|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
16.6.2010 11:13:13   
nushka
Pozdravljene,

da se še sama malo oglasim. Trenutno noseča 27 3/7. Od petka, ko si moram merit sladkor pred obrokom in po obroku in še pred spanjem, sem čist depresivna. sploh ne morem več normalno živet, skoz razmišljam kaj lahko dam v usta in kaj ne. Pa so moje vrednosti čist normalne, pred obrokom v petih dneh samo enkrat 5,6 (vendar sem pred tem pila radler), drdače tam cca 4,2. Po obroku pa vedno do 6,0, samo enkrat 6,6 in 6,1. Moj pravi, da pretiravam. Mene je pa tok strah inzulina, da sploh ne morem normalno razmišljat. Ok, če bi mi rekla, da naj zdravo jem, pa da si mi ni treba non stop merit, bi čist drugače gledala na to. Kar groza me je, da bom to morala delat do septembra. Je pa zanimivo, da ne jem nič veliko drugače kot prej, sam tole merjenje me ubija. Pa bi morale bit nosečnice sproščene, men pa pred vsakim merjenjem naraste utrip, pa verjetno tud pritisk.

Povejte mi, punce, imam sploh kakšno izbiro oziroma ali moje mnenje sploh šteje? Že tako sem v skrbeh zaradi prejšnje neuspešne in ful slabo končane nosečnosti, zdaj pa še tole. Vem, da je potrebno potrpet, sam če bom jaz živčna in depresivna, verjetno tud otroček ne bo vesel .

Nočem kakšnih žaljivih komentarjev, da sem zjamrana, sam morala sem tole napisat. Se itak vsak večer mojemu zjokam, pol je pa še on depresiven. Mi je kar žal, da sem sploh šla na testiranje za glukozo, ampak ali ima nosečnica sploh kakšno izbiro?

Na primer, ko prideva, kam na obisk, se še soka ne upam pit, kaj da bi sploh dala kakšen košček belega kruha v usta. Mislim, da sem tik na tem, da bom znorela.

Upam, da ste ostale ok, glavno, da se je en mal shladilo.

Čao

(odgovor članu Soncchhek)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
16.6.2010 14:09:27   
Pikabu
Nushka, jaz te popolnoma razumem in vem, kako se počutiš. Jaz sem se isto v prvi nosečnosti. Totalno me je nerviralo to merjenje in ves čas razmišljanje, kaj lahko jem in česa ne smem, pa ves čas gledanje na uro, kdaj bom jedla in podobne fore. No, mene je to v 1. nosečnosti pripeljalo do inzulina. Moram ti povedat, da sem se potem sprostila in ni bilo panike. Sem si pač dajala inzulin, ampak jedla sem pa bolj sproščeno, pa tudi kdaj sem si kakšen prekršek privoščila in si takrat (na lastno pest) dodala malo več inzulina. Ne velikokrat, ampak ker je bilo ravno čez poletje, sem si občasno sladoled vseeno privoščila. Inzulin ni tak bav-bav in nekaj groznega, pomaga ti, da so lepše vrednosti. Pri tvojih vrednostih se pa zaenkrat nimaš kaj bati inzulina. Pa takoj po porodu ga nehaš dajati.

