|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
7.5.2010 22:45:12   
lenybaby
Uf... a obstajajo tud hujši kot Tomažičeva? user posted image 6,0? Dobr da je nam postavla takrat mejo pri 6,6 če ne bi bla še bolj panična, madona!

(odgovor članu an12ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
9.5.2010 21:54:04   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: stuhica
Pikabu kolk maš do konca...

Stuhica, ko si ti pisala, je bila naša Katja stara že en dan. Se je pa rodila skoraj cel mesec prezgodaj, ampak je bilo vse v redu. V torek bo stara že en mesec in lepo napreduje, je že čisto druga kot je bila ob rojstvu.

Drugače pa je pri meni s cukrom zdaj v redu. Sicer si ne merim velikokrat, ker se mi ne da ali pa pozabim, kar sem si pa merila, so bile lepe vrednosti. Po 8-ih tednih naj bi šla spet na test, jaz računam, da bo vse v redu. Mi gredo pa kile na živce, mi je šlo s porodom vse lepo dol, pa tudi hitro nekaj nazaj gor, ampak imam občutek, da se bo zdaj ustavilo. Imam voljo in željo, da se ne zredim, malo sem si privoščila ta mesec stvari, ki jih prej nisem smela, čeprav sem pazila, da se nisem nažirala, zdaj bom pa poskusila se izogibat vsaj sladkarijam, pa bomo videli, kako bo. Da bi vsaj ostala pri teh kilah, ki jih imam sedaj, bom čisto zadovoljna.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
10.5.2010 18:46:03   
lenybaby
večerja pred dan D....  Sm dubla list na zadnji kontroli da pred testom ne smem jest kasnej kot ob 19-ih in pridt na polikliniko na tešče... user posted image  uf - težka bo!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
11.5.2010 11:35:38   
lenybaby
IIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNN......!!!!! Uradni rezultati 75 mg testa so znani! Sestra me je po testu poklicala not ir rekla: "No, zdravi ste! Naslednjič, ko spet zanoste se pa spet vidmo!" Sm mislna da jo bom kr objela! user posted image user posted image  Uf! Sam je ogabn pit pol litra cukra ej.... Tud če je not stisnjene pol limone! (če jo sevede prneseš s sabo!) Zdej grem pa JEST!!! LAčna sem že od včerej od 19-ih!!! Za crknt! Držte se punce - ko bo cajt se pa spet beremo! Srečno!

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
12.5.2010 20:59:58   
pepca35
Pogorela na 100 g testu.
Imam lep gestacijski diabetes.user posted image user posted image user posted image

En mesec pred porodom.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
12.5.2010 21:02:51   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: pepca35

Pogorela na 100 g testu.
Imam lep gestacijski diabetes.user posted image user posted image user posted image

En mesec pred porodom.

user posted image user posted image user posted image
a si pristala na inzulinu?

Jaz sem nekje 2 meseca pred porodom (no, 3 bi mogla ampak sem mesec prehitro rodila)

(odgovor članu pepca35)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
13.5.2010 16:40:51   
pepca35
Ja, žal. Novorapid zjutraj.

Res sem žalostna, pa še skrbi me mal, da cukr ne bo zginil po porodu.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
14.5.2010 17:07:26   
honey
Pozdravljene, punce.

Jaz sem imela tudi v 1. nosečnosti gestacijski diabetes, ki so mi ga odkrili v 7. mesecu. Sicer sem imela "srečo", ker mi itak ni pasalo jesti, tako da sem lahko uravnavala z dieto in seveda z inzulinom. Ampak mi ni bilo kakšne panike. Zdaj sem spet noseča user posted image (sicer šele na začetku), ampak vem, da bom spet imela GD - so mi že v prvo povedali, da bo tako. Zdaj pa me zanima nekaj drugega - ali je možno spremljati GD še kje drugje kot na Polikliniki? Npr. v Postojni? Katera kaj ve o tem? Ker od Tomaževičeve mi grejo še po 5 letih lasje pokonci user posted image To je totalni šus od babe - žal, moje mnenje je tako. Res je, da imam že tako preveč kg in se tega zavedam, ampak je takrat delala z mano, kot bi bila ne vem - zločinka ali ne vem kaj. Katastrofa user posted image Zato bi rada vedela, če se da še kje drugje opravljati ta test oz. kontrolirati sladkor.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu pepca35)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
14.5.2010 19:02:10   
Anonimen
Honey jst sem tudi spet nosečka in sem tudi v prvo imela GD. Tudi jaz bi raje, da me spremlja kdo drug, ker Tomažičeva mi ni všeč... Se mi zsi, da preveč dela iz muhe slona.

