|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 4:31:46   
Katina
No, danes pa ne morem spat in sem se prišla malo past na net.

NiLe, tudi pri vas imate eno pridno user posted image , ki se je vrgla po Maticu user posted image . Sicer si že rutinirana mamica zato ne dvomim, da vam gre kot po maslu. Sočustvujem z Nikom, ker se je sestrica jokala ravno v njegovem naročju. Prerpičana pa sem, da bosta kasneje prava prijatelja.

Lara Croft, dobrodošla user posted image user posted image user posted image . Tudi Resnično srečna, Nanka in jaz imamo že precej velike najstarejše otroke in konkretne razlike. Razdalja nas pa sploh ne moti, bomo vsaj lahko zvedele kakšno vreme je tam v smeri proti obali user posted image .Lahko nam zaupaš še kakšen podatek, npr. kdaj imaš PDP.

Majuska,močno razumem tvojo jezo, ker se sošolcem ne da sodelovat, še posebno, ker se tebi gre, da čim več narediš. Jih bo treba mal podrezat in upam, da jih potem mine spomladanska lenobica. user posted image user posted image user posted image za brce, ki so re nekaj user posted image .
Hvala za vprašanje o mojem počutju. Počutim se super in poskušam uživati ta user posted image čas kar se da. Vse tegobice mi sicer malo nagajajo, ampak jaz se ne dam.

NiLe: Ti kar pridno čvekaj z nami  Sicer smo bolj majhna, ampak toliko bolj simpatična  druščina bodočih in seveda tudi bivših  .
Se podpišem pod tole.

mml, vau ti si prava zakladnica znanja o doziranju otroških kapljic. user posted image user posted image user posted image Tale tvoj post si bom kar skopirala in ga uporabila kot plonk ceglc. Kdaj si začela dajat Antiflat in kdaj si ga nehala? Ter seveda kako si vedla kdaj nehat?
No, do konca tedna je k sreči samo še dva dni, tko da upam, da se boste luštno porihtali. Časa za skenirat diase sicer ne bo user posted image . Komaj že čakam poročil o vašem dopustu v Avstriji, me prav zanima kako bo. Ne pozabi vzet kakšnega prospekta in cenika, še poebno če boš zadovoljna. Mogoče te kdaj skopiramo. Baje tudi v Banovcih obstaja neka Sončna hiša, namenjena družinam, samo moram še prečekirat kako in kaj.

nanka, če me spomin ne vara si že doma, kako si kaj? Ste zdaj končno zaključili z deli v kuhinji?


Ja, ravno danes smo dopolnili 36t in z jutrijšnjim dnem vstopamo v 37 t. Torej sem od današnjega dne na porodniški user posted image in nič več strahu pred kontrolo.

Jaz sem v zadnjih dneh končno našla nekaj študijskega navdiiha in upam, da bom do konca tedna končno spackala moje grehe. če bo sreča mila (beri: če bom imela delodiš) bom poskusila drug teden nalogo oddati. Seveda me nato čaka še seciranje in popravljanje, ampak važno je, da je zadeva enkrat v kolesju in lansirana v proces.


Tudi jaz pogrešam javljanje redhouse in *tedy* - dajmo punce javite se kaj.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 7:30:49   
nanka
Dobro jutro,

tudi midve sva že več kot uro pokonci, naša tamala je kar zgodnja.

Katina zdaj pa uživaj v zadnjih tednih in si privoščiše te preostale tedne.

Lara Croft tudi pri nas bo precej razlike med otroki, med prvo in četrtim bo 17 let.

Mml ,a si se kar navadila, da imaš oba doma. Kako vam gre? Izgleda da bom tudi jaz imela Zojo kar doma, ker zelo slabo kaže, da bom sploh dobila vrtec.

Nile lepo je brati da vam gre tako super in je vse OK.

Majuška a si še na bolniški ali so te poslali delat?

JAz sem drugi teden še doma, v petek grem pa v službo, da se s šefico pogovorim kako naprej. Prosila sem če lahko prestavim dopust na čas po porodniški ( s tem pridobima skoraj dva meseca daljšo 0porodniško) bom hodila delat še cel maj, če mi pa dopusta ne bodo prestavili, potem grem pa v službo samo še 2x potem sem pa doma.
Izgleda da bo potrebno v Avstrijo po kapljice prodti krčem. Kaj pa D3 kapljice ali katera ve ali se jih da kupiti v Avstriji brez recepta ( ali pa pri nas) ali je potreben recept. Po AD3 kapljicah je naše otroke kar precej zvijalo, po D3 pa pravijo da sploh ni hudo.Kuhinja še vedno ni čisto gotova, ker steklar še vedno ni naredil stekla in zato še vedno niso montirani zgornji omarici, sem že kar malo jezna na tega steklarja, ker naju na suho nateg.....