Naj ti pa povem, da sem bila potem še dvakrat noseča in obe nosečnosti sem zvozila samo z dieto. Sploh v tretje sem vzela to že čisto kot rutino. Vedela sem od prej, kaj lahko in kaj ne. Tokrat me je pa nerviralo, da nisem imela aparatka, da bi videla, kako mi gre in sem bila vsa vesela, ko sem ga dobila. S pomočjo aparatka pogruntaj, katera hrana ti paše in katera ti naredi več sladkorja. Kar se sladkarij tiče, jaz sem si kupovala diabetno, čisto brez nisem mogla. Kdaj pa kdaj sem si pa tudi privoščila kaj drugega. Jaz sem sama sebe čisto naštudirala in to sprejela kot del sebe, kot del svoje nosečnosti. Jaz sem bila prav ponosna sama nase, da sem 2. in 3 nosečnost zvozila brez inzulina, ampak sem bila glede tega precej skulirana, pred zanositvijo sem vedela, kaj me čaka. Najbolj fino se mi je zdelo, ker je diabetologinja ves čas govorila, da bom gotovo tudi na inzulinu, ker sem bila prvič, pa sem potem dvakrat zvozila brez. Pa mi je v tretje ravno tako govorila, da bom sigurno tokrat ga morala jemati, čeprav je druga šla lepo čez. No, ne vem, kaj bi bilo v tretje še lahko, ker sem en mesec prezgodaj rodila, ampak do takrat sem imela tako lepe vrednosti, da mislim, da skoraj gotovo ne bi imela inzulina toliko na koncu. Mi je pa po vsaki nosečnosti sladkorna izginila. No, po 3. bom še videla, moram še iti na pregled, ampak pomojem bo v redu, vsaj kar si doma merim, je vse super.

Poskusi se umiriti, vrednosti imaš krasne, zamoti se še s čim drugim, hodi na sprehode, skrbi tudi za gibanje, to zelo pomaga, da sladkor lepše pade, jaz sem pila tudi veliko vode, da je sladkor padel in bo vse v redu. Meni je bilo v nosečnosti veliko lažje pazit, ker sem vedela, da to delam za malo detece, zdaj se ne morem nazaj držat, ko se gre samo še zame. Pogumno naprej, pa poskusi se čim manj obremenjevati in uživaj v nosečnosti.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
17.6.2010 9:51:21   
nushka
Hvala, si me ful pomirila. Saj sem ugotovila, da se brezveze sekiram. Itak jem skor enako kot prej. No, ne pijem več vode z okusom (prej 1,5 l na dan), ne jem več belega kruha, drugo pa vse isto. Sem pojedla včeraj čisto enako kosilo, pa je bil cukr ful nizek. Men tole sploh ni jasno. Včeraj npr. sem mal pred semo pojedla tri kocke peciva in pol kosa potice (imamo smrt v širši žlahti), pa sem imela mal pred deveto cukra 5,2.

Sam to mi povej, a se ti skoz paziš al se kdaj pregrešiš? Komaj čakam, da imam v ponedeljek pregled, moj ginekolog je ful faca, tak čist naraven z zdravo kmečko logiko. Me prav zanima, kaj bo povedal. Imam nek tak filing, da je bil stres kriv user posted image . Slaba tolažba, ane.

Šibam za delom. Čao

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
17.6.2010 11:08:01   
pupika
Mi lahko prosim malo opišete kaj je lahko z novborojenčkom narobe zaradi sladkorne v nosečnosti. Jaz sem imela namreč test z glukozo na meji in vrednost 8,4, sedaj pa sem en teden na dieti in zopet me čaka test, res pa je da mala pupika prehiteva v rasti in sicer za kakih 14 dni. Včasih dobim kar tak napad da brez sladoleda ali brez kakega koščka sladkarij sploh ne morem.  Res pa je, da se v nosečnosti izogibam belemu kruhu in jem samo črnega, pojem pa ogromno sadja, seveda tudi sladkega, tokrat pa se bomo držali en teden in bom  vidla kaj bo pokazal test čez en teden.

