|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
25.9.2009 11:32:04   
pattaya
Saj pri meni je tudi bil trebušček prej vedno v mejah normale, zdaj pa kar naenkrat pa na zgornji meji normale. Glede na to, da sem se v kratkem času kar preveč zredila, mislim da je to od tega. Pa še sama sem zelo močne postave, tak da mora imeti otročiček tudi malo več. Moja sestra je suha ko trlica pa je pred dvema letoma rodila punčko težko tudi 3,6 kg, tak da kot izgleda je nekaj v rodu.

Včeraj sem imela diabetologa in seveda je bila katastrofa. Mesečno povprečje 6,4 (me je skoraj kap, pa saj sem tak rezultat tudi pričakovala). Povečal mi je dozo dolgodelujočega inzulina zjutraj in zvečer, dodal pa še kratkodelujoči inzulin pred zajterkom in kosilom, po potrebi pa še pred večerjo. Zdaj se bom en teden tega ful držala, pa jedla male količine hrane in bomo vidli kako se bodo gibali rezultati. Drugi teden pa že spet kontrola.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 801
25.9.2009 13:59:09   
HeGa
Pozdravljene ˝ta sladke˝

Ko vas takole še malo nostalgično prebiram se mi kar smilite. Zdržte še malo, saj bo hitro. Držim pesti da s čim bolj urejenimi cukri.

Drugače pa insulin res ni tak bavbav. Jst nisem pomislila, da bi ga odklonila. Saj vsaj približno vedo kaj delajo. In obrazložitev, da se mora dete borit z mojimi previsokimi cukri, mi je dala mislit. Res pa vsaka po svoje, nobene ne obsojam.

Jst sem imela ta teden kontrolo po 6 tednih po porodu. Prideš na tešče, ti vzamejo kri in počakaš da prideš na vrsto za k zdravnici. Nič pitja sladke vode. Pogleda povprečje ki ga dobi iz krvi in pove kako naprej. Pri meni je zdej ok, zato imam samo še eno kontrolo čez pol leta. Če bi imela pa povečan sladkor, bi pa delala še enkrat test, sam te naroči za drugič (tko so mi rekle v laboratoriju k sem vprašala)

Pozdravček vsem, pa res se ne sekirat, saj tako hitro mine, ko pa imaš svojo štručko pa itak pozabiš na vse muke.

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 802
27.9.2009 9:52:03   
cuker2
OJLA punce,

evo mene iz porodnišnice. sem se ustrašila, da mi odteka voda, no pa mi ne. je pa res plodovnice malo in 1 cm sem odprta, tko da bo verjento kr hmal.user posted image  se tamalmu kr mudi zgleda user posted image  drugače vse ok, ctg odličen. 
moja sladkorna pa tudi očitno ni tako strašna, ker bi bilo v tem prmieru plodovnice preveč. tudi ocenjena teža je zdej 2950, obseg glavice 33,5, dolga stegnenica. velik fant pač. sem se pa zdej malo bolj testirala s tem cukrom ker imam zadosti listkov. in sem ugotovila, da imam po 2 urah fuul nizek cuker. tm med 4 in 5. tko da mogoče rabi moja slinavka malo več, da "zakurbla" ampak važno je, da otrok ni dolgo časa izpostavljen visokim cukrom. to mi je tudi pušenjak rekel. se pa res držim diete. a ja pa še neki. ful bolj kuri cuker neareobna vadba, torej ta za moč. mi je povedala včeraj ena znanka ki ima tudi sladkorno, da po vsakem obroku kvihta. lepo se vsede in dviguje uteži (take do 1 kg ni pretiravanja). sem včeraj poskusila, pol sem pa še sesala in sem imela po špagetih cuker 5,6, tko da mogoče res pomaga. jest bom zdej še to probala, da bom bolj migala. no še ta teden ali dva user posted image

Lep danuser posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 803
27.9.2009 15:54:37   
kalypso
No, očitno bo naš fant en redkih k bo v težki kategoriji user posted image 3 tedne pred rokom je bil izmerjen na 3800g. Ker se prehitro redi, grem jutri na sprejem v porodnišnico, če bo kriza bojo sprožili porod. Sladkor mam totalno neurejen, mi ful skače, ne glede na inzulin, se dvigne na 9, pa pade na 3, pa kr neki, in se bojijo da bi lahko blo s postelco kej narobe ker mi ga že predolgo serje ta cuker. Mah, itak je vseen, sam da se čimprej rešim, pa otročka tudi. Je prvi mel 4520g ko se je rodil, porod je bil pa tud težek in res ne želim več, da bi morala še enkrat čez to user posted image

držte se user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 804
27.9.2009 21:24:39   
stuhica
ojla punčare...

no evo še mene, jaz se pripravljam na kontrolo v  torek, te dni je bil cuker kar primeren na meji do 6,6  razen predvčerajšnjim ko sem stolkla avto... tko da stres blazno pripomore k mojmu povečanju cukrauser posted image user posted image user posted image  bogvedi zakaj ane...

