![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 12:15:34
|
|
|
|
jana84
|
ja tudi mene zaboli v spodnjem delu trebuh ko kihnem. Ko pa kašljam pa nič. Po moje se vse mišice in vezi napnejo pri kihanju in zato tako zaboli...Sam če mene vprašate to nič ne škodi ne enemu ne drugemu ...Nek normalen pojav. Mene pa vsake tolk kar na lepem zaboli ravno tako v spodnjem delu trebuha, tam kjer je naš , ma kar pošteno zaboli. Pa rečem, da je videt po kom bo naš otročiček (po tatu seveda) . Sicer pa sem se do sedaj malce učila, zdej pa sem rekla da grem pogeldat kaj pravite na forumu, pa vidim da ves ni veliko tukaj... Pri nas se vreme malo izboljšuje, tako da zgleda da ne bo dežja danes popoldan. juhej! Je že prav turobno to vreme ko je stalno dež, se mi čisto nič ne dopade. No, se vsaj kaj učim, če drugega ne . Tako. Jutri dopoldan pa moram dat kri za pregled ščitnice, ker jo imam veliko (baje). Pa sem bla dve leti in pol nazaj na ultrazvoku ščitnice, pa ni blo nič kaj slabega videti. Sam baje da se v nosečnosti stanje poslabša. Upam da ne preveč in da mi ne bo treba kakih tablet pit, saj sem ravno včeraj zaključila s folno kislino, predvčerajšnjim pa z Dabrostonom . Bravo mi!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 12:19:21
|
|
|
|
jana84
|
sicer pa vianne, upam da se čimprej rešiš tega prehlada, ker verjamem da ni nič kaj fajn. Meni itak že cel čas iz nosa teče, pa to je nekaj normalnega (mi celo življenje skoraj, baje neki akutni ne vem kaj, v glavnem zjutraj ko vstanem ni 5 minut ko si moram že nos brisat). Afnica mala, glede teže: tudi meni nikamor ne gre, mislim navzgor. Sem celo shujšala za en kg al celo malo več, pa nisem niti bruhala, niti driske imela, niti apetita zgubila. Ne vem kaj je to. Moja G pravi, da naj se ne sekiram, bodo že začele kilce rast. Sej itak pridobiva na velikosti, tako da ni problema. Pač mamico malo zažira, ma mamica ni nič huda. Sam da ne bo pol čez kakšen mesec eksplozija kilogramov!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 12:31:04
|
|
|
|
jolly123
|
evo mene s pregleda. hematom še vedno prisoten vendar v manjši obliki, imela sem tudi kri v urinu, tako da je ginekologinja dala predlog za podaljšanje bolniške. Bomo videli kaj bo rekla komisija. Da mi ne bodo podaljšali kakih 14 dni. sicer pa vse OK, veliki smo že 7,5 cm. Dobila sem materinsko knjižico, pa še zvagali so me. No nimam pojma koliko sem vagala pred nosečnostjo, ker se nisem vagala že eno leto, ampak me je skoraj kap ob pogledu na tehtnico. Računam da sem se zredila cirka 3 kg v treh mesecih. Čeprav možno da je več, ker se nisem vagala že toliko časa. To je pa kar a ni ? Naslednji pregled imamo 14.5.2007 groza to je več kot en mesec. Kdo bo zdržal do takrat?
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 12:38:29
|
|
|
|
jana84
|
Jolly, boš zdržala, kaj pa ti drugega ostane Tudi jaz imam komaj čez tri teden pregled (torej sem ga pred enim tednom dobila za čez 4 tedne, pa kar gre). Lepo, da je vse v redu s tabo in malim .
