|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
11.6.2008 12:57:20   
nosecnica
Zivjo, mene pa zanima kaj vse morem urediti za porodniško?Kaj je treba zrihtati v sluzbi in kaj na socialni?

Mam pa še eno vprašanje  sem v 25 tednu in sem se zredila že za 10kg, zdej me pa zanima ali je to normalno ali ne. Preden sem zanosila sem imela 49kg, ginekologinja nic ne komentira,...

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
11.6.2008 13:02:59   
mbd0411
Corti!

Moja izkušnja,zato vem kako je.Po porodu kar takoj je potrebno uredit zdravstveno za dojenčka,ker nista poročena je tudi to po rojstvu,da oče podpiše očetovstvo.Če si pametna se tam tudi dogovorita za preživnino imaš potem še kako ugodnost,razen,če imata isti naslov,potem to ne pride v poštev.
Kar vprašaj če te še kaj zanima.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
11.6.2008 13:15:25   
coccinella
Ciao!

Mene pa zanima, če ima katera izkušnje z tem, da očeta otroka ni napisala in je pustila prazen prostor?
Ali imaš potem veliko težav?

Lep dan vsem!

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
11.6.2008 13:57:42   
janja 27
1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. 19.06.08  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image ) 4.pr. 16.06.08 user posted image 33 let user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image   blanka1 (2user posted image ?user posted image ) 5.pr. 27.06.08 (24.06.08 pr. v bol)
       user posted image
  MB 23 let user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image   levinjaa (2user posted image 2user posted image ) 3.pr. 23.06.08 MF 26.05.08 user posted image  user posted image   
      30 let user posted image  
user posted image   B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. 23.06.08 user posted image   MB user posted image - Matic user posted image  
user posted image   nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. 17.06.08  user posted image   LJ user posted image
user posted image   Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.16.07.08 user posted image 23 let LJ user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image ) pr. 26.06.08 user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image

3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr. 12.06.08 user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 20.06.08 3D 23.06.08 user posted image
           Domžale  user posted image   user posted image   29 let 

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.17.06.08 user posted image  user posted image 29 let
              ( user posted image - Alen user posted image - Manca ) user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) 7.pr. 12.06.08 user posted image user posted image   Vipava user posted image
             23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image user posted image ) 4.pr. 24.06.08  user posted image  user posted image   Trbovlje
        29 let 
user posted image    Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.18.07.08 user posted image   user posted image   Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) user posted image   KR 27 let user posted image
user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )

11. oktober  

user posted image    dajadada (2user posted image 1user posted image )  user posted image   user posted image

12. oktober

user posted image    sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 02.07.08 (OGGT 18.06.08;
     TOX 23.06.08) user posted image   user posted image - Mark
user posted image
user posted image    zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 24.06.08 3D 08.07.08 user posted image   KP
       29 let user posted image
user posted image  mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   CE 35 let   
user posted image   janja27 (5user posted image 2user posted image ) 4.pr.16.06.08 user posted image   PO
       30 let user posted imageuser posted image - Gašper ali user posted image   - ?? )
user posted image   klavdija27 (?user posted image ?user posted image ) pr.? user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image   corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 14.07.08 user posted image Domžale user posted image
25 let
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) MF 24.06.08   user posted image   24 let user posted image
user posted image    ajetam (1 1 )  3D 23.06.08 user posted image  user posted image 22 let

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ) 4.pr. user posted image   27 let
user posted image     ZalaTm (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. 15.07.08 user posted image   LJ 28 let user posted image user posted image
user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) 6.pr. 24.06.08  user posted image   Pivka user posted image
         31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. 16.06.08 user posted image   obala 33 let
user posted image   tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 16.06.08 user posted image CE  user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.01.07.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.14.07.08 user posted image   LJ user posted image
user posted image     Mandek (?user posted image ?user posted imageuser posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pruser posted image LJ 40 let user posted image
user posted image    škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. 19.06.08 user posted image    user posted image   CE
         28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image )  user posted image   32 let user posted image
            (user posted image - Bor ali user posted image - Hana )

22.oktober

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. user posted image   35 let
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   33 let

24.oktober

user posted image    colinka (?user posted image ?user posted imageuser posted image

