|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
2.3.2010 18:06:57   
Pikabu
Ja, viroza sigurno tudi vpliva. Meni se takoj pozna.

Uf, sadje pa zagotovo črtaj, res, za zajtrk čim manj. Sadje raje bolj popoldne.

Verjetno ti bodo dali aparatek. Ne vem, zakaj ti ga že niso, tako najlažje vidiš, kaj lahko ješ in česa ne smeš. Če ti bo pa uspelo atov aparatek usposobit, bo pa tudi dobro, da vsaj vidiš, kje si. Jaz sem imela tudi v tej nosečnosti takoj na začetku bolj visoke vrednosti, pa sem s pomočjo aparatka videla, kaj lahko in kaj ne in je potem šlo super naprej.

Kar se sladkarije tiče, meni je rekla, da temno čokolado lahko, pa jaz kakšno dietno sladkarijo s fruktozo, pa če kaj pečem, dam noter fruktozo. Čisto se ne morem odpovedat. Ker sem imela pa precej nizke vrednosti, sem si pa tudi malenkost kakšne prav sladkarije privoščila, ampak to se ti raje sedaj še ne igraj, dokler ne vidiš, kaj od ostalega lahko in kaj ne. Za to boš imela premalo časa. user posted image user posted image user posted image Da bi odkrila, po čem ti sladkor dovolj pade.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
3.3.2010 10:17:38   
moci
juhej, usposobila sem merilnik. zdaj mi samo še povejte kdaj se meri, da bodo meritve uporabne.

jaz ne maram zelenjave, to je največji problem. bom še več pila. in lulala user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
3.3.2010 11:30:17   
Pikabu
moci, 90 minut po obroku. Jaz si trikrat na dan, po glavnih. Meja je pa 6,6. Če je manj, je v redu. Lepe vrednosti ti želim. 

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
5.3.2010 10:51:29   
lenybaby
Evo mene punce spet nazaj! user posted image  Kot rečeno, bla je kontrola na polikliniki po porodu, res sm bla že mal pred deveto ven, namerli so mi pa 5,7 na tešče! user posted image  Tko da.... Očitno se men tega ne bo ratal tko zlahka znebit... Sem prebrala nekje tlele da je med dojenjem dovoljeno do 9? No kr js mam še kr uno 6,6 u glavi in me stisne k vidm kej prbližn podobnga... Zdej mam 11.5. spet test s 75 glukoze. Aja btw: tiste k vam bodo delal test s 100 glukoze - mejte limono s sabo! user posted image  Po ta novem tolk šparajo da jo morš kr sam prnest če ne se lahk kr zadavš z unim cukrom! Ne vem kaj nej bi blo drgač pri testu z 75 glukoze - mi je rekla da mi je ni treba nost! Japajade! Js hočm LI-MO-NA-DO! user posted image  Drgač pa ful vsi misljo da se tud po porodu kr držimo unih jedilnikov! Bahaha! Da nau res - sej neb mela malemu kej jest dat. Tko da... sem si sama dost kriva da je tkole pokazal.... kr jem čist vse in v veliko prevelikih količinah. Ampak kile ostajajo pr 55-ih. Mali vse spuca! Nč, javim ko bo kej novga, vam pa vsem želim čimbolj miren preostanek nosečnosti!

Aja, Sketljeva se je pr men zmotla sam za 50 g, rekla je da ma mali 3900, mel je pa (rojen manj kot dan po pregledu) 3950! user posted image  Tko da ji je kr ratal!

Pa,pa!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
5.3.2010 23:03:58   
abc100
Bila sem na pregledu za sladkor in so ugotovili, da imam moteno toleranco nevemkaj in sem dobila neke lističe za merjenje sladkorja. Naj bi šla na predavanje o prehrani in tam naj bi mi tudi razložili kako se jih uporablja, vendar sem zbolela in nisem mogla iti. Naslednji pregled imam 16.3, vendar bi si rada do takrat vsake toliko časa zmerila cuker, vendar ne vem kdaj in kakšni rezultatni naj bi bili. Ali bi mi lahko kakšna malo razložila kako naj s temi palčkam keto-diastix. Hvala.

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
6.3.2010 8:07:17   
moci
te palčke so za merjenje ketonov v urinu.
jaz sem dobila navodilo, da jo pomočim v urin pred zajtrkom in pred večerjo. glede na to, kako se obarva imaš na embalaži narisane barve in vrednost ketonov in sladkorja. ponavadi itak ne spremeni barve in tako tudi mora biti.