Greva z Zojo na zajtrk.

< Sporočilo je popravil nanka -- 17.4.2008 7:36:20 >

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 8:00:10   
Lara Croft
Hvala, hvala. user posted image

Pri meni bo pa jutri začel 20 teden.... Ja, vse je v redu, slabosti so minile, zdej tudi že vem, česa ne smem jestuser posted image
Zadnje dni imam tudi malo več energije, sploh če je sonce.... Dejmo hitro tle malo sončka.... user posted image No, ma sej bo hmai 3 maj, ko grem v tople kraje.... user posted image user posted image
Edino kri imam slabo.... ma to itak že od vedno, zdej pa še bolj.... Dokler mi ne pade hemoglobin na 80, sem ku šus... jao... hahaha



(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 14:12:43   
Majuska
Ojla,

Katina mislim da pri mojih sošolcih ne gre za spomladansko lenobico, temveč bolj za "brigam se za svojo rit", ker so me rahlo na cedilu pustili. Ampak se ne pustim, sama bom bolje speljala kot skupaj z njimi user posted image

Nanka, do jutri sem na bolniški, pol bom pa nekaj tednov delala, nekje sredi maja pa imam dopust, komaj čakam da začnem potlej res uživat. Bom imela vsaj čas za priprave na en zahteven izpit.

Lara Croft, kam v tople kraje pa odhajaš med prvomajskimi, če ni skrivnost? user posted image

Takole, grem si naredit nekaj za jest, popoldne moram nujno na faks. Spet bomo sedeli ...



(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 16:27:55   
Lara Croft


Lara Croft, kam v tople kraje pa odhajaš med prvomajskimi, če ni skrivnost? user posted image



Greva v Egipt, v Šarm el šejk..... končno bom lahko spet ležala na trebuhu.... hahaha... med snorkljanjem.... user posted image user posted image

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 22:21:03   
NiLe
Čeeer punce ... sem že proti koncu z močmi oz. se mi veke zapirajo (še vedno nisem prišla na zeleno vejo, kar se spanca tiče, pa najbrž bo še nekaj časa tako user posted image user posted image user posted image ) ... zato samo na hitrco pripopam mojo porodno izkušnjo, ki sem vam jo obljubila.

Torej, moja porodna zgodba user posted image
Po sprejemu, CTGju (ta nas je malo hecal, ker je zablokiral in je trajalo več kot pol ure, da so ga spravili k sebiuser posted image ), birokraciji in pregledu G - odprta sem bila 3-4 cm, MV čist dozorel - sem okoli pol enajstih pristala v porodnem bloku. Sledilo je britje in klistir in čakanje na fraj porodno sobo. Ob 12.15 mi je G predrl mehur in odtekla mi je voda. Babici je dal navodilo, da če se v 1 uri nič ne začne dogajat, naj mi da umetne popadke. No, dejansko sem do 13h imela ene par rahlih popadkov, nič posebnega. Nato me je babica vprašala, ali še čakamo ali naj mi da umetne popadke. Odločila sem se, da je brez veze čakati, zato mi je naštimala flašo, po kateri sem začela dobivati hormon, ki pospeši krčenje maternice. Nato se je dogajalo s svetlobno hitrostjo. Popadki so se začeli vrstiti en za drugim, vedno bolj boleče je bilo, tako da me je čez 15 min vprašala, če želim kaj za proti boličinam. Seveda sem privolila.  Počasi sem začela izgubljati stik z realnostjo - tale hudič za blažitev bolečin te ponese nekam v daljavo, ne pa blaži bolečine user posted image user posted image user posted image . Mislim, da sploh ni bilo več presledkov med popadki in dol me je tako tiščalo in še babica je bila presenečena, saj ni bila pripravljena, da bo šlo tako hitro. Baje (tako mi je rekel mož), je morala držati glavco, da mala ni ven "padla", ker še ni imela rokavic in nato sem 2x pritisnila in moje zlato sonce je ob 13.41 privekalo na svet. Nič šivana, nič strgana ... enkratna izkušnja. Ko sem dobila Tio na trebuh se mi je vsul plaz solz, ker je bila tako drobčkana in nebogljena, ampak tako topla in srčkana, da sem bila čist v transuuser posted image user posted image user posted image ... Nato sem porodila še posteljico, našo punco so stehtali, zmerili in oblekli in končno se je začelo cartanje ...

