|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
23.4.2008 23:34:01   
Majuska
Ojla dekleta,

končno je mimo ta najbolj naporen del tedna zame ... seminarsko sem pospravila pod streho, mislim da mi je fajn ratala, profesorica je bila videti zadovoljna. Tako da si čez praznike lahko malo oddahnem, ok morala se bom že malo učiti, ampak kljub temu. Vsaj mirno bom lahko spala. Po praznikih pa v bistvu že ostanem doma - dva dneva nadur, pol pa dopust! user posted image   Šefe mi je še papirje podpisal, tako da je zdaj res vse uradno. Uhhhh kako hitro se vse dogaja...

Tako, zdaj grem pa spat user posted image   jutri uvajam ta novo ...

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
24.4.2008 13:15:07   
resnično srečna
Pozdravljene!

Mi2 z Izo sva super...naša miška je prava zaspanka, sesačica in posranka...ampak vse to dela v čisto pravem časovnem zaporedju...spi čez dan 3-4 ure...potem se pa kako uro doji...previje, pa spet malo doji in že spi....moje prsi so se umirile...ampak še vedno hodim naokrog v improviziranem modrčku, narejenem iz mrežastih spodnjih hlačk in s plenico na prsih....ker blazinice so v hipu mokre....zbujam se pa itak v mlečni kopeli...

če bi živela kako stoletje prej bi bila potencialni kandidat za delovno mesto dojilje...edino kar me matra so zaenkrat še boleče, požrte bradavice...dojim z nastavki in mažem z lanolinom in upam, da bo kmalu bolje in ne bom videla več zvezd prvih 10 potegov...saj potem se navadiš in je...

Skušam tudi piti dovolj tekočine...zato me je včeraj dragi malo pocartal z nakupom treh različnih okusev čaja Roibosh (vanilija, karamela, limona)... pa nov ritual imam zjutraj...ena rinka : ekspreso za dragija, druga rinka: čajnik, tretja rinka: kompot...in zjutraj morajo biti lonci prazni...po moji presoji je to cca 3-4 litre tekočine...

lgede kuhe...hmmm...me je sedaj dva dni s kuhanjem razvajal najdražji...danes bo pa malo solate (Iza jo prenaša in je ne krči)...pa špagetki oz. neke testenine z mesno omako...pa da vidimo...pa pekač bureka in pekač štrudla je na programu...mi ostaja čas...pa ga moram nekako potrošit...

bili sva tudi zunaj...sprehod nama je prijal...tja čez polja proti Vevčam...ker sem nova tukaj in mi je zanimivo gledat lepe hišice...Iza je pa itaq dolgočasna...samo spi....

patronažna je z nama zelo zadovoljna...od petka do danes se je zredila za 350 g, kar je presežek porodne teže prej kot v tednu dni in je to super...popek se nama pa ne celi tako super...še vedno imava krvavo krastico, ki se jo očisti in zopet nastane, tako da se bomo kopali šele po praznikih...

ta vikend nameravamo skočiti že do morja za en dan, en dan pa malo v živalski vrt ( si je zaželela naša srednja in ji bomo željo uresničili, če bo le vreme ugodno)...

takole...ekspres brifing od naju dveh...

Nanka super za kuhinjo,  dnevna bo zagotovo sedaj mačji kašel...pripravljanje cotk je pa itaq užitek...

Katinaaaaa pogrešam te...je vse ok?

Majuska lepo uvajej, saj kmalu boš frej kot ptiček na vej...

mml se strinjam glede umetnih popadkov...so bolj prijazni človeku ampak dlje traja potem porod...vsaj moja primerjava...

eto...tole zaenkrat vse od mene...

uživajte še naprej...

pip

G.




_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
24.4.2008 15:36:18   
Katina
resnično srečna, dobrodošli doma  user posted image . Hvala za podroben opis tvoje porodne zgodbe, ni čudno, da je bil zanimiv, saj je bil tudi čas pred porodom malo drugačen (hospitalizacija ipd.)
Joj, kako lepe slikce, sem se skoraj stopila user posted image - še dobro, da me je tako veliko skupaj, da meje nekaj ostalo user posted image . A majo zdaj po novem v P še rokavičke? Včasih jih user posted image niso imeli.
A si ti preventivno vzela nastavke v P? Sicem vidim, da bodo vajine težave z dojenjem zaradi tvoje vztrajnosti hitro minile. Vidim, da si polna iznajdljivosti, glej da ne boš preveč sexi. user posted image
Bravo za user posted image , ki te je založil s čajčki. Tudi jaz razmišljam katero taktiko naj uvedem, da bom uspela spiti dovolj tekočine. Človek se hitro spozabi in ne pije dovolj.
Upam, da se bo popek hitro zacelil in da se boste po praznikih veselo kopali. 
Kot vidim ste polni adrenalina in greste že na prvi izlet na morje. Uživajte! Tudi živalski vrt zna bit en lep sprehod.
Lepo da me pogrešaš user posted image , izčrpnejše poročilo sledi na koncu.
Calena, tudi vi2 dobrodošla doma user posted image . Super, da sta doma doživela tako veličasten sprejem. Važno je, da je user posted image priden, tako se boš kamlu navadila na ritem in se nam večkrat in bolj izčrpno pridružila.

blustar, dobrodošla. S svojo starostjo se raje ne obremenjuj. Tudi mene letos čaka 40 letnica. imam že 10,5 letno user posted image in pričakujem drugega user posted image . Jaz sem mislila, da bo glede razlike med otroki drugače, vendar se je življenje obrnilo v drugo smer, vendar sem zelo zadovoljna, da je tako in z veseljem pričakujem novega člana.

mml, tvoje poste vedno z veseljem prebiram, ker imaš tak lušten stil pisanja. Še posebno opisovanje Matica me vedno spravi v dobro voljo. Ej mml, komot imaš še enega, ker boš takrat približno tolk stara kot sem jaz zdaj.