aja cukerašice moje... Jst sem spet tukaj. Sicer me še niso testirali, ampak me je že strah koliko se bom zredila in kako bo zgledala sladkorna. V prvo mi na začetku sploh ni pasal jest, zdej pa že zdej kr puhtim... Nevem kaj še bo user posted image

(odgovor članu honey)
  Neposredna povezava do sporočila: 1134
16.5.2010 9:37:00   
honey
Živa25 meni so takrat rekli, da v LJ. ni drugega, ki bi spremljal nosečnice za cukr user posted image Zato jaz iščem po drugih lokacijah, če je še kje drugje možno se testirat in da te potem spremljajo.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
17.5.2010 22:20:39   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: pepca35

Ja, žal. Novorapid zjutraj.

Res sem žalostna, pa še skrbi me mal, da cukr ne bo zginil po porodu.

Ojoj, to pa res ni take krize. Jaz sem na inzulinu 4x na dan, pa gre lepo skozi, pa sem šele v 25. tednu. Tako da se ne sekiraj preveč, vse bo OK, boš videla. Tudi sladkor bo po porodu izginiluser posted image user posted image user posted image user posted image

Honey in Živa, WBuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepca35)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
19.5.2010 9:49:53   
pupika
Se opravičujem ker vdiram v vašo temo, ampak me samo zanima v kolikšnem času se dobi izvide glede sladkorne ko moraš spit pol litra glukoze. Nmreč mene je nadomestna G poslala na test kljub temu, da sem imela pred 2 meseci sladkor v krvi v mejah normale, ko ti na tešče vzamejo kri, sedaj pa mi je dala napotnico zaradi ponavljajočih se izcedkov.Otrok je v mejah normale, sem pa v 32 tednu nosečnosti.

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
19.5.2010 9:54:48   
benika
Pojma nimam, jaz sem ga dobila pri svojem G takoj, ko sem šla pa na Polikliniko, pa je izvid prišel čez 1 teden.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
19.5.2010 20:39:34   
honey
Jaz sem ga na Polikliniki (5 let nazaj) dobila takoj oz. v roku 1 ure, se mi zdi.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
20.5.2010 22:02:51   
Pikabu
IZVIRNO SPOROČILO: honey
Zato bi rada vedela, če se da še kje drugje opravljati ta test oz. kontrolirati sladkor.

Če ti ni predaleč, na Jesenicah se tudi da testirat.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
21.5.2010 0:20:27   
honey
Pikabu, to je pa malo predaleč, sem iz Logatca user posted image No, saj meni se gre bolj za spremljanje GD, da zamenjam zdravnika, da ne bi hodila na Polikliniko k Tomaževičevi. No, bom kar v Postojno poklicala, če lahko to tam opravim, pa bom sporočila, kaj bodo rekli.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
21.5.2010 22:39:16   
Pikabu
Honey, to pa verjamem ja, da je predaleč. Drugače pa na Jesenicah tudi spremljajo ves čas. Sicer zna biti tudi naša zdravnica taka, da rada komplicira, oz. mislim, da je bolj previdna, ampak odnos ima pa korekten, mislim, da je vseeno boljša od Tomažičeve, vsaj glede na to, kar tukaj pišete, jaz je ne poznam, ker so mi vse tri nosečnosti in sladkorno na Jesenicah spremljali. 

