|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
15.7.2010 9:47:21   
Soncchhek
Masha_M, moje pregrehe so res občasne...nikakor navada....ampak glej....stradat ne moreš....in če ne gre s prehrano, pač greš na inzulin....ti moraš jest normalno....kot moraš in to je to.
Kakav v mleku ne gre...sem tudi že jaz poskusila....pri zajtrku ponavadi če jem kruh zraven  pijem sojino/riževo mleko+ ječmenovo kavo, polnozrnat kruh....nanj pa namažem Becel ali pa rastlinsko " margarino"..mislim da se ji reče Vitaquel...

Nikakor se pa ne smeš obremenjevat....stres še bolj dvigne sladkor...pač daš vs eod sebe z dieto...lepo 5-6 obrokov na dan...( obvezno 3 ure vmes med obroki pavze)...če gre gre, če ne pač inzulin.

Jaz sem bila pretekla leta navajena jest kar naprej....in kot sem rekla lani sem spremenila prehrano in se že prej navadila na ta režim, da ješ na 3 ure obroke približno...tako je tudi najbolj zdravo, ne pa kar naprej grizljat nekaj.

tako da nič noret ! bo samo še slabše !
treba je jemat vse skupaj kot spremembo življenjskega stila in ne kot bolezen.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
15.7.2010 10:01:37   
Masha_M
Hvala za podporo in razumevanje! Upam, da danes prikličem ustrezno osebo na Polikliniki, da mi vsaj svetujejo kaj in kako. Potem bomo pa videli ali bo za naprej še bolj stroga dieta ali inzulin.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
16.7.2010 13:11:39   
DeVilla
Masha_M - zelo verjetno ti cukr dodatno dviguje stres, ker ne veš, kako se prehranjevati. Jaz sem imela podobno situacijo pri prvi nosečnosti. Potem pa sem si začela pisat, kaj sem jedla in je postopoma ratal en jedilnik. Jaz se od takrat skoz tako prehranjujem, da pazim kaj jem in sem se dejansko od leta 2003, ko sem prvič zanosila pa do tretje nosečnosti zredila za cca. 5 kg.
Doma vedno gledam, da nimamo sladkih stvari, ok kakšna čokolada sem in tja, drugo pa ne. Sadne sokove mešam z vodo, da se okus ohrani, sladkorja je pa (upam) na ta način malo manj. Jaz osebno sladkih stvari sploh ne pogrešam, če se že kdaj pogrešim, je to košček čokolade po kosilu oz. obroku kakšen sladoled. Verjetno imam srečo, da če si nekaj zabijem v glavo, mi to ostane... user posted image  Tudi ko sem hčeri spekla tortico za rojstni dan, sem jo poskusila eno žličko, več ne...
Ker si že precej na koncu nosečnosti, prosi za pomoč pri jedilniku diabetologinjo, saj ti bo pomagala. Pa kr u izi, sej bo šlo! Vse to delamo, da bomo imele zdrave otroke! Srečno!

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
16.7.2010 13:26:31   
Masha_M
Čisto možno, da me res še to malo obremenjuje. Sem klicala na diabetologijo, ker imam redno previsok sladkor (tudi do 7,4) 90min po zajtrku, po kosilu in večerji je pa vedno vse okej. In so valda naredili najlažje... rekli da naj ukinem vse potencialne vire iz prejšnjih dni in počakam do naslednjega pregleda. In jim nič ne kapne, če jim povem, da sem že sama ukinila sadje pri zajtrku, žličko kakava v mleku, diabetično marmelado, skratka vse vse vse in je vseeno previsok sladkor. Sem kar cepetat začela zraven. user posted image

Oni: ukinite x, y in z.
Jaz: Sem ŽE, pa je vseeno previsok.
Oni: Nič hudega, vi kar vseeno ukinite, pa bo boljše.
Jaz: @!#$%! Pa kaj vam ni jasno?!? Dopovedujem vam, da sem to ŽE naredila in ni pomagalo in zato sploh kličem.
Oni: Nič se razburjati, vi samo ukinite sadje, kakav in diabetično marmelado in bo okej.
Jaz: Sem že!!!!!!!!!!!!! @!#$%!, @!#$%! in @!#$%!.

Potem se sploh niti nisem spuščala v razlago, da sem za štos naredila ekspreiment. Dva dneva zapored sem jedla skoraj do grama isti zajtrk (obakrat črn kruh, 1,6% mleko, sirni light namaz - vse natehtano po knjigici), le da enkrat še sadje (slive) zraven, enkrat pa brez. In rezultat je bil do pikice identičen. 7,2 90min po obroku. Ne vem kaj naj jim še razložim...