Sicer si pa sama poglej slikice, kako luštna sončka imaš user posted image .
Hvala za izčrpna kapljična navodila. Si jih bom shranila in te kopirala.
redhouse, bravo za uspešno opravljeno MF in user posted image . Mogoče imaš prav, da smo starejše user posted image bolj praktične oziroma bolj razumske. Jaz se tudi poskušam izognih trenutnim navdihom za nakup in mi je kar lepo uspelo. Čeprav sem morala nabavit veliko drobnarij, imam večino stvari še od prej.

nanka, a potem ti niso ugodili z željo, da preneseš dopust po porodniški? Super za kuhinjski finale user posted image . Verjetno si zdaj ponosna kuharica. Pa veliko uspeha pri dnevni.

Lara Croft, upam da si že uspešno prestala MF. Poročaj.
majuska, bravo za uspešno oddano seminarsko user posted image . prazniki so že blizu, tako da boš kmalu ostala doma. Važno, da so papirji urejeni Zdaj pa le še par dni uvajanja nove delovne sile in odhod na P.



Zdaj pa še malo mojega poročanja:
Po novem me boo do poroda vodili v APN v P. V torek sem bila tam na pregledu. Naredili so mi CTG in dr. je pregledala mojo zdravstveno dokumentacijo. ker me še vedno neznosno srbi koža me je onovno poslala na jetrne teste in test za želodčno kislino. Kljub mojim strahovom (poznavanje konkretnih primerov, članek dr. Premru Sršen) je bila G jasna. Rekla je, da strah ni indikator za sprožitev poroda in me naročila naslednji teden, ko imam UZ + CTG, ter izvem rezultate testov in urina.
Mojo sladkorno krotim z inzulinom, ki si ga glede na vrednosti KS sama prilagajam (zvišujem). Tudi to vrsto logistike sem že osvojila. Pri tem mi seveda zelo pride prav moja "Sport Billy" torbica, kjer se znajde vsa potrebna oprema. Čim grem ven iz hiše je z mano. Tako, da vedno delujem, kot da se selim od doma user posted image .
Po nasvetu dermatovenerologa si že nekaj čaa povijam noge, ker mi zelo otekajo - upam, da bo to po porodu zginilo (vsaj po porodu user posted image je bilo OK). Tudi roke so se pridružile otekanju in otrdevanju, ampak to ni nič hujšega.
V nedeljo sva šla z user posted image   na malo daljši sprehod in nato sem fasala user posted image bolečino v peti, da nisem mogla hodit. Pomagala sem si z berglami, da sem lahko premerila razdaljo do WC-ja. Sicer se mi je ta bolečina že večkrat pojavila po daljši hoji, vendar ne tako močno. Sumim kakšen vnet živec. Po parih dneh se je zadeva umirila in je sedaj že skoraj OK.
Danes sem mentorju oddala mojo magistrsko nalogo v pregled. S tem sem izpolnila zadan cilj. Zdaj jo mora seveda pregledat in secirat (kar on prav rad počne). Vendar mi je važno, da sem zadevo spravla v proceduro. Verjetno bo zagovor enkrat jeseni. No, ta hujše delo je za mano in počasi bom lahko pospravila delovno sobo, ki bo tudi previjalnica in shramba oblačil za user posted image .
Vmes sem uspela priparvit torbo za v P, torbo za user posted image . Cunjice za user posted image je pa zrihtal moj user posted image - vse je lepo opral in zlikal, jaz pa sem jih samo še zložila v predal in od daleč komentirala (ker nisem mogla hodit)user posted image .
Pravzaprav me čaka le še pospravljanje delovne sobe, ki je še vedno v razsulu, saj sem čakala, da dokončam pisanje naloge. Zdaj bom presortirala 3 gajbice literature in zmetala stran vso kramo, ki se je v teh letih nabrala v sobi in leži malo tu, malo tam. Kot kaže, bom uspela ravno dokončati z obveznostmi do poroda.

Če imate kaj časa in želja se lahko drug teden v sredo, četrtek ali petek kaj dobimo.

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
24.4.2008 18:30:57   
resnično srečna
Pozdravljena Katina....res sem te pogrešala...

rokavičke sme imela sama s seboj...saj je imela Iza pri vsakem UZ roko v ustih in sem domnevala, da bo to hotela tudi po porodu...veš pa, da imajo novorojenčki prav dolge in ostre nohtke in nisem hotela, da pride domov kot indijanka...vsa popraskana...

nastavke sem ravno tako imela s seboj...kupila sem si Nukove, ki so spravljeni v 2 kosih v škatlici...in mi jih je lažje shranjevati...

prav tako sem imela s seboj dudo...za lajšanje sesalnega refleksa...Iza je prava sesalka in bradavice bi bile v še hujšem stanju...saj bi jih ona uporabljala tudi namesto dude...ampak ji tega nisem dovolila...

ravno tako je dobro imeti s seboj blazinice za prsi, lanolin ali bepanthen, modrček za dojenje po potrebi...

