima partner, če niso v istem gospodinjstvu, se ne štejejo. Naj proba on vložit za dodatek, ker potem lahko otroka vpiše, samo ga mama ne sme, ker se ne more dvojno vlagat za negega otroka.

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

eko perilo
majch

Ste pripravljeni odšteti nekaj več denarja za perilo iz eko/organskega bombaža?

ne (50%)

da, vsekakor (15%)

da, če je tudi dizajn dober (35%)

Število vseh glasov: 215

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!