(odgovor članu nushka)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
17.6.2010 22:17:56   
Pikabu
nuska, mene je tudi to begalo, ker sem kdaj pojedla kaj sladkega, pa mi je nizek cuker pokazal. V 1. nosečnosti se je izkazalo, da mi je aparatek narobe kazal, zato sem tudi pristala na inzulinu (pomojemuser posted image ). V 2. in 3. pa si tega nisem več upala počet. Četudi pokaže nizek cuker, bo kasneje lahko višji, ko ne boš nič takega pojedla. Jaz sem se pregrešila le toliko, da sem poskusila, če me je kaj mikalo, pol koščka potice, en griz peciva pri možu, en košček čokolade, sem rekla, da toliko, da pika poči. Je pa res, pri tej sladkorni moraš izločiti vse, kar ima sladkor in belo moko. No, jaz testenin nisem jedla polnozrnatih, sem pa jedla tiste, ki so zelo hitro kuhane (špageti, 3 min), pa ne smejo se razkuhat. Pa količine so važne. V 2. nosečnosti sem jaz jedla samo zelenjavo in meso, pa me je v 3. okregala, da rabim tudi ogljikova hidrate, samo  manjše količine, tako da sem malo krompirja, malo riža. Sem pa lahko več ajdove kaše, kus-kus od prilog. Aja, pa zelenjava, ta res pomaga, da cuker lepše pade. Več ko je lahko poješ, boljše je, pa itak potem ne moreš veliko druge priloge, ker imaš že zelenjave dosti. Pri sadju je pa potrebno biti tudi pazljiv. Ananas, grozdje, babane so presladke. Zdaj bo ribez, ta pa fino pomaga, da pade cuker, pa tudi češenj sem jaz v 1. in 2. nosečnosti pojedla kar veliko. Aja, pa kar se grešenja tiče, najprej moraš dobro naštudirati samo sebe, kaj ti paše, kaj ne. Jaz si nisem uapal grešit, dokler se mi ni sladkor lepo uredil, da so bile dlje časa lepe vrednosti, da je bilo tudi povprečje nizko, pa dokler nisem ugotovila, katera kombinacija hrane mi ustreza in katera ne. Potem sem pa resle občasno, z majhnimi količinami grešila, če sem. Pa boljše je popoldne pojesti kaj od prekrškov, zjutraj in dopoldne je največja nevarnost, da bo sladkor previsok.

pupika, jaz sem trikrat dala to čez, pa mi niso nikoli kaj konkretnega povedali, kaj vse bi bilo lahko narobe. Najbolj so to opozarjali, da je otrok lahko prevelik, pretežak, ampak pri meni ni bil noben. Pa vem, da so vsem trem merili sladkor takoj po porodu, to pa mislim, da zato, da ne bi otrok v hipo padel. Kaj druega pa pri meni ni bilo narobe, oz. niso nič povedali. Moram pa vprašat, če je kar rumenica povezana tudi s tem. To so bili pa moji vsi trije in tudi vsi pod lučko.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
21.6.2010 9:42:00   
DeVilla
Ojla tasladke, evo še mene... Noseča v tatretje, že dvakrat prej na inzulinu pa spet se mi obeta... user posted image  Sem ravno danes izvedela, da rezultat na 50gr testu ni bil ravno briljanten in me čaka tadolga varianta.

Pikabu - tebe se spomnim še od prej, sta moji dve mal prej rojeni kot tvoja dva (junij 04 in april 06). Lepo si napisala za dieto, sem  se spomnila na stvari, ki sem jih že malo pozabila. Kot si rekla, sem tudi jaz takoj po prvem pozitivnem testu že vedela, kaj me čaka in me ni strah. Sploh pa sem se že od prve nosečnosti tako odvadila jest sladkarije, da me sploh ne ganejo. Sedaj si moram samo urnik prehranjevanja 5x na dan nazaj v tirnice spravit pa sem na konju! user posted image  Še največja bitka bo, kako zmanjšati stres, ker ta je pri meni največji dejavnik za visoke vrednosti sladkorja v krvi... Samo se trudim...

Pa dr. Tomažičeva se meni ne zdi tak zmaj. Mi je pa že boljš, da je malo bolj stroga pa je potem z mano in otročkom vse ok, kot pa en mehkužnež ki se v vsem s tabo strinja...