Glede naslednjega tedna sem pa jaz takoj za to...v torek ali sredo sicer pride patronažna spet naokoli ampak ni panike, ker je kar zgodnja in sva navadno do 10 ure že prosti...

pip

G.


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
24.4.2008 21:49:12   
Lara Croft
Ma ful je blo lepo.... user posted image Sem se ful veselila današnjega pregleda....Se se splačalo čakat skoraj dve uri.... no, nič novega to čakanje... hahaha

Je pa naša punca ful dolga.... dolge noge, dolgi prsti, ku smo vidli stopala je blo šele smeha....user posted image

Ma dejte mi nekaj povedat... kako se vam zdi, če ima punčka plav voziček.... nama je všeč Jane slalom pro in sicer samo tisti v plavi barvi.... Nič mešan z zelenim ali oranžnim... Ne najdem na netu fotke, da bi prilepila....





(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
24.4.2008 23:22:09   
Majuska
Ojla,

danes meni sploh ni bilo jasno, kaj mene tako zateguje okoli nog ... sem mislila, da imam težave z obližem, nakar se le usedem in pogledam - totalno zatečeni gležnji!!! Kar čez noč. Ima katera idejo, kako naj si olajšam vse skupaj? user posted image

srečka, lepo da uživata z Izo in upam, da boste pocajtali popek, kot je treba.

Katina, upam da je premagovanje sladkorne uspešno in da bo šlo vse po maslu, sicer si pa že pravi strokovnjak na tem področju.


Takole, šibam spat preden me tale teden povsem uniči. Jutri spet malo uvajanja, upam da bom uspela vsaj preleteti zapiske, po praznikih me čaka zadnji redni izpit, potlej imam samo še stare grehe.

Se mi pa zdi, da mi je v nekaj dneh trebuh ful zrastel... kr tko, naenkrat se mi zdi ful večji. Mali se ful obrača, prav hecno je, da ga stalno čutim bolj na desni strani user posted image

Uživajte, pupe!


(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
25.4.2008 7:15:03   
Katina
resnično srečna, v torek jaz nimam časa, ker imam seanso v APN. Lahko pa v sredo.
Tudi v mojem neseserju je vse po sistemu NNNP.

Lara Croft, super za prijetno izkušnjo z UZ-ja user posted image . Zakaj pa ne bi imela dekleta moder voziček? Pomembno je, da je vama tako všeč.

Majuska, dobrodošla v klubu buhtljastih nogic. Kot sem že v prejšnjem postu napisala si jih povijam z elastičnimi povoji do kolen. Veliko uspehov pri opravljanju izpitov ti želim.
Trebušček bo pa še rasel in rasel in rasel user posted image z njim pa tudi prijetno brcljajoči občutki.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
25.4.2008 9:37:27   
Lara Croft
Kdaj se pa to zatekanje začne ponavadi? Jaz sem ful na nogah, ma zaenkrat je še vse v redu....

Katina.... ja sej jaz tudi tko mislim.... user posted image



(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
25.4.2008 15:49:10   
redhouse
Jest tud gledam voziček Jane Slalom prouser posted image , sem dobila nek katalog od Pikapolonice in bi rada, da gre povsod in da je tak športen z dobrimi kolesi. 

Glede barve, jest bom verjetn kr nevtralnega vzela, ker ne vemo kerga spola bo naslednje dete, drgač je pa res dost vseen, važn, da je men barva OK.

Nosečke in mamice, lep vikend vam želim in praznike, pa čimveč sončkauser posted image !

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
25.4.2008 20:21:08   
mml
Dan,

jaz sem zmenjena za kavo in čvek, pa me je Matic "zafrknil", ker je zaspal ob 9., ko sem peljala Manco v varstvo in še vedno spi user posted image . Sem že oprala in obeslia in pralni stroj perila, zdaj ropoče druga runda v pralnem stroju, pa pomivalni stroj sem spraznila in ugotvila, da imam v reži pri vratih totalno svinjarijo user posted image  in sem se lotila še čiščenja tega. Zvečer me čaka pa še likanje dveh rund opranega perila...jutri pa potem pakiranje, da se v nedeljo čim bolj v miru spravimo na pot.

Včeraj smo se lotili "kmetovanja", sosedje (ki so pravi kmetje) so nam odstopili malo njive, jaz sem računala na eno gredo 3x4 m, tako za hobi, no imamo pa 4x20 m...ne vem, kdo bo to vse plel in obdeloval. Manca je včeraj uživala in hodila naokrog z motiko in grabljami in govorila, da pomaga user posted image , parkarat se je sprehodila po poflancani solati, tako da me kar malo skrbi, kako bo kaj uspevala naša zelenjava user posted image . Matic je pa zelo pridno užival v vozičku in se pogovarjal z igračkami, ki mu visijo pred nosom user posted image



_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
25.4.2008 20:28:05   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

Kdaj se pa to zatekanje začne ponavadi? Jaz sem ful na nogah, ma zaenkrat je še vse v redu....