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
16.7.2010 13:32:11   
benika
Masha, a si na inzulinu ali le na dieti?

Jaz sem imela isti problem kot ti. Po zajtrku sladkov preko meje, po kosilu in večerji pa OK. Očitno ti inzulin ne uide, to boš morala sprejet v zakup. Ampak nič hudega ni to. Vse bo ok.

To, kar ti počneš zjutraj ni dobro. Zajtrk je potrebno jest po navodilih in nič manj. Meni sirni namazi močno dvignejo sladkor. Zato pojem za zajtrk 2 polnozrnata toasta, 2dl navadnega mleka in 2 rezini piščančjih prs. Poizkusi to pa boš videla, če je kaj nižji sladkor.

Te pa razumem in vem, da ti je hudo. Ampak tolaži se s tem, da imaš do konca manj kot 1 mesec. Sej bo.

< Sporočilo je popravil benika -- 16.7.2010 13:36:51 >

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
16.7.2010 13:46:02   
DeVilla
Masha, si te kar predstavljam, ko piz*iš po telefonu.... Si me prav nasmejala! user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
16.7.2010 13:50:09   
benika
Še to, črn kruh ni nujno, da je po sestavi res črn. Poizkusi raje rženi kruh oz. kruh z nizkim GI (vem da ga prodajajo v M). Lahko ga spečeš tudi sama. Kakava sploh ne smeš, diabetičnih stvari tudi raje ne. Očitno ti sadje ne dviguje sladkorja. Poizkusi z banano, ki ima nižji GI in manj dviga sladkor.

Predvsem pa 2 zlata nasveta...piti ogromno vode in po obroku se gibat. Gibanje namreč lahko nenormalno zbije sladkor. Jutri pojej zajtrk ob sedmih, potem pa pojdi za pol ure ali 45 minut na sprehod. Potem pa poročaj o rezultatu meritveuser posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
16.7.2010 13:50:27   
Masha_M
Ne, nisem na inzulinu, "samo" na dieti. In če ti po pravici povem, se mi zdi inzulin skoraj odrešitev, ker imam občutek da me bo to dosti manj psihiralo. Pa še na srečo imam dokaj visok bolečinski prag, tako da mi tudi vse tole zbadanje ni nič posebej strašnega. 

To, kar ti počneš zjutraj ni dobro. Zajtrk je potrebno jest po navodilih in nič manj. Meni sirni namazi močno dvignejo sladkor. Zato pojem za zajtrk 2 polnozrnata toasta, 2dl navadnega mleka in 2 rezini piščančjih prs. Poizkusi to pa boš videla, če je kaj nižji sladkor.

A je možno, da imava midve različno dieto? user posted image Ker po knjigici imam jaz za zajtrk 1 enoto sadja (zdaj opuščeno), 1 enoto mleka, 2 enoti škroba in 1 enoto maščobe. Piščančje prsi jaz v famozni plavi knjigici najdem pod meso (stran 27), ki ga za zajtrk ne smem, ampak šele pri kosilu prvič, sirni namaz pa pod mačobna živila (stran 29) in ga torej za zajtrk uporabim 1 enoto, t.j. 1 žlico oz. 20g.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
16.7.2010 13:57:24   
Masha_M
Najprej hvala da me poslušate! Ker ostalim raje ne nergam preveč, ker hitro slišim da mi tako hudo pa spet ni in da bo že in "jeb** ga, tako pač je" in podobne pokroviteljske puhlice. user posted image

DeVilla: Ko se bunim pa včasih res znam biti zabavna, ker mi od jeze potegne na sarkazem in se zna folk potem pogosto nasmejat zraven. :)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Še to, črn kruh ni nujno, da je po sestavi res črn. Poizkusi raje rženi kruh oz. kruh z nizkim GI (vem da ga prodajajo v M).
Hvala za nasvet. Bom poskusila še kruh zamenjati.

