|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
10.6.2008 11:13:15   
afnica mala
ŠOLA ZA STARŠE

začneva drugo polovico julija

PAKETI

gotovo se bova odločila za denar

POTRDILO PDP

tudi jaz mislim, da je še prezgodaj, avgusta mislim, da bo čist ok. 60 dni prej poraš iti na center za socialno delo, pa dati potrdilo delodajalcu....

OPREMA

doma nimam še nič, drugače pa bom večinoma vse dobilla- kakšne stvari v dveh izvodihuser posted image . Kakšno luštno stvar bom seveda kupila. Pa voziček bo treba kupit- no, mogoče ne. 

Zdaj pa hitim še na eno MF. Držte pesti, da bo tudi tokrat vse OK. Pa da bo končno obrazek se videl- ga skriva v posteljici!

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
10.6.2008 11:15:11   
jana84
talcy, jaz bom šla rodit v Šempetersko porodnišnico. Pa ti?
Včeraj ko sem se vozila po Rebrnicah navzdol, sem se pa v to še desetkrat bolj prepričala. Za nič na svetu ne grem s popadki po tisti cesti! Saj lahko še rodiš vmes...Katastrofa je tista cesta. Se raje peljem po avtocesti skoraj do porodnišnice. Pa še moja mami pozna kakšnega človeka več v šempeterski porodnišnici. En velik plus za to porodnišnico pa je pediatrični oddelek, ki je samo dva al tri štuke nad porodnišnčnim oddelkom...in če je karkoli narobe z dojenčkom ti ga ne takoj odpeljejo v Ljubljano!

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
10.6.2008 11:16:51   
sončnica24
Hojla da se vam še malo javim veselo doštevam dneve do petka ko imam sped pregled, se moram malo pozanimat o tej posteljici če je res tako nizko da vidim kaj bo g rekla ker še vedno nič ne čutim moje user posted image .

Ene ste spraševale kako to da imate MF tako pozno jaz jo imam komaj 16. 7. in takrat bom v 24. oz. 25 tednu tako da mislim da ni nič prepozno.

A KEJ HODTE V ŠOLO ZA STARŠE?
Bom šla v septembru imam rok konec oktobra tako da verjetno ne bo prepozno. Kdaj se je to treba prijavit?  Jaz bi hodla v Mariboru v bolnico.

A STE SE ŽE KEJ POZANIMALE ZA TISTE PAKETE (kateri se vam zdi najboljši)?
Midva bova vzela denar.

A ŽE MATE POTRDILO O PDP?
Ne

KOK MATE KEJ OPREME ZA user posted image
Jaz bom zelo veliko dobila tako da še nisva nič kupla bova še malo počakala da vidiva kaj sploh rabiva.

Tako upam da sem kaj pomagala.

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
10.6.2008 11:33:25   
jana84
no, zdej sem pa še odtalo prebrala, ker me zdaj nekaj časa ni blo (včeraj sem bla a izpiti - mimo grede, je šlo kar fajn, zdaj čakamo na rezultate!).

torej:

A KEJ HODTE V ŠOLO ZA STARŠE?
Ja, smo že skor pr koncu. Lotili smo se že maja meseca, sedaj pa imamo še 4 predavanja (dva ta teden, dva pa naslednji). Tako "zgodaj" hodiva na šolo, ker so potem vmes dopusti, in šole do septembra ne bo, jaz pa imam rok v začetku oktobra in ne bi šlo skozi...Pa še lažje je sedaj prenašat sedenje na predavanjih kot pa v 8 ali 9 mesecu! Je pa kar fajn - danes imamo predavanje o dojenju in poporodni dobi, jutri pa o negi in opremi novorojenčka.

A STE SE ŽE KEJ POZANIMALE ZA TISTE PAKETE?(kateri se vam zdi najboljši)?
Paketi ki jih dobiš od države, kaj ne? Mislim, da bomo kar denar vzeli, ker nam nič ne pride prav iz tistih paketov - voziček bova kupila z lupinico, tako da ne enmo ne druge ne pride v poštev, pa tudi isofix podlaga ne. Drugo pa je bolj kot ne šara al pa se nama ne dopade...