V glavnem avto stolčen še dobr da mam kasko... do porod aimam še dober mesec in 2 dni...

A kvihtanje praviš da pomaga no to bi pa lahk mal poiskuisl...

glede mojga otočka in velikosti in vsega bomo vidl v sredo... tako da če mi bo kej bluzla v torek bom tko počakal še svojga gineka da mi bo povedal kaj in kako.. čeprav se bomtežko sprjaznila s tem da bi zadni mesec začela pa z inzulinom...sej preden ugotoviš kakšne doze si moraš kje dajat in kdaj bom pa že rodila... čeprav moram priznat da me je pa res strah d ane bi b ilo kaj z otročkom narobe...

No naš se heca pa pravi da moram počakat na  gun tekmovanje mis bušk k sem tud tam gor me je prjavu..... jest mu pa pravm da bom šla itak prej rodit.. user posted image user posted image  čerpav zaenkrat še čist nič ne kaže...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 805
27.9.2009 21:33:08   
cuker2
ojej Kalypso, tebi je pa res podivjal tale cuker. sem šla prav za nazaj brat, k se spomnem, da si šla na inzulin takrat, ko sem bila jaz že tukaj gor. kaj gre hitro čas. pa takrat si napisala, da se otrok premalo redi, zdej pa tako. a si imela prvič tudi sladkorno, da je bil tako močen? drugače pa je iemla moja prijateljica skoraj identično situacijo kot ti...prehitro rastel otrok, je obležala in rodila pri 37 in nekaj tednih 3800 težkega fantka s katerim je seveda vse ok. sej zdej si že v bistvu v porodni dobi in boš mela vsaj lažji porod. k 4500 ven spravit res ni mačji kašeljuser posted image  drži se user posted image user posted image user posted image

meni pa se je cuker res malo umiril. zdej res kvihtam po vsakem obroku, danes kosilo 5,9, večerja 6,0 tko da sem ful vesela (opa zaenkratuser posted image ) bomo vidli kaj bo. bi pa mogla verjetno malo bolj počivat, da se ne bi odpirala samo si tega ne morem privoščit. zdej bo še tamal doma ostal, ker je non stop bolan in če še prej rodim, res ne morem dojenčka domov pripeljat k smrkavemu bratcu. mah kar bo, pa bo. držte pesti, da zdrži še ene 14 dni.

a je imela še katera premalo plodovnice??

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 806
27.9.2009 23:10:59   
kalypso
Ja sem mela že prvič, samo nismo vedli, pa verjetno tud ni blo tok hudo, ker se ne spomnem da bi se kdaj slabo počutla user posted image
ma nevermind, bomo jutri vidli kaj bojo rekli, upam da se hiter rešim user posted image

insulin pa ni nek bavbav, je blo mene tud strah kako bom jaz to, pa vam povem, da sem že pravi "mojster" v pikanju user posted image , je bolje to, ko pa da sem cel dan lačna, če povem list odkrito...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 807
28.9.2009 16:09:04   
cuker2
Moj cuker je zdej tudi brez inzulina ok. tudi zajtrk, ker jem riž namesto kruha. in tudi lačna nisem, samo žal mi je, ker nisem že prej tako jedla, migala in jemala homepatskih zdravil. no važno, da je ok itak pa zgleda bom zlo kmalu rodila in v bistvu še dobro, da ni neki suhi revežek. no upam, da zdrživa vsaj še 14 dni.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 808
28.9.2009 16:36:52   
pattaya
Ženske pa kam se vam tak hudo mudi rodit. Cuker2 ti imaš ja pdp za mano, pa se že odpiraš, tak da res pri tebi ne bo več dolgo trajalo. Jaz še pa nočem it, vsaj kakih 14 dni še naj počaka, tam sredi oktobra pa lahko pride. Najboljše bi bilo, da pride 23. (ko imam jaz rojstni dan) ali pa 20. (ko ima rojstni dan možna botrca). Drugače pa je moj baby zadnji teden ful razgrajaški. Ko se usedem začne kr brcat pod rebra, tak da komaj sedim.