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 12:43:26
|
|
|
|
afnica mala
|
Jolly- jaz imam pregled šele čez 2 meseca! Kje je to. Ampak mislim, da bo čas minil, kot bi mignil. Upam, da mi bo trebuh rastel, tako bom tudi vedela, da tudi otroček raste.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 12:46:49
|
|
|
|
jolly123
|
Čez dva meseca so ti šele pregled dali? Uf a ni to kar malo dolga no? No sicer imamo pa materinsko šolo za zgodnjo nosečnost danes, moj se nekaj zmrduje če mora res tam med babam sedet, ampak sem neizprosna
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 13:05:01
|
|
|
|
jerikou
|
jolly123... kar bodi neisprosna. Midva sva to zgodnjo materinsko šolo obiskala prejšni teden in moj je na koncu rekel, da mu je blo ful zanimivo, čeprav se je tudi on mal zmrdoval če rabi it zraven. Pa sploh nismo bile same babe, je kr veliko parov prislo. Pri zobarju sem tudi ze bila mal je poflikav plombico in rekel v primeru, če se mi kake težave pokažejo naj pokličem sicer ne rabim hodit več. Je rekel, da imam itak zdrave zobke. Jutri pa končno še jaz dočakam NS sem ze kr mal nervozna, čeprav probam čimanj razmišlat o tem. Vrjamem, da se sigurno tudi jaz pridružim k vam, ki jo imate že za sabo in imate super rezultate kot 15 letnice... Pri nas v Lj. se je pa sonček pokazal... čauči J
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 13:32:47
|
|
|
|
afnica mala
|
jolly- tudi meni se zdi mal dolga. Grem maja, na dan zmage na samoplačniški pregled- zaradi morebitnega popuščanja materničnega vratu- tako je predlagal drug g. Jaz sem bila tudi v zgodnji materinski šoli. Sama. Pa smo bili mešano, nekako pol parov, pol žensk. Zanimivo, ko sem obnovila možu je rekel in kaj so vam pozitivnega povedal? Sestra nas je opozarjala kdaj moramo nujno iti h g. (ne čutiš brc, slabosti in zatekanje....) Kdaj greste pa v materinsko šolo za porod? Pri nas septembra ni, bo junija in avgusta. Obakrat bova konec meseca na morju, bom morala še premisliti.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 14:14:03
|
|
|
|
corti
|
Zdaj sem prišla domov iz pregleda...no mal smo šli pol še zapravljat! NS je ginekologinja namerila 1,44 potem pa je meila še enkrat in jo je bilo 1,53 , ker se je vstrajno premikal in izmikal ....tako da je g porabilakar nekaj časa da je pregledala vse!Videla pa je celo nosno kost, kar je rekla da je ful dober! Rekla je tudi,da ima vse organe in vse kosti..tako kot mora bit! Velik pa je že 6,9 cm! In sem že v 14 tednu! Res sem vesela, da je vse tako v redu....in upam, da bo tudi v prihodnje tako! Janja 27 imam novi PDP in sicer na 14.10. Zdaj pa šibam nekaj pojest....se slišimo še kasneje!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 14:42:43
|
|
|
|
jana84
|
O, sedaj smo lepo kosilo popapcali, zdaj pa čakam, da pride moj domov in nimam kaj početi. No lahko bi se kaj učila, sam nimam volje. Kar nekaj ta izpit! No, v glavnem, naš je priden, čeprav zdaj se ravno "prebuja", je očitno dobil tud on/ona zalogo zrane in veselo premleva in robani po trebuščku. Afnica mala, sam to je pa res mal velik presledek med pregledi. Pa ti je G povedal zakaj imaš komaj takrat pregled? Hvala bogu, da jih imam jaz malo pogosteje. Bi kar cele dneve gledala UZ kako velik je že naš korenjak. Vem da bo še večji, pa je vseeno že dosti zrasel, glede na to kako mican je bil na začetku... No, grem malo po internetu brskat, mogoče dobim kakšno neumnost za delat, da mi ne bo dolgcajt. Mi je zadnje čase kar dolgcajt ko ni našega tatkota doma...Ja, ni kaj, kakšen v familji mora tud delat in denarce služit . Tako, fajn bodte...