A ŽE IMATE POTRDILO O PDP?
Ne, ker kot so že druge omenjale, se ga dobi 60 dni pred PDP-jem...

KOK MATE KEJ OPREME ZA user posted image ?
Trenutno še nič kupljenega, pa kar veliko ogledanega oziroma že izbranega. Verjetno bova kupovala kaj v avgustu in septembru. Morava pa kar vse nabavit, ker očitno je letos res baby boom pr nas, kajti vsi v žlahti so noseči ali pa so že rodili in je skor vse že sposojeno in v uporabi. Nekatere stvari pa nameravava kupiti ,ker jih bova lahko večkrat rabila (vsaj upava tako!). Predvsem govorim tukaj za voziček, previjalno mizo, posteljico... Kakšno oblekico, pajacka in te finte pa bova dobila, predvsem ko jih moja sestra odrabi oziroma njena hčerkica, pa sestra od mojega moža in njena hčerkica...

Tako, drugače pa se z user posted image  počutiva odlično. No, včeraj je bil bolj kot ne miren, ker sva bila akr zaposlena. Najprej sva šla zjutraj na izpit v MB, potem sva malo lutala po mestu, z vlakom do LJ, kjer naju je prišel možiček/tatko iskat. Potem smo šli v Baby center, kjer smo moji sestri kupili baby phone...pa še nekaj na Rudnik (mal v Obi, Pikapolonico, Merkur)...Nato pa zvečer še k nečakinji na rojstni dan...Uf, zvečer je bilo pa kar fajn se zvrnit v posteljo in takoj izklopit...In smo spali do 9h zjutraj - skoraj 12ur...In potem se je naš user posted image  počasi zbudil in začel konkretno brcat, kot ponavadi...Je rabil tudi on spanca!!!

Danes in jutri pa imamo šolo za starše, kot sem že nakaj omenjala:
- danes predavanje o poporodni dobi in dojenju,
- jutri pa o negi in opremi novorojenčka

v četrtek imam zjutraj pregled, oziroma moram v laboratorij. Za pregled ne vem če sploh bo, sam jo bom prosila, če lahko pogleda če je vse v redu z našim dojenčkom in mano, ker gremo potem na dopust in ne bi rada da se mi tam kaj pripeti...Tako nakako. Pa ša za tiste izpuščaje jo moram vprašat, kaj da to je...

Zdej pa sem že preveč napisala...Sam nimam dosti kaj za počet danes, sem si vzela pavzo med učenjem...Jutri pa se začnemo učiti že za nawslednje dva izpita!

lepo se imejte...

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
10.6.2008 12:56:40   
watershine
kaj so res tok brezvezne stvari da bote dnar uzele, ker sm nekje slišala da so te izdelki v paketu brez marž in tako lahko dobiš veliko več za isti denar...

aja... pa hvala za ful izčrpne odgovore!

LP

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
10.6.2008 13:28:03   
jana84
watershine: niso brezvezne stvari, sam tudi "brez marž" niso... Dobiš lahko boljše in cenejše stvari kot so tam... Vsaj meni se zdi tako. Na priemr tisti voziček, ki je tam se mi zdi, da bi ga lahko počasi že zamenjali...Je pa res da je lupinica ena najboljših! Sam, kaj ti pomaga če pa moraš potem za denar, ki ostane (znesek mora biti namreč do centa natančen!), nakupiti stvari ki jih lahko dobiš marikje ceneje in imaš več izbire...Seveda je pa zanimio dejtsvo, da lahko nakupiš posamezne reči na tisti spletni strani, ki je omenjena...Meni se zdi to malo smešno: kako lahko nekdo prodaja stvari ki jih država prodaja "brez marž" po isti ceni kot država...Malo sem zakomplicirala...