Katina.... ja sej jaz tudi tko mislim....





Lara, jaz sem zdaj v 26. tednu in so mi noge prvič zatekle ... pomaga mi pa edino, da jih dvignem višje od riti. Danes so me narti dobesedno pekle user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
26.4.2008 8:04:08   
Lara Croft
Ma kaj si veliko na nogah? Al zakaj pr oštji se to dogaja? user posted image

Evo, ta vozek bomo kupli za našo deklico...
http://www.ebaby.it/jane-1-2/trio-slalom-strata-air-h64.html

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
26.4.2008 12:00:58   
nanka
Dober dan,
tako kosilo je kuhano, zdaj samo še vse zberem in gremo jest.

Majuska jaz zaenkrat še ne zatekam počasi pa korakam v 30t. V službi so mi pisno odobrili, da se mi dopust prenese v leto 2009, tako da bom prenesla 35 dni za čas po porodniški, bom pa zato še cel maj v službi. Saj bo hitro minilo, to bom že preživela,bom pa potem celo poletje doma in se bom v službo vrnila septembra 2009. Tako da mene v maju dopoldne na srečanju nebo, pridem pa z veseljem kakšen dan v juniju.

Jaz sem kupila voziček Peg Perego Uno, upam da bo OK je pa zelene barve.
http://www.mami.si/si/uno-moka-i6827.shtml

Lep sončen vikend



(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
26.4.2008 22:00:34   
Majuska
Ojla dekleta,

danes je zame malo bolj zaspan dan, sem očitno prenašala noter manjkajoče spanja med tednom ... Popoldne sva z mojim vendarle odšla ven, da sem vsaj zadihala normalen zrak. Na večer sem se zabavala, ker mali veselo brca in sicer so njegovi premiki vidni na trebuhu... kako je hecno, ko se trebuh premakne user posted image

Moje noge so danes veliko bolje, kupila pa sem si tudi neko sol za nožno kopel, upam da bo pomagalo - drugače pa ostane le še noge v luft držat. Lara Croft, nisem tako veliko na nogah, moje delo je vezano na pisarno, le nekajkrat na dan šibam po bajti. Mislim da otekanje ni povezano z delom, je pa prišlo kar naenkrat.  In da odgovorim na tvoje prejšnje vprašanje, meni se ne zdi nič čudno, če ima pupa moder voziček. Pri nas bomo imeli v marine modri-rumeni kombinaciji voziček.

mml, prav nasmejala sem se ob tvoji objavi, kako Manca pomaga pri vrtičkanju. Prav živo si predstavljam malo pupo, kako zadovoljno zaliva pridelek, zraven se pa še fino zabava user posted image   upam da boste imeli dovolj zelenjave!

Nanka, fajn da so ti v službi ugodili za prenos dopusta, jaz ga koristim letos in sicer mi po praznikih ni več treba na delo. Po eni strani sem si prav oddahnila, moja naslednica je videtu v redu in se očitno rada uči nove stvari, najbrž bo vsek ok.

Katina, kako se ti kaj počutiš? Očitno ti gre iobvladovanje diabetesa dobro od rok, kar tako naprej.

NiLe verjetno crklja svoj podmladek? user posted image



(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
28.4.2008 6:47:47   
Katina
Lara Croft, zatekaje se lahko začne kadarkoli, večinoma pa v 3. trimesečju. Problematično je, če zatekaš tudi v obraz.
Super voziček, naj vam dobro služi.

redhuose, hvala za želje po lepem vikendu, dejansko se je izkazal kot lep. Končno smo se lahko malo naužili sončka user posted image .

mml, zdaj ste že na počitnicah. elim vam krasno izkušnjo, ki jo boš upam vsa navdušena delila z nami. Vau, te občudujem, da si se spravila na kmetovanje. To bo zdaj ekološko pridelane zelenjave user posted image . No, če ne bo drugega boste na svežem zraku, pa še Manca bo uživala, ko ti bo pomagala obdelovati vrt. Želim vam tudi obilen pridelek user posted image

nanka, super, da si se v službi dogovorila za prenos dopusta. Ti bo zelo prav prišel, da boš lahko naslednje poletje uživala in jeseni user posted image dala v vrtec.
Kuhinja je že v pogonu in prepričana sem, da je bilo kosilo, ki si ga skuhala odlično.
Na srečanja si vedno toplo vabljena, sicer bo zdaj logistika nekoliko težja, ker je že kar nekaj mamic in počitnice se tudi bližajo, vendar upam, da nam bo uspelo.
Čestitke za nakup vozička user posted image .

