Skabi
|
Skabi ne rojeva, 144. del: Nauk včerajšnjega dne: Tudi jabolko pade z drevesa šele takrat, ko je že zrelo. Tole sem slišala okrog 8. zjutraj od, seveda, ene moje tete. Se čudite, da se cel dan nisem nič oglasila? Tanove, tudi glavna zvezda limonade vas lepo pozdravlja. Mavo, kdaj maš rok? Zdajle mi je padlo na pamet, da bi se morale skoraj porodnice zmenit za eno razpoznavno znamenje. Bi bil pravi hec, da bi se obnašale kot tujke, v resnici pa vsak dan čvekamo. Mate kak predlog? Rdeč nageljček v roki verjetno odpade a si RR na čelo napišemo? Kake papirje naj nesem v porodnišnico? Prejnšnji teden sem zraven vlekla načrt naše kuhinje, da sem narisala postvaitev ploščic, samo najbrž ne mislite tega. Materinsko, zdravstveno, še kaj? Poročni list? Drugač imam pa jz spakirano res samo najnujnejšo kozmetiko (za zobe, za mozolje, za srbenju), itak pa za kake dolge postanke v kopalnici ne bo časa. Prejšnjič sem vlekla zraven še kremo za telo, ap se nisem niti enkrat namazala, ekr sem hotela da tamali voha moj prvinski vonj. Ja, v porodni je fajn še nekaj za ustnice, pa pri meni krema za stopala masirat, ker mi to ful pomaga pri bolečinah. Obvezno bom mela s sabo dudo, pa nastavke tudi. Tadrudi ej imel tak močan sesalni refleks, da je dobesedno non stop vlekel moje bradavice, jaz pa na začetku še brez mleka. Tako je bolelo, da sem jokala zraven. Dude pa še povohati ni hotel, ne takrat ne kasneje. Tale jo bo dobil kar kmalu. Namesto modrca pa sestre zdaj dajejo ilegalne nasvete, naj si porodnice une mrežaste hlačke spodaj raztrgajo in ga lahko imajo za modrc. Kolegica je rekla, da je čist udobno. Itak pa tako velikih modrcev, ko jih jaz rabim ob navalu, najbrž ne prodajajo. Hvala, ker vse omenjate pozitivne izkušnje s porodom brez EA. Me ej že enkrat vmes strah ratalo, zdaj ste me pa čist pomirile. Zlate ste!
|