25.oktober

user posted image    "tedy" (3 3 ) Mf 26.06.08 pr. 01.07.08

user posted image   LJ 37 let user posted image
user posted image    jerikou (1user posted image 1user posted image ) MF 13.06.08 4.pr. 03.07.08 user posted image  
             26 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) 3.pr. 13.06.08 user posted image   NM 29 let
user posted image    Urška// (2user posted image 2user posted image ) pr. 20.06.08 user posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3 2 )  user posted image   Vransko user posted image
             35 let user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image ) pr.? user posted image   user posted image   21 let user posted image -user posted image   user posted image   -  user posted image
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) 4.pr. 17.06.08 MF 26.06.08 user posted image

27.oktober

user posted image    Freha (1user posted image 1user posted image ) MF 19.06.08 user posted image  user posted image

30.oktober

user posted image    wateshine (1user posted image 1user posted image ) MF 24.06.08 user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image ) 3.pr. 13.06.08 MF 16.07.08
          user posted image   25 let

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  60 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 62 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image     9
                user posted image    10
                user posted image   40

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
11.6.2008 14:06:02   
janja 27
ojla
evo sem sklikala smeške...jupi zameuser posted image user posted image , včeraj ne vem kaj mi je blo da sem čist pozabla napisat daima danes pregled bluster upam da me ne daje že skleozauser posted image user posted image user posted image
drugače pa bodo jutri videle svoje user posted image :
  user posted image     snezika
user posted image      jana_k

drugače pri meni nič noveg, vianne čestitam ti za nagrado user posted image user posted image , pesmica je full lepa...
lana 34 potem boš obiskala naš kraj drug teden , kot je napisala vianne merlo je full ok in po moje boš zadovoljhna jaz sicer ne hodim k njemu je moja mama tam k sta bla sošolca sej tukaj v postojni se itak med sabo skoraj vsi pozanmo k smo tko majhniuser posted image user posted image
pri nas je tak lep sonček sedaj čakam da moja mala pride z vrtca ta teden jo hodi možek iskat k dela do 14.30 potem bomo popapcali in gremo na teraso, tamala pa na tobogan in pesekuser posted image user posted image , jaz sem bom danes popoldan mal postrigla jutri pa pobarvala zvečer pa ima moj bratec 26 rojstni dan tko da ga gremo mal k njemu in ženi požuratuser posted image bejbe lepo se mejte..pozdavček

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
11.6.2008 14:16:44   
*tedy*
user posted image user posted image moji izvidi AC so tudi uredu, se pravi vse okuser posted image user posted image , mi pa po telefonu ni mogla povedat kaj bomo imeli, ker je šel izvid že naprej. user posted image user posted image bom pa drug teden zvedla, ko pride pošta ker danes odhajamo na izlet do nedelje.

Uživajte

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
11.6.2008 14:17:13   
billa
Živijo nosečke,
najprej bravo janja27, za poštiman in ažuren seznamuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Mi smo bili v ponedeljek na morfologiji in je vse kot more bit. Gin mi je izmerila tudi maternični vrat, ki je dolg 43mm in je rekla, da je to odlično. Naše dete se je odločilo, da nama bo pokazalo spol in tudi brez komentarja gin je bilo takoj jasno, da bova imela user posted image user posted image user posted image .
Po pregledu sva se ustavila v baby centru, kjer so na zalogo dobili vozičke znamke I'coo in se nekako nagibam, da bi vzeli kar njihovega targo city. Je v baby centru sicer zelo drag, tako, da ga bova kar preko neta nabavila, tukaj je komplet 350€, kar se mi zdi super cena: http://www.piratenkiste-konstanz.de/product_info.php?info=p341_Hauck-Icoo-Targo-City-Olive-Mars-Attack.html
Potem sem si privoščila še malo nosečniških nakupov v H&M, ker je moj trebuh že takšen, da zahteva nosečniška oblačilauser posted image . Imam pa konec meseca eno poroko pa me zanima če ima kakšna nasvet, kje prodajajo kakšne lušne nosečniške oblekce, ki bi bile primerne za poroko?

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
11.6.2008 14:43:25   
corti
mbd0411 zdaj ko sva se preselila v domžale, sem za enkrat prijavljena samo jaz...sva pa se mislila oba! Ker sem slišala, da če uveljavljaš pravico kot mati samohranilka, da moraš iti na sodišče in tam povedati, da ne živiva skupaj, da bom sama in se zmenit za preživnino! Je to res? Kakšne imaš potem ugodnosti?

