dolenjka
|
Dan Evo, mi smo še živi, pa zdrai smo tut Pri nas je blo mal pestro zadnje dni, bom pa nadoknadila, obljubim Zdele sem pokofetkala in šla 2x alelujo poslušat, zdej pa še pozajtrkujem in če bo le prilika še pod tuš skočim, ker pol bo pa že carica budna in bo ekšn Plan je, da greva takoj po njeni dopoldanski malici (zajtrkovala je ob 7h) v hrib, da se mami še mal rit stopi, carica pa mal kisika užije No, tkole je blo z nami: kot veste, se je akcija začela s čet na pet ponoč in jaz sem dežurala ob likalniku in si grela plenico in dajala na zizo. Zjutraj pa ekšn, moje dr nisem dobila ker je imela dopust, tiste ki jo nadomešča tut nisem priklicala Pol sem klicala v Postojno mojga G je bila na punkciji in sem se lepo pogovorila s sestro, ki mi je dala par nasvetov, pol sem pa vseen še k nam v ZD klicala in govorila z zdravnico, ki me je 2x sprejela v dežurni (pri prejšnjih mastitisih). Svetovala mi je, da z antibiotikom počakam, če bo res nujno. To sem tudi sama hotela, ker je carica v mleku v 2 mesecih že 2x fasala antibiotik . Pol sem šla pa v lekarno in kupila blazinice za gretje in si jih cel dan dajala v moderček (in še ponoči), tko da sem si zizo še mal opekla inje vročina izginila, bolečina pa tut V soboto dopoldan sem šla potem zasluženo k frizerju in 3 urice uživala kot pri norcih, oči se je pa s carico po mestu sprehajal in ji razkazoval prestolnico POtem smo šli pa počasi nazaj na kmete in uživali v preostanku sobote. Včeraj je bil pa tako lep dan, da smo vsi trije spali do 11h Carica je nekaj malega sicer pojedla vmes, drugače se pa ni dala motiti. Pol sva pa z očijem vstala, ona je pa đonđala do 12h In med tem se je mami lotila očija in mu v solzah razložila, da si je materinstvo in starševstvo oz. očetovsko vlogo mal drugač predstavljala, da je zmatrana od mastitisov ... tko da sva 1h res fino debatirala in se mal pogovorila. Skrajni čas! Upam, da bo držalo dlje kot 1 teden No, sej je priden, sam še mal, pa bo idealen Potem pa smo šli v hrib in jedli zunaj, na sončku - postrvi in mešano meso Malčica je prav uživala 3 ure na sončku, tut jest ni hotla No, doma smo nadaljevali s sončenjem na terasi vse do 18.30, ko je bil čas za večerni ritual, ki se je uspešno zaključil 20.30, ko je odjadrala v palčkovo deželo in pančala do 2h, pohamsala 1 zizo in spala do 6h, mal pojamrala, ob 7h pozajtrkovala in zdaj panča, zunaj pa naši majstri z motorko strašijo