Uživajte pa se vidimo na polikliniki! user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
21.6.2010 12:59:36   
Pikabu
O, DeVilla, ČESTITAM!!!!!! Naj ti cukri čim bolje stojijo. A ne, da ni panike, itak veš, kaj te čaka, pa res ni probolem, ker veš, da to delaš za otročka. Na začetku je mogoče res težko sprejeti (pri 1. nosečnosti), potem se pa ful navadiš takega stila hranjenja. A kar na oba testa boš mogla, meni v 3. nosečnosti ni bilo treba na nobenega, so me kar avtomatsko dali tudi v diabetološko ambulanto, sem imela pa na srečo skoz lepe cukre. Pa ti želim, da bi tudi stres znala obvladat, da bo čim manj problemov še zaradi tega.

Tomažičeve pa jaz ne poznam, ker sem hodila na Jesenice. Je naša dr. Janševa v redu, bolj previdna, ampak je tudi bolje, kot da bi bilo z otročkom kaj narobe.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
21.6.2010 15:59:12   
Soncchhek
Mi tudi ok furamo tole dieto...
Merim si na tešče + 90 min po glavnih obrokih ( zajtrk, kosilo, večerja)...
pride kdaj kakšen moment, ko tudi kdaj vmes, ko drugim postrežem vzamem en piškot....eno napolitanko....ali kepico sojinega sladoleda...
Drugače se pa res poskušam 100% držat.

Ne tehtam več vse hrane in jem bolj po občutku, ki sem ga pridobila do sedaj...pač dobiš tisti občutek za količine hrane...sploh pa meni je važneje, kolikor je moja potreba da pojem... ( seveda ne pretiravam....ampak določene količine so mi pač prevelike).
Edino krizo imam med popoldansko malico + večerjo....3 ure vmesnega časa med obrokom.....večerjo bi raje jedla prej... ipd.

Eh saj gre...
Vse za naše pikice !!!!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
24.6.2010 23:00:33   
Ploha
punce lepo pozdrav...dejte še mani malo pomagat user posted image

danes sem delala ta cukr test, 50g...in so eno uro po popiti glukozi namerili 7,8. Je to veliko? V ponedeljek ima 100g test user posted image ...Sem pa v 33 tednu....

Neposredna povezava do sporočila: 1159
26.6.2010 19:15:13   
DeVilla
Tole je kar velika vrednost, mislim, da bi morala po eni uri imeti tam okoli 6. Veliko sreče! Še en nasvet (če ga še ne veš) - na 100 gr test vzemi sabo pol limone ali limonin sok, da boš naredila kao neko limonado, je lažje za popit... user posted image  Običajno to dovolijo, meni so tudi na Polikliniki v LJ to dovolili.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
26.6.2010 20:39:26   
khurde
plohca, sem mal guglala zate user posted image  

- pri 50 g OGTT je meja 7,8 - tvoje vrednosti so čist na meji,
- pri 100 g test pa so mejne vrednosti 10,0 - 8,7 - 7,8
- na tešče mora biti do 5,3

če imaš mejno na 50 g OGTT, ni nujno, da bo isto tudi na 100 g ... držim pesti user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
26.6.2010 21:09:47   
Ploha
khurde: dons pa sam guglaš user posted image user posted image user posted image pa hvala user posted image

DeVilla: hvala tudi tebi za mnenje user posted image   Pa saj tista glukoza je najmanjši problem vsaj zdej je bila, zdej bo pa tega še 1x več, bom pa vidla, kaj bo user posted image

< Sporočilo je popravil Ploha -- 26.6.2010 21:11:10 >

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
26.6.2010 21:12:51   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

danes sem delala ta cukr test, 50g...in so eno uro po popiti glukozi namerili 7,8. Je to veliko? V ponedeljek ima 100g test user posted image ...Sem pa v 33 tednu....