Toliko za danes ... več vas komentiram, ko bom bolj pri sebi ... malo mi primanjkuje svežega zraka in energije. Danes me je začel malo boleti križ, pa če prehitro vstanem, me zaboli sramna kost ...drugače sem pa že čisto fit, ampak ne bom pretiravala z aktivnostmi, da me ne na stara leta  ne bo teplo user posted image user posted image user posted image user posted image

Nočko user posted image


_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
17.4.2008 23:48:01   
Majuska
Meni je ob misli na umetne popadke kar slabo ... se spomnim, ko je moja sestra razlagala (nosila je dvojčka) kako grozno ji je bilo zaradi umetnih popadkov. Najraje bi videla, da bi šlo vse po naravni poti, še najraje bi videla, da bi rodila v vodi...

NiLe, lepo da si izkušnjo delila z nami user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
18.4.2008 7:31:51   
Katina
nanka, upam, da ti uspe prenesti ves dopust v nasledje leto. Posebej vprašaj za tistih obveznih 10 dni, ki jih moraš izkoristit letos (če ne ti propadejo), da ne boš potem razočarana. Držim pesti, da ugodijo tvoji prošnji.
D3 kapljice sem jaz po nasvetu mml kupila v Avstriji - brez recepta. Reče se jim Oleovit D3. Navodila za uporabo je napisala že mml. Ne vem več koliko časa jih je treba dodajat. mml, na pomoč, mi lahko odgovoriš? Če mi bodo ostale ti jih rade volje odstopim.
Upam, da se vas steklar v kratkem usmili, da bo kuhinja končno taka kot je treba. Sicer imajo pa več ali manj vsi obrtniki isti sistem, ki si ga ti že omenila user posted image .

Lara Croft, čestitke za vstop v drugo polovico user posted image . Jaz sem se imela v Sharm el Sheiku zelo lepo in upam, da boš tudi ti zadovoljna in polna energije prišla nazaj.

Majuska, upam, da ti bo čas do sredine maja hitro minil, kajti potem se začne uživanje. Jaz pa mislim, da umetni popadki niso nič drugačni kot naravni, saj je sprožilec isti hormon. Gre le za to, da so umetni dozirani in se praktično takoj začnejo na ful, naravni pa kakor jih prime. Sicer je pa pri stvareh okoli poroda vedno dilema kaj in kako. na koncu ugotoviš pravilo, da pravila ni. user posted image
NiLe
, hvala za hitro izpolnjeno obljubo o receptu za hiter porod. Super izkušnja user posted image . Zdaj si bom tole večkrat prebrala, ter si v podzavesti sugerirala kako je treba user posted image user posted image user posted image , upam, da bo avtosugestija delovala.
Ti pa le pazi nase, da ne boš prehitra z aktivnostmi, ker je to baje res naložba za starost. V kratkem bodo tudi lepši dnevi in boste z lahkoto prebili dan na sončku in na zraku.

Calena
, verjetno sta že doma. Lepo se cartajte in oglasi se, ko boš lahko.
Resnično srečna, vidve s princesko pa verjetno odideta danes domov. Srečno pot in veliko cartanja.


(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
18.4.2008 7:53:34   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Meni je ob misli na umetne popadke kar slabo ... se spomnim, ko je moja sestra razlagala (nosila je dvojčka) kako grozno ji je bilo zaradi umetnih popadkov. Najraje bi videla, da bi šlo vse po naravni poti, še najraje bi videla, da bi rodila v vodi...

NiLe, lepo da si izkušnjo delila z nami user posted image



Ma jst ne bom dovolila, da mi dajo umetne... vsaj ne že takoj na začetku... matr so radodarni s temi popadki, se mi zdi da velikokrat sploh ne bi bli potrebni, samo se jim ne da čakat.... Se bom kr skregala tam... hahaha

Katina seveda, da se bom imela dobro... ni druge hihihi.... user posted image



(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
18.4.2008 11:18:35   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft


Ma jst ne bom dovolila, da mi dajo umetne... vsaj ne že takoj na začetku... matr so radodarni s temi popadki, se mi zdi da velikokrat sploh ne bi bli potrebni, samo se jim ne da čakat.... Se bom kr skregala tam... hahaha

Katina seveda, da se bom imela dobro... ni druge hihihi....