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 15:11:07
|
|
|
|
timnala
|
jana_k a ti ze cutis dojencka? zanimivo.. no, jst sicer nisem med mocnejsimi nosecnicami in bi napovedujejo, da okol 17 - 18 tedna bi ze lahko kaj cutila.. sam zdej pa se gotovo ne kak gredo pa kaj kilogramcki gor? ene pravte, da nic.. sej to je cist super, pol ne bo treba tolk dol spravljat. Jst pa sam opazam, da trebuscek raste in da sem okol pasa se razsirila - ostalo pa ostaja enako (ceprav ze imam sirse hlace, ker sem prej imela vse bolj oprijete in gumb ne gre vec v luknjo)
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 15:44:50
|
|
|
|
nataša3112
|
Pozdravljene, tudi jaz sem bila na "pregledu", saj nisem imela pravega pregleda, samo odnesla sem izvide od NS in dogovorila sem se za cerclage - 17.4. grem v bolnico. Pa še vodo sem dala. Za naslednjo kontrolo se nismo dogovorili. Do sedaj sem se zredila 1 kg, sem v 15 tednu. Se trudim, da se ne zredim preveč, ker imam tako že preveč kg. Bodite dobro in uživajte v nosečnosti.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 17:03:34
|
|
|
|
Acjom1
|
Hej! Punce, ki ste hodile/hodite v to zgodnjo materinsko šolo, a pol se to splača hodit? Ker jaz sem se najprej odločla, da ne bom hodila na to, zdaj me je pa kar začelo mikat. Mi je malo neprijetno, ker se bojim, da pol česa ne bom vedla in ne om prav reagirala na določene stvari...
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 17:28:40
|
|
|
|
sončnica24
|
Da še vas jaz danes malo pozdravim, punce vsem hvala za nasvete o vozičkih so res priporočljivi se spomnim ko je bila moja sestrična prvič noseča pa sta s fantom gledala samo na to da je voziček lep potem pa sta morala še enega kupit ker tisti prvi, ki je bil po vrhu vsega še drag ni šel v avto, tako da so vsi ti nasveti za nas ki smo noseče prvič res zelo dobrodošli.
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 19:42:04
|
|
|
|
janja 27
|
ojla punce! moj je komaj zdaj končal z omaro, tko da imam celo hišo še vedno obrnjeno naokoli, ampak ne bom danes nič pospravljala še niti ne vem če bo priklopu tv smo že 2 dni brez , tko da me jutri zjutraj čaka - zavihajmo rokave. pa še celo popoldan so se mi vrstili obiski drugače se počutim ok kar se ne morem navadit da sem brez zoba imam občutek kot da mi pol čeljusti manjka ... čestitke za dobro opravljene ns jutri pa imata pregled in NS : škorpion 2.pr jerikou NS pričakujemo vesele novičke
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 19:48:53
|
|
|
|
janja 27
|
popravljen seznamček : 1.oktober Petrca* (3 3 ) 4.pr. 21.04.08 sonček75 (5 1 ) 3.pr 14.04.08 catalina (? ? ) Erička (1 1 ) nineva (3 2 ) 4.pr. 11.04.08 2.oktober blanka1 (2 ? ) 3.pr. 23.04.08 levinjaa (2 1 ) 2. pr. 05.05.08 5. oktober tanja29 (1 1 ) 3.pr. 15.04.08 ( - Andraž ali Aljaž : - Manca ali Hana ) 6.oktober jana_k (2 1 ) 5.pr 29.04.08 freja (3 1 ) 2.pr. 18.04.08 nataša3112 (3 1 ) 7.oktober Veki_222 (1 1 ) 3.pr 11.04.08 Acjom (2 1 ) 4.pr. 30.04.08 9.oktober Lambda (1 1 ) Hans (5 1 ) timnala (1 1 ) ( Nace ali Ajda ) 10.oktober Valla (2 1 ) jolly123 (1 1 ) 6.pr. 14.05.08 11.oktober dajadada (2 1 ) 12.oktober sarcy21 (1 1 ) 3.pr. 05.05.08 ( Mark ali Neja ) 13.oktober Rendi (1 1 ) 4. pr 25.04.08 14. oktober lana35 (1 1 ) 4.pr. 30.04.08 maserati (3 2 ) corti (1 1 ) 2.pr. 15.04.08 15.oktober "talcy" (2 1 ) 5.pr.11.04.08 janja 27 (5 2 ) 2.pr.14.04.08 "ajetam" (1 1 ) 4.pr 23.04.08 16.oktober ZalaTM ( 2 1 ) 17.oktober