Drugače pa so me ravno klicali zdaj od zdravnika! Moji izvidi vode so spet slabi, spet je prisotna ista bakterija kot pred enim mesecem, ko sem se že zdravila z antibiotiki! Tako, da so mi rekli da naj še naprej pijem ursin čaj...2krat na dan...spijem vsaj 3 litre tekočine (ampak jaz jo toliko ne morem spraviti vase....mi je po dveh litrih že res slabo)...naslednji četrtek pa morem pridt ponovno na pregled in posvet h ginekologinji!user posted image user posted image  Ne vem več kaj naj naredim! Danes si bom še šla kupit navadne bombažne sp.hlače, ker zdaj nosim boksarce,če je slučajno tudi to kaj pripomoralo k temu! Pa tudi to sem slišala, da naj polikam tisti bombažast del sp. hlačk, da uničim bakterije, če so slučajno po pranju še ostale gor! Mogoče veste kaj bi lahko še naredila????

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
11.6.2008 15:45:25   
lana34
Tedy, bravo! Iskrene čestitke - sem ravno danes spet mislila nate in na to, da nič ne poročaš o izvidih!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vianne, tudi tebi čestitke za nagrado - pesmica je prav luštna, zato si si jo zaslužila!
Hvala za informacije o dr. Merlu, tudi jaz sem o njem slišala same dobre stvari, zato sem tudi želela k njemu. Upam, da nam bo povedal, da je vse ok in da bo potem izginila še zadnja senca dvoma!Čeprav že sedaj uživam v user posted image in ne mislim na to, kaj vse gre lahko narobe!Če bi vseskozi razmišljali o tem, se nam lahko zmeša - pa ne samo v nosečnosti, ampak tudi po rojstvu user posted image ...
Se mi pa zdi, da sem sedaj začela čutiti rahle brcike - sploh zvečer, ko se umirim in vležem...Ampak res čisto narahlo, kar sicer čutim že nekaj časa, pa nisem bila čist prepričana, al je to to...user posted image
No, jutri pa spet služba - ampak bo kmalu konec tedna, pa bo spet malo lažje!Lepo se imejte, upam, da vam ni prevroče - pri nas je med bloki kar soparno, če greš pa malo stran, kjer je kaj zelenja, je pa takoj lažje.

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
11.6.2008 16:20:54   
lena35
Tedy čestitke še z moje strani user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sam da je ok in uživaj naprej vuser posted image

(odgovor članu lana34)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
11.6.2008 16:36:54   
vianne
billa najprej čestitam za super opravljeno morfologijo in user posted image .
Take barve voziček sem nabavila tudi jaz vendar country verzijo kar preko ebaya.  Koliko pa stane  tvoj voziček v baby centru?

corti
glede mehurja:
  • nosi samo bombažne sp. hlačke, peri jih na najvišji možni temperaturi
  • spij veliko probiotičnega jogurta (da se ponovno okrepi črevesna sluznica zaradi jemanja antibiotikov), pravtako veliko tekočine (priporoča se zlata rozga za krepitev mehurja, čaj iz ameriškega slamnika, brusnični čaj - ima protivnetne lastnosti saj preprečije, da bi se bakterije prilepile na steno mehurja),
  • kot si že napisala lahko hlačke tudi popeglaš,
  • priporočajo tudi umivanje po vsakokratnem lulanju ter spolnih odnosih (pri spolnem odnosu umivanje pred in po. Pravtako lulanje takoj po spolnem odnosu)
  • raje tuširanje kot kopanje, ne uporabljaj mil za intimno nego...
  • jaz bi malo pazila tudi na prehrano (izogibala bi se pitju prave kave, močno soljenim jedem, sladkarijam - če ima morda prste vmes tudi kandida...)
Še to corti uživaj prehrano z veliko vitamina C, česen... da povečaš svojo imunost.
tedy čestitke za super izvide od AC user posted image in uživaj na izletu!!

< Sporočilo je popravil vianne -- 11.6.2008 16:41:10 >

(odgovor članu billa)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
11.6.2008 17:00:57   
corti
tedy user posted image  čestitke tebi...prav tako pa tudi tebi vianne za nagraado in prelepo pesmico!

Hvala pa ti tudi za informacije...probala bom vse...samo da popravim to, ker grem vsak mesec na antibiotik, to pa ni ravno v redu! Umivam se že tako zmeraj tako kot si napisala, le v službi pač ne morem, ker pač nimamo tuša! Spolnih odnosov pa že tko od kar se ta bakteerija ponavlja nimam....ker probam čim bolje vse odpravit...da bi se le znebila te nadlooge!