Moja vrednost je bila 11,3. Tako da tvoja je čist ok oz. na meji. Držim pesti, da bo 100g test OK.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
26.6.2010 21:20:08   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: benika

IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

Moja vrednost je bila 11,3. Tako da tvoja je čist ok oz. na meji. Držim pesti, da bo 100g test OK.

uf user posted image

hvala user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
27.6.2010 11:13:11   
Soncchhek
tale 100g OGTT test ni lih izzi.....ampak gre, je faj če imaš koga za družbo zraven.

Meni je ta nosečniški diabetes tudi zanimiv... imam kar urejene vrednosti, ko kontroliram....zaenkrat me uboga, upam da bo tako tudi naprej. Si včasih za kosila privoščim malo odstopanja...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
29.6.2010 14:28:31   
DeVilla
Ali je 100 gr test un tadolg triurni? Jest ponavad eno knjigo sabo vzamem pa mp3 oz. ipod, kar pač že imate.  Da pa ne pozabim na uro, ko moram kri oddat, si alarm na mobiju naštimam... Pa saj kar gre... user posted image  No, bomo vidl drug petek, kako bo šlo...

Neposredna povezava do sporočila: 1166
30.6.2010 8:45:16   
pupika
Tudi jaz sem delala 100mg test in so bile moje vbrednosti povišane po 2 urah, po treh in po eni uri in na tešče pa ne. Ko pa sem si danes zjutraj merila na tešče pa sem imela kar 5,2, ko pa sem delala test glukoze pa sem imel ana tešče 3,7. Baje da imam moteno toleranco in se moram pazit kaj jem, je pa res, da je otrok kar večji in me je malo strah poroda, evo imam še dobra dva tedna do roka, mene pa tako strah poroda, pri prvem sem komaj čakala da  grem rodit tokrat pa čisto drugače.Tudi mene je malo spravilo iz tira tole merjenje sladkorja po vsakem obroku ampak saj ni tako težko, le pazit moramo kaj jemo. Mi je sestra rekla, da je otrok ko se rodi lahko kar napihnjen od sladkorne, da ima ogromno vode v sebi.

Punce lepo bodite in pazite nase ter na malo bebico.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
1.7.2010 13:06:06   
Masha_M
Ojla drage user posted image sotrpinke! user posted image

Naj se pridružim še jaz v vaš "elitni klub". user posted image

Zdajle sem v 35. tednu nosečnosti in ene 14 dni nazaj sem imela 50g OGTT (ker sem imela na pregledu pri ginekologu sladkor po zajtrku ++++) in je bil rezultat po eni uri tako visok - 11,1 mmol/l, - da 100g testa sploh niso delali. Pa pustimo zdaj detajle, da sem svojemu ginekoloku že 2 meseca nazaj omenila, da sumim da imam gestacijski diabetes in zakaj (diabetes v družini, prevelik plod, nekoliko več plodovnice, žeja, zatekanje...), a se kretenu pač noben od znakov ni zdel dovolj resen, da bi se splačalo "zapravljati" denar za moj test.

Trenutno sem na klasični dieti (obroki 6× na dan, tehtanje količin, nič cukra, malo maščob in škroba in ogrooooomno zelenjave), merim si sladkor 3× dnevno 90 min po glavnih obrokih in 1× tedensko na tešče ter 2× dnevno ketone v urinu. Od zadnjih 6 meritev sladkorja so žal 3 še vedno previsoke, tako da zna biti, da mi bodo ukinili še sadje iz jedilnikov in potem se mi bo kar zmešalo. Pa sem res kar pridna in moja največja greha v teh 14 dneh sta en grižljaj domače rolade z jagodami in ene 2× ena žlička olja preveč, ker nisem imela na čem speči mesa, če sem želela še malo olja v solati. user posted image

In jasno se spopadam z vsemi mogočimi strahovi in skrbmi. Kako bo z otročkom, kaj oz. kdaj bom kasirala še navadno sladkorno, da bo imel tudi sin večje možnosti za diabetes in nagnjenost k debelosti, kakšen bo porod. Muči me, da moram jesti tako malo maščob in pogrešam cukr, ker sem že celo življenje navajena za zajtrk jesti nekaj sladkega + mleko (viki krema, med, marmelada, corn flakes, čokolino, mlečni gres, riž...). Na srečo vsaj na čokolado in sladoled nikoli nisem bila mahnjena.

