neela
|
IZVIRNO SPOROČILO: nf Neela, sva že dve Jaz hodim v Italijo odkar imam lastno voljo Začela sem že v srednji šoli z raznimi tečaji, tko da sem bila pomoje že ene 10x na kakem potovanju tam. Pa tudi delam z Italijani v službi in mi je všeč tisti njihov 'lagan' način dela, brez velikih sekiranj. Drgač pa se ne morem glih v celoti strinjati s tem, da je naše zdravstvo tako bedno. Sej v tujini je še hujše, vse plačljivo. Res je tudi to, da ženske rade zavlačujemo do ful pozno, potem pa na hitrco enga dojenčka. In če ne gre, smo vse depresivne in jezne, zakaj nam ga ginekolog ne prinese takoj. Moj ginekolog mi je rekel, da je čisto normalno, da pride dojenček v 2 ali še več letih. In valda da se vlada hvali, kako se dviga rodnost, če se pa res Mislm, kokr se nam godi, res ne vem, če se še kateri. Kje pa še imajo 1 leto porodniške s polno plačo?? V Ameriki imajo par mesecev. Evo naju - italian lovers.... ...Tudi meni ful ustreza njihova narava - sicer je rompompom in vse kaos, ampak pri njih takoj dobiš feedback in povečini niso tako puritanski in/ali zahrbtni - če jim kaj ni všeč, ti takoj povejo. Hja, moja popotovanja po Italiji so zadnja leta samo še poslovno obarvana, tako da glih ne grem čisto free tam. Morava se tud midva z mojim enkrat že odpravit počitniško tam - predvsem bi rada bolj 'obdelala' Toskano pa zahodni del obale (pod Rimom). Želim pa si tud v tisti kraj (pa se ne bom sedaj spomnila, kako se mu že reče), kjer so snemali film...Samo ti (??mislim, da je ta?? ) Še en stavek na zdravstvo - se čisto strinjam s tabo, da v povečini zahodnih držav dosti slabše poskrbijo za nosečnice in mlade mamice, pa tud vem, da se pri nas vse preveč izkorišča sistem - po eni strani, po drugi strani pa mene najboj motijo tiste njihove ''zdravstvene točke'', ki jih morajo dosečt in ne presečt itd. Ah , me že ne bomo rešile sveta... , glavno da čimprej ugledamo .
|