Ke je moja naloga že pri mentorju, je prišel čas, da končno izpolnim obljubo in začnem pospravljat sobo, kjer bomo previjali user posted image . Čez vikend sem že precej postorila, vendar me kar veliko stvari še čaka. ker moram vsako stvar prijeti v roko, se odločiti ali jo še potrebujem in nato pospraviti se bo tole pospravljanje vleklo kot jara kača. Veliko let sem samo nosila na kup, no zdaj je čas, da se ga odkida. Včeraj sem pregledala in zložila blago in flikce, ki so se z leti nabrale, v soboto sem zložila vse garancijske liste, jih popisala in odvrgla tiste, ki jih več ne potrebujemo, zdaj me čaka še en srednji in en ogromen kup papirčkov, ki jih moram presortirat in vložit v ustrezen registrator ali zavreči. Nenazadnje me čaka še pospravljanje študijske literature. Optimistično čakam na sporočilo mentorja kako je zadovoljen. V tem primeru bi bilo sortiranje bolj enostavno in bi veliko zadev lahko zavrgla, sicer bom imela dvojno delo, ker ne bi rada zopet letala po knjižnicah in iskala že uporabljeno literaturo. Obljubil mi je, da bo že med prazniki poslal sporočilo user posted image . No, tako se bom znebila treh gajbic papirja user posted image .
Danes imam kar nekaj opravkov, pa še na dekompresijo skočim. Popoldan pa me čaka user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
28.4.2008 19:43:53   
Calena
Ojla,

No pa se še jaz po dolgem času oglašam. Tosja ravno spančka, pa imam čas, da vas malo pozdravim. Danes je dopolnil 2 tedna in je zaenkrat zelo, zelo priden fantek. V glavnem samo papa in panča, ob kratkih budnih trenutkih pa radovedno opazuje svet okoli sebe. Je dojenček, ki praktično skoraj nikoli ne joka. Tudi ponoči spi po 5 ur v kosu, tako da ga samo enkrat podojim in potem spiva naprej do poznih jutranjih ur. Prvič smo ga peljali na sprehod po sončku, ko je bil star 8 dni in zdaj že veselo vozičkamo včasih vsi 4-je + 2 psički - to se moramo zdeti zanimivi oz. malo prismuknjeni nekaterim ljudemuser posted image

Lana ima bratca seveda nadvse rada, prav lepo ga zna pestovati, tako da ga podpre pod glavico, Tosja pa zaenkrat samo njo bratsko pocuka za lase. Sicer je pa mali zelo čvrst in če gam dam na trebušček se skuša že kar malo plaziti oz. se kar obrne iz trebuščka najprej na bok in potem še na hrbet. Kot vsi dojenčki zelo rad posluša glasbo. Zanimivo pa je, da Lana zdaj zaspi ob poslušanju njegovega glasbenega vrtiljaka.

Katina ti si pa ful pridna, da ti je uspelo oddati magistrsko nalogo. Bravouser posted image user posted image user posted image  Super da boš zdaj lahko brezskrbno uživala z dojenčkom. Želim ti lep preostanek user posted image  in da v APN zveš same lepe novice. Bom močno stiskala pesti.

Resnično srečna ti si pa res faca tako na speedu ful polna energije. Te prav občudujem. Tako lepo je brati, da tako uživaš s princesko Izo.

Nanka, Majuska, Redhouse, Lara Croft vsem želim prijetno nosečnost in uživajte v brcikah vaših sončkov. Jaz jih kar malo pogrešam.
Lara Croft in Nanka user posted image user posted image user posted image  za nakup krasnih vozičkov. Mi smo za našega fanta izbrali Mutsy-ja oranžne barve in smo zaenkrat z njim zelo zadovoljni.
http://www.mutsy.nl/products/4rider/options
Naša punca pa je imela moder voziček, tako da so modri vozički čisto ok za oba spola.


 

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
29.4.2008 16:58:35   
Majuska
Ojla dekleta,

se spet malce javljam, vsa vesela ker grem samo še jutri delat - v bistvu me čaka samo še pospravljanje delovne mize in nekaj uric z mojo naslednico, da ji razložim še zadnje podrobnosti.

In se prav veselim dopusta ... kaj dosti počitka ne bo, imam že v ponedeljek en izpit, v torek zadnje vaje, konec meseca en zahteven izpit - dela in učenja ne bo zmanjkalo.

Bi bila pa vesela kakšne kavice, če se bomo uspele zmenit. Najbolje da mamice povedo, kako so s časom user posted image jaz se bom najbrž v večini primerov lahko  prilagodila.

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
29.4.2008 21:25:02   
Katina
Poročilo o današnjem pregledu:
- CTG je baje lep.
- pritisk 114/71 .
- jetrni testi in testi za želodčno kislino so OK, tako da ne vem od kje potreba o praskanju .
-  Imeli smo UZ, ocenjena teža je 3,5 kg, HC340, AC 359, FL 72. Baje naš vadi dihanje.
- Naslednji GP+CTG imam 6.5., ko imam tudi vaginalni pregled MV, če bo ta zmehčan bodo porod sprožili. Upam, da res, saj se je rodila 10 dni prej in upam, da zdržimo še ta teden brez težav - še posebno ker so prazniki. Popoldan sem šibala še na samoplačniški odvzem brisa za streptokoke in rezultate zvem v ponedeljek - saj veste, ziher je ziher. če katero zanima sem plačala 39,5€ za 5 minut v ordinaciji, vendar mi ni žal.