Kot vse ostale tudi mene muči to, da naenkrat živim zato da jem, ne pa jem zato da (pre)živim. Prej sem bila navajena jesti usput, ko sem lačna, brez prevelikega pompa, cirkusa in planiranja in zato me zdajle vse tole ubija. Stalno gledanje na uro kdaj bo naslednji obrok, tehtanje, pazljivost na to, kdaj si moram meriti sladkor, razmišljati o tem kaj si skuhati in dnevni shoppingi za hrano, ker je hladilnik enostavno premajhen in ga 3/4 zasede samo moja zelenjava.

Skratka... malo sem žalostna, malo zagrenjena in tečna, malo pa me tolaži dejstvo, da ne bo več dolgo in da se sčasoma človek še na vse navadi. user posted image

Držite se in naj vas tale GD ne potre preveč! Papa!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
1.7.2010 23:57:11   
DeVilla
Pupika in Masha_M, punci pogumno!

Se strinjam, planiranje jedilnika je noro! Jaz sem v prvi nosečnosti zadnji mesec ostala kr doma, da sem si lahko sama uravnavala, kdaj morm jest. Se pa tako navadiš na tak jedilnik, da ga še potem upoštevaš. Jaz sem trotalno prenehala s sladkimi stvarmi, meni bi mala tablica temne čokolade lahko trajala celo leto. Ful pazim, da če si že privoščim sladki prekršek, je to po glavnem obroku - ponavadi je to kosilo.  

Moji dve punci sta se rodili čisto ok, sicer obe cca. 14 dni pred rokom. Sedaj sta obe suhici in po teži bližje spodnjim vrednosti za svoja leta, kar mi je čisto ok. Veliko se gibata, tako da se tolažim, da kar pojesta, tudi pokurita. Na sladko ni mahnjena nobena prav posebej, v večini časa moram bolj opozarjat babice, da jih ne pitata s sladkarijami. user posted image   Doma le včasih vprašata za sladkarije. Pa tudi za rojstne dneve sem povabljence več ali manj uspešno navadila, da ne nosijo kile čokolad, ampak rajši prinesejo eno knjigico več... user posted image  Obiske je malo težje navadit, da je sadje tud čist kul...

Želim vama lepe zadnje dneve v enem kosu pa le pogumno in Pupika brez strahu! S tem samo sebi škoduješ, da boš vsa zakrčena...

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
5.7.2010 13:46:03   
khurde
ni nujno, da je otrok večji. je, če se sladkorne ne odkrije ali pa če se mama ne drži diete in se otrok pač redi. pa jaz sem se že v prvi nosečnosti "tolažila" s tem, da je nosečniška sladkorna dokaj novi "izum" in da prej žensk niso testirali in niti ni bila pogosta tudi zaradi tega. pa še potem sem na parih straneh videla, da jo nekateri zdravniki sploh ne priznavajo kot "bolezen", ampak kot normalne hormonske spremembe v telesu. in potem se vse zdi malenkost manj črno user posted image

jaz sem v prve rodila čez rok, je bila res večja punca, ampak so na koncu itak rekli, da imamo očitno take otroke v družini, ker se po moji strani vsi malo večji rojevamo user posted image  v druge bomo še videli, zaenkrat otrok ni nič večji in imam upanje, da bo (ob rojstvu) konstitucijsko bolj po atijevi familiji user posted image