Maska (2 1 ) vianne ( 2 1 ) 4.pr. 23.04.08 19.oktober Lena35 ( 4 1 ) 3.pr. 09.05.08 afnica mala ( 4 1 ) 3.pr. 03.06.08 20.oktober škorpion ( 2 ? ) 2.pr. 10.04.08 bluster (2 1 ) 21.oktober 2mak ( 2 1 ) 23.oktober sončnica24 (1 1 ) NS 21.04.08 25.oktober "tedy" (3 3 ) jerikou ( 1 1 ) 2.pr. 17.04.08 NS 10.04.08 jolie ( 1 1 ) 2.pr. 09.05.08 NS 14.04.08 26.oktober stunfek (3 2 ) 3.pr. 18.04.08 NS 15.04.08 Kaštrun (3 2 ) 2.pr.18.04.08 NS 15.04.08 27.oktober Freha (1 1 ) NS 17.04.08 29.oktober Aleksis (2 1 ) 2.pr. 23.04.08 30.oktober Nej1 ( 2 2 ) NS 25.04.08 se nam niso oglasle že lep čas: monika30 PDP 01.10.08 Đofka PDP 04.10.08 tamara85 PDP 06.10.08 Liza01 PDP 08.10.08 smeja2 PDP 16.10.08 naldika PDP 19.10.08 sija PDP 20.10.08 škorpjonka PDP 29.10.08 Grace Inara lovley aNcHuLiNkA pr.16.04.08 Mandek VSEH NAS SREČK JE 57 Bile so z nami pa so se poslovile Pikica5 živa25 giotti cati Miška75 svečka
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 19:53:30
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla punce ... čestitke tistim ki ste dale dans pregled skozi fajn občutek ka ti povejo da je z vse ok a? ..no včeraj smo povedali tašči da smo je bla ful vesela ...danes pa še bratu in ženi sta bla vsa navdušena.... .....tko da zdaj vedo vsi ki so nama pri srcu ... aja pa sem govorila s to ženo od brata kako je bilo z njo s temi krči v pa je rekla da pri prvem jih je imela malo pri drugem pa kar celo nosečnost ..... ...no mene tud dajejo ti krči pa me je skoz strah .. kot bi imela za dobit ... isto je rekla da je imela ona..... kako je pa zvami a je katera podoben primer
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 19:55:34
|
|
|
|
vianne
|
Evo sem vas prišla malo pokukat. Še vedno sem švoh............vse me boli, glavobol, vroče v roke in glavo, vročine pa nič. Ma ne vem kje sem to staknila. Upam, da ne bom še bolj zbolela. No vglavnem se bom kar na kavč preselila ker sem preveč švoh. Jutri dobro opravite na pregledih. Želim vam še naprej lep večer in mirno noč!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 9.4.2008 20:10:49
|
|
|
|
sončnica24
|
Vianne če ne ješ nobenih tablet ti priporočam da greš do zdravnika da ne boš še kaj hujšega staknila, sicer pušenjak pravi da lekadol ne škodi jaz sem sicer do zdaj enega pojedla ker me je en dan tako glava bolela da niti gledat nisem mogla pa ni nič pomagalo pa sem potem en lekadol vzela. Jaz bi se na tvojem mestu šla pokazat k zdravniku ker kakšno plučnico zdaj staknit mislim da ne bi bilo dobro. Jaz sem danes preživela prvi dan brez hujših slabosti in upam da bo tako ostalo že trkam po lesu . Tako da jaz se bom počasi poslovila in šla lepo na toplo v postlo
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 10.4.2008 8:17:54
|
|
|
|
jolly123
|
Mi smo bili včeraj v materinski šoli, predavanje je zanimivo. Čeprav je včasih tista patronažna kar malo pretiravala in res upam da ne bo k meni na dom hodila ker se ne bova preveč dobro zastopile. Meso je tako propagirala da nisem mogla verjet, nonstop je blo meso, meso, meso.... da je še moj mož mesojedec rekel, da pretirava in vprašal kje pa je zelenjava? In da on pa že ne bi nosečnici dal jeter za jest in ostale drobovine. No potem je začela še od tokse nekaj bluzit v tem smislu, da bi morali hišne mačke ven postavit na cesto. Ja kriza no, pa kako lahko govorijo take traparije. hišna mačka, ki je notri nima pogojev da je okužena s tokso, sploh če je samo brikete in konzerve. Me kar groza, ko slišim take bedarije jaz bom pa potem te reveže čez par mesecev pobirala s ceste zaradi takih izjav