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
12.6.2008 8:04:45   
afnica mala
Dobro jutro

corti in coccinella; Otelo  ob 20h, ni se potrebno predhodno prijavljati (na spletni strani piše, da se moraš), zgleda, da bo vadba potekala tudi v juliju.  Valda, če je toliko user posted image .

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
12.6.2008 8:39:16   
Tejčika29
Tedy - čestitke za AC še z moje strani, sedaj pa zares uživaj user posted image !

Vianne - čestitke za nagrado od Hippa, pesmica je izvirna user posted image !

Corti - spolnim odnosom se ne odpoveduj, če je čistoča na mestu ni nobenega problema, slišala sem že tudi, da sperma izboljšuje vaginalno floro, ampak ne bom trdila tega (to so mi povedali medicinci), jaz bi se 100 % odpovedala sladkarijam, pa veliko tekočine - čaj, voda, vse kar je nasladkano in negazirano.

Janja_27 - na seznamčku je pri meni narobe napisan datum pregleda, ki ga imam 16.7.08.

Meni pa dnevi tako hitro grejo, sedaj sva prebelila stanovanje in montirala klimo, čez vikend imamo eno 40-letnico in zabavo ob rojstvu hčerkice od naše kolegice, v nedeljo pa šibamo na morje. Se že tako veselim, nujno rabim izležavanje, pa plavanje,... če le ne bo slabo vreme, ker pol bom pa jezna ko user posted image !

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
12.6.2008 9:59:12   
billa
vienne , v baby centru je samo športni del in ogrodje 400€ + košara še cca. 200€, tako, da je razlika kar konkretna. A za country-ja obstajajo adapterji za maxi cosi? Si tudi te naročila? Prodajalka v baby centru nama je namreč razlagala, da targo nima možnosti adapterjev za maxi cosi na netu pa najdem drugačne info, tako, da sem malo zmedena.
Tedy, čestitke za AC izvide. Sem prav vesela, da je toliko lepih novicuser posted image

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
12.6.2008 9:59:53   
jolly123
Da vsa malo pozdravim, nimam nič pametnega za povedati, šla sem na en izpit pa ne bo šlo, pa sem malo slabe volje. Včeraj sem imela nekaj krčem podobnega, zdaj si ga pa spet malo na izi jemljem, večino časa preležim, da ne bo kaj narobe. Moj user posted image že prav fino brca, brcike čuti tudi oči. Mi je pa zanimivo opazovat trebuh, ko se mu začne kolcat. Mi kar trebušček poskakuje, sem se res nasmejala ko sem prvič videla.

A katera slučajno ve, koliko časa moraš delat, da greš lahko spet na "normalno" bolniško da nisi pod komisijo?

Torej jaz sem sedaj pod komisijo in če me pošljejo delat, kaj delam en teden recimo in grem nazaj na bolniško a je to že "normalna" a je še vedno pod komisijo?

Neposredna povezava do sporočila: 3241
12.6.2008 10:27:20   
vianne
billa ja to je pa kar velika razlika v ceni. Kar pa se tiče adapterjev za maxi cosi sploh nisem nič  še brskala... če sem iskrena sploh nisem vedela, da se to da. Se bom še jaz malo pozanimala in pobrskala po netu in če kaj izvem ti javim.

jolly123 mislim, da normalno bolniško dobiš če greš na bolovanje zaradi "druge" bolezni in ne iste kot pred prvim nastankom bolovanja. Dovolj pa je le en dan dela in nato zopet nastop bolovanja... Vendar ne me vzeti na besedo ker to razmišljanje ni 100%. Raje naj še katera pove bolj za sigurno.

(odgovor članu billa)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
12.6.2008 10:36:51   
Miskolina 4455
Živjo Oktobrke 2008!
Sem nova uporabnica in imam PDP 8-10.10.2008, G. ni mogla točno določit, morfologijo sem mela 30. 5. 2008 vse ok. Nasednjič imam odvzem krvi za diabetes 24.6.2008, redni pregled pa šele 8.7. 2008, ker je g. na dopustu.
Berem vas že kar nekaj časa, danes pa sem se včlanla, da ne bom sam brala.
Upam, da me sprejmete medse, da vas še jaz kaj vprašam, saj mi še ni čist celga foruma od začetka uspel prebrat.
Sicer pa vidm, da vas je res velikuser posted image user posted image user posted image , okol 60 trenutno prijavljenih na forumu.
To je sicer moja druga nosečnost, vendar se je prva ponesrečila imela sem splav pred približno štirimi leti. Upam, da bo tokrat drugače morm pozitivno razmišljat pa bo.
user posted image pošiljam vsem ki jo rade pijete, jaz je ne morem več mi smrdi sedaj ko sem noseča, prej pa sem jih zelo velik konzumirala.