Predvsem pa 2 zlata nasveta...piti ogromno vode in po obroku se gibat. Gibanje namreč lahko nenormalno zbije sladkor. Jutri pojej zajtrk ob sedmih, potem pa pojdi za pol ure ali 45 minut na sprehod. Potem pa poročaj o rezultatu meritveuser posted image

Tudi za tole ti hvala. Z vodo se itak nacejam že zaradi žeje, preventivno zaradi sladkorja in zaradi pritiska. Glede sprehodov imam pa v tej vročini malo drugačen problem. Moj normalen pritisk je 90/60, kar pomeni da se mi (sploh v vročini) rado zvrti in postane slabo in mi je zato malo tvegano hoditi ven. Ma kaj jaz vem, mogoče sem preveč previdna in bi zjutraj bilo še okej. Po drugi strani se pa samo enkrat lahko zgodi, da se zvrnem za kakšen grm, pa bo štala tukaj. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
16.7.2010 17:54:26   
benika
A je možno, da imava midve različno dieto? user posted image Ker po knjigici imam jaz za zajtrk 1 enoto sadja (zdaj opuščeno), 1 enoto mleka, 2 enoti škroba in 1 enoto maščobe. Piščančje prsi jaz v famozni plavi knjigici najdem pod meso (stran 27), ki ga za zajtrk ne smem, ampak šele pri kosilu prvič, sirni namaz pa pod mačobna živila (stran 29) in ga torej za zajtrk uporabim 1 enoto, t.j. 1 žlico oz. 20g.

Ne, ne, imava kr isto dieto. Poanta prehrane pri nosečniški sladkorni je, da se načeloma držiš priporočenih smernic, vendar moraš vseeno sama ugotoviti, kaj ti dviga sladkor in kaj ne. Jaz ne smem uživat sirnih namazov in riža, medtem ko za nekoga to ni težava. Lahko pa jem navadne testenine in tudi bel kruh ter pico, pa mi sladkorja ne bo dvignilo čez mejo. Zato moraš poslušati svoje telo, si z7apisovati kaj ješ in potem izluščiti kar ti najbolj ustreza.

Glede sprehodov imam pa v tej vročini malo drugačen problem. Moj normalen pritisk je 90/60, kar pomeni da se mi (sploh v vročini) rado zvrti in postane slabo in mi je zato malo tvegano hoditi ven. Ma kaj jaz vem, mogoče sem preveč previdna in bi zjutraj bilo še okej. Po drugi strani se pa samo enkrat lahko zgodi, da se zvrnem za kakšen grm, pa bo štala tukaj.

Zato pa zajtrk pojej med 6. in 7. uro in pojdi takrat ven. Vročina ni prevelika in kljub nizkemu pritisku ne bi smelo biti težav. Sprehajaj se tam, kjer so tudi ljudje, da če se ti, bog ne daj, res zvrti, da te kdo vsaj vidi in ti pomaga. Pa vodo s seboj!

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
16.7.2010 18:03:23   
Masha_M

Ne, ne, imava kr isto dieto. Poanta prehrane pri nosečniški sladkorni je, da se načeloma držiš priporočenih smernic, vendar moraš vseeno sama ugotoviti, kaj ti dviga sladkor in kaj ne. Jaz ne smem uživat sirnih namazov in riža, medtem ko za nekoga to ni težava. Lahko pa jem navadne testenine in tudi bel kruh ter pico, pa mi sladkorja ne bo dvignilo čez mejo. Zato moraš poslušati svoje telo, si z7apisovati kaj ješ in potem izluščiti kar ti najbolj ustreza.

Razumem. Nisem niti vedela, da so take zamenjave dovoljene. user posted image Do sedaj so mi zabičali, da lahko menjam le zamenjliva živila znotraj obrokov (v skladu s knjigico, npr. 1 enoto sadja namesto 2 enot zelenjave), ne pa tudi da lahko nadomestim s čisto drugim živilom. user posted image Če ti potem že pri zajtrku ješ mesne izdelke, ali potem kaj zmanjšaš količino mesa pri kosilu, ali pustiš sestavo drugih obrokov nespremenjeno?

< Sporočilo je popravil Masha_M -- 16.7.2010 18:04:00 >

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
16.7.2010 18:38:39   
benika
Načeloma se mesu odpovem pri večerji, ker mi takrat enostavno ne paše (prav tako ne sir in ostali nadomestki). Tudi ko sem bila junija v bolnici, sem za zajtrk dobivala meso, pa sem imela sladkorno dieto. Tako da...Mah ne vem, no. Včasih je potrebno poslušati telo in ne slepo slediti napisanemu.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
16.7.2010 20:36:58   
khurde

Mah ne vem, no. Včasih je potrebno poslušati telo in ne slepo slediti napisanemu.

user posted image user posted image user posted image  v 99% je tko

masha, jaz bi ti najprej priporočala, da črn zamenjaš rženim kruhom. meni pšenica dvigne sladkor, ful. in črn je tudi pšenična moka. je tko, kot je benika napisala - ugotovit moraš, kaj TEBI ne paše, ne po knjigah in zgibankah delat. meni nikoli ni rekla, naj imam dieto po določenem modelu, niti mi ni treba tehtati živil itd., meni je samo rekla,  naj jem kar hočem in kolikor hočem, pogoj je, da je cukr v mejah normale. to se mi zdi najbolj logično.