Lara, tudi jaz na momente razmišljam, da se bom najbrž morala skregati. Ja, mnenja okoli umetnih popadkov so precej deljena, ena pravijo da ni nič takega, druge pa so bile precej boge. Jaz bi raje videla, da bi šlo vse po naravni poti in še raje bi videla, da ne bi ležala na hrbtu, ker je to slabše za mamico (ok to je moje mnenje). Ampak bomo videli, kakšno izkušnjo bom imela no. Res pa je, da so s temi umetnimi popadki preveč radodarni, vse zato da bi bilo čim hitreje mimo, da si prihranijo čas. Ne vem no ...



(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
18.4.2008 14:41:25   
Lara Croft
To ležanje na hrbtu je čist mimo.... namest da bi se prakticirale poze, kjer gravitacija naredi svoje.....

ma za njih je tko bolj enostavno.... 

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
18.4.2008 22:09:57   
Majuska
no saj ravno to se mi zdi mal žalostno, da se premalo posvečajo željam porodnice ... ne vem kje sem zadnjič slišala, da babica menda ni hotela sodelovati pri porodu čepe (al na pručki, ne spomnim se dobro) ker ima ona več dela s tem in ker mora nižje seči. Halooo? user posted image

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
19.4.2008 6:37:13   
resnično srečna
Zdravo punce!

Hvala za čestitke in lepe želje...nama z Izo je danes uspelo priti domov, čeprav je bil moj pritisk zjutraj 171/110...ampak kako le ne bi bil...4 neprespane noči, za katere seveda Iza ni nič kriva...ampak vam vse skupaj opišem ...

v glavnem moja porodna zgodba:

večer 14.04.2008...nekaj me je sicer zvijalo ampak nič posebnega...dolgčas v sobi in rahla moja nervoza...zadnji ctg ni kazal tega, kar bi jaz rada...Izin srček je bil zaspan...popadkov nikjer...moj pritisk visok...na hodniku se po pogovoru med čakanjem na merjenje pritiska izkaže, da v eni od sob že 3 dni leži dekle, s katero sem obiskovala materinsko...sprejeli so jo zaradi bruhanja, dobila je 4 steklenke transfuzije, pojavili so se močni popadki in pri teh je ostalo 3 dni...dekle je bilo že popolnoma zmatrano...nič pojedlo od močnih kontrakcij, zdravnica na oddelku po pregledu pa izjavi, naj še malo počaka, ker je ona utrujena...ob 19.ih se je končno usmilijo in skoraj vleči se je morala po hodniku v sobo po stvari... šele kasneje so se domislili, da bi jo lahko peljali z vozičkom...

...ko sem vse to videla me je v hipu prešinilo, da tega jim pa jaz ne bom dovolila...večerni sestri sem napovedala, da se bom veliko sprehajala, ker čutim, da prihaja moj čas...pa se je samo režala in rekla, da po polnoči ona ugasne luč na hodniku...ampak saj nimam 5ih let in znam tudi v polmraku hoditi..."Ni panike!" ji odvrnem...

...začelo se je okrog 21.00, ko sem naredila prvih 20 hodnikov...in vmes božala trebušček ter se v mislih pogovarjala z Izo...sestra me sreča, se mi smeji in reče naj grem raje v posteljo in neham masirati trebuh, ker je spodaj vsa porodna zatrpana...in naj je ne motim ponoči prej kot če imam uro in pol popadke na 3 minute...ok...ni panike si mislim...čez nekaj časa res grem malo oddremat...in potem spet po vodo na avtomat na hodniku in sprehod...ob 2eh zjutraj sem se spravila pod tuš...še malo pohajala po hodniku in se nato spravila spat...ko se ob 06.00 zbudim me je v bistvu prebudil močan udarec v trebuhu, kot bi mi nekaj počilo...to je to....grem na wc ampak ne kaže na razpok...ko se vračam pa me preseneti preklemansko močna kontrakcija...komaj sem prilezla do postelje in pritisnila na rdeči gumb...

...vstopi nočna sestra in se smeji: " No ste se končno odločili za ctg?"...he he...pripelje ctg in me pusti 20 minut...v tem času sta bila dva silovita popadka a se na ctg-ju to sploh ni zaznalo, jaz pa že popolnoma premočena od znoja po obrazu...ko nekaj do 7ih končno pridejo pogledat narisano, se sestra zareži, kaj paniciram... za njo vstopi druga, ki me je malo bolje poznala in rekla takoj: pridi do glavne, da te pregleda...ti navadno nisi taka...mogoče si pa res dosegla svoje...