sej kmalu opaziš kaj ti in kaj ti ne dvigne cukra. meni ga obakrat dvignejo kakšne železove šumeče tablete oz. tiste železove, ki mi jih je v prvi nosečnosti v zadnjem tromesečju G predpisala. tako da nobenih vitaminskih tablet z železom ne jem pred in po obrokih, ko si merim sladkor, ker mi res nenormalno dvigne - za totalno isti obrok imam lahko vrednosti 5,7 in 7,7 - odvisno od tega, a je bilo kaj železovega vmes ali ne user posted image  v prve mi je ful dvignila cukr banana, tudi, če je bila zelena, zdaj lahko pojem pikasto, pa ni nič... sej kmalu pogruntaš te stvari in je lažje, pa ne preveč drugih nasvetov poslušat, ker je lahko čist kontra tvojemu telesu oz. lahko probaš, pa moraš vedet, da ni nič čudnega, če se ne obnese isto.

jaz bi sam rekla, da je na splošno fajn par stvari (pa pri enih se pač bolj, pri drugih manj obnese):
- sadje samo dopoldne - zvečer se slabše presnavlja in ista količina bolj dvigne sladkor,
- zvečer beljakovine, lahko tudi zelenjava, samo beljakovine so bolj fajn,
- kosilo pač mešano,
- sprehodi ali gibanje po hranjenu - zna nenormalno zbit sladkor,
- kombinacija vlaknin, maščob in škroba - vlaknine in maščobe malo "zavirajo" sladkor v škrobu, zato meni npr. ocvrt sir, pečen krompir in solata manj dvigne sladkor kot kaka rižota z zelenjavo.

pa še par zadev je, dopišem, ko se spomnim.

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
12.7.2010 10:50:30   
DeVilla
Oj,

evo moji približni rezultati po petkovem tadolgem testu (100 gr OGTT):
- na tešče cca. 5 pa nekej
- po eni uri cca. 10 (malo višje kot bi bilo fajn)
- po dveh urah cca. 8
- po treh urah cca. 3

Tolk sm si na zapomnila, ker sm samo na hitro videla rezultate. Zdravnik je rekel, da je ok. Imam pa pri 24. tednu spet 50 gr test, do takrat pa morm pridna bit. user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
12.7.2010 22:58:45   
stuhica
drage cukerašice...

punce zdržite sej se splača... samo ne se vrnt na stara pota po porodu...
Sama sem se po porodu zredila nazaj za 14 kg... kriza svetovna... ampak vem pa da sem vsaj zdržala in poskusila čimbolj priti skozi zaradi otroka...
no samo še sebe moram vzeti v roke in se potruditi..aparatek mi je  ostal cukri pa so ostali isti kot prej...

tko da bom kar kmalu na tabletkah..sm pa zelo žalsotna, ker vem da enostavno nism še pripravljana nazaj na isto dieto, saj to je v bistvu ne dieta ampak celo življenska sprememba, ki se jo je potrebno držat...

Benika zdrži sej bo šlo? Si na inzulinu ali še vendo na dieti?

Kaj pa ti Pikabu... si se kaj zredila nazaj al ti je uspelo držat kg še naprej po porodu... jaz sem že čsito obupana... ne vem več kaj naj nardim....

< Sporočilo je popravil stuhica -- 12.7.2010 23:00:31 >

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
13.7.2010 9:35:49   
benika
Benika zdrži sej bo šlo? Si na inzulinu ali še vendo na dieti?

Ojla mačka! Jaz sem na inzulinu že od 19. tedna naprej. Cukri so v mejah normale, le včasih mi ga kakšna hrana nabije tja do 8 (sploh riža ne smem več jest). Izgubila sem 13 kg, kar je kr precej in močno upam, da se po porodu ne zredim nazaj na staro težo. Sem se pa v obeh prejšnjih nosečnostih zredila vsakič za 10 kg po poroduuser posted image

Kako si ti? Otroci so zdravi, te E. uboga? Lepo ga pozdravi. A sta za kakšen kofe v bližnji prihodnosti?