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
10.6.2008 15:11:46   
lena35
Res je malo hecno ampak kaj hočemo je pač tako.Jaz bom tudi vzela denar sam bom pa vseeno kupila preko spletne trgovine lupinico in previjalno mizo ker sta vredu in še ceneje kot drugje.Moja svakinja im lupinico od peg perego in ni nič fajna je tamala tok smotan notri od maxi cosi pa ima ena prijatelca pa je čist neki druga.Ne bom pametovala ampak tako so mi povedaleuser posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
10.6.2008 16:10:23   
janja 27
ojla bejbe upam da ne pogrešate preveč seznamčka ampak sedaj k sem brez računalnika še vednouser posted image user posted image nimam časa klikat tiste smeške oz. čakam da mi bo brat kaj svetoval kako se to prekopira tako da si pišem vaše podatke...
jaz pa sem danes pospravljala po hiši star papir in stare knjige in te zadeve sem znosila nekaj na podstreho papir pa v garažo....jaz bom tudi vzela denar ker pričakujem drugega user posted image in imam od mance vse doma od posteljice zibke lupinice previjalne...imam polno pajackov če bo fantek ima svak dva fanta en bo imela ravno drug teden dve leti tako da dobim od njih, šolo za starše še ne vem al bom obiskovala al ne prvič sem bila po moje bo sedaj isto kot zadnjič sicer pa bom videla kako se bom počutla avgusta.....drugače pa čakam omaro upam da bo kmalu da bom manco preselila iz povijalne ..joj dve leti in pol ma jaz jo pa imam še vedno na povijalni ( pa je že pol leta brez plenic ) je res da je povijalna full full velika in jo je tud meni mal lažje zjutraj oblačit se mi ni treba skalnjat...sicer pa je tud sedaj prišel čas k se hoče sama oblačit..še to se mi manjka da bo cunje začela sama zbiratuser posted image user posted image
drugače moja pikica  v trebuščku je ok veselo me brca tko saj vem, da je vse ok a tiste k imate AS še vedno kaj poslušate jaz ne sedaj tko pogosto k jo ga čutim

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
10.6.2008 17:43:37   
*talcy*
jana_k ja bom šla tud jaz v šempeter k si tud ne predstavljam gor po rebrnicah s popatki..imaš da rodiš gor čez user posted image  ... a boš šla 26.6 na ogled porodnišnice??
pa še to bi te vprašala jaz nisem šla na predavanja o pripravi na porod in na te danes tud ne ker moram ležat a je kaj zanimivega bilo za slišat???

janja 27 ja jaz tud manj poslušam zdaj a AS odkar čutim tega našega / o
nagajivčka / o .... vsake tolk časa me prime da poslušam kako mu srček bije pa kako miga pa to je tud vse .... pa prej ko grem na pregled poslušam srčka tko da sem na pregledu ful bolj mirna user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
10.6.2008 19:48:31   
timnala
Oj!

Nobena mi ni odgovorila pa me res zanimata tile dve vprasanji: kolk stane samoplacniski ultrazvok in ce gres na 3D ultrazvok al ti to tud pregledajo kej pa premerijo user posted image  al je samo da ga vidis in dobis slikce pa cd? Kolk priblizno je pa 3D? Malce sem drugje brskala in so cene ful razlicne pa me zanima se to, ce ktera kej ve za celjski konc, kje to delajo in kolk stane..

Pozdravcek

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
10.6.2008 21:27:14   
Acjom1
timnala - jaz sem bila v Kaliste (Domžale) na samoplačniškem in je blo 50 €. Zdaj bom pa šla še na 3D v ponedeljek, ampak grem na Ptuju, kjer je cena tudi 50 €, kar je precej manj kot v Ljubljani. Ne vem pa, če bo otročka tudi kaj izmeril, upam da ja.

Glede AS... Jaz ga potem, ko sem ga začela čutiti nisem več tako pogosto poslušala (samo takrat, ko ga nekaj časa nisem čutila). Zdaj smo pa opazili, da ima skoz aritmije (je res grozno slišat) in mi je zdravnik svetoval, da naj redno poslušam srčka, da mu slučajno aritmije ne bi povzročile, da bi se mu zelo povišal pulz. Sicer mi je rekel, da te aritmije niso tako redke in niso nevarne (razen če se pulz dvigne nad 200), ampak mene je res strah. Ko ga poslušam in je vse ok, sem prav vesela, včasih pa mu na vsakih par utripov preskoči in mi to res zamori. Tako da ga zdaj niti nočem več poslušat, ampak ga posluša moj user posted image , meni pa potem da slušalke, če je vse ok.
Upam, da mi bo na 3D UZ hotel še enkrat srček pogledat, da dobim še eno mnenje glede morfologije.