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
6.3.2010 8:10:18   
abc100
IZVIRNO SPOROČILO: moci

te palčke so za merjenje ketonov v urinu.
jaz sem dobila navodilo, da jo pomočim v urin pred zajtrkom in pred večerjo. glede na to, kako se obarva imaš na embalaži narisane barve in vrednost ketonov in sladkorja. ponavadi itak ne spremeni barve in tako tudi mora biti.

Aha, se pravi pred zajtrkom in pred večerjo. In če se barva ne spremeni je OK. Super, hvala.

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
20.3.2010 9:55:51   
lumpa6
oj

da se še jaz malo javim, namreč tudi jaz imam nosečniško sladkorno, sem pa na inzulinu, ja palčke naj nebi spremenile barve in če si na dieti ne smeš hujšat ker se takrat tvorijo eni ketoni, ki škodijo otroku, in to se ne sme

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
24.3.2010 8:10:44   
moci
to pa ne bo držalo. jaz sem izgubila 4 kg, pa ni bilo ketonov. 2x, ko sem šla prezgodaj spat in prespala večerjo in povečerek. diabetolog in ginekologinja se strinjata, da je ok. če ni ketonov ni nič narobe, če teža pade. sem imela višek že pred nosečnostjouser posted image

mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki ste že rodile:
ste se zredile ali ne? sem brala, da se jih veliko po porodu zredi
, ko sladkorna mineuser posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
24.3.2010 16:32:43   
lumpa6
¸oj
pri prejšnji sem tudi imela sladkorno in po porodu, se nisem zredila, je pa res da je ta nosečnost večji problem imam zjutraj višje sladkorjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
24.3.2010 21:07:03   
Anonimen

to pa ne bo držalo. jaz sem izgubila 4 kg, pa ni bilo ketonov. 2x, ko sem šla prezgodaj spat in prespala večerjo in povečerek. diabetolog in ginekologinja se strinjata, da je ok. če ni ketonov ni nič narobe, če teža pade. sem imela višek že pred nosečnostjouser posted image

jp... Jst sem vse nazaj dobila. user posted image user posted image In še kaj zraven verjetno... Sem se nehala vagat user posted image

(odgovor članu moci)
  Neposredna povezava do sporočila: 1111
26.3.2010 12:25:12   
HeGa

Jst se nisem. Sem šla še kar nekaj dol, tko da sem sedaj nazaj na mojih kilah. Pa ne prakticiram več diete.

Eva: 19.01.2008
Jan:
13.08.2009 - 3.660g;54cm
14.09.2009 - 4.800g;57cm
17.11.2009 - 6.770g;64cm
13.01.2010 - 8.100g;69cm
25.03.2010 - 9.160g;73,5cm

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
30.3.2010 8:04:41   
cuker2
Moci, ni nujno, da se zrediš, odvisno koliko ješ. Če se bašeš s sladkarijami, da nadoknadiš vse mesece odrekanja (kot sem se jaz) se seveda zrediš. Če pa nadaljuješ z normalno prehrano pa ne. Jaz vem, da me nesejo sladkarije in kruh popoldne in zvečer. če bi to ukinila bi šle kile same dol. Ti moraš pa zase odkriti, kaj ti škoduje.

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
10.4.2010 10:55:15   
benika
Tudi jaz se vam pridružujem. Na zadnji posvetovalnici sem imela sladkorja v krvi 7,3 na teščeuser posted image G mi je napisal nujno napotnico za k diabetologu in se moram naročiti na polikliniko. Ob tem me zanima, če ima katera tel. številko, kamor lahko pokličem in se naročim?

Danes zjutraj sem si ponovno merila sladkor in je bil na tešče 7,2.

Pa mše nekaj me zanima: kdaj si merite sladkor? Zjutraj na tešče, 90 min po obroku, a pred obroki tudi?

< Sporočilo je popravil benika -- 10.4.2010 11:05:46 >

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
12.4.2010 13:07:30   
Anonimen
Benika sočustvujem s tabo user posted image user posted image user posted image user posted image

Zjutraj a tešče in 90min po obrokih sem si jaz morala merit... Telefonske žal nimam več, ampak najbolje da v svojo G ambulanto pokličeš, pa naj ti jo dajo. Jo ziher morejo met user posted image

A samo na tešče imaš sladkor? Kaj pa po obrokih? Si že kej merila?

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1115
12.4.2010 21:34:37   
stuhica

Drage sotrpinke  cukerašice... Sem pa žalostna. evo pet mesecev po porodu ... moj cuker s eni prav nič umiril imam blazne težave.. kg so šli kar gor cca 10 kg... za zjokat... user posted image user posted image  ko si cuker zmerim so rezultati prav visoki.. včasih pa prenizki in sem že dvakrat skor v hipo padla... še dobr da je bil naš zraven.... ne vem vse kot kaže me že sedaj čaka vseživljenska dieta... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pa ne vem kako naj se jo lotm... sej vem da vam samo jamram ampak res ne vem če me sploh kdo zastopi... mi je blazno hudo...