Calena, lepo da si se javila. Tudi pri vas imate enega pridenga user posted image . Super, da je Lana nad bratcem navdušena in da ga celo pestuje user posted image . Sem že pri mml zasledila, da so novejši modeli res modeli in že kmalu po rojstvu začnejo zganjat prevale.
Hvala za čestitke za oddajo mag. naloge. Zdaj me čaka še obvezna procedura, ampak bomo že. Ful hvala za stiskanje pseti zame v APN. Kot sem že zgoraj napisala si res želim, da bi me odrešili psihičnih muk, ker so fizične obvladnjive brez problema.

majuska, super da greš samo še jutri v službo, potem boš pa že doma. Prepričana sem, da se boš za oba izpita zelo potrudila in ju opravila brez problema.  Glede kofetkanja bom tudi jaz odstopila prednost mamicam, sama se bom poskušla prilagoditi.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
30.4.2008 8:28:57   
resnično srečna
Dobro jutro...

naš 15 dnevni cuker spi...zadnja dva dni jo je nekaj krčilo in kar ne morem ugotoviti kaj...ampak ko je zaspala je kmalu začela spet jokat, kar naprej bi visela na prsih in vlekla, jaz imam pa bradavice že čisto uničene...no ja...zanjo potrpim tud to...včeraj se je potem popoldan zadeva umirila ampak princesa sedaj želi spati samo v moji postelji...in ji je vseeno ali sem jaz v njej ali ne...pa nimam pojma zakaj...mogoče diši postelja po meni...he he bom njeno rjuhico iz koška malo vzela v posteljo pa da vidimo...ker tega, da bo spala z nama pa se ne grem...vstop v zakonsko posteljo imajo otroci šele od 8. ure zjutraj naprej...

drugače je pa pridkana...ponoči spi...čez dan tudi...pa prav rada šiba okrog...tako da smo bili že na morju in prehodili soline, pa v živalskem vrtu, kjer smo se dojili pod budnim očesom noja, zebre in antilope...in ona tam spi kot top...tako da že sedaj vidim, da bo dete akcije in mi potovanje z njo ne bo v nadlego...

kar se tiče kavice pa po mojem najbolje naslednji teden, če bo katina še 2 v 1...

Katina lepi izvidi...mogoče ti pa uspe jih pregovoriti, da ne čakaš predolgo...ker zadnji tedni so res nekaj najbolj zoprnega he he

Calena naša 4 letna punčara pa Ize tud šmirgla ne...je pa zato naš 15letnik toliko bolj navdušen in čisto raznežen...8. maja potuje v Pariz na neko košarkarsko tekmo, takrat ima tudi eksterca...in je sedaj ves v učenju ampak za malo si pa vzame svoje minute in jo pocrklja...in ko jo je sedaj krčilo se mu je prav smilila...sicer smo pa mi sosedom še bolj zanimivi...včasih imamo 3 otroke, včasih le Izo...vedno pa zraven veliko, črno kosmato mrcino...in seveda jim ni niti slučajno nič jasno...pa še leteči smo...

mml upam, da uživa na polno v toplicah in bo res potem poročala kako je ...

majuška meni v službi tudi mize ni uspelo pospravit...je bio toliko uvajanja, da so vse stvari ostale tam in me čakajo he he...pa držim pesti za izpite in da se rešiš vsega preden pride detece...

Lara Croft ne oziraj se na druge...samo da je tebi voziček všeč, uporaben in da boš z njim zadovoljna...barva je pa itaq odvisna od vsakega posameznika...mi smo naš voziček izbirali po kriteriju uporabnosti in velikosti, saj je prtljažik v avtu poln našega kuža, ki ima tam kletko...tako da smo na koncu pristali pri Chicco 4me...in smo kar zadovoljni...zloži se na miniaturo...kolesa niso najmanjša...lupinica je sicer velika ampak uporabna in ima kar fino uskladitev s podvozjem, saj ji lahko spreminjaš naklon...pa voziček bo od 0 do konca...tako da ne bo stroškov za marelo...saj se že ta zloži kot marela...

eto...dovolj zaenkrat...

lepe praznike, če kam potujete...

pip

G.




_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
30.4.2008 22:30:51   
Majuska
Čao dekleta,

ja danes sem zaključila s službo in sploh še ne dojamem, da dlje časa ne bom imela skrbi s tem ... user posted image Prav paše ta misel! Upam da se ne bom polenila in da bom pospravila vsaj nekaj izpitov.

Katina, čestitam za oddano magistrsko nalogo, sem vedela da boš pridna user posted image

srečka, ti si pa ful aktivna, vidim da te nič ne ustavi. Kar tako naprej.

Upam da boste vse uživale v praznikih, skupaj z družinami! user posted image



(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
3.5.2008 19:13:40   
mml
No mi je končno uspelo prit do RR in tudi nekaj prebrat in napisat "poročilo" o našem prvem dopustovanju user posted image

