Pikabu
|
nuska, mene je tudi to begalo, ker sem kdaj pojedla kaj sladkega, pa mi je nizek cuker pokazal. V 1. nosečnosti se je izkazalo, da mi je aparatek narobe kazal, zato sem tudi pristala na inzulinu (pomojem ). V 2. in 3. pa si tega nisem več upala počet. Četudi pokaže nizek cuker, bo kasneje lahko višji, ko ne boš nič takega pojedla. Jaz sem se pregrešila le toliko, da sem poskusila, če me je kaj mikalo, pol koščka potice, en griz peciva pri možu, en košček čokolade, sem rekla, da toliko, da pika poči. Je pa res, pri tej sladkorni moraš izločiti vse, kar ima sladkor in belo moko. No, jaz testenin nisem jedla polnozrnatih, sem pa jedla tiste, ki so zelo hitro kuhane (špageti, 3 min), pa ne smejo se razkuhat. Pa količine so važne. V 2. nosečnosti sem jaz jedla samo zelenjavo in meso, pa me je v 3. okregala, da rabim tudi ogljikova hidrate, samo manjše količine, tako da sem malo krompirja, malo riža. Sem pa lahko več ajdove kaše, kus-kus od prilog. Aja, pa zelenjava, ta res pomaga, da cuker lepše pade. Več ko je lahko poješ, boljše je, pa itak potem ne moreš veliko druge priloge, ker imaš že zelenjave dosti. Pri sadju je pa potrebno biti tudi pazljiv. Ananas, grozdje, babane so presladke. Zdaj bo ribez, ta pa fino pomaga, da pade cuker, pa tudi češenj sem jaz v 1. in 2. nosečnosti pojedla kar veliko. Aja, pa kar se grešenja tiče, najprej moraš dobro naštudirati samo sebe, kaj ti paše, kaj ne. Jaz si nisem uapal grešit, dokler se mi ni sladkor lepo uredil, da so bile dlje časa lepe vrednosti, da je bilo tudi povprečje nizko, pa dokler nisem ugotovila, katera kombinacija hrane mi ustreza in katera ne. Potem sem pa resle občasno, z majhnimi količinami grešila, če sem. Pa boljše je popoldne pojesti kaj od prekrškov, zjutraj in dopoldne je največja nevarnost, da bo sladkor previsok. pupika, jaz sem trikrat dala to čez, pa mi niso nikoli kaj konkretnega povedali, kaj vse bi bilo lahko narobe. Najbolj so to opozarjali, da je otrok lahko prevelik, pretežak, ampak pri meni ni bil noben. Pa vem, da so vsem trem merili sladkor takoj po porodu, to pa mislim, da zato, da ne bi otrok v hipo padel. Kaj druega pa pri meni ni bilo narobe, oz. niso nič povedali. Moram pa vprašat, če je kar rumenica povezana tudi s tem. To so bili pa moji vsi trije in tudi vsi pod lučko.