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
10.6.2008 22:17:23   
B.M.
timnala za navadni UZ ne vem koliko pride 3D pa na Ptuju pri dr.Lukman pride 70EUR,sem bila dva tedna nazaj,vem tudi to da se v MB cene 3D gibajo med 80-100EUR tako da to je to. Pri 3D pa je meni vse premeril 2x posnel kako user posted image bije srček,skratka meni sploh ni bilo žal da sem šla, pa še MF sem imela kasneje tako da sem bila mirna.
KJE HODIMO V ŠOLO ZA STARŠE
Šla bova v MB porodnišnico avgusta sem videla na netu da imajo termine samo prijavit naju še grem jutri.
PAKETI
Midva bova vzela e paket,ker si ga lahko sam sestaviš. Tako rabiva lupinico pa sem šla preverit in je res dobra,sicer pa že imam pripravljeno oz. sestavljeno kaj bova vzela.
PAPIRJI ZA PDP
Jaz papirje za PDP že imam doma na centru pa mi je rekla da naj pridem v začetku avgusta in da bova vse uredile takrat,prej naj pa si grem v službo vse uredit oz.potrdit.
OPREMA ZAuser posted image
Ta glavne stvari bova začela nabavljet ko prideva z dopusta,druga polovica julija,nabavit morava namreč vse,ker je letos res babyboomuser posted image .Imam pa že dva body-ja,ker se nisem mogla upret in pa počasi zbiram že posteljnine ker smo jih naredile kar doma,pa je kar veselje s tem. Ta glavno pa še pride.

Drugače pa sva mi2 z user posted image OK. user posted image se veselo razgibava tako da mi sploh ni več dolg čas na bolniški. Pa tudi ati je vedno bolj vznemirjen imam občutek...malo tudi njega napadajo hormončkiuser posted image ,se kar čuti malo nervoze tudi pri njem.

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
10.6.2008 22:31:52   
stunfek
dober večer!

no, samo kratko poročilo iz MF. Vse je v res najlepšem redu. Dohtar se je ful potrudil, nam posvetil dobrih 20 minut in za vsako stvar razložil kaj je in zakaj je tako dobro :) Spol se je odlično videl in to slikco nama je tudi sprintal - še z avijona bi se razločil lulek :) Torej pričakujemo fantka. Očitno je bilo to tako lepo videti, da je celo vpisal v materinsko knjigico.

skratka, vse v najlepšem redu.

glede AS, jaz sem se ga tako navadila, da grem redko kdaj psat ne da bi malo prisluhnila srčku. ne poslušam ga dolgo, raen če ravno ful miga in so mi všeč zvoki, ki jih porizvaja :) v bistvu si vsak večer pred spanjem apliciram chicco kremo proti strijam in takrat še poslušam z AS, ko sem ravno namazana :) to mi je postal prav nek obred. ko sem bila s ta malo v bolnici mi je prav manjkalo...še dobro, da me je brcal, da sem vedela, da je vse ok.

zdaj pa grem hitro spančkat. justi zjutraj nas spet čaka obisk bolnišnice. še do sobote, potem pa je konec. še štirikrat torej. saj bo! :)

• Jaz z materisnko šolo začnem jutri. je pa samo 4krat ne vem pa koliko časa traja eno predavanje. poročam, ko bo jutri prvo mimo.
  • kar se tiče paketa še ne vem kaj bom vzela.
  • o dokumentih za PDP sploh še ne razmišljam :)
  • kupila sem že voziček user posted image , 2 pižamci pajacek in 5 bodijev - vse za tri mesece.

to je to. lahko nočko želim vsem in miren spanec vsem našim user posted image om!

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
11.6.2008 6:34:50   
mbd0411
Timnala,3d uz je pri nas 33€. Sem kar presenečena kake so te razlike v ceni.
Drugače pa smo v redu-brca kot bi bil na nogometnem igrišču.Me včasih zbudi.
Me pa zanima kako dolg je posnetek na cd-ju za 3d uz.Katera ga že ima???
Lep dan vsemuser posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
11.6.2008 8:36:48   
corti
Čaw user posted image !