Jaz se tudi zdaj te dni držim diete in doz inzulina in cuker je skoz v normali, tak da upam da moj baby ne bo pridobival tako na teži, kot mi je predvidela gin.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 809
28.9.2009 17:49:47   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: pattaya

Mesečno povprečje 6,4 (me je skoraj kap, pa saj sem tak rezultat tudi pričakovala).

Punce, kako izračunajo mesečno povprečje? A iz našega dnevnika samokontrole al samo iz krvi tisti dan??? Me še ni to doletelo, zato ne vem...kako moram paziti.

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 810
28.9.2009 21:32:06   
pattaya
V laboratoriju moraš dat kri in iz tiste krvi ti izračunajo mesečno povprečje, kako pa pridejo do tega rezultata ti pa ne vem povedat. Nima pa to povprečje nobene zveze z dnevnikom samokontrole ali pa z količino sladkorja v krvi tisti dan ko si kri dala. Tak da moraš kar lepo celi mesec pazit, da imaš rezultate v mejah normale.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 811
28.9.2009 22:34:01   
cuker2
Pattaya sej vem, pa kaj naj. tud jaz bi rada, da vsaj še 14 dni zdrži. bom vidla kaj mi bo rekla G, v četrtek. po moje bo bolj problem malo plodovnice, kot to, da sem že odprta. mnogorodnice smo lahko baje odprte 1 cm tud en mesec. samo me tok dol tiščiuser posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 812
28.9.2009 22:44:08   
stuhica
ojla bejbe moje... ta pocukrane...

evo še mene jaz ima jutr kontrolo sem ž vsa nervozan ne vem sicer zakaj kar bo pač bo... tkao pač je...

Ja za mesečno povprečje ti vzamejo smao kri in vodo tkao kot je že pattaya lepo napisala.. tako da drgač pa pattaya to mesčno povprečje naj bi kao imelo povezavo z dnevnikom in tvojim merjenjem in naj ne bi odstopalo za več kot 10% gor ali dol glede na tvoje rezultate tako mi je rekla moja diabetka če pa to drži bogsegavedi... k itak vsak drgač pove pa kot vidite imajo vsi neke svoje sisteme...

Cuker 2 jauz prvičnisem imela premalo polodovnice, se pa baje tud zarad tega pogostokrat sproži sicer ne vem če je to pogost pojav pri tistih ki imajo Gestacijski diabetes... tle ti pa ne znam povedat...

Aja bejbe mam prošnjo če bi ktera mela čas in seveda voljo pa lahk glasuje zaem na mis bušk strani...sem dina mislim da spleteno kito, oblečena v črno inicialke pa so E. H. pa dolge laske....mi lahko pošlje ZS pa ji pošljem podatke... da ne bom sam en glas mela pa še tega sam od sebe user posted image user posted image  sicer je pa tko vprašanje kot sem že prej omenila če ne bom šla prej rodit, sam naš pprav da se pa to itak ne ob zgodil je kr optimističn da bova šla na zaključno prireditev, ker me je on prjavu...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 813
29.9.2009 12:52:21   
cuker2
Stuhica sladkorna vpliva na plodovnico, samo jo imaš PREVEČ ne premalo. pa še to pri zelo neurejeni sladkorni. tko da pri meni ni to. pa itak je zdej cuker odličen, tko da se sploh ne obremenjujem več s tem, samo ful se diete držim in migam kolkr pač lahko, ker se itak premikam že ko stara mama.

Glede Hacb1 indeksa oz. mesečnega povprečja pa zadeva ni tako preprosta, samo se mi ne da tok pisat o tem. je vse na netu če mal pobrskate. ja načeloma je to povprečje cukra v krvi v daljšem obdobju, vendar tudi to niha. pa še to ni realni pokazatelj, ker recimo če začneš jemat tablete za železo (kot jaz) kat ti poveča mislim da št. krvničk v krvi in na te cuker še ni vezan, je lahko rezultat nižji (kar je bilo po moje pri meni). mah cela znanost je to, nisem jaz medicinka user posted image

In eto imaš od mene glas za miss buši user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 814
29.9.2009 16:23:42   
neela
Hvala punce za razlago okol mesečnega povprečja. Sem pa tud že danes zvedla, ko sem bila na pregledu dnevnika. Jah, sem mislila, da bom bolj 'lahko prišla skoz', pa očitno ne user posted image . Ma glede na to, da sem ga prvič - ko se sploh še nisem pazila oz bila na dieti - imela 4,7, mislim, da tudi sedaj ne kriči po paniciranju, kajne?

cuker2, a poznaš kakšno stran (link), kjer piše več o tem povprečju?