Dost jamranja nočem vam razpoloćženja tudi gor kvarrt samo mi res ni do ničesar... sem že pomoje prav zakompleksana ratala...

Sej tud jaz v em kaj me nese cuker sladkarije.. sem si začela res pisat brez nategovanja v zvezek in brez gulgfanja kaj pojem kriza ugotovila sme d ane mini nit en dan d aen bi kej sladkeg apožrla KATASTROFA:::: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  cuker mi je ostal.... samo en vme kako naj se resno v roke vzamem sej o sem bila nsoeča je že še šlo kolkr tolk črepav na koncu tazadn mesec s emi e kr mešal in sem od 8 ,mesecev res zadnga najbl grešila.. pol po porodu pa nisme nehala stvari basat vase.. diete nisme imela več zdje pa sme kjer sem na 10 kg  plusa.... od porodne teže.. sicer naistih kg kot pred zanositvijo ampak nč več ne spravm gor... user posted image user posted image user posted image user posted image

Benika ati si tud nda dietei al kaj... oh kriza....
Pikabu kolk maš do konca...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
13.4.2010 10:07:31   
cuker2
Ojla punce,

jest si grem pa jutri prvič po porodu uradno izmerit cuker na tešče...Me je kr strah, sam ni kej. Meni kile ne grejo več gor, sem na +3 kolikor sem se zredila po porodu. Jem ogromno sam je res, da dojim in mi to verjetno tudi nekaj skuri. Nesejo me OH (kruh) in sladkarije, ki jih pojem res veliko. Zdej sem začela tečt, da vsaj nekaj naredim zase. Drugače si cukra ne merim, k nimam več listkov.

Stuhica, ful sočustvujem s tabo, vem, da je grozno, samo če imaš res sladkorno potem le upoštevaj zdravnike, ker sladkorna ni tako nedolžna stvar. Pa če se boš držala diete boš dlje zdržala brez tablet ali inzulina...Zoprno res.user posted image

benika tvoj jutranji cuker je pa res visok. Nujno pejd čimprej na polikliniko, telefon je sigurno tud na internetu. Meja za zjutraj je 5,3 pri nosečnicah. večinoma si meriš 90 minut po glavnih obrokih, meja je 6,6. Srečno!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
13.4.2010 16:45:26   
benika

Benika ati si tud nda dietei al kaj... oh kriza....
Pikabu kolk maš do konca...

Pikabu je že rodila malo Katjouser posted image user posted image user posted image user posted image

Ja stuhica, pa je tud mene doletelo, kaj čemuser posted image Danes sem bila na poliklinika, po 50 mg testu sem imela KS 13,2 po 60 min. Tako jutri dobim aparat za merjenje KS in listke za merjenje ketonov, pa še predavanje o prehrani me jutri čaka. Ampak se bom res potrudila in poizkusila z dieto uravnavat sladkor, ker inzulina si niti najmanj ne želim.

Stuhica tebi pa pošiljam le kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sedaj sem na bolniški, pa se lahk kakšen dan dobiva na vodi (dopoldne), če maš seveda cajt.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
14.4.2010 9:48:18   
cuker2
Danes sem si šla izmerit cuker na tešče in je bil 6,5user posted image  Kar pomeni zaenkrat moteno toleranco glukoze (do 7 je tko) nad 7 je sladkorna bolezen. Nič se bo treba nehat zezat in skenslat sladkarije user posted image  je bila pa to meritev na takem aparatu kot je v zdravstvenih domovih. Mislim, da le na polikliniki je tisto 100% ko ti vzamejo kri iz vene in testirajo. Sam na Polikliniko pa ne grem za noben dnar (vsaj ne še zdej) Sem jih imela med nosečnostjo u vrh glave s tistim teženjem za inzulin. Zdej bi mi pa ziher tablete takoj turili.  Kupila si bom listke, bom pač reskirala tistih 30 EUR in se bom začela spet malo kontrolirati.