glavna sestra pri pregledu takoj ugotovi odprtost 5 cm, razpok mehurja in močne kontrakcije...panika...takoj po stvari v sobo...papirji so bili v hipu narejeni (navadno jih čakajo po uro) in že se vlečem po hodniku do dvigala in v porodno...ko v dvigalu diham po pasje me sestra, ki me je spremljala najprej nadere, da bom hiperventilirala in da se tako ne diha pri tej jakosti popadkov, potem pa še dodala, da zakaj sem že poklicala moža...saj bo vsaj še kaka ura in pol minila preden me bodo uredili...

ja pa jade...sestra pri britju to naredi na brzino, saj je takoj ocenila kje smo...za klistir ni bilo več časa...nadere me zakaj ne diham pasje, če imam pa zeloooo močne popadke (no potem se pa pejt...)...in me pospremi v porodno (svetloplave stene, številka 8)...babica Irena me sprejme, objavi da bomo šprinterski in me prepusti asistentki Jessici (Belgijka, govori le angleško)...s katero sva potem predihavali popadke in malo debatirali....ko sem začutila, da bo res kmalu, še enkrat pokličem moža...ta pravi, da že teče, ker so mu rekli, da se mudi...res ni minilo niti 45 minut in Iza je bila z nami...

Iza na izzy...priletela v dveh popadkih, brez šivov...in  jaz sem že po pol ure bila kot rožica...ležala sem na postelji, poslušala Đavole in gledala kako moj najdražji in novorojenka v njegovem naročju poplesavat po porodni sobi...prelep pogled...

Seveda se je Iza veliko bolj namučila kot jaz...saj je bilo po mojem kar stresno drveti po porodnem kanalu svoje mame tako silovito in biti vržen v ta mrzli svet...album z nekaj slikicami ima geslo : končno

ampak carica se dobro drži...bila je skorajda že prenošena...verniksa na njen ni bilo več...kožica precej izsušena, očke krvave, ker je radovednica očitno z odprtimi očmi hotela gledati vratolomni spust iz maternice...

Iza sedaj pa je sanjska: lepa ušeska, temni laski in majhen nosek...zalita lička in temne očke, kot kaka miška iz moke...pravi sesalec cuzalec, kar se vidi na mojih dojkah in bradavicah...porednica, ki se pokakaa v ravno previto pleničko...hitro dojemajoče bitje, ki je dudo odkrilo drugi dan življenja ampak jo vzame le, če je res nuja...punčka, ki je hitro dojela, da je noč takrat, ko se spi 7 ur...in dan takrat, ko vsake 3 ure lahko od mame dobi crklanje na dojki...je srček, ki je svojemu velikemu bratu mirno ležal v naročju med tem, ko je ta samo nemo gledal...in svoji sestri stopil v življenje na njen rojstni dan...ni kar tako dobiti sestrico za darilo a?...

V glavnem je življenje super...edino kar nas muči sedaj so moje dojke in bradavice...ampak ni vrag, da tudi tega ne rešimo...

In zakaj potem 4 noči nisem spala?

prva noč je bila tista, ko sem  čakala na Izo...

naslednja je sledila na oddelku D...v sobi sem imela cimro, ki je bila tam že 5i dan...dojenček sicer super, ampak ona pa  stalno temperaturo med 39 in 40...pa za to niso našli nobenega vzroka...noč je bila zanjo peklenskain sem jo stalno pokrivala, odkrivala, vozia pod ledeno prho itd...sestre se s tem itaq ne obremenjujejo...pa še adrenalin od poroda mi ni dal spati, saj oči kar nisem mogla napasti na Izi...

naslednji dan sva dobili novo cimro...otrok roje v roku...ampak zahiranček...cela noč joka...prvorodka mamica neizkušena...in sem ji pomagala...saj itaq ob joku ne moreš spati...

4. noč pa jaz sama krivec...oz. mleko, ki se je napovedalo...prsi kot pokončne rakete, trde kot skale...Iza je z nastavki komaj pila, mleko se ni izcejalo...dali so mi oksitocin v spreju, da se sedaj počutim pred vsakim tuširanjem ali dojenjem kot kaka sniferka...pa vroče tuširanje in masaža...pa dva velika termoforja na prsih...vse sem počela...pomagalo pa ni...še na pumpico sem odšla...in izčrpala pol stekleničke...več ni šlo...ker se ni iztekalo...in za zjutraj so mi obljubili injekcije...da zadeva ne preide v mastitis...

ampak hvala bogu je moje zlato srčece bilo pridno in pilo pilo...jaz pa vztrajna z masažo, toplimi oblogami, tuši...in sedaj je zadeva za 50 % boljša...pa še domov so naju spustili...

ekola...to je to...

se beremo še kaj...

pip

G.





