|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
19.1.2010 21:48:41   
stuhica
Danes sem imela kontrolo za cuker. user posted image user posted image user posted image Moje vrednosti ravno mejijo na sladkorno bolezen in glede na razmere v družini sem itak potencialni kandidat... sem bila čist žalostna,user posted image pa še bolj zato ker sem se zredila nazaj za 6 kg.user posted image user posted image user posted image Komaj še zapenem kake hlače. user posted image user posted image Me je kr mal nadrla ker se ne bi smela tolk zredit, tkao da imam spet navodila za zdravo prehrano- v dveh mesecih do naslednjič morma izgubit vsaj 1 kg do max 2, ker več ni dobro ker potem hitr 3 nazaj dobim.... v glavnem sem se res zamislila, ful mi je težko pri srcu ker vem kaj me čaks če se resno ne vzamem v roke..t kao da v mojem življenju bo potrebno nardit temeljite spremembe... če ne bom kr kmalu na inzulinu pristala user posted image user posted image user posted image user posted image  ne vem kako mi bo uspelo sploh shujšat če gredo pa kilogrmi kar gor... resno bom mogla začet spet jesti isto hrano kot prej...

No evo punce nič ni koristilo da se celo nosečnost nisem nič zredila temveč le hujšala, zdej se pa redim kot prava pujskauser posted image user posted image

Toliko  za danes....

ušam da bsoste dobr držale svoje cukre na vajetih... jaz sem jih samo kaj hudirja ko sem pa spet zdej tm kjer ne bi smela bit...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu melona1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
20.1.2010 10:25:15   
yenny
Stuhica-sr....,kaj naj rečem drugega!user posted image
Daj vzemi to za pozitivno!
Jaz sem si ves čas govorila,da če slučajno pride do tega vsaj ne bom imela večnih izgovorov kadar se bašem!
Mogoče pa prav rabimo nekaj takega da nas prisili da se vzamemo v roke!
Saj realno pogledano če nas noben ne kontrolira takoj navalimo kg pa gor-vsaj pri meni je tako!
Nikoli nisem bila med tistimi srečnicami ki lahko pojejo vse živo pa se jim nič ne pozna!user posted image
Samo pomislim na kaj pregrešno dobrega pa gredo kg gor,brez da sploh jem!user posted image
Da smo sposobne kontrolirati in nadzirati kaj damo v usta pa vse vemo-smo dokazale v nosečnosti!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
20.1.2010 11:20:47   
Anonimen
Stuhica... A ti hodiš na Polikliniko?
Jaz se na tvojem mestu sploh ne bi tolko sekirala... Tudi ljudje s sladkorno živijo normalno, ampak če boš pa tko razmišljala, te bo pa še psiha odnesla in boš zato imela še slabše cukre... Sej veš kako je user posted image

No jaz si cukra sploh ne merim več, ker se potem samo sekiram... Se bo že k sebi spravil. Po porodu so mi rekli, da imam kontrolo ko bom naslenjič noseča in do takrat se ne bom sekirala...

Sem se pa tudi jaz zredila. Samo nevem kolko, ker se spet ne vagam... user posted image

Briga me!!! Doma imam najlepšega sončka in mi je prov vseeno kaj to za sabo potegne user posted image Kar bo pa pač bo.... No glih do 150kg ne bom šla user posted image user posted image user posted image

Drugače pa morm povedat, da so se "napadi" na sladko kar umirili... Sicer sem še vedno sladkosneda, ampak tko kot sem bla prej... Prov tistih napadov pa nimam več.

A veste kaj me še zanima... Kako veste kako imate povprečje cukrov? A to je tista meritev, ki ti jo zmerijo na Polikliniki? Ker meni niso nič govorili, kaj merijo in kaj kej pomeni ampak so me samo spraševali, če si sama kej merim in kakšni so cukri. No ko sem prišla po porodu na pregled, itak nisem imela meritev, ker sem si nehala merit cuker ker sem imela v P super cukre...