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
29.5.2010 15:30:04   
Soncchhek
Pozdravljene !

Trenutno stopamo v 15ti teden nosečnosti in  3 tedne nazaj smo po testu z 100g tistega cukrčka ugotovili tudi pri meni noseč. sladkorno.

Zaenkrat sem na dieti.  V prvih treh mesecih sem zaradi bruhanja in slabosti izgubila veliko kg, zdaj se je to umirilo. V tem času mi ni dišala prav nobena hrana.
Zdaj pa jest po tem jedilniku,  mi ni enostavno. Predvsem, ker ne maram vsak dan za kosilo jest meso/ ribe ipd.  Kaj vi jeste to vsak dan??? Sem vprašala sestro v dispanzerju...da moram vsak dan nekaj mesa za kosilo ( ali nadomestkov)...meni to sploh ne gre... Če jem testenine z zelenjavno omako, ne pogrešam mesa...ali pa zelenjavno juho.

In vse te količine kruha ( oz. škroba). Če ga slučajno jem za zajtrk/večerjo ga komaj pojem vsaj pol količine predpisanega. Nikoli nisem marala kruha....le včasih sem ga jedla.

Imam merilnik in številke različno nihajo...tako da bomo videli kako naprej.
Res se trudim s prehrano, pa upam da bo šlo čez brez inzulina.Trenutno sem šele v drugem tednu s to prehrano in  šele zbiram idej kaj pojest ipd.

Od začetka nosečnosti ne morem piti kravjega mleka, na srečo lahko sojino+riževo, pa tudi po teh obrokih so meritve ok.

Sladkarij pa sploh ne pogrešam....mogoče kakšno domačo potico, jabolčni zavitek...ostalo pač ne.

Meje pa naj bi bile pri meni na tešče do 5.3; 90 min po obrokih pa 6.6.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
1.6.2010 17:41:05   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

Zdaj pa jest po tem jedilniku,  mi ni enostavno. Predvsem, ker ne maram vsak dan za kosilo jest meso/ ribe ipd.  Kaj vi jeste to vsak dan??? Sem vprašala sestro v dispanzerju...da moram vsak dan nekaj mesa za kosilo ( ali nadomestkov)...meni to sploh ne gre... Če jem testenine z zelenjavno omako, ne pogrešam mesa...ali pa zelenjavno juho.

In vse te količine kruha ( oz. škroba). Če ga slučajno jem za zajtrk/večerjo ga komaj pojem vsaj pol količine predpisanega. Nikoli nisem marala kruha....le včasih sem ga jedla.

a veš, jaz sem v 1. nosečnosti en čas jedla "po predpisih" in ugotovila, da mi "predpisana" količina škroba, še posebej kruha, ki ga že tko ne pojem veliko in vsega tega nenormalno dvigne cukr. tko da smo se z zdravnico in sestro kaj kmalu odločile, da delam po svoje, važno, da vrednosti ostanejo v mejah normale.

ni ti treba jesti vsak dan mesa, nič ni narobe, če poješ manj kruha.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
2.6.2010 8:07:01   
Soncchhek
Ja saj, kruha itaq nikoli ne pojem toliko......pa tudi ne odpovedujem se zelenjavnim kosilom....si tudi prirejam jedilnike.

Je katera izmed vas na inzulinu???
Meni v zadnjem tednu kljub dieti in da res merkam....skače sladkor nad meje....

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
2.6.2010 8:29:19   
TopsiT
Dobro jutro!