_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
19.4.2008 10:34:49   
Lara Croft
Ma ku lepo..... hvala ti, kr vsa sem sozlna.... user posted image

Sam neki me zanima.. glede tega nadiranja.... ma prow nadirale so te? Ma jst bi jih prašala, če imajo dovoljenje in če mi ga lahko pokažejo.... mislim too mach...

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
19.4.2008 11:27:45   
NiLe
Srečka, ob tvoji pripovedi so mi tekle solze ... res si carica! Poleg vsega, kar si prestala pa še nesebično pomagaš drugim in kot da te ni že dovolj doletelo, pa še tole z dojkami ... ampak ni user posted image , da tudi tega ne boš uspešno prebrodila!!!

Iza je ful fletna punca ... sedaj pa maksimalno uživajteeeee user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
19.4.2008 12:41:58   
Calena
Vsem najprej najlepša hvala za čestitkeuser posted image . Katina lepa hvala za tako luštnega Mikija in mml za tako srčkanega Tatty teddy-ja.

Sporočam, da sva včeraj s Tosjo končno prišla domov. Malček se je na novo domovanje super navadil. Sestrica ga je bila zelo vesela in ga je veliko božala in pestovala. Pravi kako lušten in majhen je njen bratec in kako lepo diši. Je zelo priden dojenček, ki rad veliko je in spi in je. Najraje pa se polula in pokaka med previjanjem. Ni kaj, noče biti v umazani pleničkiuser posted image . Ponoči je bil priden. Trikrat sva se podojila, drugače je pa pridno pančal. Popek mu je že odpadel, nad jutranjim umivanjem pa je tudi vedno bolj navdušen. Tudi naši psički sta ga lepo sprejeli. Nati, ki že obvlada dojenčke, ga je vsega prevohala; mlajša Calli se ga je najprej malo bala, a potem ga je tudi sama vsega prevohala in ga opazovala, ko je spančkal v svoji posteljici.

Ko bom imela kaj več časa se seveda še oglasim. Pridno vas berem, komentirala pa bom ko bo več časa.

Uživajte v sončku vse user posted image , vse mamice pa pridno cartajte svoje otročke.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
19.4.2008 23:04:32   
resnično srečna
Lara tam doživiš marsikaj...saj po eni strani jih razumem...veš koliko žensk (takih in drugačnih) gre skozi njihove roke...ampak včasih me pa kaj razkači...

recimo to, da te sploh ne poslušajo...me vpraša zdravnica pri viziti: Ste že šli na blato?...moj odgovor: Ja, že dva dni nazaj..ona pa diktira sestri: napišite ji Donat in svečko...

Halo ženska! Serjem kot ptič in ona bi meni donat...ha ha...sem kar skočila pokonci...očitno sem bila res razjarjena ker se mi je 2x opravičila...opa opravičila...in celo dvakrat...aleluja...

no ja...rodila zagotovo ne bom več (trkam na les), še bolj pa trkam na les, da mi bo življenje čim manjkrat zavilo v bolnišnice...ker to je obup..

pip

G.


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
20.4.2008 10:55:05   
blustar
Se vam še jaz pridružim. Nisem vsega brala za nazaj, samo imam tudi sama občutek, da so tu okrog same mlade (bodoče) mamice, pa paše, če lahko še kaj s "svojo generacijo" počvekaš.

Imam 40, čakam drugega otroka - prva je sicer tudi še majhna - 22 m. Zdaj sem v 14. tednu in fajn prenašam nosečnost. Tako pozno sem se za otroke odločila, ker v 20 mi sploh ni bilo za otroke. Sem začela razmišljat tam okrog 35, potem sem mogla pa spet partnerja nagovarjat, ker on jih je pa pri sebi odpisal v 20-tih. Zdaj sva oba čist nora na otroke. Če bi bla s temi izkušnjami še enkrat mlajša, bi vseeno imela prej - ne zaradi starosti kot take, ampak bolj se zdaj obremenjujem s prihodnostjo otrok - večja je verjetnost, da se nama kaj zgodi, ko še ne bodo preskrbljeni in takimi. Je pa po drugi strani fajn, ker je ena babica že v penzijiuser posted image

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
20.4.2008 13:43:33   
Majuska
blustar, dobrodošla med nami user posted image

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
20.4.2008 18:07:06   
resnično srečna
Dobrodošla blustar...in ne obremenjuj se s prihodnostjo...veš tudi staršem v 20ih se lahko kaj zgodi...