No evo sem se razpisala po dooolgem času. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 1053
20.1.2010 13:05:20   
cuker2
Evo nas, stare borkeuser posted image  

Ja Stuhica res s....ampak nimaš kej. če imate to v družini se verjetno tako ali tako ne bi mogla izognit. dieta bi pomagala ja, pa tudi potem si najprej na tabletah. šele če te ne primejo več na inzulinu. mah sej smo vse na istem. Tudi jaz sem se zredila 3 kg, čeprav zdaj to težo kar držim. napadi na sladko so se tudi pri meni umirili, samo vseeno pojem vsak dan kaj sladkega. tudi jaz sem predebela in po navodilih Tomažičeve bi mogla shujšati 10 kg, da bi bilo zdravo zame. A veste kok je touser posted image  tudi jaz si cukra ne merim več, ker je bil po porodu ful ok. me je pa kr malo strah si zmerit,...priznam. ampak si bom čez ene pol leta, pa da vidimo kje smo. meni se je teža nehala tok dvigovat, ko sem mal nehala tok čokolade jest. jest vam povem, da nam i smo potencialne za sladkorno slinavka že zdej slabše dela in nam grejo zato kile hitro gor. ko sem se med nosečnostjo zredila v enem mesecu 5kg me je takoj poslala na kontrolo za sladkorno.

Živa25 povprečje cukrov je meritev na polikliniki. jaz nimam pojma kolk mam povprečje.

nimamo kej punce, takle mamo, oz. to smo si pridelale. jaz se tudi vsak dan znova odločim, da bom danes pa res manj jedla, pa itak nič od tegauser posted image  prou žalostno, da nas mora nekaj dobesedno pa glavi usekat, da kej nardimo zase.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
21.1.2010 10:31:33   
HeGa
Po ne vem več kolk časa nostalgično pokukam sem gor in kaj vidim,sama ˝stara˝garda. Pozdravljene!!! Stuhica res se ne sekirat, saj bo, boš vidla. Začetki so vedno težki, ampak pol, ko bo še glava sprejela spremembo, bo lažje. Jst si tud ne merim več sladkorjev. Na vsake kvatre sem se malo poigrala z na tešče. To je pa to. Aprila imam kontrolo, pol bomo pa vidli. Zaenkrat se nič ne redim. Sem prav lepo shujšala. Moram si pa zbit z glave sladkarije. Če ne drugega pa en piškot na dan pogrickam. Upam, da me kmalu mine.

Vsem nosečkam pa želim čimbolj umirjene sladkorje, pa ne se preveč obremenjevat. Bo hitro minilo.

Če katero zanima imam še dve pa pol škatli testnih lističev. Uni dve zaprti prodam po polovični ceni. Uporabni so do 09/2010.

Eva: 19.01.2008
Jan:
13.08.2009 - 3.660g;54cm
14.09.2009 - 4.800g;57cm
17.11.2009 - 6.770g;64cm
13.01.2010 - 8.100g;69cm
25.03.2010 - 9.160g;73,5cm

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
21.1.2010 20:02:21   
cuker2
Kaj si pridna HeGa. Bravo!!!user posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
22.1.2010 16:48:24   
melona1979
ojla cuker 2,

jaz imam pa zate še eno prošnjo, tvoj recept z rižem deluje, tako da sem se zjutraj znebila ketonov, res najlepša hvala,..., rada bi pa še nasvet glede kvihtanja, ker mi zvečer in zjutraj najbolj nagajajo cukri, ko pa ne hodim na sprehod. Če začnem jest večerjo ob 20.00, končam 20.15, kdaj moram začet dvigovat in koliko časa si ti dvigovala, jaz naenkrat lahko ene 20-30 ponovitev, potem pa malo počijem pa spet. Koliko časa in kako si ti to izvajala?

Najlepša hvala, še 4 tedne pa bo konec:)) oz. nov krasen začetek.

Afnab, kako si pa kaj ti?