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
14.7.2010 15:01:16   
Soncchhek
Masha_M, jaz sem GD vzela kot način življenja..prve tedne mi je res bila panika kako in kaj in vse sem si tehtala ipd....zdaj pa si skorajda ne tehtam več....jem po občutku...tako enkrat na teden mi gre mogoče kdaj čez normo, po kosilu, kadar si privoščim kaj " več", drugače me pa zaenkrat super uboga. SEm pa v 22tem tednu.
Praviš, da si navajena jest sladko za zajtrk...tudi jaz sem bila, celo življenje....potem pa sem leto dni nazaj zelo spremenila prehrano in se navadila na riževo in sojino mleko, ovsene, pirine kosmiče.....pirin mlečni zdrob ipd.; tako da sem s tem kar uspešno nadomestila " čokolešnik" ( ki pa ga najbolj pogrešam.....ker ni več za dobit tistega brez sladkorja).....Tako da za zajtrk se posladkam z kombinacijo riževega/sojinega mleka+ kosmičev+ dodam mogoče ene par rozin...... če pa si skuham na mleku pirin mlečni zdrob, je pa itaq po svoje že sladek po okusu in je super. Sladkor imam po tem zajtrku čist ok.

Pa od sladkarij si za popoldansko malico ponavadi privoščim medexove piškotke ( 2-3)- pirine.....ali pa polnozrnate....
Za kosilo sem tudi že jedla poleg zelenjavne juhe še skutine palačinke ( nesladkane)...pa je bil sladkor ok...
Zdaj verjetno odvisno od vsakega koliko mu telo tolerira.
Kos kruha sem si že tudi namazala z medom ali z domačo marmelado.....pa je bil sladkor ok......
Kruh jem pa večinoma " kmečki " črn, ali pa doma spečen polnozrnat.

Punce, kaj pa pijete za žejo? Jaz vodo....čaj.....pogrešam pa kdaj spit kakšen sok.....to pa še nisem poskusila.

Jaz tudi pijem Magnesol, ampak spijem 2krat dnevno 1 tabletko, po 90 min merjenju sladkorja prej ( po obroku).

Jaz se mislim tega stila prehranjevanja držat tudi kasneje po porodu....saj želim ostati fit+ zdrava+ v družini imamo diabetes ipd. Mogoče se bom takrat kdaj več pregrešila....zaenkrat pa....vse za bebiceuser posted image .

(odgovor članu magnetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
14.7.2010 16:34:05   
Masha_M
Jaz žal tega zase ne morem trditi. Še vedno mi preveč manjka tista stara spontanost glede kuhanja in prehranjevanja. Se mi zdi, da se moram počutiti enako kot anoreksičarke in bulimičarke, ki cele dneve razmišljajo samo o hrani in o tem kaj in kdaj bodo jedle. Odveč mi je to! Hrana bi morala biti pač neka enostavna stvar, da poješ toliko da normalno živiš, ne pa da je center življenja. user posted image

Je pa res, soncchhek, da bi bil moj attitude najbrž veliko bolj podoben tvojemu, če bi si lahko dovolila vsaj malo sproščenosti in pregrehe pri obrokih. Jaz do zdaj recimo nisem pojedla niti koščka čokolade, niti kepice sladoleda, ene same stvari iz bele moke, a imam vseeno nekje v 1/4 primerov previsok sladkor. Danes zjutraj sem spet znorela, ker sem imela po zajtrku previsok sladkor. Par dni nazaj je bil previsok, a je bila v mleku žlička kakava. Sem kakav ukinila. Še malo prej tudi previsok, a sem imela od sadja češnje. Sem jih ukinila. In tako sem danes imela za zajtrk samo in edino skodelico mleka 1,6%, dva taaaanka koščka črnega kruha in malo sirnega namaza, cukr pa 7,2. user posted image user posted image user posted image

Sem klicala (neuspešno) danes na diabetologijo, ker tole je že čisto blesavo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?