Drugače pa imam jaz enega sina iz 20ih let in eno hči v 36 letu...pa ti povem, da čisto drugače doživljaš nosečnost, dojenčka...kako bo naprej bomo pa še videli...

pip

G.




_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
20.4.2008 19:19:59   
Majuska
Ojla,

no zdajle sem malo bolj zbrana za pisanje, včeraj smo imeli žurko kar pozno v noč in je bil prav zabavno ...

resnično srečna, si imela pa res zanimivo porodno izkušnjo, očitno so imele sestre tudi svoj dan. Glavno, da je šlo vse v redu in da zdaj lahko crkljaš svojo Izo, želim vam veliko nežnih trenutkov in čim manj jokanja.

Blustar, nič se ne sekiraj glede let, tudi mene prej nikoli ni držalo za otroke (naslednji mesec bom dopolnila 35), šele lani poleti sem začutila željo in pa predvsem moč, da se soočim z materinstvom. Pri meni je bilo vsega cel kup, od bojazni kako mi bo šlo in kako se bom znašla z vso to otroško kramo, ampak sem si rekla, če so zmogle moje kolegice, znanke in druge ženske nasploh, se bom pa tudi jaz znašla. S prihodnostjo se pa ne obremenjuj preveč - konec koncev, vsak trenutek se nam lahko kaj zgodi, ampak razmišljati o tem je brezplodno, tako si samo krajšamo lepe trenutke.

Danes ste verjetno bile vse bolj zunaj, ko je bil tak lušten sonček? Jaz sem bila z možem in prijateljico v Tivoliju, kasneje sva so peljala še do busa, zdaj pa še prihajam k sebi in se psihično pripravljam na jutrišnji odhod v službo. Po dveh tednih bo tole kar zanimivo ... user posted image



< Sporočilo je popravil Majuska -- 20.4.2008 19:20:46 >

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
21.4.2008 13:52:24   
mml
Dan,

no pri nas je pa danes vse po starem...kar pomeni Manca v varstvu, midva z Maticem pa doma. Manca je zjutraj imela sicer sto in en razlog, da ne bi šla in da je doma boljše, ampak kaj hudo pa ni komplicirala. No po tem, ko sem jo odpeljala k varuški, sva imela pa z Maticem možnost it v šoping ali pa domov in na sprehod in sva se glede na vremensko napoved odločila za sprehajanje in je bilo prav super user posted image . Sicer imam prav nesramen musklfiber v stegenskih mišicah od včerajšnjega "guganja" v Tivoliju, ampak sprehod je prav pasala.
Včeraj smo šli pa v Tivoli, ker je bilo po dooooooolgem času končno spet lepo vreme, najprej je morala Manca poskusiti vse tobogane, plezala in gugalnice, kjer sem morala sodelovati tudi jaz (saj veste tiste guge za dva, ko je enkrat eden v zraku drugič drugi...no te so krasen trening za kvadricepse user posted image ), no po tem je pa pred čolnarno bil še trampolin, tako da se je še tam naskakala in je bila tako utrujena, da je samo padla v posteljo in sva jo morala popoldan ob 16. budit, da smo šli še v mesto, kjer je spet tekala in se vozila po toboganu...skratka športna nedelja user posted image . Ponoči je imela še napad kašlja in ko sem jo prišla malo dvignit in potolažit me je poslala ven iz sobe "adijo mami, ne bova čistili noska" user posted image
Matic mi je pomagal obesti perilo, zdaj pa leži v ležalniku in razmišlja ali bi zaspal ali bi bil še malo buden user posted image . Ima pa novo foro in to je da se na debelo posračka med dopoldanskim dojenjem in po tem noče več jesti, dokler ga ne previjem user posted image

resnično srečna, NiLe in calena super, da so se vaši sončki odločili za tako lep in hiter prihod na svet user posted image . Upam, da vse tri doma z njimi uživate in se imate super user posted image

blustar dobrodošla med nami malo manj mladimi, pa zato toliko bolj mladostnimi čvekami user posted image . Jaz bi se, če bi bila kakšne 3 leta mlajša, odločila še za enega user posted image , tako bom pa ostala pri dveh zdravih nagajivih user posted image

majuska kako gre seminarska? So brce že konkretne? Še malo pa greš na dopust user posted image

nanka je kuhinja dokončana? Nam pridejo koenc tedna nekaj premontirat koplanico, upam, da bo res tako hitro, kot smo si zamislili, ker v nedeljo gremo na počitnice in ne bi zaradi kopalnice ostajala doma...

katina kako kaj tvoj boj s sladkorjem? Sicer si pa že tik pred ciljem, tako da si že tako ali tako zmagovlka user posted image . Oleovit D3 pa daješ od 1. do nekej 9. oz. 12. meseca - odvisno od letnega časa, če je 9 mesecov ravno pred zimo, po tem daješ kapljice še do 1. leta, sicer pa ni potrebno...