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
22.1.2010 17:24:46   
lenybaby
O punceeee! Kako ste kaj?! Se še js mal oglašam tlele med starimi kompanjonkami! Js si po porodu ne merim več cukra sam včasih mal tko iz firbca pa le špiknem pa je vedno tm okol 4,4! user posted image  Jem vse, polno dojim in kile se sam nižajo tko da mega - sam res da nimam kej zgubit; iz 57-ih pred nosečnostjo sm šla po porodu na 54 (lih dans sm se srečala z vago! user posted image  ) Sladko je megaaa! Neki časa se tud js kr nism mogla upret milki z lešniki itd. sam sem mela "k sreči" precej problemov s prebavo po prihodu iz P in me je vsaj to mal nazaj držal. Zdej februarja je pa kontrola in itaq da cvikam kr pa se lahko pokaže tud na samem testu - baje da psiha dela čudeže! Sam povprečje mislm da bi moglo dat pravo sliko. Upam na najboljše! Če ne se pa pr naslednjem user posted image  spet beremo... user posted image

Pridne bodte pa velik vn hodte - to najbl pomaga!

Lp, Alenka 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
22.1.2010 23:00:50   
afnaB
Živjo! Meni gre kar OK, zjutraj imam zdaj vedno pod 6, vendar moram na sprehod. Po kosilu ni zaekrat problemov, opažam pa, da so zadnji teden po večerji meritve nad 6. Bo še zvečer treba uvesti kakšno gibanje.
Drugače sem pa imela ta teden pregled pri Tomažičevi in povprečje iz 4,5 na 5,1. Ja, zgleda da se pozna ker sem od novega leta kar mal grešila. Sem mogla po kosilu kakšnen košček čokolade pojes; sicer meritve po 90 min niso bile problem, zgleda, da je prej cukr narastel?!
Melona, daj povej na kakšen način ješ riž, a samo kuhan? Ker meni riž ne potegne preveč, razen v obliki rižote ali pa mlečni riž, samo ne vem če bi mi bil rjavi riž všeč v mleku. Moram nekaj pogruntat za zvečer, zdaj sem te graham testenine jedla, pa kakšen sir gor - mogoče sem pa s sirom pretiravala.
Ma ne  vem več, včasih mi gre že na živce tale hrana.

No, lahko noč, zoprna sem.

Neposredna povezava do sporočila: 1059
23.1.2010 11:20:33   
melona1979
ojla,

meni pa cukri kar nagajajo, če ne grem na sprehod, zdaj že dva dni zapored po večerji čez 7,0, v ponedeljek pa kontrola, pa bo inzulin 4 tedne pred koncem,...:((

afnab dej mi mal napiš količinsko kaj ti ješ za večerjo,..., kako nardiš prpseno kašo ?

jaz jem riž pa mleko pa ir ob 23.00 za povečerek pa mi ful paše, ta himalajski riž je bel riž pa ful dobr, ga mi mama 4 dag skuha, jaz pa samo prelijem z 2 dcl mleka,...

A ti imaš še vedno zjutraj 4 enote?, jaz jih bom pa zvečer fasala,..., bo že samo hip me je strah, k včeraj ob 23.30 sem mela pa 3,8 cukra, kaj bi blo če bi si dala prej še inzulin,...

Kakšen nasvet za večerjo rabim, k jaz sem zdaj jedla 5 dag piščanca, 20 dag kuhanega krompirja in 20 dag solate, pa je blo skoz ok, sicer nad 6, ampak pod 6,6,..., zdaj bi še kaj probala,...

Hvala pa lep vikend vsem

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
23.1.2010 11:26:22   
melona1979
Ojla,

men ga pa cukri kar nagajajo, če ne grem na sprehod, zdaj že dva dni zapored po večerji čez 7, v ponedeljek pa kontrola na PDC pa bo inzulin 4 tedne pred koncem:((, kaj čmo,..me je pa strah hip, včeraj sem mela pred povečerkom ob 23.30 potem 3,8 cukra kaj bi šele blo, če bi si dala inzulin?

afna b, daj mi kakšen recept koliko količinsko tin kaj poješ za večerjo,..., kako nardiš proseno kašo? Jaz rsem zdaj jedla 5 dag piuščanca pa 20 dag krompirja pa 20 dag solate, pa je blo skoz cool, sicer nad 6, ampak pod 6,6,..., zdaj bi pa rada še kej probala,...verjetno jem večerjo prepozno ob 20.00 ali 20.15, bom danes probala že ob 19.00, pa če ne bi blo tko mraz pa bi lahko hodila na spreod bi blo vse drugače:(

jaz jem riž za povečerek ob 23.00, mama mi skuha 4 dag riža, ta basmati je bel riž ful dober, jaz samo prelijem z 2 dcl mleka, pa košček sira zraven pojem,...