Lp.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
12.6.2008 10:43:15   
lena35
Miskolina dobrodošla med nami oktoberkamiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miskolina 4455)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
12.6.2008 11:16:28   
jana84
Pozdravček...

Se javljam kako je bilo na pregledu.
Najprej sem šla v ambulanto po napotnice za laboratorij, pa je G rekla, naj kar najprej k njej skočim, ker trenutno nima nobenega. No me je pregledala (ginekološko, brez UZ) in je bila zelooo navdušena.
- Rekla je, da sem popolnoma zaprta in vse skupaj da je zelo visoko. Kot sem jaz to razumela je vse normalno, torej ne nosim nizko našega nagajivčka. user posted image
- Potem je še srček poslušala in je razbijal ne bom rekla sto na uro, ker je baje razbijal okrog 140-150 udarcev na minuto...Kolk pa pride to na uro!!! user posted image user posted image
- Tako, potem sem jo še povprašala kako je s tem, ker me ponoči malce krči grabijo v noge (res malo). In je rekla, da če ni hudo, naj raje poskusim brez tablet, torej čimveč mlečnih izdelkov (presenetljivo niti ne navadnega mleka ampak raje jogurte, sir...baje se bolj absorbirajo v telo kot mleko).
- Pa še za tiste izpuščaje po trebuhu sem ji povedala in jih pokazala. je rekla, da če me nič ne srbi, da ni nobene panike in so verjetno samo nosečniške pege oziroma izpuščaji. Če bi me pa konstantno srbelo, bi bile lahko tudi glivice. Sam mene srbi ko je izpuščaj res ful suh, ko pa si ga namažem je bolje. Tako da ni bojazni. user posted image
No potem sem skočila v laboratorij dat vodo in kri, počakala pol urce na izvide in jih nesla nazaj k G. So jih kar sestre pogledale in rekle da je vse fajn, razen hemoglobina imam malo manj kot zadnjič. Danes ga je bilo 116, zadnjič pa 137. Sam to da je še vse v mejah normale (baje ko pade na dvomestno številko da je kaj za ukrepat konkretno). So mi svetovale samo več rdečega mesa jest (predvsem baje da ima veliko železa konjsko meso in goveje), pa veliko zelenjave in sadja. Mama mi je razložila še to, da je veliko železa tud v rdeči pesi...No, saj jo imam rada...Aha, pa še to so mi povedale sestre, da je normalno, da v nosečnosti hemoglobin upada, ker ga dojenčke vedno več porabi. Če bi pa bilo kaj slabše pa da naj kakšne tablete z dodatkom železa vzamem v lekarni. Sam mislim, da se bomo mesa in rdeče pese najedli user posted image

No za seznam: naslednji pregled imam 10.7.2008, to bo pa že 8. pregled se mi zdi... No in takrat bom tudi dobila injekcijo ker sem Rh negativna.
No, sedaj pa bom počasi končala, ker sem spet napisala ogromno. Samo še to, da povem, danes skočiva z mami do Baby centra, da si kupim tisto blazino za dojenje, da si jo bom lahko med noge dala za spat, ker me kar boli križ in rebra če spim brez povštra med koleni... Mama bo pa kupila avtosedež (skupina I+II se mi zdi, tisti od 9-36 kg, ki se potem razstavi v jahača...)

No, še eno novičko da vam zaupam: so nam prišli danes rolete montirat, zdej bom pa lahko do 12h spala, ker je taka tema v spalnici!!! Super. Ko bomo imeli dojenčka, in bo treba ponoči vstajat, bom lahko zjutraj potegnila...

fajn se mejte
papa

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
12.6.2008 11:49:20   
sončnica24
Da se še vam jaz malo javim sem zaenkrat OK, komaj čakam jutrišnji pregled ker me zdaj pa res že malo srkbi da še vedno čisto nič ne čutimuser posted image . No upam da je za vse kriva nizka posteljica.

Me pa je danes zjutraj tak krč zgrabo v levi nogi da me še zdaj mišica boli pa nimam nikogar da bi me zmasiral, so vsi pridni in po službah jaz pa doma lenarimuser posted image .