Skratka mi smo v sredo nabasali avto in se odpeljali na dopust. Vse sem lepo prekalkulirala, kako bo Matic zaspal in spal dobri dve uri, po tem bo pa jedel in še dobra ura vožnje in bomo na cilju...ja pa kaj še...zaspla sicer je, ampak se je zbudil že po dobre pol ure...tam nekje pri Mariboru in po tem je več ali manj protestiral, tako da smo se morali še ne dvakrat ustavit, ker ni vveč šlo...no po 4 urah smo končno prispeli v naš hotelček, ki je res super prialgojen za otroko: v sobah so previjalne mize, kadi za dojenčke, kahlice, nastavki za stranišče, otroške postelje, varovala za posteljo, na recepciji dobiš babyphone in podobno kramo. Zunaj pa super igrala, ogromen peskovnik in trampolin, pa mali živalski vrt skozami, zajci, morskimi prašički, ki jih otroci lahko božajo, imajo koelsa, skiorje, tricikle, kup porivalčkov, igrač za v pesek...in nič ni pokvarjeno in polomljeno. V sobah so seveda tudi kopalni plašči za vse družinske člane in seveda že pripravljena torba s koplanimi brisačami. Tudi pri mizah je razumljivo da imajo stolčke različnih velikosti, na voljo so slinčki, slamice, kašice, otrkomo prilagojeni meniji, igralni kotiček, ob večerji vedno dobijo kakšno igračko, tako da je res super. Tudi v hotelu je velika igalnica s toboganom, kroglicami in plezali...
Do term prideš iz hotela po podzemnem hodniku, kjer so na voljo vozički, da ni treba s sabo vlačit vozička, ker so 2x na poti stopnice. Same terme so pa nore...veljajo za najlepše evropske terme za otroke. Samo del za dojenčke in male otroke je ne 3x tako velik kot "svet doživetij" v Atlantisu. Manca je noro uživala, Matic je pa tudi bil navdušen nad prvim kopanjem. Manca se ni ničesar bala in se je spuščala tudi po ta velikih toboganih (tistih ta zavitih in čisto pokritih) in je vriskala od veselja. Kar mi je bilo še posebaj super je to, da je voda topla - med 34 in 36°C, zrak pa 29°C, kar pomeni, da te ne zebe, ko čepiš zraven otroka v vodi, pa nobenih starih mam ni, za katere bi imel občutek, da so se prišle malo odmočit, tako da so v del uza dojenčke in otroke res samo družine z majhnimi otroki. Imajo tudi prostor za doejnje ,več previjalnic in prostor, kjer lahko dojenčki in otroci spijo, ker je malo zovčno izoliran, tako da ni hrupa. Skratka res je super poslrbljeno za otroke in starše. Vse skozi kontrolirajo vodo, čistijo tla in so sploh in oh skrbni.


No pa še malo fotodokumnetacije:

Pogled na igrla
user posted image

Manca na trampolinu
user posted image

S kozami
user posted image

Kopalni plašček za najmanjšega
user posted image

Sladoledna
user posted image

Čofotalka
user posted image

Tudi tako gre po toboganu
user posted image

Tudi po ta modrem in oranžnem toboganu je šla Manca čisto sama user posted image
user posted image

Prostor za dojenje
user posted image

Previjalnica
user posted image


Skratka Manca je uživala, vsi ostali pa  tudi. Z Maticem sva šla en popoldan na krožno pot, imajo namreč označene krožne poti za vozičke "Baby on Tour" user posted image , dolge od 4 do 8 km, prav zabavno. Verejtno bomo naslednej leto okrog prvega maja spet šli, takrat bo užival tudi Matic...no vsaj upam

Tako razpisala sem se na dolgo, ker je Matic priden v igralnici, Manca in oči se pa potepata user posted image , tako da je mami lahko na RR

NiLe in srečka lepo vaju je bilo zadnjič videt, zgledata super in vajini punčki sta prava cukrčak, pa saj to tako ali tako vesta

katina upam, da bo mentor brez hujših pripomb glede naloge...res si pridna user posted image , upam, da kamlu dobiš svojega korenjaka v naročje user posted image

majuska se malo pa konec službe user posted image

nanka super, da boš lahko dopsut koristila naslednje leto user posted image

calena meni je tudi Mutsy ful všeč in če bi še enkrat kupovala voziček, bi ga sigurno kupila, tako imam pa od Mance še zelo ohranjnega Hartana in sploh ni bilo vprašanje nov voziček ja ali ne user posted image . Boš povedala, kako si zadovoljna

Lepo se imejte

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
3.5.2008 22:48:49   
Majuska
mml, zame je že konec službe ... user posted image kar ne morem verjeti, da je tako hitro minilo! Evo, sem že v zadnjem tromesečju in se čudim, kako hitro je šlo mimo vse tole.

Lepo da ste tako uživali na dopustu, verjamem da je bilo noro dobro.

Katina, kako je kaj s tabo, si že kaj nestrpna? Kmalu boš tudi ti na vrsti user posted image

Srečka, lepo je slišat da je vaša Iza tako pridna.

Nanka, kako se pa ti kaj počutiš? Jaz imam zdaj manj otekle noge, čeprav sem danes spet čutila kako gre malce nazaj, ker sem se precej sprehajala. Tudi po prstanih vidim, da prsti na rokah malce zatekajo.



(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
4.5.2008 9:33:40   
nanka
Mml vau, videti je čudovito, kje pa je to? Katere toplice so to? Se vidi da sta otroka uživala, naša Zoja bi tudi, obožuje vodo, samo las si ne umiva rada.

Katina, že kaj odštevaš in si nestrpna? Zdaj se pa približuje tvoj dan.