Afnab a ti si še vedno zjutraj na 4 enotah?

Lep vikend vsem

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
23.1.2010 12:46:09   
cuker2
Melona 1979 telovadit moraš začeti največ 20 min po obroku,pa dokler ne začnejo bolet mišice. samo sedi, da trebuh počiva pa min. uteži (o,5 kg). nič nad glavo dvigovat. Kaj jaz vem ene 10 min po moje sem jih delala. Riža sem si pa jaz ful skuhala pol sem ga samo pogrevala v mikrovalovni pa parmezan in olive. Mnjam.user posted image  Če ti nagaja cuker zvečer poskusi pojest 1E OH manj, boš vidla če bo pomagalo. meni zelenjava, meso, sir niso nič vplivali, kruh in sadje sta bla pa strup zame.

Hrana: HIMALAJSKI RIŽ JE SUPER SAMO PAZITE, DA GA EN RAZKUHATE. Točno 10 min naj se kuha. no to velja za vsa OH živila. res dejte pazit to, ker je bistvena sprememba cukra če ne. ja riž vedno samo kuhan, rižota je mal triki da se razkuha. Punce, jaz sem si ful poenostavila kuhanje, ker nisme imela časa in sem jedla za večerjo in kosilo kar enako samo meso sem za večerjo zmanjšala. lahko jeste tudi krompir v solati pa malo oliv to je blo meni ful dobro al pa polento in mleko recimo, jajca + kruh če vam le ta ne dela težav...pa sej lohk jeste skor vse sam da so količine primerne! Živila ful različno vplivajo na ljudi, tko da dajte poskušat in najdet kar vam osebno ustreza. pa ajdova kaša npr. z jurčki,...

Pa še en namig. Pri meni je bila BISTVENA razlika, česem si merila cuker 90 minut po obrolu ali 100 min. po obroku! 10 min, kar tolerirajo tudi na polikliniki, pa sem imela jaz lahko cuker bistveno pod mejo prej pa nad. mogoče je moja slinavka rabla mal več časa. Pa voda baje fuuul pomaga. Pijte veliko sploh po obrokih vsaj 3l na dan. no jaz nisem ker enostavno ne zmorem tok spit sam pomaga baje. res vam želim, da bi zvozile brez inzulina, sploh tako na koncu.
Srečnouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1062
24.1.2010 17:46:23   
afnaB
Zjutraj imam 5E. Proseno kašo pa skuham na mleku: cca. 2 dcl mleka pa kaše 3E, če je pregosto dodam mleko in skuham. Čez dam pa še žličko grenkega kakava. Ampak po tem imam zmeraj nizek cuker, pod 5, zato si dam zmeraj 3 žlice več (saj to je že itak čist mala porcija); si že kar več skuham.

Neposredna povezava do sporočila: 1063
24.1.2010 19:56:18   
Pikabu
Punce, zakaj ne poskusite še z vodo? Meni res pomaga. Jaz po vsakem obroku popijem eno plastenko vode (0,75), prej sem imela pol litersko, sem pa spila dve. Meni pomaga in tudi če se kdaj kaj pregrešim, popijem več vode in mi sladkor čisto lepo pade. Sem v 2. nosečnosti prišla samo na ta način čez in upam, da mi tudi v tej tako uspe. 

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
24.1.2010 22:26:31   
afnaB
Živjo!
Jaz popijem veliko vode ali nesladkanega čaja po vsakem obroku, pa včasih to deluje včasih pa ne. Vse je odvisno od slinavke kako deluje.
Meni tudi inzulin zjutraj različno "prime". Jem pa vseskozi enako, tudi prej ko sem bila samo na dieti. Zdaj si recimo dam 5E, pojem zajtrk, se nalivam z vodo in grem na 40 min sprehod pa je sladkor npr. 5,1. Danes vse isto kot včeraj pa je bil npr. 6,2.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
25.1.2010 11:22:17   
Pikabu
Uf, afna, tega pa nisem vedela. Pri meni se zaenkrat fino obnese ta varianta.