Antiflat kapljice jaz sem jih začela dajati nekje sredi 4. tedna, ko je Matica pričelo zvijati ponoči, po tem sem pa postopoma začela devati tudi pred dnevnimi obroki...no ko sem imela občutek, da ga ne zvija več tako pogosto, sem pa spet začela spuščati odmerke, najprej čez dan in na koncu še ponoči in zvečer, tako da kapljic nekej od 9. tedna sigurno ne uporabljam več...

umetni popadki jaz sem jih prvič imela drugič pa ne in lahko rečem ,da so bili moji lastni popadki dosti močnejši in intenzivnejši kot umetni...tako da jaz sem vsekakor za umetne popadke, če lahko na ta način skrajšaš porod in s tem ohraniš moči za fazo iztisa.

ležanje na hrbtu med porodom sploh ne pride v poštev...ležiš na desnem ali levem boku. Nisem še slišala, da porodnica ne bi smela hodit, če si to želi in je otrokova glavica že vstavljena v porodni kanal...samo meni niti na kraj pameti ni prišlo, da bi si po tem, ko so bili popadki res močni kaj hudo želela hodit naokrog...je pa res, da sem se obakrat zelo hitro odpirala in sta se oba otroka hitro spuščala, tako da ni bilo panike

No pa še malo slikovnega materila, med tem ko Matic spi

Nedokončani posli z žirafo
user posted image

Telovadba je naporna reč

user posted image

Matic "boža" Manco

user posted image

Mali polžek

user posted image

Pri sestrici

user posted image

Pozerka

user posted image  




_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
21.4.2008 16:18:24   
redhouse
Po dooooolgem času.... Sej potem bo bolš, ko bom imela doma internetuser posted image ...

Čestitke vsem novim in ponovnim mamicam!
 
Moje novičke: v četrtek sem bila na morfologiji, vse OK, imeli bomo user posted image
moja nosečnost še vedno poteka brez težav.  V sredo pridem v 20 teden.
 
Lara Croft, midve bova pa obe do septembra user posted image , a ne?! Jest sm prvič.
 
Počas bo treba v shoping, berem na tehle forumih kolk enih stvari je treba kupit,
jest pa še nič panike ne delam. Na koncu me bo pa čas povozil.
Pa o vozičkih je tolk napisanega, da se človek ne zna odločit.
Kaj pa ve pravite? Bi rekla, da so nosečke nad 35 bolj praktične mame in ne gledate
sam na videz, ampak tud na praktičnost.
 
Zdej grem pa domov in se čimprej spet oglasim.user posted image
 
 
 
 
 

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
23.4.2008 7:21:18   
nanka
Dobro jutro,

danes sem pa že pokonci kar nekaj časa. Počasi se zaključuje moje bolniška, v službo grem še 3x potem pa dopust do porodniške. Počasi bo treba začeti pripravljati stvari za našegauser posted image . Zaenkrat še isem, ker še vedno nvem kaj čakamo, kar odlšam do 13.5 ko imam še zadnji Uz. Kuhinja je končno gotova, stavri na novo razvrščene, končno.  Zdaj naju čaka še dnevna soba, ki pa niti približno nebo tako hud zalogaj.

Nove mamice kako gre, Nile, srečka in Calena, ste se že dobro ujeli? Srečka kako je z mlekomo, te še tišči?

Majuska, kako je v službi? Nov projekt gre?


Zdaj grem pa otroke spravit v šolo, je kar postopek, ki traja.


< Sporočilo je popravil nanka -- 23.4.2008 7:23:28 >

(odgovor članu redhouse)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice
23.4.2008 13:48:36   
Lara Croft
Ja, celo poletje je še pred nama.... ma jst se veselim.... ful bom hodila na morje... cel avgust bom kje lenarla.... hihihi

Vozički... ma ne gledam samo na praktičnost... mi more bit tudi všeč.... Sem se pa odločla za Jane Slalom pro... ne misli bit omejena samo na asfalt.....

Poslico in stajco bom pa kr pr Neckermanu naročila.... previjalno pa bo ministrsvto častilo....

Jutri imam morfologijo..... yihaaaaaaaaaaaaaaauser posted image

< Sporočilo je popravil Lara Croft -- 23.4.2008 13:50:04 >

(odgovor članu redhouse)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?