XZY75 -> RE: nosečniška sladkorna (14.2.2008 6:07:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Azzurra jaz vmes med obroki ne jem, saj je kar 5 obrokov v načrtu, ki so mi ga dali, in sledijo si na 3 ure, tako da težko rečem, da sem recimo med zajtrkom in malico lačna. sicer je bil današnji zajtrk KATASTROFA! sem mislila, da bom bruhala! kupila sem tiste pakirane kvadratne kruhe (pumpernickel ali kaj so že), sicer sem ene že kupila prejšnji teden in ajde - so bili znosni, vendar tej novi - ma sem mislila, da me bo kap. nisem pa vedela kaj naj naredim. enega sem s težavo spravila dol skupaj s 25 g nemastnega sira, pol pa je zmanjkalo sira, pa bi še tisti kos kruha morala pa ni in ni šlo. kar na jok mi je hodilo. nisem vedela, če lahko pustim ali naj zamenjam s čim drugim, bala sem se, da če ne pojem, da bom šla v hipo, zato sem enostavno preračunala ogljikove hidrate v tem kruhu in ogljikove hidrate v enem pakiranem polnozrnatem toastu in sem odmerila nekaj približnega in zamenjala s toastom. moram rečt, da je bil cuker po 90 minutah več kot odličen!!! tistega kruha pa jaz žal ne morem jest, obupen je. po malici sem šla po trgovinah v iskanje kruha. izbira je zelo borna. ajdovega in pirinega kruha recimo sploh nisem našla, dobila sem samo pakiran pirin kruh, bo tudi čisto ok, od rženih pa na izbiro en sam samcat hlebček. graham se še kaj najde. to pa je že konec. sicer znam in zmorem pečt sama kruh (nisem zastonj kuharičina hčerka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), a zaenkrat se še nisem lotila, morda bom pa morala. za kosilo sem pa imela piščančje meso na žaru ter zelenjavo kuhano na pari: krompir, stročji fižol, brokoli in korenček. po kosilu pa 6.2. mislim, da je kar ok, čeprav je to danes daleč najvišja vrednost, vse ostale so bile 5 in manj. sem opazila, da po vsakem obroku, kjer imam meso, je vrednost malce višja. če meso nadomestim s sirom, pa ni tako visoka. kaj pravite, je to mogoče? Mercator ima pakiran pirin polnozrnat kruh in pa tudi polnozrnat toast. Sir ti manj dvigne KS, ker ima za razliko od piščančjega mesa še kar precej maščob (če tudi vzameš lahkega ima 25 % MM v suhi snovi oziroma približno 12 g maščobe na 100 g sira) in ta maščoba upočasni prebavo v želodcu in s tem tudi porast KS.
|
|
|
|