Majuška zdaj pa uživaj, sicer vem da boš delala za šolo, samo to je čisto tvoja izbira kdaj boš imela voljo za učenje. Mene čaka služba še cel maj, no ja še 20x grem, bom pa potem dlje doma, to je pa za moje dete dobra novica. sploh pa zdaj delam že vse bolj na eazy, ker sem bila kar nekaj časa na bolniški in me že ena nadomešča, tako da bolj kot ne luknje polnim in pomagam tistim, ki jim deko ostaja. Imaš zdaj že vse pripravljeno za detece? Jaz še vedno nimam , kar čakam na UZ 13.5. in upam, da se dete pokaže, potem pa v šoping.

Nile, Srečka, Calena kako ste?


(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.5.2008 13:09:40   
Majuska
Ojla punce,

ja danes se še učim, popoldne imam izpit, ampak sem nekam vremenska in nerazpoložena za karkoli drugega kot poležavanje. No, toliko se bom že zbrcala, da grem popoldne pisat ...

Drugače pa še vedno ne dojemam, da sem lahko brez slabe vesti doma. Sem ravno prej klicala v MŠ v porodnišnico, se mi je zdelo, da sem še prezgodnja za začetek ki je danes popoldne. To pomeni, da bi z izpita morala dirkat tja ... mogoče bom pa vseeno šla naslednji mesec. Zdaj sem itak vsa negotova, kako se bom kaj znašla po porodu, ali imam doma že vse potrebno user posted image

Ste se vse nekam poskrile, a ne? Najbrž so prazniki vzrok user posted image

Pozdravček vsem!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
5.5.2008 18:15:10   
Calena
Ojla punce,

Upam, da ste vse lepo preživele praznike. Mi smo se imeli kar luštno, čeprav smo bili kar doma. Veliko smo vozičkali našega Tosjo in hodili na dolge sprehode. Sicer je malček vedno zelo lačen in če je doma, je na 2 uri ali še manj, zunaj na zraku pa je sposoben zdržati brez hrane tudi 3 ure ali več. Še vedno je zelo priden in le redkokdaj zajoka. Je pa zelo čvrst in glavico praktično že drži pokonci in jo obrača z leve na desno. Če ga dam na trebušček se skuša že plaziti. Je zelo radoveden fantič, trenutno ga najbolj fascinirajo slike v dnevni sobi in pa stara velika ura, katero zelo dolgo časa opazuje. Pa seveda ima zelo rad svojo sestrico, ki ga rada boža in ljubkuje in se z njim skuša igrati (včasih sicer ne najbolj nežno).
Majuska super, da si zdaj že doma in ti dobro leto ne bo treba v službouser posted image  se boš v miru lahko pripravila na prihod dojenčka ali dojenčice. Držim pesti za današnji izpit in ti želim, da ga čimbolje opraviš.

mml tudi mene zanima v katerih toplicah ste bili? Krasne fotke! Te toplice izgledajo super! Matic je že pravi korenjak! Vidim da sta Manca in Matic zelo uživala. Tudi naša Lana obožuje trampolin in tobogane.
Glede Mutsy vozička smo ga zdaj že dobro "zvozili" in moram priznati da sem z njim zelo zadovoljna, ker je lahek, lepo vodljiv tako po cesti kot makadamu in dovolj visok, da se ni treba preveč sklanjati nad dojenčkom. Tudi Lana veselo vozička naokrog Tosjo, seveda le nekaj minutk. Za Lano sem imela od kolegice sposojenega Haucka, ki pa je že dotrajal, pa precej štorast je bil, tako da sem za Tosjo izbrala Mutsy-ja. Sicer sem se pa v Mutsy-je "zaljubila na prvi pogled" lani spomladi v Luxemburgu, kjer so ti vozki skoraj prevladovali.
Katina Držim pestiuser posted image za jutrišnji pregled, upam, da zveš same lepe novice ali pa da te morda celo pošljejo rodit. Dobro vem kako se ti zadnji tedni pred porodom vlečejo. Kmalu boš spoznala svojega princa.
Še enkrat čestitke za oddajo magistrske naloge - res si ful pridna, da boš zdaj lahko maksimalno uživala z user posted image . Tiste mini popravke in zagovor boš pa tudi med porodniško brez težav uredila.

nanka upam, da v službi ni preveč naporno in da bo tudi maj hitro minil, da boš potem lahko uživala doma in počakala na prihod tvojega princa ali princeske. Upam, da bo na UZ-ju želel razkriti svoj spol in da boste potem lahko kupili ustrezno garderobo.

Srečka ti si pa res vsega občudovanja vredna - tako kmalu po porodu pa že tako zelo aktivna. sploh nisem vedela, da imaš še eno štiriletno hčerko, samo za sina se mi zdi, da si ga omenila, pa če imate še enega kosmatega črnuha, potem ste pa res ena velika, srečna družinica. Ja saj naša štiriletnica tudi ne zdrži ful dolgo ob dojenčku, potrebuje igro s svojimi vrstniki, sicer se začne hitro dolgočasiti. danes je šla po 2 tednih končno spet v vrtec, tako da je tudi doma bolj na easy.

Kako pa kaj ostale?

Želim vam prijetne majske dni, srečke user posted image  uživajte v božanju trebuščkov in brcikah vaših sončkov, mamice pa v crkljanju vaših dojenčkov in drugih otročkov!

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?