Vianne čestitke za nagrado in res super pesmica user posted image user posted image user posted image .

Miskolina dobrodošla user posted image user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
12.6.2008 13:04:35   
Miskolina 4455
Hoj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Se spet oglašam, mi je dolgčas, ko je tak čudn  user posted image , še včeri pa je blo tko lepo.
Če je kera v bližini Črnuč nej mi piše ZS, da gremo na pijačko al pa user posted image .
Sem ful slab spala je user posted image skoz nekiuser posted image , pa še na wc kar nekajkrat ponoč, zdej pa že skoz na netu od enih 9h zjutri, ker nevem kaj delat v takem vremenu.

Je pa tud mene uščipnl v nogo zjutri ko sem vstala, tko da sem mela pol še mravlinčasto nogo... Dragi je šel na Ptuj dans pa sem sama, ga nov do večera...

Sem pozabla napisat, stara sem 31 let , ko pa priveka na svetuser posted image , še nevem spola
pa bom že 32. Če bo fantek bo najbrž Nik, če pa bo punčka pa se še menva.
Kje je najcenejš 3D UZ in kdaj ga je primerno delat, jest sem že v 24 tednu?

Sem mogla kr še enkrat napisat mi je vse pobrisal, ampak mi je rataluser posted image user posted image user posted image user posted image .

Lp, pa napište še kej tiste, k mate čas.
Hvala
Čavuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
12.6.2008 13:17:06   
corti
Dan user posted image !
Res je zaspan dan, pa še neki me krči prijemljejo....no vsaj mislim da so krči! Zjutraj sem se komaj zbasala ven iz postelje, ker sem morala v Kranjsko porodnišnico po lonček za voddo! Sem se odločila, da bom od zdaj naprej vedno doma vse opravila, tako da dam na pregledu samo še kozarček in kri!

Afnica mala in coccinella potem velja, da gremo v ponedeljek ob osmeih na telovadbo? Včeraj mi je bilo res fino poklepetati z vama...pa čas mi je minil...čisto prehitro! pomoje bi bilo lažje, če bi si izmenjale telefonske....bi lažje kontakterale! Ste za?
Ja pa včeraj ko sem se zavarovala nadstandrdno......ja tko je....če ne bi že bila noseča, potem bi veljalo to zas nadstandrdno sobo..tako pa žal vse propade! Zavarovanje sem sklenila samo za specialistične preglede, čakalne vrste, in samoplačniška zdravila! Tako, da bom na mesec doplačevala 9 €!

Jolly baje da moraš biti v službi vsaj en teden! Da potem lahko greš spet normalno na bolniško...ne pod komisijo! Ampaksaj ti bo zdravnica podalšala....pa mislim da tudi komisija! Če so ti toliko časa, ti bodo tudi sedaj....držim pesti!

Dobrodošla miskolinka!

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
12.6.2008 13:55:32   
Tejčika29
Jolly - prekinitev, da prideš zopet pod breme delodajalca in ne komisije je 1 dan (kolikor jaz vem), potem si en mesec pod delodajalca, nato imaš komisijo in če ti odobrijo si na stroške države.

Corti - kolegica je ravno zdaj v porodnišnici in sta vzela nadstandardno sobo brez zavarovanja, tako da bosta za vsak dan hospitalizacije plačala okrog 30 eur, ima pa veliko sobo z omaro, previjalno, TV, posteljico za dojenčka, res dober zgleda in ima mir in zasebnost.

KRČI - tudi mene včasih zagrabijo v levo nogo pod kolenom - ponavadi ponoči, baje je to zato, ker primanjkuje vitaminov in mineralov. Jaz sicer 1x tedensko vzamem Elevit, ki vsebuje vitamine in minerale v sledovih, več nočem zato, ker nisem privrženka tablet nasploh. Kolegica, ki je jemala vsak dan eno kalcijevo in eno magnezijevo šumečo tableto sedaj v porodnišnici nima mleka za dojit in so rekli, da je to najbrž zaradi magnezija (spila je tudi kar nekaj Donata).

Naj vam hitro mine tale turobni dan!

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
12.6.2008 13:57:36   
Tejčika29
Corti - sem mislila da nima nadstandardnega zavarovanja ne zavarovanja nasploh da ne bo pomote!

Miškolina - dobrodošla med nami user posted image , lepo user posted image  želim!

Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

pust
Lelly28 RR

ali se za pusta našemite skupaj z vašimi otroci?

da (17%)

ne (83%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!