Jaz sempa našla zdaj en dan dnevnik meritev od prve nosečnosti in sem se čudila, zakaj sem dobila inzulin, ker nimam nobene vrednosti povišane. Samo, če se prav spomnim, mi je takrat apratek precej narobe kazal in sem imela povprečje previsoko, tega pa nimam nikjer zapisanega. Pa v bolnici sem bila 4 dni in od tega 3 samo na tekoči hrani, kar je bila diabetologinja precej huda in tisti čas so mi vrednosti podivjale.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu afnaB)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
26.1.2010 18:43:48   
photo
Ojla!

Jaz pa sem "padla" na 100g testu glukoze in sicer za vrednost 0'1 nad mejo (jutranji cukr 5'4), osatle 3 meritve so bile OK, tako da padem v skupino motene tolerance na glukozo.
So me naslednji dan naročili na izobraževanje o prehrani, kjer sem dobila še lističe za meriti ketone in zvezek za pisat rezultate. Pa se mi je že takrat zdelo, da ful pretiavajo.

Zdaj, po enem mesecu sem imela kontrolo in so bili rezultati krvi in urina OK, pod mejami. Sem si mislila super, dobr sem jo odnesla, no, pa mi sestra potegne iz omare merilnik.
Zdej mam pa čez par dni uvajanje za izvajanje oz. uporabo merilnika, potem čez  teden kontrolo teh meritev in potem čez dobra dva tedna še kontrolo pri zdravnici. Mislim, da je sestra omenila dr. Tomažičevo. Ste me čist prestrašle, glede tega, kako hitro da inzulin.

Zdaj, ko sem vas prebrala malo za nazaj pa vidim, da se ne zdi samo meni, da v LJ na diabetološki/polikliniki kar malo pretiravajo. Sem dobila občutek, da morjo določeno število nosečk zabeležit kot sladkorne bolnike, ker drugače - ne vem - ne dobijo kakšnih dodatnih sredstev, al kaj. Al je sladkorna res lahko tako zelo nevarna za otročka, pa se me tega ne zavedamo? Sam moje meritve so ble vse pod mejo....

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
26.1.2010 20:06:53   
cuker2
Photo le namig: aparatke za merjenje glukoze v krvi talajo zastonj na polikliniki. Merilne lističe pa dobiš na recept. In poglej ga zlomka. Merilni lističi so zelo dragi, mislim, da jih je 50 cca. 30 EUR. Pomisli, koliko pri tem zasluži proizvajalec aparatkov/ lističev. Ni čudno, da lahko talajo aparate zastonj. Nekaj se je moralo spremeniti v zadnjem letu, ker med mojo prvo sladkorno spomladi 2008 mi niso čisto nič komplicirali in tudi meritev si nisem delala. fino služijo na sladkornih bolnikih, sigurno.

(odgovor članu photo)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
26.1.2010 20:08:12   
cuker2
še nekaj: če imaš vse meritve pod mejo se sploh ne sekiraj. če si brala za nazaj si lahko videla, da tudi inzulin ne dela čudežev. Pa sej tebi ga en bo dala če bodo meritve ok.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
26.1.2010 20:40:09   
Tretjinka
heeej....končno smo tudi mi v dveh delih....se mi zdi,da je ta nosečnost trajala neskončno dolgooo....porod so mi sprožili en slab teden pred pdp in sicer 11.1. in bogatejši smo za eno luštno punčko Piko, mere ob porodu so bile 3840 in 54....mala ni imela nobenih težav, njen cukr je bil ok....meni so "ukazali"merit cukr 2 dni pred in po zajtrku in je bil ok....od takrat imam navodila od dr T, da moram držat naprej dieto, nič si merit in se naročit na kontrolo....no, jaz se diete seveda ne držim, na kontrolo se tudi še nisem najavila, sem si pa parkrat zmenrila cukr in je bil kar ok....se mi pa kar meša ob vsej hrani, ki je na razpolago....moja najšibkejša točka je čokolino....vdušila se bom v njem user posted image .....mi je pa dr T rekla, da je za doječo mamico ok, cukr do 9!! tudi meni je ukazala zgubit 10 kg....sem že med nosečnostjo skoraj vse, ampak zdaj bodo šli sigurno zelo pridno samo še gor....no ja...malo si pa moramo dat duška, ane user posted image

toliko....LP vsem!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
26.1.2010 20:55:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: cuker2