Kako ste? Danes je res spet lep dan....tako da zdaj pospravim, cunje obesim in grem v Adriatic se zmenit za nadstandrdno zavarovanje! Sem se včeraj pogovarjala in je zelo ugodno...!
AS poslušam tko recimo da vsaki drugi dan, samo tako malo, da slišim srček, ker drugače kar pridno brca tale naš user posted image !
- Glede materinske šole, bom jaz vrjetno hodila z mojim v avgustu! 
- Za paket še ne vem...se še odločam ali naj vzamem denar...ali si naberem stvari....vem pa da rabim prenosno posteljico....ostalo pa že imam...oz. dobim od sesterce! Tako, ad prav veliko stavri ne bom rabila!
- Za PDP dokumente sem tudi jaz slišala, da dobiš 60 dni prej, da vse urediš pri firmi in socijali!
- Imam že naročeno sobico zauser posted image , nekaj cunc...veliko pa dobim še! Mislim da že konec tedna!

Punce zdaj pa imam jaz eno vprašanje! Kam in kdaj moraš iti, če nisi poročen, da oče podpiše da je res oče in da po rojstvu nimaš še tega letanja?

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
11.6.2008 8:55:51   
*talcy*
ojla punce pozdravljene ...
...glede šole za starše mi smo jo imeli v maju in je do konec junija ..se splača je ful zanimivo ....
...za paketek bova midva vzela denar .... a mogoče katera ve kako se to uredi?
....za PDP dokumente se tud jaz ne obremenjujem še ... sam kaj moraš s firmo to uredit?? jaz sem na bolniški in kako pol s firmo urejaš če ne smeš tja?

....glede cunjic jaz imam čisto vse cunjice pleničke, bodije, spodnje majčke,pajackote  no vse pripravljeno-oprano,zlikano,zloženo v omarouser posted image  ... manjka nam voziček, zibelko si sposodiva ,drugo pa v večini je user posted image  ...
v večini - sam še na naš mali čudež čakamo ... ki upam da pride ven čim bližje datuma poroda ....

pomoje bo naš user posted image  kar en krepak nogometaš al nogometašica ker zadnje dni tko brca kot bi imela celo moštvo notr user posted image  sploh pa zvečer ... no saj je zanimivo sam kdaj je prav panika ker ne neha user posted image  jao kaj še bo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
11.6.2008 9:05:24   
maska
oj babe!

pišem že stotič, upam, da sedaj rata. mi skoz ven meče ta RR. a mate ve tud kej problemov. že tko se ne javljam vsak dan pol se pa še takrat ne morem k mam cajt.user posted image user posted image user posted image
kako ste kej? dolžna sem še poročilo iz MF. vse je O.K. in tudi zvedeli smo kaj bomo imeli. in sicer bo user posted image . tako, da bo moj user posted image  v manjšini.user posted image user posted image user posted image . za ime sva se tud že odločila.

ne bom komentirala vsega za nazaj k mam pol preveč za pisat pa kej je že mimo tako, da sam zadnje stvari.

sarcy hvala za link za brezplačne vstopnice, bom šla, če bom le lahko.
tejčika29, lucka1 dobrodošle in vse ostale nove user posted image .
vidim, da sprašujete, če je G izmerila MV. meni ga še ni tako, da ne vem kdaj bo.
watershine v šolo za starše še ne hodim, bom najbrž julija.
                  - za paket tud še ne vem ampak se mi zdi, da bom tud jaz vzela denar, ker bom veliko dobila.
                  - potrdilo o PDP dobiš pri G 60 dni pred PDP, vsj meni je tako rekla. in potem greš urejat vse papirje na CSD.
                  - od opreme še nimam nič; sva mislna zdej enkrat it v Ikeo po sobico pa je baje prazna k prenavljajo in bo šele konec julija kej not tko, da ne vem kaj bova. voziček pa veva kakšn bova mela sam ga še nisva kupila k čakava denar- regres user posted image user posted image .
timnala sorry jest ne vem kok stane 3D pa kok te pregledajo. sorry