človeško telo funkcionira različno od osebe do osebe in celo pri isti osebi lahko ista hrana popolnoma drugače deluje v dveh različnih nosečnostih (pri meni je tako, da praktično spet na novo odkrivam,  kaj mi pa zdaj dvigne in spusti cukr).

jaz imam za zajtrk običajno tretjino jabolka ali polovico, odvisno, koliko mi ga zraven pogloda hči user posted image  pa dve suhi slivi, tri mandlje, tri indijske in tri brazilske oreške, včasih kak po štiri, pol suhe marelice, ker mi dvigne sladkor v krvi, se jih izogibam, včasih pol breskve ali lubenico, pa še kakšno sezonsko sadje, odvisno od lakote, počutje, vsega tega. in z osnovnim zajtrkom (jabolko, oreški, slive) imam sladkor ponavadi okoli 4,8 do 5,2 - je pa fuuuul odvisno od stresa, to vidim zdaj, ker sem ravno v nekem čudnem obdobju. mi je pa diabetologinja rekla, da je čudno, koliko sadja lahko pojem, ker večinoma dvigne sladkor... no, meni ne in zato ni panike, vem pa, da če bi dala zraven rezino pšeničnega, pa čeprav polnozrnatega, kruha, bi mi nabilo cukra do meje in še čez user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
16.7.2010 20:50:26   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: stuhica

Kaj pa ti Pikabu... si se kaj zredila nazaj al ti je uspelo držat kg še naprej po porodu... jaz sem že čsito obupana... ne vem več kaj naj nardim....

Prvi mesec mi je šlo nekaj malega gor, zdaj pa ostajam na isti kilaži. Sicer bi ful rada še kaj malega shujšala, ampak bomo videli, trenutno mi je smao važno, da ne gre gor.

stuhica, bolj in dlje ko se boš psihirala s tem, slabše bo. Pa ne odlašat na jutri, danes se odloči, da začneš spet pazit. Jaz sem določene stvari obdržala, še vedno jem večinoma polnozrnati kruh, mož še vedno peče pico s polnozrnate moke (je tudi njemu všeč). Jaz sem pri sebi opazila, da določene stvari tudo želodcu ne pašejo in me je bolel, tako da malo tudi zaradi tega ne jem določenih stvari. Nekaj sladkega pa pojem vsak dan, ampak mi je uspelo, da se ne nažiram, ampak toliko, da pika poči, kakšen dan pride tudi napad na sladkarijo, ampak večinoma pa kar gre.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
16.7.2010 20:52:11   
Pikabu
Ostale punce pa, kot ste že same pisale, res morate ugotovit, kaj vam paše in kaj vam ne dvigne sladkorja. Jaz nisem imela take diete kot jo imate ve, tudi si nisem nikoli tehtala, ampak vem pa, da meni so sadje že v štartu odsvetovali dopoldne. Kruh sem jaz jedla polnozrnat, pa tudi mož je pekel pico iz te moke. Dietne stvari pa meni niso nič škodovale, sem jih lahko jedla. 

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
17.7.2010 23:03:40   
stuhica
oh pikabu sej vem... ampak mi ej tako težko se spriajznit da je to za cel življenje in ne le za en mesec dva oz nosečnost... sicer bom mgla iti res še na pregled za ščitnicop ampak mislimd asem si v bistvu akr sama kriva iin najbolj je bilo krivo to, da sem svojemu telesu naredila izjemen šok ko sme takoj po porodu začela spet jesti vse...
najbolj mi očitno škodi še vendo kruh... zdaj se bom poskusiala disciplinirati ampak ne vem če mi bo za dolgo časa uspelo.. sama nad sabo sem razočarana zard teh kilogramov.,... res in prav napsihirana sem že pol mi pa še vsi težijo naj se mal zamislim kašna debeluška sem... in mi je re shudo...