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 815
29.9.2009 19:49:47   
cuker2

tukaj je nekaj.
http://www.diabetes-zveza.si/forum/index.php?showtopic=45&pid=149&mode=threaded&show=&st=&#entry149

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 816
29.9.2009 22:04:27   
stuhica
evo drag moje... moje mesečno povprečje danes boljše kot prej in sicer 6,2 dnvni cuker 5,9 rezultati so bili ta tede tud kr uredu.. za tiste ki so bili vidoki me je mal začela bluzit kaj pa to pa to.. pa sem ji po resnic povedala... me  je sicer oštela amak pravi da čez dva tenda kontrolo spet.. pa takrat samo dnevnik in ja pol smao še dva tedna ostaneta... in mam že PDP tako da sme zmagala... sicer se morm držat še naprej diete... da sama sebi nebi škodila s tem in da otročk ne bi bil prevelik pa npr. po porodu padu v hipo tako da se bom res držala še do konca saj je bila zame to dons kr lepo spodbudna novica da ne bom šla na inzulin in da sem zdržala do sedaj 31 tednov brez inzulina...

Sem fulllll veselaaaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image

Cuker 2 pa hvala ti za glas za mis buško!!!

res sem ful vesela....

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 817
29.9.2009 22:34:04   
cuker2
Super Stuhica sem ful vesela zate!!!user posted image  ja res se drži diete do konca, k se mi zdi, da če se je držiš maš čist ok cukre. ti pa povem, da tale telovadba po obroku res ful pomaga. danes po kosilu nisem nič migala, ker sem zaspala in cuker 7,2. po čisto isti večerji (da en kuham dvakrat) sem pa migala in cuker 5,2. samo sproščeno sediš in jaz sem si dala v pollitrske flaške vodo za uteži in delam za biceps kr ene 2x po 100 oz. dokler me ne začne bolet, potem pa vstanem in še 2x 20 za ramenski obroč in triceps. vsega skupaj ene 10 min. ful zanimivo se mi zdi to. pa seveda nič kruha za zajtrk in povečerek. ga jem samo za obe malici. še dobro, da obožujem riž user posted image

Sej bomo zmagale a neuser posted image

Neela ti pa sploh nimaš sladkorne s takimi rezultati user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 818
2.10.2009 17:55:42   
pattaya
Kje ste vse pocukrane?

Cuker2 menda že ja nisi kje rodila.

No jaz sem imela včeraj diabetologa in je ostalo vse postarem, saj sem imela zadnji teden lepo urejen sladkor.

Imela sem pa tudi svoj prvi ctg, ki je bil ok. Imam pa previsok pritisk in če bo v naslednjih dnevih tako ostalo je rekel zdravnik da bomo ukrepali. Upam, da ne tako da bom mogla kje do pdp ostati na opazovanju v p, ker do takrat so še celi trije tedni. V sredo pa imam tak spet pregled pri moji g, in bom videla kaj bo ona rekla, v četrtek pa ponovno ctg.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 819
2.10.2009 20:50:33   
cuker2
oj,
neeeeee, sem še v enem kosu user posted image  sem pa imela včeraj mojo G in moje stanje sploh ni tako alarmantno. ja plodovnice je malo, ni pa krize, maternični vrat je ok, tko da ni panike. lohk tud gibam, tko da zdej hitim še likat pa to...je pa moj otrok res velik. obseg glave ma že zdej 34,3user posted image  tok je mel ta 1. ob rojstvu!! in cca 3300 g.  tko da če bo donošen (kar itak ne bo) bi mel čez 4 kg in obseg glave med 37 in 38user posted image . prvič nisem bla niti rezana, tko da nč, še ene 14 dni uživancije mu pustim, pol ma pa dost user posted image  no je pa tud moja G prvič rekla, da bi res znalo biti prej. in tudi bo. sem ji pokazala rezultat od Pušenjaka in je rekla, da otročku nikakor ne more nameriti tok velikega obsega trebuščka, tko da po njenih meritvah je še vedno na srediniuser posted image  sej bistven je trend to je treba pa gledat od enega G meritve. mi je pa dala napotnico za PDC v porodnišnici ampak je dr. steblovnikova ful zasedena h sketljevi pa ne grem, k je tečna in groba. dr. steblovnikova je tudi strokovnjak za cuker in so se skos spraševali če sem na inzulinu..pa kaj nej jim rečem...k bi me zavrnili, če nisem k je taka gužva. pol sem rekla da sicer nisem, sam da je otrok ful velik...no me je le naročila v ambulanto (kaj je razlika pa ne vem). upam, da jih ne bom še od te poslušala o inzulinu, k se mi res ne da večuser posted image

