|
RE: septembrke 2007, 2.krog 6.3.2008 9:57:38
|
|
|
|
babyrok
|
Rožica - vem, da nisi mislila nič slabega, jaz tudi ne. Itak, da so ti prijemi super, čeprav ne bi verjel, če ne probaš. Rok je že pri 2 tednih fajn držal glavico nazaj in najprej smo mislili kako je močan, potem pa sem o tem malo brala po netu in ugotovila, da to ni to, ampak povečan tonus mišic in je zategnjen. Svakinja, ki je za svojega sina hodila v RA mi je pokazala nekaj prijemov in vaj, ki sem jih izvajala - nosili smo ga v pložaju, kot je v lupinici. Sem se pa kmalu zalotila, da sem kar živčna postala, če ga je kdo drugače prijel ... sama sebi sem si le dopovedala, da ne smem zmeraj težit, ko ga kdo za 5 min malo drugače drži. So pa ti prijemi in telovadba res pomagali, predvsem to, da sem ga obrnila na bok, nakar se je sam skotalil na trebuh. Ena stran mu je dolgo delala probleme, potem pa je bil kar na enkrat viden napredek in kmalu se je obračal kot za šalo. Te vaje mi je bilo najboljš delat na zakonski postelji, da sva imela dovolj prostora in s tem se je navadil tudi na širino okrog njega. Še zdaj je full vesel, ko ga prinesem v najino posteljo in dela obrate v vse smeri, da sva se zadnjič prilično ustrašila, ker bi se zraven obeh, kmalu odkotalil čez. Full nevarno je tole. Drugače je bil pri nas problem še ta, ker smo ga morali po hranjenju vedno držati pokonci še 30 min, da se mu je hrana polegla, ker je polival - kar pa za razvoj ni dobro. In kljub temu smo bili v ponedeljek na pregledu na Pediatrični pohvaljeni, da je stanje skoraj ok in da je super razvit. Jaz mislim, da so prav te vaje pripomogle k temu. uspavanje po bujenju - mi ga zmeraj uspavamo v posteljici, nikoli na rokah oz. v najini postelji. Če je razpoložen tudi sam zaspi, največkrat je to zvečer, čez dan niti ne. Takrat ga malo trepljamo po ritki, nekaj časa se igra z mojimi prsti ...nakar zaspi....a kaj, ko zadnje dni največ za 30 min. A jih mogoče že luna daje? Verjetno bi bilo drugače, če ne bi imel težav s polivanjem in smo mu morali prvi dve nogi na posteljici podložiti s knjigami, da leži na dvignjenem vzglavju. Zato se tudi nisem upala, da bi ga ponoči dala spat k sebi, čeprav se je veliko zbujal. Amapak danes je to pozitivno, saj mu ponoči, ko se zbudi dam le dudo in spi naprej, ker ni navajen, da bi ga ven jemala. Zbuja se pa še zmeraj vsaj 4x in ne vem kdaj bo noč brez zbujanja. Sigurno pa lačen ni, ker ko se zjutraj okrog 7. ure zbudi, lahko še pol ure čeblja in ne kaže nobenih znakov lakote, kot je bilo to včasih že ob 5. uri zjutraj - takoj alarm in mleko sem pripravila v rekordnem času, drugače je bil pononci ves blok ...zdaj pa dosti nakladanje, grem kej nardit
|
|
|