Sem v 33. tednu nosečnosti, sladkorno smo odkrili v 18. tednu. Sprva sem bila na dieti, nato sem jemala inzulin le zvečer pred spanjem, sedaj pa sem na inzulinu pred zajtrkom, večerjo in spanjem. Zaenkrat za kosilo še ne rabim.
Diete sem se kar pridno držala, res pa je, da sem pri prvi malici izpustila kruh in sem si ponavadi naredila bananin milkšejk. Še danes si večino stvari vagam, predvsem škrobna živila, saj ta najbolj dvignejo sladkor, nedolžen za sladkor pa ni niti mleko ali sadje.
V tem času se nisem zredila skoraj nič, vaga včasih pokaže od pol kile več, včasih manj, tako da teža pred nosečnostjo ostaja enaka, s tem da naj bi naš brcavček že imel dve kili.
Pri sebi sem ugotovila, da je važno kolikokrat se dnevno je (5x dnevno na 3 ure), ker če ne, so ketoni kaj hitro pozitivni, pa sladkorji tudi.
Meso tudi jaz nisem jedla vsak dan za kosilo, sem si pa potem privoščila veliko skledo mešane solate, zraven pa kakšen krompir z zelnjavo, ali pa testenine z omako, pa je bil cukr tudi normalen. Jejte kar vam paše (v okviru diete oziroma vse kar je v modri knjižici, le malo več vaganja bo), vendar še vedno 5x na dan, plus povečerek.
Ugotovila, pa sem tudi, da če sem zjutraj na tešče imela vrednosti normalne, so bile največkrat tudi vrednosti po vseh obrokih normalne.
Pri kruhu je pa tako, če jeste črnega ali rženega, bodo vrednosti manjše kot pa če jeste belega vsaj pri meni je bilo tako. Največkrat sem spuščala škrob pri prvi malici, pri vseh ostalih obrokih pa sem ga pridno jedla. Če nič drugega, sem imela občutek sitosti. Je bilo včasih kr težko gledat, kako se drugi okoli bašejo s sladkarijami, Nutelo, ipd, zato je kruh prišel fin fajn za tolažbo.

Lep pozdravček in upam, da sem vam kaj pomagala.

Neposredna povezava do sporočila: 1146
4.6.2010 15:47:15   
nushka
Pozdravljene,

včeraj v 25 3/7 sem imela test z glukozo 50 g. Danes me kliče sestra in pove, da je bila vrednost 9,6 in če sem bila tešča. V ponedeljek moram it na ponovno merjenje sladkorja in sicer tist ko ti merijo vsake tri ure. Sem čist šokirana, ker nisem preveč sladkosnedna. No, pred leti sem bila, cca 10 let nazaj. Je pa res, da sem en dan pred testom z glukozo jedla torto, pa več kot en teden same sladkobe, evrokrem, kekse, čokolado. Zjutraj sem pila vodo Zala z okusom breskve. Naj mi katera pove, ali je torta (prejšnji dan) in popita voda res lahko imela negativen učinek?

No, v ponedeljek imam ponovni test in ni šans, da pojem kaj sladkegauser posted image . Upa, da bo pomagalo. Kaj pa ve mislite?

(odgovor članu TopsiT)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
10.6.2010 10:23:47   
Soncchhek
Da ješ normalno, tako kot ješ in tako dobiš realno oceno, kakšno je tvoje stanje.
ne pa da par dni ne ješ ne tega ne onega...samo zato da so neki rezultati ok.

Jaz bom celo nosečnost na tej " dieti", pa sem se sedaj že fajn unesla... pridejo dnevi ko sladkor ne uboga.... pa pridejo, ko je vse super.

(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
10.6.2010 12:12:43   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

pridejo dnevi ko sladkor ne uboga.... pa pridejo, ko je vse super.

ej, sam res. pol vidiš, da ni vse samo v prehrani, ampak tudi v psihofizičnem počutju. ker meni se je že zgodilo, da mi je za eno in isto hrano namerilo totalno različno. in mi je sestra v ordinaciji povedala, da npr. stres tudi ful vpliva na sladkor - ga zviša, ne zniža

If you're too open-minded, your brain will fall out.

Neposredna povezava do sporočila: 1149
10.6.2010 14:17:32   
Soncchhek
Točno tako. jaz sem recimo jedla parkrat enak zajtrk....in si beležim.....nekajkrat gre super pod meje....nekajkrat pa sladkor malo čez mejo....res je čisto odvisno.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?