Photo le namig: aparatke za merjenje glukoze v krvi talajo zastonj na polikliniki. Merilne lističe pa dobiš na recept. In poglej ga zlomka. Merilni lističi so zelo dragi, mislim, da jih je 50 cca. 30 EUR. Pomisli, koliko pri tem zasluži proizvajalec aparatkov/ lističev. Ni čudno, da lahko talajo aparate zastonj. Nekaj se je moralo spremeniti v zadnjem letu, ker med mojo prvo sladkorno spomladi 2008 mi niso čisto nič komplicirali in tudi meritev si nisem delala. fino služijo na sladkornih bolnikih, sigurno.

Ravno to pa je tudi razlog, da sem jaz to sladkorno vzela na izi in še sedaj jo tako jemljem... Mislim, da samo preveč pretiravajo in nič drugega!!!

Tretjinka super da sta končno dve user posted image user posted image user posted image In super da je cuker ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1071
26.1.2010 21:19:20   
melona1979
tole s temi aparati je čisti kriminal, dajo jih zastonj, ker so zanič, jaz sem enega že mogla zamenjat, sem jim dokazala, da ne dela,..., v lekarni mi je pa obakrat k sem šla po listke rekla, upam, da si ga niste sami kupili, ker so meritve zanič, gre ven s prodaje,..., dost hudo, da raje ne rečejo nosečnicam naj si kupijo aparat, pa so vsaj vrenosti ok. Jaz sem imela v laboratoriju vrednost po zajtrku 5,3 na aparatu pa 6,8, si mislite, inzulin pa na podlagi tvojih meritev dajo.

jaz imam še 4 tedne do konca pa si ga ne bom kupila, drugače si ga pa sigurno bi, bi ble vsaj meritve ok.

Lepo bodite

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
27.1.2010 10:55:09   
Pikabu
Katere aparatke pa imate?

Meni se zdi, da nam dajejo kar kvalitetne. V prvi nosečnosti je meni narobe kazal, je premalo, pa so mi ga zamenjali, v drugi in zdaj pa nimam problemov. A jih ve po porodu ne vrnete?

Jaz sem kar v redu. V torek imam pregled, ampak bo samo moje vrednosti pregledala, mi ne bodo nič preiskav delali, tako da me ne skrbi, ker imam lepe vrednosti.

Melona, jaz pa mislim, da bi morali tudi glede na njihove meritve dati inzulin. Meni so ga v prvo. Moje so bile zelo nizke, povprečje pa čisto previsoko. Jaz držim pesti, da ti uspe zvozit do konca brez. Itak si pa že toliko na koncu, da bi se pomojem morali iziti, pa še prej ti lahko sprožijo, da te rešijo.

photo, čim manj se sekiraj in obremenjuj s tem. To tudi zelo vpliva na sladkor. Jaz sem imela v drugi nosečnosti isto na testu kot ti, samo na tešče za malo povišano, pa sem do konca lepo zvozila brez inzulina. Tisto merjenje pa ni nič hudega, ti pomaga, da lažje vidiš, kje si, kaj lahko in kaj ne smeš jesti. Ti je samo v pomoč. Kako daleš pa si z nosečnostjo?

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

Neposredna povezava do sporočila: 1073
27.1.2010 12:37:02   
cuker2
tretjinka čestitaaaaaaaaam!!! No vidiš, da ni bila tok velika. Super sem vesela zate. In seveda, privošči si, sej smo si vse,a ne user posted image

Meni se je zdelo da mi aparat ok meri. nisem ga vrnila po nosečnosti, mi tudi noben ni rekel, da naj ga vrnem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
28.1.2010 20:04:19   
photo
Jaz sem v 28.tednu.

Aparat sem pa dobila na napotnico: One Touch, v vijolični škatli.

Z meritvami sem začela včeraj - vse OK, danes po zajtrku me je pa skoraj kap, ko je 7'6 pokazalo. Jedla sem pa 60g polnozrnatega kruha, Rio Mare tuno iz tube in 2dcl mleka. Sem kar obsedela za mizo in buljila v številke. . .

Tko da ja, čist razumem, da moram merjenje bolj za kontrolo jemat, tko da zdaj vem, da tune pate očitno več ne smem.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?