ja moj cuker je pa kar priden. sicer mi ga zadnji dve večerji in na tešče nekaj biksa, kar pa je po vsej verjetnosti psoledica prehlada in neprespanosti (to je pa to, ko imaš doma 15 mesečnega falota).me je tok grlo bolelo da sem zvečer pač vzela propolis na cukru (pa še pomagal ni nič). no sej dons je malo bolje. kosilo in zajtrk sta ok.

se šibam špiknit.

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 820
2.10.2009 20:58:09   
cuker2
evo ga 6,6, še dobro, da sem migala po obroku. ja ne smem mirovat, razen po kosilu. dons sm mela 4,4 k skos muvam.

pattaya, visok pritisk pa res ni preveč fajn. moja prijateljica je imela previsokega pa mislim da tudi malo plodovnice pa so jo sprejeli v porodnišnico, da bi ji sprožili porod. ene 2 dni je tam ležala prej. sam to je bla noseča že nekaj čez 38 tednov. če boš imela ful previsok pritisk pa še tale sladkorna, ti bi znali prej sprožit porod in ne verjamem, da boš neki ful dolgo prej ležala v P. meni je tud to ful mučno. ful sovražim bolniceuser posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 821
2.10.2009 21:14:35   
neela
IZVIRNO SPOROČILO: cuker2
Sej bomo zmagale a neuser posted image

Itak! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Born to be a winner! user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: cuker2
Neela ti pa sploh nimaš sladkorne s takimi rezultati

user posted image user posted image user posted image ...user posted image ...ma sem šele 30. teden začela user posted image . Kdaj imaš ti PDP?

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 822
2.10.2009 21:26:10   
cuker2
neela pdp mam 31.10. ma sej se ful ufuraš čas pa itak tok beži. pa res se malo odvadiš jestuser posted image pa če maš tok švoh sladkorno se lohk tud kej pregrešiš pa je lažje.

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 823
5.10.2009 11:40:05   
neela
Punce, vprašanje!!!
Ker imam drugi teden šele prvič pregled pri dr. Tomažičevi me zanima, ali moram s seboj prinesti tud nekaj primerov jedilnikov al je dnevnik dovolj?
Hvala vam za odgovore pa lep lep dan vam želim!

cuker2, ti pa še malo zdrži, potem pa z bebico na plan! user posted image P.S.: Valda, da se občasno malo pregrešim, da ne bom tako nedolžna izpadla...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil neela -- 5.10.2009 11:41:06 >

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 824
5.10.2009 22:01:12   
stuhica
ojla ta pocukrane.... ta sladke nosečke...

neela ja z dnevnikom je fajn da neseš tud jedilnike da bosta pogeledali sicer ne vme kako je v lju, ampak jaz si vendo vse pišem in to tud nesem potem svoji diabetologinji...

Moj cuker je kar v mejah znossnosti.. važn je d asmo brez inzulina... tm do max 7,5 mi je šel zdele enkrat, ostalo je pa vse okorg 6 zjutraj celo do 5,6 tešč je v redu tako da je fajn... smao kva hudiča k me pa zgaga peče k pr norcih... pa same sladkarije mi grejo po glacv jest že res komi čakam da bo konc te morije...

Cuker 2 pa kam greš ti rodit... t epa ni nič pri okobrkah čerpav imaš PDp kot jaz no ja moj uradni je kao 02.11. zanimivo...
po svoje ib že rada d aje za mano, po drugi strnai se niti nepočutm da bi bila že tik pred zdajci če dobre tri tedne... se počitm k bi bila v 6 mescu... ne vem no... pa še prštiman nimam skor nič... s

Tolk za dons se slišmo...

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?