Benika z veselejm bi šla na kavo... sej veš moj dragi pa itak standard brez svoje prve ljubezni ne gre "njegov šiht je še zmeri na prvem mestu".. tako da je tuki še vedno isto sranje,,,, včaish znorim včasih mi je pa res že vseeno .. odvisno od mojega razpoloženja.. no ja tako pač je nimam se kej bunit...
Bi te bilo fajn srečat po teh parih letih pa da kašno rečemo... sicer sme pa tud z otroci okupirana sto an uro...
kdaj imaš rok? Oglasi se... lahko tud na ZS.. sicer ne sledim glih vsak dan ker nimam časa.... bom pa bolj pozora... ok..

Drgač pa punce ja res je najboljše da si pištete res točno vse kar pojeste in tako boste najlažje ugotovile kaj vam dviguje sladkor in kaj ne... Meni recimo j ebilo najbolj všeč ker sme lahko jedla čevapčiče in kebab krožnik... ( brez kruha kebab oz.. čevapčiče z črnim oz kruh z NGKI;  čepra vmi je Diabetologinja težila da to pa ni zdrava prehrana... v glavnem  men je bila všeč.... pa veliko tekočine- navadne vode... ker vse ostalo ima dodatkov ni da ni...   Uh mater vam pametujem... a zdej sem spet na starih tirnicah.( nezradvi hrani) .. zdržite sej bo šlo.... pa ne se zapsutit tako kot jaz ker zdaj ne vem kako teh 14 kg ki sme jih uspela pridelat po porodu dol spravit...  Naš pravi da bi mogla bit spet noseča da bi lahk shujšala...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
19.7.2010 16:19:18   
Soncchhek
Ste pisale o zajtrku...meni dvigne sladkor vsak kruh razen 100% črn.....nič ne sme biti " mešan"...tako da sem se kar navadila, da če jem kruh, jem takšnega, ali pa domačega polnozrnatega.

Drugače pa pirin zdrob s sojinim/riževi mlekom....ali pa ovseni ( ali kakršnikoli kosmiči...pirini itd.)....

jaz obrokov nikoli nisem " prikrajšala" da ne bi nečesa jedla..v smislu da izpustim eno sestavino....ni šans... vse te stvari moramo dobit v telo.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
27.7.2010 11:58:13   
Soncchhek
V Avstriji sem nakupila kruh- Pumpernickeluser posted image , pa sem gledala že pred časom v preglednici živil, kaj je to user posted image user posted image user posted image . Kar dober....črn....malo sladkega okusa in za zajtrak prav paše...no tudi za večerjico.

Jaz sem pa opazila, da ko spijem Magnesol, ki vsebuje tudi saharozo, da mi ful pade sladkor....to se mi je do sedaj naredilo 3krat....zadnjič zvečer 90 min po obroku sem imela normalen sladkor....popijem Magnesol....in se cela tresem....izmerim sladkor 2,9 !!! IN danes dopoldne enako... 90 min po obroku normalen sladkor...popijem Magnesol....in sladkor 3,8...spet sem se tresla....

Bom vprašala zdravnico+ očitno menjala tabetke magnezija. Kako pa vi jemljete Magnezij...če ga katera ??????

Neposredna povezava do sporočila: 1193
18.8.2010 11:25:42   
Soncchhek
in kakšen je ta kruh..kaj sploh je to?

(odgovor članu magnetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
19.8.2010 11:06:54   
DeVilla
Tole bo verjetno pomagalo - http://www.adamovkruh.si  user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1195
24.8.2010 12:59:27   
Anonimen
GROZA!!! user posted image user posted image user posted image

Jst mam pa po 4E insulina in po pomfriju in kanelonu (+solata) hipo user posted image

Kr neki user posted image

(odgovor članu magnetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1196
25.8.2010 10:51:52   
Soncchhek
Pomfri+ ocvrt kanelon pri nosečniškem diabetesu????? joj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
25.8.2010 11:39:45   
Anonimen
ja ampak še po tem hipa??? 

Neposredna povezava do sporočila: 1198
26.8.2010 8:10:42   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: živa25

ja ampak še po tem hipa??? 

Pa ukini inzulin, če padaš v hipo. Simpl. Očitno ga ne potrebuješ za tisti obrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
26.8.2010 8:15:55   
Anonimen
Ja sej to delam. Zdej poskusno nisem na inzulinu in sem včeraj po pečenem piščancu in krompirju imela (sicer 2 uri kasneje) cukra 5,3. To je zame zelo malo. Bomo vidli kako bo danes... user posted image

A ti si tudi na inzulinu Benika?

< Sporočilo je popravil živa25 -- 26.8.2010 8:16:12 >

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?