pa da ne pozabim nate stunfek. joj komaj si jih dočakala, da prideta sedaj pa tole. glavno, da so odkrili kaj je s tamalo narobe in da se bo sedaj pozdravila. vem pa da je naporno vsak dan se vozit po antibiotike. sej kot si sama rekla še 4 dni pol pa bo. juhu!!
corti- jest tud rabm to vedet sam mislim, da to urediš na CSD. ko boš šla uredit za porodniško poveš, da rabiš še to in ti bo teta tam dala obrazce za izpolnit, ki jih potem ati prinese po porodu. mislim, da je tako.
talcy za paketek mislim,da tud dobiš papirje na CSD. tko, da takrat, ko boš šla urejat za porodniško tam poveš kaj vse rabiš (pa itak ti tam povejo) pa ti vse uštimajo- vsaj v LJ je tako.

no evo spet sm napisala roman. danes pa baje RES dobim net doma. upam, da res, da pol začnem z vami klepetat.
aja ena je spraševala glede telovadbe. jest sm začela hodit v Atlantis na vodeno vadbo v vodi in je super. sicer ni pocen ampak sm se odločla, da reskiram tist denar, če je men fajn. če katero zanima kej več nej kr vpraša. sej smo same domače.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

lepo se mejte dons, se tipkamo.
M.

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
11.6.2008 9:06:32   
maska
še podatki za seznamček, ko bo.

naslednji pregled 15.7.08, imeli bomo user posted image , gibe čutim že zelo lepo.

(odgovor članu maska)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
11.6.2008 9:45:18   
jana84
talcy...ene par odgovorov zate user posted image  v porodnišnico ne grem ,ker nimaš kaj videt...Itak je dr. Šoštarič večino stvari pokazal na predavanju. Glede predavanj o pripravi na porod (od Polone) - je blo zanimivo, vendar nič pretresljivega in pogrešljivega (kao kako se pripravimo na sam porod bolj s psihičnega vidika, pa še dihanje nam je razložila bolje kot Tamara). Včeraj pa smo imeli predavanje glede dojenja in poporodne dobe in sem bila presenečena v dobri luči. Nam je mal povedala kako in kaj je ko prideš z dojenčkom domov, pa mal o šivih, kako in kaj, pa seveda o dojenju...
Pa še glede tistega kako urediš na centru za socialno delo glede paketa ali denarja. Ko greš urejat papirje (ne bodi presenečena, ker tista ženska ki je pri nas je ful čudna baje, tko je rekla sestra, da drdra kot bi bila kaseta in se sploh ne ustavi, e jo kaj vprašaš, ker razumeš itak nič ne), dobiš obrazec tudi za ta paket. No in ti tam navedeš da vzameš denar. In to je to. Pol dobiš nakazano na račun. Cela znanost, a?

Zdej sem pa malo "jezna". Smo se doma z našo mamo in sestrami odločili, da mami kupi avtosedež za njen avto, da bo lahko vnukinje in vnuke vozila kaj okrog. In je bil v Baby centru v akciji, tisti od Nanie. In danes sem ga hotla naročit kar prek interneta, in glej ga zlomka, ga ni več!!! Zdej pa ne vem, mogoče bomo jutri skočili do Nove Gorice v Baby center...če ga majo še tam.

(odgovor članu maska)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
11.6.2008 9:52:30   
Tejčika29
Da še jaz odgovorim na tale vprašanjca:
- šola za starše: jaz začnem 26.8. v Celju in traja 3 dni po 4 ure pol pa še ena ura posebej psiholog
- paketi: vzela bova denar
- papirji za PDP: bom urejala avgusta ko bom verjetno dobila papirje pri svojem G in šla z njimi na Center za socialno delo (plačilno listo bom tako moral dat še septembersko - za avgust - ker imam rok po 15.10.
- oprema: dobila sem jajčko in ležalnik Disney, pričakujem še veliko cotk in stajico, voziček bova kupila v Slo., posteljico in posteljnino pa v Avstriji, vse ostalo bom kombinirala odvisno od tega koliko bom dobila.

Na 3D ultrazvok verjetno ne bom šla! Se še odločam?!

