Naja30 -> RE: nosečniška sladkorna (13.3.2008 16:07:21)
|
Ma ne, pikica, ne bit tako obupana. No sej jaz sem tudi bila zelo zaskrbljena, ko so mi potrdili nos.diabetes. Pa ne zarad diete, ampak da ni kaj narobe z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zarad tega. Glej, nekako isti rezultat sem imela na kratkem testu, na daljšem pa drugo vrednost precej povišano in tisti dan so nam sestre povedale, kako naj bi zgledala dieta (kaj lahko in kaj ne). V bistvu je to zdrava prehrana, če imaš rada zelenjavo, ti sploh ne bo problema. Čez cca 3 tedne sem imela kontrolo pri diabetičarki in je vse ok. Sem se pa res držala diete in punce tukaj na rr so mi bile v pomoč. Zdaj se še naprej držim diete in kontrolo imam 5 tednov po prvi. Saj se navadiš na to prehrano. Pač ne smeš nič sladkega, mastnega, manj solit, vse manj mastno... Če imaš kakšna vprašanja, mi piši na zs. Veliko ješ zelenjave in sadja, polnozrnate stvari, brez bele moke v glavnem. Jaz grešim samo z belo kavo 1x na dan, kjer je polnomastno mleko - 3,2. Zredila se pa sploh nisi veliko. Jaz sem se do 24t 12 kil. No, odkar sem na dieti, so 4 šle dol.
|
|
|
|