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 10.4.2008 8:44:02
|
|
|
|
afnica mala
|
Dobro jutro a ni zanimivo, da vsak predavatelj pove malo drugače. Pri nas je bila v ospredju zelenjava,sadje, mleko,piščančje meso in meso mlade govedi. Pa nič pretiravanj. Če se začneš preveč rediti skenslaj najprej sladkor. Ugotovila sem kaj mi povzroča prebavne motnje in hujšanje. Mleko. Včeraj ga nisem pila in bila sem OK. Tako, da bom jedla jogurte in uživala kalcijev karbonat. Včeraj sem povedla moj širši izbor imen. Pri enem je rekel, če ga hecam? In tudi druga mu niso bila najbolj všeč. Bodo še pogajanja. Je rekel naj prinesem kakšen seznam imen. V knjižnici sem vzela Mozarta in Beethovna- oboje koncerta z valovanjem morja- za umirjanje. Nam je v materinski šoli rekla, da je otročkom v trebuhu všeč Mozart. Bomo videli!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 10.4.2008 9:35:30
|
|
|
|
Hans
|
Pozdravljena dekleta, po precej dolgem času se vam javljam. Tako dolgo že nisem klepetala z vami, sem na hitro preltela forum in videla da ste še naprej pridne s pisanjem ter da se kar dobro držite. Mi smo imeli kar precej problemov, najprej jaz - izcedek, tiščanj in bolečine ter prehlad, kar me je položilo v posteljo, sedaj je pa se moja malčica zelo bolna. Se je ravno kar zbudila, se javim zvečer. LP.
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 10.4.2008 9:35:55
|
|
|
|
stunfek
|
vianne...se ti pridružujem. jaz še vedno ful kašljam, danes pa sem se budila s ful vnetim grlom in pred nekaj minutami me je zvilo in sem letela na wc. Kok mi je bedno bruhat, ko ni kaj za zbruhat!!! Kar nisem mogla nehat :( se zdele prav tresem. Počutim se kot bi me nekaj povozilo. hvala bogu je mož odpeljal ta malo v vrtec... danes se pa dan res ni začel najbolje...pa še kilce!!! Kr neki sem se začela redit :(
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 10.4.2008 10:29:17
|
|
|
|
vianne
|
Joj stunfek vem kako je ko se napenjaš in misliš, da boš želodec obrnil skozi usta... pa nič ne gre ven ... Res grozno. Te zmuči do konca. Glede mojega prehlada se danes počutim bolje. Nisem pa spala celo noč in me spet boli glava. Drugače pri meni ni nič novega. Vreme je prav za en k.... upam, da se bo kaj kmalu pokazalo sonce, ker me to vreme prav tlači dol. S kilogrami je tudi pri meni isto. Zredila se nisem nič. Bom bolj kratka. Lepo se imejte!!
|
|
|
|
RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 10.4.2008 11:01:35
|
|
|
|
Petrca*
|
Evo tud od mene po dolgem času glas... Sem imela probleme z otrdevanjem trebuha oz. maternice, tako da sem šla na pregled k moji gin. in mi je predpisala počitek, magnesol tablete 3x na dan in pa še buscopan za takrat ko dobim krče. Me je kr mal prestrašila z cirklažo, no ampak zaenkrat je še vse zaprto tako, da do nadaljnega ostane tako. Stunfek evo moja Šmarna gora od zdej naprej odpade in zdej se prekladam po stanovanju non stop pospravljam in sem že sama seb odveč. Ja da ne govorim da mi gre hrana non stop po glavi in temu primerno tud kilce. Jih imam že 4 več kot sem štartala, tako da se pomoje vse ostale lahko malo oddahnete:). Ja očitno sem podvržena temu da v nosečnosti samo jem , ker sem drugič tud prišla na 27 več. Sej pol če je volja se vse da nazaj dobit! Pozdravček v mojem imenu
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.