Vsekakor pa bom po poletju šla na priprave za SMEJOČI POROD v ONDINO, ki so mi ga priporočale kolegice, stane pa 75 eur (tri srečanja po dve šolski uri). www.ondina-ak.si

Z user posted image  se dobro počutiva, migamo dosti in predvsem takrat ko se spravim malo počivat user posted image !

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
11.6.2008 10:38:21   
corti
Talcy baje moraš neke papirje odnesti v firmo, da ti jih izpolnijo zaradi porodniške! Tako je meni razložila naša računovodkinja!

Za 3D uz..vem da se v kranju in pri dr Kalliste plača 80€, dobiš pa baje cd z filmčkom , ki traja vsaj pol ure in kar nekaj slikic! Kaj več pa bom lahko povedala 23.6., ko imam 3D uz!

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
11.6.2008 10:57:40   
watershine
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image FULLLLL STE MI POMAGALEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

HWALA! ZDEI SE BOM TUT SAMA LAŽI ODLOČILA....
tko da,
-v šolo za starše grem-nimam kej za zgubit
-pakete sm pogledala-se strinjam res brezveze (un voziček je res kr en!), najbol je dnar uzet, al pa mogoooočeee paket e
-ok, za potrdilo o PDP še ne bom težila ginekologinji
-no opremo za user posted image bom pa tut jst začela zbirat.

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
11.6.2008 11:40:02   
lana34
Živijo vsem!
Evo mene - nekaj časa se vam nisem oglasila - nejprej je bila gužva v službi, sedaj sem pa že 2. (in zadnji) dan na bolniški - me je menda zvila ena trebušna viroza - bruhala se tako, kot na začetku nosečnosti, pa tudi počutje je bilo približno tako. Zato sem včeraj ostala doma in bila v glavnem v postelji, ker sem se obupno počutila. Danes je malo bolje, zato bom šla jutri v službo. Sem bila pa v petek pri moji G, ki želi, da mi - zaradi boljšega občutka - še nekdo drug naredi morfologijo. Me je hotela spet poslati v lj. porodnišnico, pa sem ji povedala, da jaz tja ne grem več. Pred AC so me namreč - nekatere se verjetno še spomnite - tam strašili za znoret. Zato sva se dogovorili, da bom šla prihodnji četrtek (19.6.) k dr. Merlu v Postojno, naslednji dan imam pa še pri njej redni pregled. Upam, da se bodo potem res zaključile te izredne preiskave in da bom končno lahko hodila le še na redne preglede. Drugače pa - ravno zaradi tega - še nič ne kupujeva za user posted image . Itak pa naj bi večino dobila od prijateljev in sorodnikov, ki imajo majhne otroke - voziček in lupinico, posteljico,...Bova pa kupila jogi, pa posteljnino, cotke, seveda, previjalno - pa še to zato, ker sem si jaz v glavo vtepla eno za na pralni stroj s predalčki, poličkami,...Materinsko šolo pa bova tudi midva obiskala med poletnimi počitnicami, ko ima moj user posted image dolge poletne počitnice, saj dela v šoli, in bo časa na pretek.
Tako, malo sem naložila, se še kaj javim, sedaj grem pa poskusit nekaj pojest v upanju, da ne bo šlo spet takoj ven - spredaj ali pa zadaj...user posted image

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
11.6.2008 11:52:34   
vianne
lana34 moj osebni ginekolog je dr. Merlo in nič se bat je zeeelo O.K. Mislim, da boš zadovoljna.

Naj se malo pohvalim. Na RR sem igrala nagradno igro od HIPP in moj prispevek so izbrali ter tudi objavili v Ringarajinih iskricah. Dobila bom tudi torbo s kozmetično kolekcijo. Sem tako zadovoljnauser posted image user posted image . Prvič, da sem nekaj zadela.

Da vam še pripopam moj prispevek (pesmica) pod besedilom:

user posted image

< Sporočilo je popravil vianne -- 11.6.2008 11:53:34 >

(odgovor članu lana34)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
11.6.2008 12:10:26   
coccinella
Čestitam vianne za nagrado user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Pesmica pa je tudi super user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?