Takle mamo, drage moje. Vse, ki smo imele nosečniško sladkorno smo zelooo nagnjene k temu, sploh če ne jemo prav.user posted image

lp vsem.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
15.4.2010 9:16:29   
lenybaby
O punce moje.... user posted image Sej ni konc sveta... Čeprov tud mene stiska k pomislm da mam 11. maja spet un test na tešče. Js tud ne bi rada na akih tabletih bla cel lajf, kaj šele na šprici! Sam če je to tisto kr ti pomaga normalno žvet naprej - se je treba pač sprijaznt! Js tud nč več ne prakticiram une diete sploh pa najbrž neb niti mela več mleka za malega če bi jo! Pojem kolkr vidm, kile so na srečo še kr na 45 tko da sm happy. Zdej bo lep vreme spet pa bova čim več vozičkala in bo tud to pomagal. Sej sm vidla med nosečnostjo kako je cukr prec padu k je blo več gibanja! Tko da vse k ste noseče in maste povišan cukr.... hodit, hodit, hodit... vsak dan 2x, 3x mal ven za pol ure, ni treba pretiravat k js sm enkrat po precej hitri hoji pršla dam in sm vidla bele pikce in kr vrtel se mi je s cukrom 3,4 tko da.... sej se ne pozna takoj na merjenjih - kak teden tazga drila pa bojo cukri za v učbenik! In seveda dieta. Pa nikokr nehat z gibanjem ko bojo cukri lepi kr bo čez par dni mirovanja vse isto. Men je sam to pomagal da nism fasala insulina dva tedna pred pdp-jem!

Sej bo! Pa doma razložit da nej vas ne siljo s hrano ki je po dieti ne smete, da nej ne jemlejo te stvari tko zlahka (vsaj pr men so vsi govorl: "Dej sej to ni nč, to ma vsaka, kaj pa 20 let nazaj k sploh merl niso tega...."). Pa kupte si kuhinjsko vago - js jo še vedno kupujem! user posted image Ampak jo bom, sigurno!

Držte se pa ne obupujte... tolk je hujših stvari na svet, tale je verjetno še najmanj kar se ti lahko zgodi!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
19.4.2010 20:09:23   
cuker2
Živjo punce,

imam eno vprašanje, če mi zna katera kaj povedati. Odkar so mi izmerili povišan cuker na tešče, si ga zopet merim. In rezultati mi kažejo povišan cuker LE na tešče! Na tešče ga imam okoli 6,5, kar je relativno veliko, 90 minut po obrokih, pa NIKOLI previsokega, pa jem vse, torej se ne čuvam. npr. med in 4E kruha za zajtrk (cuker 6,3), danes sem zanalašč pojedla 10 dag napolitank po kosilu, 6,7...Ni mi jasno, kako imam lahko na tešče pa tako visok cuker....A ima katera kakšno idejo?

Hvala in lp!

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
4.5.2010 18:42:16   
lenybaby
Eno vprašanje... Zanč sm vidla v eni reviji reklamo za neke kapsule s cimetom za uravnavanje sladkorja. Jih je kera že mogoče sprobala? Me ma da bi poskusla - če sm recimo lih nekje mal na meji zna verjetn pomagat, kaj pravte. Glede tega cukra na tešče pa tud men precej pokaže in mi tud ni jasn zakaj. Parkrat sm ga zjutri merla pa me je prou v slabo volo spravl in pol več nism čez dan nč tk da ne vem kako je pa pol čez dan z vrednostmi... Javm 11. kakšne so novice z novga testa s 75-ko.

Pridne bodte punce!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
6.5.2010 13:46:40   
pepca35
Pozdravljene!

Grem še enkrat na triurni test glukoze. A vzamejo kri trikrat iz žile ali iz prsta.
Sem že čisto popikana.

Ima katera kakšen dober jedilnik pri roki?

Splošno dieto sem že osvojila. Me pa mučijo količine živil.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
   [Brisano sporočilo]
6.5.2010 13:53:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1124
7.5.2010 17:57:40   
an12ka
pozdravljene...
očitno sem v pravem cuker klubu :) tudi meni so sedaj v nosečnostjo našli sladkor in sicer ga je premalo ali pa preveč...in sem se morala naročit pri diabetologu,sem šla v trbovlje,ker imam tam namen tudi rodit in mi je prijazna zdravnica dala prehransko shemo in po temu se držim in zadevo reguliram. tudi meni obljublja da naj bi ta sladkor po porodu izginil oz. se nazaj normaliziral in da načeloma z otrokom naj nebi bilo nič narobe...upam,da vedo kaj delajo,ker me kr malo skrbi.
v vsej nosečnosti sem se zredila za 5 kg,noseča sem 32 tednov in sem s to prehrano padla 3 kg nazaj in na kontroli je rekla da ni panike,naj pa ne bi šlo še več dol.merim si pred in po obrokih in pred spanjem,taka so navodila in manj kot 4,5 naj ne bi bilo in več kot 6,0 tudi ne...torej...to je moja izkušnja,

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?