jana84
|
Pozdravček... Se javljam kako je bilo na pregledu. Najprej sem šla v ambulanto po napotnice za laboratorij, pa je G rekla, naj kar najprej k njej skočim, ker trenutno nima nobenega. No me je pregledala (ginekološko, brez UZ) in je bila zelooo navdušena. - Rekla je, da sem popolnoma zaprta in vse skupaj da je zelo visoko. Kot sem jaz to razumela je vse normalno, torej ne nosim nizko našega nagajivčka. - Potem je še srček poslušala in je razbijal ne bom rekla sto na uro, ker je baje razbijal okrog 140-150 udarcev na minuto...Kolk pa pride to na uro!!! - Tako, potem sem jo še povprašala kako je s tem, ker me ponoči malce krči grabijo v noge (res malo). In je rekla, da če ni hudo, naj raje poskusim brez tablet, torej čimveč mlečnih izdelkov (presenetljivo niti ne navadnega mleka ampak raje jogurte, sir...baje se bolj absorbirajo v telo kot mleko). - Pa še za tiste izpuščaje po trebuhu sem ji povedala in jih pokazala. je rekla, da če me nič ne srbi, da ni nobene panike in so verjetno samo nosečniške pege oziroma izpuščaji. Če bi me pa konstantno srbelo, bi bile lahko tudi glivice. Sam mene srbi ko je izpuščaj res ful suh, ko pa si ga namažem je bolje. Tako da ni bojazni. No potem sem skočila v laboratorij dat vodo in kri, počakala pol urce na izvide in jih nesla nazaj k G. So jih kar sestre pogledale in rekle da je vse fajn, razen hemoglobina imam malo manj kot zadnjič. Danes ga je bilo 116, zadnjič pa 137. Sam to da je še vse v mejah normale (baje ko pade na dvomestno številko da je kaj za ukrepat konkretno). So mi svetovale samo več rdečega mesa jest (predvsem baje da ima veliko železa konjsko meso in goveje), pa veliko zelenjave in sadja. Mama mi je razložila še to, da je veliko železa tud v rdeči pesi...No, saj jo imam rada...Aha, pa še to so mi povedale sestre, da je normalno, da v nosečnosti hemoglobin upada, ker ga dojenčke vedno več porabi. Če bi pa bilo kaj slabše pa da naj kakšne tablete z dodatkom železa vzamem v lekarni. Sam mislim, da se bomo mesa in rdeče pese najedli No za seznam: naslednji pregled imam 10.7.2008, to bo pa že 8. pregled se mi zdi... No in takrat bom tudi dobila injekcijo ker sem Rh negativna. No, sedaj pa bom počasi končala, ker sem spet napisala ogromno. Samo še to, da povem, danes skočiva z mami do Baby centra, da si kupim tisto blazino za dojenje, da si jo bom lahko med noge dala za spat, ker me kar boli križ in rebra če spim brez povštra med koleni... Mama bo pa kupila avtosedež (skupina I+II se mi zdi, tisti od 9-36 kg, ki se potem razstavi v jahača...) No, še eno novičko da vam zaupam: so nam prišli danes rolete montirat, zdej bom pa lahko do 12h spala, ker je taka tema v spalnici!!! Super. Ko bomo imeli dojenčka, in bo treba ponoči vstajat, bom lahko zjutraj potegnila... fajn se mejte papa
|