hariba
|
Sem htela še nekja napisat, a sem mogla posreddovat, je naša začela tolčt po steklenem delu omare z ropotuljo. Sem ji vsula lesene kocke na tla in zdaj jih veselo premetava. Me zanima kako dolgo. thumbelina Ko je meni hudo se jaz nekako samo tolažim, da je pač naše življenje sestavljeno iz lepih majn lepih in hudih trenutkov, da se mi bo pa vv kratkem sigurno kaj lepega zgodilo, da tako pač je da nas življenje postavlja pred preiskušnje. Pa si pač goovrim, da imam pač pri službi srečo, pa da imam 4 normalne otroke, svojo hišo, čeprav na kredit, pa vseeno toliko denarja, da lahko normalno živimo, zato se pač kje drugje kdaj zalomi, čista ciganska logika, vendar to meni ful pomaga. Na koncu ugotovim, da mi še vseeno ni tako hudo in bi mi lahko bilo še slabše, da večina drugim ni nič boljše, morda res tudi zato lažje pridem do teh zaključkov in vzamem vse apč kot svojo usodo, ker imam tako službo, da tudi tam vidim in slišim veliko hudega. Razumem pa tudi kako je grozno, če ena strokovna delavka pove tako, druga pa potem spet drugaće. Sem šla z Denisom skozi podoben pekel z logopedi, taprva ni bila vredna pol ensskega spolnega organa mrzle vode kaj šele svoje plače. Zadnji hip sem ga prestavila, da nima trajnih govornih motenj. Moji so sicer imeli vsi hiter gibalni razvoj, govorni pa nikakor ne. Žiga do treh let sploh ni govoril, a je pol hitro vse začel. Denis govoril je vendar sičnikov in šumnikov ne in po tretjem letu, po nesreči je začel jeclat., Sičnike je izgovarjal na pol nekako sikajoče. Pa bi ga mogla najprej logopedinja naučit sičnikov vendar je začela z šumniki. Leto in pol sva tja hodila za brez veze, ni hotel tja, sem fga na silo vlekla, doma ni hotel vadit. Nikoli ga ni znala pohvalit. Rekla je, da se premalo ukvarjam z njim, jao jaz pa sama z tremi in se ej večinoma vse vrtelo okrog njegoveg govora in sem arvno imela tako slabo vest, da druga 2 zanemarjam, na 3 dele se pa nisem mogla raztrgat. Pa me je še pol k eni psihologinji zaradi jeclanja napotila k psihologinji. Ta pa je ugotovila, da je dovolj brihten, da bi lahko govoril normalno in tudi vse glasove in da je kriv moj nepravilen odnos do njega, koliko sem jaz jokala. pa rekla je da moram it ob 20 h spat kakor oni, ker rabijo tišino za pravilen razvoj možganov, ker sem rekla da kdaj v drugi sobi gledam tv. Ko je začel v šolo hodit se zrihtala prestavitev k šolski loogpedinji. Ta je vse kar smo dellai z njim označila za napačno, da mu ne bi smela reči, zdaj se ap umiri in še počasi povej, kakor je to govorila taprva, v roku pol leta je začel govoriti pri njej vse šglasove brez jeclanja, pa je holdil k njej le na 14 dni, k oni pa vsak teden.Verjamem v to, da bo tudi z maticem čez čas vse v redu, pač več čsaa potrebuje, zato čisto razumem tvoje občutke, da ti je hudo, ko vidiš in slišiš kako se razvijajo njegovi vrstniki, meni ej bilo tuid ko sem slišala druge otroke normalno govoriti in so me spraševali zakaj on tako. Zoja je znosla k meni pol zaboja igrač, zdaj pa se res moram it poigrat z njo še.
|