tany83
|
IZVIRNO SPOROČILO: venezuela a tm ni vrtecov? ja kam potem pa dajo družine otroke mirkat, ko oba starša delata? kako pa imate tam kaj za šolanje poskrbljeno, univerze, srednje šole...je možnost izbire fakultet kot pri nas (približno) in financirano iz državnega proračuna..? kaj pa kej zdravstvo...?a poznajo tam EA, pa ta sredstva za lajšanje bolečin pri porodih...dej mal opiši no, ker jst tud mal s temi podatki neko raziskavo na faksu z enim prof delam...pa me zanima..upam da nism preveč firbc ja si firbec ja... ... se hecam .... ja, mas privat varusko, jo pac placas, otroci grejo itak s 4leti v solo, al neki tazga.. al pa kak babica povarje otroka, najvec je tko... solanje je isto kot amerika, mas srednjo solo eno... nimas tko kot pr nas, faks je javen in zaseben, mores pa oba placat, drzava ne financira, mas pa predavnja, zjutraj, popoldan in zvercer, tko da lahko delas zdraven.. no, na zasebnem ni te moznosti, so predavanja cel dan... je pa lazje dobit sluzbo, ce hodis na javni faks, ker mas delovne izkusnje za seboj.... ja, je moznost izbire... moj je npr. Marketing studiral... zdravstvo je kar OK, mas zdravstevno zavarovanj, ki ti krije 50 % stroskov, odvisno kako si ga lahko placujes, ce ga nimas placas vse v celoti... kar se tice poroda, nisem se rodila in ti ne morem dost povedat, sam njegova sestra je rekla, da ona je mela svojo sobo s klimo in seveda so odlicno poskrbeli zanjo, placala pa je sam 100e... tko, da ce mas dnar je lazje, drgac mal tezje vrjento...